Войната срещу витамин D започва с лъжовна статия и… бъдеща забрана?

Властите на САЩ и техните медии преминаха всякакви граници на благоприличието и здравия разум, като обявиха, че жените в пост-менопауза трябвало да избягват приемането на витамин D. Това твърдение, приписвано на Здравната служба за превенция на заболяванията (U.S. Preventive Services Task Force), е равносилно на обявяване на война срещу здравословното хранене. В една държава, където над 90% от населението хронично страда от недостиг на витамин D, всеки призив, поощряващ хората да избягват жизненоважния витамин, неминуемо ще доведе до повече ракови заболявания, повече случаи на Алцхаймер, повече счупени кости, повече диабет и повече проблеми с бъбреците.

Може би всички тези заболявания са точно онова, което искат здравните служби. Все пак фармацевтичните компании печелят преди всичко от „лечението“ на онкоболни, а не от евтиния витамин D, който предпазва хората от рак.

Корпоративните медии, както се и очакваше, покорно разгласиха вредния съвет на властите, като изопачиха изводите от едно изследване и съчиниха чудни заглавия — например следното в USA Today, едно от средствата за масова дезинформация:

Panel to postmenopausal women: Don’t take vitamin D, calcium
(Експертна комисия към жените в пост-менопауза:
Не взимайте витамин D и калций)

Ако от фармацевтичния витамин D се печелеше толкова, колкото от лекарствата за болестите, от които ни пази този витамин, едва ли щеше да е такъв трън в очите на фармафията.

Авторите на статията – Джанис Лойд, Лиз Жабо и Нанси Хелмик – заради това абсурдно заглавие, трябва да се прекръстят на Трите посмешища на корпоративната журналистика. По-напред нека уточним, че статията, на която уж се позовават, само споменава, че жените в пост-менопауза не трябва да приемат ниски дози на витамин D, комбиниран с калций. Според щатските власти една „ниска доза“ е нещо от порядъка на 200 IU дневно – практически това е безполезно количество витамин D (и реално не е никаква доза). Повечето специалисти препоръчват 4000 IU на ден или дори повече.

Това, което Здравната служба за превенция на заболяванията всъщност казва, е, че приемането на смехотворно ниски дози витамин D не е здравословно. Логичното заключение е, че хората трябва да приемат ПО-ВИСОКИ дози витамин D – витамин, който в стотици изследвания се е доказал, че защитава от рак, повишава гъстотата и здравината на минералите в костите, предпазва от заболявания на бъбреците и т.н.

В този смисъл вярното заглавие в USA Today, ако изданието действително искаше да информира читателите си за здравословната диета, трябваше да бъде: „Жените в пост-менопауза се нуждаят от по-високи дози витамин D“. Вместо това, то гласи: „Не взимайте витамин D и калций“.

Това е поредният пример, който не само онагледява неточната журналистика, но ни залива и с безотговорни лъжи, излагащи хората на риск. Ако витамин D имаше адвокат, щеше да осъди USA Today за клевета. Предвид този тип журналистика в един от най-тиражните вестници в страната, не е чудно, че населението остава невежо за здравословния начин на живот и страда от дегенеративни заболявания, на които отдавна им е изпуснат краят.

Истинската причина за лъжите: Инкриминацията на здравословната диета

Можете да сте сигурни, че има пъклен план зад поредната лъжа. Този план цели не само атаки срещу правилното хранене, резултатът от което ще е непълноценно хранене и зачестяване на раковите заболявания. Реалната цел на тази т.нар. Здравна служба и нейните лъжливи глашатаи е да си постелят за предстоящата забрана на витамин D.

„Чакай малко! – ще си кажете. – Властите никога не биха забранили витамин D, това е просто нелепо.“

Ще отговоря на едно такова възражение, като обърна внимание, че Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) от десетилетия е наложила забрана на сладката билка стевия. Тази Агенция поръчваше обиски на компаниите, внасящи стевия, изземваше инвентар за отглеждането на стевия, като нареди и унищожението на книги с готварски рецепти, в които стевията се препоръчваше като заместител на захарта.

Опитите на FDA да криминализира хранителните добавки и природните лекарства не са от вчера – те имат дълга история. Агенцията се прочу и с криминализирането на един китайски цяр – билката ефедра – а през последните три години е движещата сила зад репресиите над домашните производители на прясно мляко; репресии, на които станахме свидетели в Калифорния, Уисконсин и другаде.

Преди да забранят нещо обаче, това нещо по-напред трябва да се „докаже“ като „опасно“. Използва се похватът проблем-реакция-решение, където властите създават изкуствено създаден проблем, в случая „витамин D ви вреди“, след което вдигат дирижирана олелия в медиите, а накрая идва желаното решение: забрана на витамин D.

Защо им е да забраняват хранителните добавки с витамин D?

С каквото и да се храните, нищо не може да ви осигури необходимите дози витамин D, както го прави слънцето.

Витамин D е най-важният бранител на здравето в наши дни. Защо е така? Защото повечето хора живеят на закрито. Те работят в затворени помещения, спортуват в затворени салони, вкъщи също са под покрив… В резултат на това почти не се излагат на слънчева светлина, което причинява и хроничния недостиг на витамин D.

Почти всеки орган в телата ни разполага с рецептори за витамин D. Мозъкът, бъбреците, черният дроб, храносмилателната система, сърцето… всички те се нуждаят от витамин D, за да ни служат безпроблемно. Без витамин D в телата ни подмолно започват да се развиват най-различни изгодни и доходоносни болести:

• Рак
• Бъбречни заболявания
• Остеопороза
• Артрит
• Депресия
• Затлъстяване
• Диабет
• Имунни смущения
• Невромускулни заболявания
• Метаболитни нарушения

Тези болести, както загатнах, означават благодатен валеж от приходи за фармафията, която, разбира се, е корпоративният господар на FDA. Казано инак, криминализирането на витамин D ще доведе до несметна печалба за фармацевтичните картели, които са финансово смутени, след като една по една рухват държавите по света, доскоро щедро пазарували от стоката им: Гърция, Испания, а скоро и САЩ.

Само неосведомените и безнадеждно наивни хора не могат да разберат какъв е интересът на фармацевтичните корпорации от заговорите за разболяване на колкото се може повече хора – става дума за интереси, възлизащи на много милиарди. Всичко, което прави фармафията, се ръководи изцяло от егоизъм и алчност. Тази индустрия е готова да използва деца и затворници за „медицински“ експерименти, да фалшифицира „научни“ данни, да инжектира десетки милиони хора с канцерогенни вируси, обединени под названието „полиомиелитна ваксина“

Забраната на витамин D ще е манна небесна за криминалната фармацевтична индустрия

Достатъчно е да се излагаме само 15 минути на ден под лъчите на Слънцето, което ни дарява с жизненоважния витамин D, за да оздравим организма си и да си осигурим добър тонус.

Оглеждайте се и се ослушвайте за нови атаки срещу този витамин през идните седмици и месеци. Фармафията ще направи всичко по силите си, за да вкарва хората в заблуждения за здравословната диета и да цензурира неудобните истини.

Властите, техните медии и ортаците им от фармафията заговорничат заедно, за да ви държат болни и невежи. Всички заедно имат интерес да умрете, преди да сте взели и десет пенсии. Те искат и да нямате достъп до истинна информация, която ще ви помогне да живеете независимо, включително да се предпазвате сами от появата на рак и да лекувате правилно това заболяване.

Живеем във времена, когато лъжите и измамите са в токсична концентрация. Дори с груба сила опитват да ни откъснат от полезното знание и мъдростта. Разпространението на текстовете, осведомяващи за силата на витамин D и изобличаващи онези, които искат да извършат покушение над този витамин, е от извънредна важност за цялото човечество.

Автор: Майк Адамс

Източник: Is US government setting stage to outlaw Vitamin D like raw milk? Mainstream media attacks nutrition

Някои от храните, на които можете да разчитате за
допълнителни дози от винаги полезния витамин D.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

42 коментара за "Войната срещу витамин D започва с лъжовна статия и… бъдеща забрана?"

 1. Боби  02.07.2012 г. | 17:06 ч.

  Arctos
  Слънчевите очила не само не предпазват очите, но тъкмо обратното – в много случаи ги увреждат, защото при носенето им зеницата се разширява и така пропуска много повече вредни UV лъчи. Разбира се, за по-скъпите модели се претендира, че имат нужната UV защита, но аз не бих им се доверил и грам. Все едно да се доверявам на уверенията, че ваксините не съдържат живак.

  Говориш за очилата, които ги продават на сергиите в Китен за по 5 лв. При това положение зеницата се разширява и влизат директно UV лъчи. При всички нормални и качествени очила това е немислимо.

  От 10 години постоянно нося слънчеви очила, дори и когато няма слънце, но тогава просто нося такива с по-светли стъкла. Имам перфектно зрение.

 2. Van  02.07.2012 г. | 17:25 ч.

  Боби, ясно е, че ти си идеалното рекламно лице за козметичните компанни.
  Аз само не мога да си изясня, има нещо много гнило в разбирането, че от всичките земни твари точно човек не е в състояние да живее пълноценно с даденостите на Земята. Нещо повече – тия дадености му вредят!

 3. Емо  02.07.2012 г. | 20:20 ч.

  Van и аз съм се чудил…
  Слънцето – основен източник на живот за планетата ни, а ние… се крием от него?!

  Струва ми се, че тук символичното и буквалното вече съвпадат. Мрака бяха от виделината, хората бягат от слънцето.
  Може да съм с бяла кожа, ама от вътре съм си доста тъмен… А тъмнината поглъща (егоизъм), без да отразява, (от егоизъм преяждаме със светлина) от там иде и проблема с издържането на слънчева светлина.
  Може би, ако станем светли от вътре, ще започнем и да я отразяваме тази светлина 🙂

  пп. Много излязох от темата, сори.

 4. taxi76  02.07.2012 г. | 22:54 ч.

  Постоянно слушаме колко е вредно слънцето,все слушаме как трябва да се пазим от него,а забравяме че без него няма да има живот.

  Дядо ми никога не взимаше лекарства,никога не са му слагали ваксини,не носеше слънчеви очила ,не ползваше кремове и доживя до дълбока старост.

  Слънцето е най доброто природно лекарство.От една година практикувам метода ХРМ в по лек вариант.не съм боледувал, след една седмица махнах слънчевите очила и се чувствам мого добре.

 5. Боби  03.07.2012 г. | 17:56 ч.

  Мисля, че навлизаме в изключително глупав спор.

  За последно ще ви кажа само едно. Отидете на плаж без слънцезащитни продукти и без очила само един ден, ама стойте цял ден като мене – от 10 сутринта до 7 вечерта, а не да се криете под чадъри и дървета, пък после, ако още мърдате, пак ще си говорим. Нека да видим колко добре ще ви се отрази слънчевата светлина и на какво ще приличате после. Пък нека после аз съм рекламното лице и манекена и не знам си още какви глупости.

  Съгласен съм с вас, че светлината и слънцето са полезни. Но не можеш да се печеш на слънце лятото повече от 10-15 минути без да изгориш, ако не ползваш подходящата козметика. Не знам защо отричате някакви елементарни факти.

 6. Радослав Йорданов  03.07.2012 г. | 19:02 ч.

  @Боби
  Е това, не е хубав пример, тъй като е крайност,а всяка крайност е вредна. И водата в много голями количества е отрова за организма , но я пиеш всеки ден и ти е жизнено необходима, за да живееш, нали?

 7. Savana Blue  03.07.2012 г. | 19:07 ч.

  За Слънчевите лъчи
  Учителя Беинса Дуно
  Какво правят някои от съвременните хора? Като наблюдават как известни лица, общества или народи правят гимнастика сутрин рано, как посрещат изгряването на слънцето и се пекат на ранните слънчеви лъчи като най-полезни, те ги осъждат. Въпреки това в който народ отидете днес, навсякъде ще намерите хора, които използват ранните слънчеви лъчи, чистия въздух, гимнастиките, пиене на гореща вода, за да подобрят здравето си и да усилят своя организъм. В България мнозина се противопоставят на тия неща и всеки, който излиза сутрин преди изгрев слънце на разходка, наричат го идолопоклонник. Като физическо същество човек трябва да прави упражнения. Нищо повече. Той трябва да става рано сутрин, да излиза вън на чист въздух, да посреща първите слънчеви лъчи, които съдържат специфична енергия, полезна за всички живи организми. Който се лени да става рано, да посреща ранните слънчеви лъчи, колкото и да се грее на обедните лъчи на слънцето, той нищо няма да придобие.
  http://triangle.bg/books/1929-09-01-10.2006/1929-09-08-10.html

  Първите слънчеви лъчи (при изгрев) са най-активни; тогава Слънцето е в апогея на своята дейност. Слънчевата енергия минава всеки ден през четири периода: от 12 часа среднощ до 12 часа на пладне има прилив на слънчева енергия, а от 12 часа на пладне до 12 часа среднощ – отлив. Приливът, който започва от 12 часа полунощ, дохожда до най-високата си точка при изгрева на Слънцето. Този прилив е най-силен и най-животворен! Той постепенно намалява до пладне, след това започва отливът и най-силният отлив е при залез. При това, според закона на движението на онази част от Земята, която постоянно се обръща и приближава към Слънцето, намира се в най-благоприятни условия за своето развитие. А частта и?, която се отдалечава, губи повечето от тези условия. Един час преди изгрева на Слънцето неговата енергия има психическо влияние върху клетките на тялото – обновява тяхната енергия и създава нов импулс за работа у тях. Преди изгрев лъчите, които се пречупват през атмосферата, имат влияние повече върху мозъка. Във време на изгрева лъчите на Слънцето, които идват по права линия, имат влияние върху дихателната система и върху нашата чувствителност. А колкото наближава към пладне, същите лъчи имат влияние върху стомашната (храносмилателната) ни система. Затова лечебността на слънчевата енергия е различна: преди изгрев Слънце – за подобрение на мозъчната нервна система; при изгрев Слънце за уякчаване на дихателната система, а от 9–12 часа – за уякчаване на стомаха, т.е. през това време от деня слънчевите лъчи произвеждат целебно действие на болния стомах. А след обяд, изобщо, слънчевата енергия има малки целебни резултати. Повърхностно погледнато, би трябвало слънчевите лъчи да са най-лечебни към един–два часа след обяд, когато топлината им е най-голяма. Но ако слънчевите лъчи действуваха лечебно чрез топлината си, тогава защо топлината от печката не може да замени лечебното им действие? Не е слънчевата топлина главният лечебен фактор, а други по-високи енергии, които можем да наречем прана (жизнена енергия), а към тях Земята е по-възприемчива сутринта.
  http://triangle.bg/books/live-nature.1998/sun.html

 8. Лили  04.07.2012 г. | 21:46 ч.

  Слънчеви очила не нося от година и половина, нямам проблеми с това

 9. Connann  04.07.2012 г. | 22:01 ч.

  Arctos
  Слънчевите очила не само не предпазват очите, но тъкмо обратното – в много случаи ги увреждат, защото при носенето им зеницата се разширява и така пропуска много повече вредни UV лъчи. Разбира се, за по-скъпите модели се претендира, че имат нужната UV защита, но аз не бих им се доверил и грам. Все едно да се доверявам на уверенията, че ваксините не съдържат живак.

  Аз имам очила за 15 лв, купени от някакъв магазин за обувки и спират UV лъчите на 100% … проверих си ги в оптика. Всеки може да си провери очилата безплатно, за да е сигурен.

 10. vanko0o0  04.07.2012 г. | 23:20 ч.

  Тоя маргарин от снимката е отровен,а всякакви витамини на таблетки,макар и не синтетични,са вредни.

 11. Ermand  02.08.2012 г. | 16:33 ч.

  Дорина
  Не може това да е основание за съгласието ти! Позната ли ти е лекцията на Робърт Пауел: „София и настъпващата световна култура, Розата на света“?

  Дорина, сподели, моля, връзка към споменатата лекция.
  Благодаря!

 12. Дорина  02.08.2012 г. | 17:02 ч.

  Да, ще опитам да пусна линк, дано да се получи. Имам и разрешение на преводачката за това…

  https://docs.google.com/file/d/0B1m5wJSpReBEYzdjMjlkODktYmY5Ni00M2IzLWIxODYtZThmMTEwYWQ4MjI3/edit?pli=1

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.