Какво скриха гей-парадът, пожарът на Витоша и финалът на Евро 2012?

Хубаво ни забавляваха тези дни – жега, биричка и сеир…

Един спори кой е гей, какво е гей и има ли гей-парадът почва у нас. Втори гледа и залага на футболни мачове. Трети се чуди дали и София няма да пламне откъм Бистрица, поради това, че Суперменът-премиер не прелетя лично с две цистерни под мишници, за да сложи край на заплахата от раз. А какво ни спестиха медиите или по-скоро го пуснаха елегантно между гръмките заглавия във вечерните емисии?

Спомнете си къде работи и каква заплата вземаше Хер Флик – министърът на парата, преди да дойде и да започне да ни убеждава, че излизаме от кризата и че живеем все по-добре? А, не беше ли в Световната банка?

А знаете ли колко хиляди долара заплата взема един банкер в сравнение с левчетата на един български министър? Да не ви мъча повече – ето каква е сметката към края и кой ще я плати:

„Парламентът ратифицира договорите с частни банки във връзка с емитирането на облигации на стойност до 950 млн. евро. Документите предвиждат България да емитира държавни ценни книжа на международните пазари в размер до 950 млн. евро.“

Разбирайте: Подписваме едни хартийки, а те (даже не казват точно кои са „те“) ще ни пратят едни зелени числа на централния компютър в БНБ. След това обаче държавата ще вдигне данъците, за да може да се разплаща с нашите труд, пот и сълзи.

„Парите са за покриване на главницата и последната лихва по сделката с външния дълг, сключена през 2002 г.“

Разбирайте: Това е рефинансиране. Всеки, който е рефинансирал дори малък потребителски кредит, знае, че това е синоним на пладнешки грабеж, който се състои в това, че с начислените лихви новият заем се увеличава и постепенно те превръща в икономически роб и практически глупак. Този казус е разгледан писмено още във Вавилонския Талмуд (има го преведен на английски език в интернет) и определен като форма на престъпление, заедно с кражбата, измамата, злоупотребата с доверие и др.

Реално никакви свежи пари няма да влязат в държавата – само ще покриваме стари дългове, които по стара традиция илюминатската фамилия на Кобурготите натрупа за пореден път на наш гръб.

„Средствата, получени от пласирането на ценните книжа, ще бъдат от съществено значение при осигуряване на необходимия финансов ресурс за посрещане на предстоящия падеж през 2013 г. на Глобалните облигации на България.“

Тук авторът си противоречи, след като само един абзац по-горе каза, че „парите са за покриване на главницата и последната лихва по сделката с външния дълг“. Идеята явно е да се замажат очите на хората и да ги убедят колко необходим е бил заемът за живота на нацията. Сякаш не можем да живеем без няколко зелени числа на един компютър в БНБ, които никога дори не сме виждали.

Пълна версия в блога на Алхимика »

* * *

Коментар от Рудолф Щайнер: „Властниците всъщност са подчинени – слуги на икономистите. Човек не бива да си мисли, че политиците в съвременния свят са нещо друго, освен подчинени на икономистите. (Из лекцията „Аримановата измама“)

и

Ариман не трябва да контролира икономическия живот на Европа незабелязано. Трябва да се научим изцяло да познаваме неговите особени качества. Ние трябва да сме способни да му противодействаме с пълно съзнание.“

* * *

Коментар от Стопанина: Аз съм твърдо „ЗА“ такива действия на банкерите, като описаните по-горе. Те учат невежите и наивните, робите от всякакво естество. Учат ги по трудния начин как да бъдат свободни хора.

Браво, Дянков, и още можеш…

Че аз пари за изграждане на Царството на Ариман няма да давам – няма. Но ти, Дянков, адско изчадие с налудничав поглед, как ще се издължаваш с тази Карма, не искам и да те мисля. Тая сметка с Кармата, за разлика от дълговете към банките, се изплаща задължително.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

21 коментара за "Какво скриха гей-парадът, пожарът на Витоша и финалът на Евро 2012?"

 1. Захария  03.07.2012 г. | 18:56 ч.

  Нещо сте се объркали бе, момчета! Какви дългове, какви 5 лева?

  Ако искате да знаете, бате Боко каза по Боко TV, че всъщност ще спестяваме! 🙄 😯 👿

  „Общо на година спестяваме 62 млн. лева от разликата на Милен Велчев със Симеон Дянков. За пет години по 62 са над 300 млн. лв., които по-малко ще съкратим като дълг на следващото правителство. Това е голям успех и се приема много добре от световните пазари – ще намали кредитните лихви за следващата година”, отбеляза още министър председателят.

  И за финал още един цитат от Премиера-Слънце:

  „Това са факти, а когато имаме числени измерения и боговете мълчат”, заключи министър-председателят.

  http://btvnews.bg/bulgaria/ikonomika/s-evroobligatsiite-shche-platim-300-mln-lv-po-nisk-dlg-za-5-godini.html

 2. Peter  03.07.2012 г. | 19:07 ч.

  За пожара от очевидец:
  http://society.actualno.com/news_392206.html

 3. Вики  03.07.2012 г. | 19:44 ч.

  Що ли още траем и не кажем на нашенския групенфюрер ето това:

 4. Стопанина  03.07.2012 г. | 20:04 ч.

  Убийствен текст:

  Всички от картела са невинни, аз съм единственият виновен

 5. Панчо  03.07.2012 г. | 21:33 ч.

  Трябва между другото да се спомене и поскъпването на тока, газа и водата. 😈
  Обаче да, този 1 милиард е доста лоша новина. 😐

 6. Огнян (Мислещ)  03.07.2012 г. | 21:34 ч.

  Статията кърти!
  Имам известни резерви към г-н Дайнов, но статията му заслужава да бъде разпространяване във всички блогове и форуми.
  Толкова е истинска! Че ме избива на мисловна агресия към определени персонажи споменати в нея.

 7. Огнян (Мислещ)  03.07.2012 г. | 21:41 ч.

  @Панчо
  Обаче да, този 1 милиард е доста лоша новина. 😐

  Само да вметна, че за 3 години управление, това правителство стопи резерва на народа, от 8,3 млрд. лв. на 4 млрд.лв., факт, който сам по себе си е достатъчен тези да бъдат пратени на подобаващо място за размисъл.

 8. Savana Blue  03.07.2012 г. | 21:46 ч.

  Peter
  За пожара от очевидец:
  http://society.actualno.com/news_392206.html

  Май пожара на Витоша наистина не искат да го потушат!

 9. Savana Blue  03.07.2012 г. | 21:52 ч.

  Огнян (Мислещ)
  @Панчо
  Обаче да, този 1 милиард е доста лоша новина.

  Само да вметна, че за 3 години управление, това правителство стопи резерва на народа, от 8,3 млрд. лв. на 4 млрд.лв., факт, който сам по себе си е достатъчен тези да бъдат пратени на подобаващо място за размисъл.

  Огняне, за 23 години в България станаха такива ужасии, че подобаващото място за размисъл на много господа в „камалока“ ще бъде тясно!

 10. Стопанина  03.07.2012 г. | 22:00 ч.

  Не съм убеден, че всички ще достигнат до Кама Лока. За мен някои от тях вече са демони в човешко тяло и толкова приковани към земята, че по-скоро за тях се очертава втората Луна в еона Венера. Място ще има за всички тях.

  Да спасяваме онези, които не са изгубили човешкото напълно от себе си.

 11. Дорина  04.07.2012 г. | 10:52 ч.

  Ето… даже и критиците му го поздравили, любимият на всички ни г-н Дянков!!! 😆

  http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4949531

 12. Стопанина  04.07.2012 г. | 11:10 ч.

  даже и критиците му го поздравили

  А ние не сме критици, защото не (би трябвало да) съществуваме според план Ран-Ът на дянковите господари.

 13. Дорина  04.07.2012 г. | 12:11 ч.

  Макар и малко встрани от темата /но е в същата статия/ – сега му предстои следващия „подвиг“ на г-н Дянков: ще мести министерства /нямал време до сега!/… Шокиращо! Като в приказката за Аладин и вълшебната лампа! Служителите заедно с министерството бум в друг град на другия край на България! Че тия служители ще променят целия си живот – личен, семеен…, като не искат – айде по една заплата и да си търсят работа! Двоен шах за тези хора, и мат! – или отиваш някъде си /че да пооживиш замрелия град, дето същите тези управници го убиха икономически и всякак/ – с всичките последствия от подобна личностна и професионална промяна, или си аут и си търсиш нова работа в тази криза!

 14. Ник  04.07.2012 г. | 22:21 ч.

  Как виждаш непращането на данъци?Правилно е,но после как ще опазиш имуществото си,впредвид фашистките закони приети без допитване на народа и в негова вреда?Реално погледнато на народа му е отнето правото на защита.Срещу всеки един тръгнал да си търси правата се изправя стената на законоприлагащите и съпътстващите ги мутрогенни формирования.Ако си нарушил закона си вътре и ако не,пак си вътре!Че,да поговорим малко за това,как един обикновен човек,излъган и ограбен,преследван за несъществуващи сметки,може да защити правата си?

 15. Огнян (Мислещ)  04.07.2012 г. | 23:10 ч.

  @Ник
  Как виждаш непращането на данъци?Правилно е,но после как ще опазиш имуществото си,впредвид фашистките закони приети без допитване на народа и в негова вреда?

  Докато трепериш за материалното си богатство, няма как да си свободен. Ше си плащаш данъците, като поп.
  Когато разбереш и осъзнаеш думичката Свобода, свободен дух, тогава този въпрос просто от самосебе си ще отпадне, поради осъзнатото ти разбиране за нещата от живата природа.

 16. Найден Пендов  05.07.2012 г. | 01:16 ч.

  Няма как да не плащаш данъци. Имам един простичък въпрос към всички които казаха, че не може. Колко често ходите до магазина? Всяка покупка има ДДС, а това е данък. Има и други примери, но този е най-тривиалният. Това не е начинът. Трябва да се махне коренът на проблема.

 17. ivkoni  05.07.2012 г. | 22:01 ч.

  Моля ви,споделете по-подробно как точно да не си плащаме данъците? 🙂

 18. ДОД  10.07.2012 г. | 10:42 ч.

  Споделете как поне да се отърва от данъците върху заплатата си? Като приложа това, ще ме светнете как да не плащам данъците за колата и апартамента, но стъпка по стъпка – моля.

 19. Стопанина  10.07.2012 г. | 11:09 ч.

  @ ivkoni и ДОД

  Няма да споделяме нищо. Няма универсални рецепти. Има универсална рецепта само на кого могат да се дават насоки и на кого е абсолютно забранено. Ето я моята:

  Съвет и насока мога да дам само на човек, у когото усетя принципни и морални съображения да не плаща данъци. Бих го направил насаме и като се съобразя с индивидуалните му вътрешни и външни условия.

  Съвет и насока НЕ мога да дам на човек, който ми дава основания да вярвам, че иска да прави нещо заради тарикатлък.

  Как разпознавам моралните съображения от тарикатлъка? Лесно. Един човек, който не иска да плаща данъци и дори да се отчита на държавата, няма да го направи даже да не му дадат рецепта и план за действие. Ако чака първо рецепта, преди да спре да прави нещо, което смята за морално престъпление, значи не е дълбоко убеден в правотата на позицията си. Един човек, ако е зрял да не плаща данъци, ще е готов и да лежи в затвор, ако се стигне до там, но пак да не плаща данъци за политика, която не одобрява.

  Просто няма много за говорене. А и всъщност отговорих на въпросите и на двама ви. Който има уши – да слуша.

 20. Светльо  10.07.2012 г. | 11:51 ч.

  ДОД
  Споделете как поне да се отърва от данъците върху заплатата си? Като приложа това, ще ме светнете как да не плащам данъците за колата и апартамента, но стъпка по стъпка – моля.

  Сам по себе си, този въпрос няма отговор. Няма как да не си плащаш данъците, при така зададен въпрос – но сенс, иначе казано!

 21. Peter  13.07.2012 г. | 10:57 ч.

  Понеже тук се коментираше и пожарът на Витоша, основно впечатленията на доброволците от хаоса в действията на тези, които ги командват и организират, поствам линк към един хубав материал, даващ добра храна за размисъл: http://www.reduta.bg/?p=3361

  Малко цитати:

  „Първата заповед на градоначалника е да се стреля по мародерите, които се възползват от всеобщата паника („Нищо не се постига без морал!“, казва той). Втората му заповед прилича по-скоро на молба към всички здрави мъже до 45-годишна възраст да се включат в отряди по гасенето.“ (пожарите са предизвикани от земетресението през 1906 г. – Сан Франциско)

  „После Брайън разказваше, че бригадата му не направила почти нищо, но за сметка на това дошли някакви хора по бермуди и джапанки, които успели да овладеят пожара. Били толкова самоотвержени и безстрашни, че засрамили онези с предпазните каски.

  Тези хора били българи. Обикновени гастарбайтери без никаква подготовка, те жертвали живота си, като правели просеки за маркучите на пожарникарите. Станали по-черни от дявола и по-мръсни от дявола, както казваше един наш класик, но накрая всички им ръкопляскали.

  Брайън беше слисан до такава степен, че когато ме видя, извика възторжено: „И ти си българка, нали? Вие сте фантастични!““ (става дума за пожар в северната област Еврос, Гърция, на границата й с Турция)

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.