Шалом: Ционисткият тероризъм вече и в България

Лепкава кръв, черен дим и отровни приказки. След неприятната „изненада“ с взривения автобус на бургаското летище дойде и нещо приятно — приятна изненада, на която не се натъквам за пръв път, но предпочитам да я разглеждам като нещо ново и като нещо свежо. И затова предпочитам да виждам изненада даже там, където всъщност я няма.

Какво му е толкова хубавото на шума след тътена от взривове?

За пореден път се убедих, че след години на разочарования и челни сблъсъци с лъжи и политически маневри от всякакво естество българите (като цяло) мислят със собствените си глави. И вече пет пари не дават за политпросветната пропаганда, която почна да се излива още в първите минути на първите репортажи от Бургас.

Тенденциозното насочване на мислите и канализирането на общественото мнение в разни политически коректни версии неизбежно ще ни занимава още седмици. Колкото и да се стараят колегите от въпросните — хех! — „свободни“ медии, едва ли обаче ще променят с нещо нагласите на онези нашенци, които вече си имат свои обяснения за събитието. Всъщност, колкото по-настъпателни станат лъжите и пропагандата, толкова повече — надявам се — ще заякват позициите на хората срещу измамите.

Ето какви теории ми направиха впечатление в коментарите под българските и чуждестранните статии за взривения автобус с израелски туристи…

Продължава в подкаста

Сваляне на файла:

Ционисткият тероризъм вече и в България

MP3 | 20:11 минути | 19.3 MB

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

99 коментара за "Шалом: Ционисткият тероризъм вече и в България"

 1. Огнян (Мислещ)  05.02.2013 г. | 14:00 ч.

  РЗС се произнесе кой е виновника за атентата в Бургас
  За РЗС е ясно, че Хизбулла и помагачите им от Иран са в основата на терористичния акт

  Според експертите на РЗС терористичният акт на летище Сарафово в Бургас юли миналата година носи почерка на ливанската терористична групировка „Хизбула”. Това се затвърдило още повече след последното посещение на председателя на партията Яне Янев в САЩ и разговорите му с високопоставени политици – конгресмени, сенатори, с ексвоенния министър Доналд Ръмсфелд и с авторитетни представители на Американския еврейски комитет, – съобщава гордо пресцентъра на партията.

  Да се чуди човек в каква държава живеем! Щом и експертите на РЗС (кои са те никой не знае) станаха по-големи разследващи полицаи от самите такива!?! то какво можем да очакваме за в бъдеще.
  Но по интересното е, че мнението (на „експертите“ от РЗС) се е затвърдило след срещи с високопоставени политици в САЩ !!!
  Това ми звучи като приказката: При шефа влизаш с твое мнение, а излизаш с мнението на шефа. И как в синхрон с режисираната акция, автоматично се появиха в американската преса публикации за предстоящото признаване от българска страна на Хисбула за виновни

  „Уолстрийт джърнъл“: Властите в България ще обвинят „Хизбула“ за атентата в Бургас

  Ню Йорк Таймс: Европа чака връзка на Хизбула с атентата в Бургас

 2. Светльо  06.02.2013 г. | 10:03 ч.

  a href=“http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1757169″ rel=“nofollow“strongНаправихме “обосновано предположение”, че “Хизбула” e зад атентата в Бургас/strong/a

  “Имаме данни за финансиране и съпричастност към “Хизбула” във връзка с атентата на летището в Бургас. Може да се направи обосновано предположение, че две лица, установени с тяхната самоличност, са принадлежали към военното формирование на „Хизбула“.

  Ако някой може да ми разтълкува тези „мъдри“ слова на умната глава Цв.Цв., много моля.
  Това ли са доказателствата, за да твърди, че Хизбула е отговорна за атенатата на летище Сарафово?

  Имам няколко въпроса:

  1. Обосновано ли е да strongпредположим/strong, че на втория час след атентата на летището в Бургас, израелските военни, които се появиха там, са размитали следи от своите действия по подготовката на атентата? – Това дори не е мое предположение, a href=“http://bul.bg/izraelski-deputat-obvini-izrael-za-atentata-v-burgas.html“ rel=“nofollow“а на израелски депутат!/a

  2. Обосновано ли е да пstrongредположим/strong, че цв. цв., изпълняващ функция на вътрешен министър на РБ, е бил в САЩ повече от месецза да бъде инсктруктиран кого да обвини за този атентат, а именно Хизбула, кога и как? – Това ми обосновано предположение идва от факта, че Цв. Цв. повече от месец a href=“http://www.glasove.com/bezpretsedenten-prestoy-na-tsvetanov-v-sasht-23873″ rel=“nofollow“вися в САЩ/a и, че именно от там ес огласи „новината, че Хизбула стои зад a href=“http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2013/02/05/1996973_the_wall_street_journal_bulgariia_shte_obvini_hizbula/“ rel=“nofollow“атенатата в Сарафово/a“

  3. Обосновано ли е да се strongпредполага/strong, че т.н. външен министър николай младенов, беше a href=“http://www.dnevnik.bg/sviat/2013/01/17/1986180_iznenadvashta_vizita_na_nikolai_mladenov_v_izrael/“ rel=“nofollow“в Израел/a, за да получи съответните указания за това, как да действа и кого да обвини – именно Хизбула.

  4. Какво означава a href=“http://rechnik.info/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5″ rel=“nofollow“предположение/a и синоним ли е с думата a href=“http://www.novini.bg/news/117171-%D0%BD%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%B5-%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D1%85%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%83%D0%BB%D0%BB%D0%B0.html“ rel=“nofollow“доказателство/a?

  Извода, до който стигам, очевидно и не a href=“http://dnes.dir.bg/news/sergey-stanishev-sigurnost-hizbula-atentatat-burgas-13018819?nt=10″ rel=“nofollow“само аз/a, не харесвам Станишев, но тук той е абсолютно прав, е че няма никакви доказателства, а има поредното навеждане пред господарите на тези лакеи – наречени български политици.

  Извадка от
  НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС
  Раздел II
  Предателство и шпионство
  Чл.98. (1) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Който подбужда чужда държава или обществена група в чужбина към война или друго враждебно действие против Републиката, се наказва с лишаване от свобода от пет до петнадесет години.
  (2) (изм.,ДВ,бр.10 от 1993 г.) Същото наказание се налага и на онзи, който извърши действие с цел да предизвика война или друго враждебно действие против Републиката.

 3. Светльо  06.02.2013 г. | 14:22 ч.

  Версията за “Хизбула” се пропука

  Версията за авторството на атентата в Сарафово се пропука, след като днес главният прокурор Сотир Цацаров изнесе подробности около разследването.

  На лъжата краката са къси!

 4. Светльо  06.02.2013 г. | 14:28 ч.

  и още Два дни след атентата в Бургас отговорност за него пое ”Ал Кайда – Джихад”. Тогава в съобщение, разпратено до западни медии на 21 юли, се казваше, че една от групите на организацията, “подпомогната от Аллах, успя да взриви автобус, пълен с израелски туристи, грабители на светите земи, след внимателно проследяване”.

  Ал-Ка?ида (на арабски: ????????, al-Q?’idah, „основата“) е сунитска ислямистка терористична организация, ръководена от саудитския терорист Осама бин Ладен и неговия заместник египтянина Айман ал Зауахири.

  Организацията води началото си от няколко по-малки групировки, създадени по време на съветската операция в Афганистан през 1980-те год., когато са активно подкрепяни и обучавани от ЦРУ и Саудитска Арабия. За това свидетелстват множество доказателства, сред които статия във в. „Гардиън“ на бившия британски външен министър Робин Кук[1], както и известните снимки от 1980-те год. на Збигнев Бжежински (тогава държавен секретар на САЩ) с Осама бин Ладен в Афганистан [2] [3].

  Да не се окаже, че всъщност ЦРУ са направили атентата? Не ги ли нарича цв. цв. „партньорски“ тези служби? Не се ли оказва, че всъщност службите ръководени от цв. цв. са партньори на създадени организации от ЦРУ? Май така се оказва.

 5. Огнян (Мислещ)  06.02.2013 г. | 17:27 ч.

  @Светльо
  Ако някой може да ми разтълкува тези “мъдри” слова на умната глава Цв.Цв., много моля. Това ли са доказателствата, за да твърди, че Хизбула е отговорна за атенатата на летище Сарафово?

  Светльо, виж на какво попаднах.

  В социалната мрежа се появиха и интересни тълкувания на формулировката „обосновано предположение“, която вътрешният министър Цветан Цветанов използва, за да обясни участието на „Хизбула“ в атентата в Бургас.
  Някои намират прилика с вица за Иванчо, който трябвало да състави изречение с думата „очевидно“. „Баба излиза набързо в двора, под мищницата си държи „Уолстрийт джърнъл“. Баба не знае английски, очевидно отива по голяма нужда“ – ето, това е „обосновано предположение“. 🙂

 6. jordanj  07.02.2013 г. | 09:22 ч.

  Ще споделя с вас следното „необосновано“ предположение, но пък усетено с 6-тото чувство: 1 . В България никога няма да бъде направена и една дупка за търсене на шистов газ – особено в района на Шабла, Добрич,Варна – този район е набелязан за заселване на някакви други хора. 2. След „подкрепата“ от обама и камерън усетих, че напрежението се увеличи – аман от такива подкрепящи – и мисля, че територията на България се подготвя за заселване на евреи от Израел; В последната година и половина наблюдавам масово навлизане на еврейски фирми у нас – няма да се спирам на Амдокс и билинга на МТел .. там е друга бира… и основно изискване на еврейските фирми е – да се знае иврит – с това се заобикаля БГ законодателството за наемане на местни жители.. и се канят човечета от Израел. Дори са си избрали добруджата като място за пребиваване – те винаги ще искат да са близо до водата. Може да ви е смешно, може и странно… но нещо се мъти. Аз и до момента НЯМАМ никакво обяснение на кого толкова сме докривели, че да дойде и да трепе хора у нас.. значи остава нещо друго… някакъв дългосрочен план за вкарване на България в някаква схема в близките 30-50 години.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.