Разследване: Кой печели от поправките в „Закона против горите“

Кой владее зимните курорти и кой печели от поправките в Закона за горите

Накратко – кой какво владее?

Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, чрез своята Първа инвестиционна банка и чрез свързани с нея офшорни дружества, владеят ски курортите на Витоша и Банско. В офшорните дружества не се знае още кой е собственик.

Остатъци от Мултигруп на Илия Павлов чрез фирма, регистрирана във Вадуц, Лихтенщайн (подобна на офшорна зона), и косвено същата Първа инвестиционна банка владеят Боровец.

Цветелина Бориславова владее Пампорово. Но „Пампорово“ АД има големи кредити от Инвестбанк на Петя Славова и Корпоративна търговска банка на Цветан Василев.

Христо Ковачки владее съоръженията на връх Мальовица.

„Главболгарстрой“ седи зад проекта за ски курорт под връх Ком в Стара планина.

Всички тези собственици ще бъдат облагодетелствани от поправките в Закона за горите. Подробности в bivol.bg

Не пропускайте още:

Шефката на bTV с 190400 акции в банката на Цеко Минев

Точно 190400 акции в Първа инвестиционна банка притежава председателят на Управителния съвет и Генерален директор на bTV Вики Политова – показа проверка на Биволъ. Тя е съпруга на Евгени Луканов – член на Надзорния съвет на ПИБ и бивш дългогодишен изпълнителен директор на банката. Един от собствениците на банката е Цеко Минев, а банката има голяма собственост в ски-курортите Банско, Витоша, Боровец и Разлог.

Освен от акционерката в ПИБ Вики Политова-Луканова, телевизията е контролирана и от медийния магнат Красимир Гергов, бивш щатен служител на зловещата комунистическа Държавна сигурност (няма данни кога е снет от отчет).

bTV реагира на публикацията за акциите на Вики Политова в ПИБ

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

21 коментара за "Разследване: Кой печели от поправките в „Закона против горите“"

 1. Добавка  20.06.2012 г. | 12:36 ч.

  Да не забравяме „Рила спорт“, които бавно, но сигурно разширяват собствеността и намеренията си в района на Рилските езера.

 2. Огнян (Мислещ)  20.06.2012 г. | 13:47 ч.

  Мария Неделчева: Необходими са общи приоритети за развитие на селските райони на равнище ЕС

  Неефективността на настоящата ПРСР се доказва от не стартирането на някои от „горските“ мерки

  Първият е свързан с мерките за подкрепа в областта на горите. Българският европарламентарист поясни, че в момента основен финансов инструмент за подпомагане на редица горскостопански дейности е националната Програма за развитие на селските райони, която включва редица мерки, позволяващи подобряване състоянието на горите и инвестиции за тяхното опазване и устойчиво управление. „България обаче е сред малкото на брой държави членки, в които преобладава държавната собственост върху горите, 76.4% от горските територии на страната са държавна собственост“, отбеляза Неделчева.
  Към настоящия момент този висок процент държавна собственост ограничава значително възможността за търсене на финансова подкрепа по ПРСР (2007 – 2013), където в съответствие с чл. 27 на Регламент (ЕО) 1698/2005 мерките насочени към повишаване на конкурентноспособността на горското стопанство са насочени само към частни собственици, общини и техни сдружения.

  Според българския евродепутат неефективността на настоящата ПРСР (2007- 2013 г.) се доказва от нестартирането на някои от „горските” мерки, както и от твърде слабото усвояване на средства по тях.
  „Поради това за моята страна България е от изключително значение, в рамките на предстоящия програмен период (2014-2020 г.) да се постигне разширяване обхвата на действащите горски мерки и на бенефициентите по тях с включване по всички подмерки на горската мярка на публични собственици на гори и държавни гори, които не получават за съответната дейност помощ от държавния бюджет“, заяви Неделчева.

  Напредък в спора по Закона за горите
  Предназначението на горските територии ще се сменя за определен период от време, след изтичането на който те отново ще стават държавен горски фонд

  Както и да го въртят, както и да се правят на невинни и загрижени за горите управляващи, накрая пак опират до Парите и производното на тях „Печалбата“. Пуста Алчност, дано ги задави!

 3. Nordpol  20.06.2012 г. | 16:36 ч.

  Разбира се, че всички гори трябва да се изсекат. Всеки баир – писта, а дървесината – на акции, които след незабавния спад на курса да се претопяват на тоалетна хартия с фирмено лого за акционеритe и вложителите в Първа инКРИМИнационна банка.
  Очевидно е, че отново трябва да се припомни ролята на Дървото в историята и културата Европа, особено ясно изразени в традициите и религията на ранните арийски племена. Дървото е не само обект на поклонение – „Свещеното дърво“, но и одушевено същество, което дарява хората с храна, защита, предмети, подслон и топлина. Изследванията на запазени тевтонски думи и археологически паметници, показват, че древните светилища на германите са били естествените гори. У редица западни и северни европейски народи и до днес е запазен обичаят в началото на лятото да се украсяват с цветни панделки млади брези (Maibaum – нем., Maypole – англ., виж http://bg.wikipedia.org/wiki/Майско_дърво). А посрещането на Коледа без коледна елха е просто неестествено в Християнския свят.
  Дълбоката символика на присъствието на Дървото в нашия живот и бит се корени в неговата устойчивост, но и в преходността, олицетворяваща човешкия живот – разлистване, цъфтеж, урожай, листопад.
  На застъпниците на изсичането на Българските гори, искам да обърна внимание върху един от законите на древните германи, отнасящ се до всеки, който нарани ствола или обели кората на живо дърво: на престъпника се правел разрез на корема, откъдето се измъквало червото му, приковавало се към дървото, а нещастникът обикалял в кръг, докато напълно покрие ствола.
  Давам информацията за размисъл на „отговорните“.

 4. Огнян (Мислещ)  21.06.2012 г. | 09:45 ч.

  Няма друга такава държава, като нашата. Бих я нарекъл държавата – На клубовете по интереси
  Хората винаги трябва да бъдат нащрек, щом се зададе някакво предложение за промяна на някой закон. За да не останат излъгани и манипулирани, трябва да търсят сами информация за това кой иска дадената промяна, причини да се направи, кой има ползи от нея и т.н.
  Днес чет във в.Класа следната информация:

  Законът за горите сблъска защитници и противници в София

  Два протеста изкараха на улиците в София в един ден противници и привърженици на президентското вето върху Закона за горите, приет на 13 юни в парламента. По обяд в столицата протестираха стотици души от Сапарева баня, Самоков, Смолян, Берковица, Дупница, Разлог и Банско в защита на промените в Закона за горите. В 12 ч множеството тръгна от площада пред Народното събрание, продължи до сградата на Министерския съвет и приключи отново пред парламента. На страната на представителите на планинските курорти застана депутатът от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната комисия по земеделие Емил Димитров. Според него президентът и протестиращите на Орлов мост вероятно били подведени за същността на приетите текстове. „Не виждам нищо противоконституционно в поправките, които президентът върна за дообсъждане“, коментира Димитров пред протестиращите. По думите му истинските еколози били излезли днес по обяд, за да защитят развитието на туризма в планините. Депутатът завърши словото си пред контрапротестиращите с думите: „Благодаря ви още веднъж за това, че показахте вашата гражданска позиция. Благодаря ви, че вие опазихте българската гора и искате да се препитавате от туризма.

  Много трогателно, каква загриженост от депутата Емил Димитров. Според него ние сме били подведени.
  Затова ви предлагам кратка информация, чрез която, да можете да се запознаете по обстойно с един от най-богатите радетели за правда г-н Емил Димитров, депутат от ГЕРБ!

  Ще цитирам резюме от материалите, но е хубаво те да бъдат прочетени и осмислени добре, така ще можете да сглобите пъзела наречен кой-кой е в българската политика. 🙂

  Депутатът, който:

  Преди изборите придобил 1000 декара гори в Еленският балкан на онзи ‘евтин принцип’ с прословутите заменки!

  Един от най-големите спонсори на ГЕРБ!

  Един от най-големите дистрибутури на цигари в България!

  Той бе човека който, лобира и оказва голям натиск за приемане на закон, който да разрешава строежа на ВЕИ/възобновяеми енергийни източници/ върху земеделски земи и гори!

  Беше замесен с брата на Драшков при опита да присвои 15 дка. в кв. Срелбище с фалшив подпис на Б. Борисов и после за награда стана депутат от листата на герб!

  Открито лобираше също в законите касаещи Лова, Забраната за тютюнопушене, както и за по-ниското ДДС в туризма!

  Депутатът Емил Димитров заедно със СИК-аджията Славян Теофилов изкупиха парцели и хотели и сега имат х-л „Фиеста“ и „Гранд хотел“, както и 14 етажна сграда на почивна станция „Динамик“ в Несебър. Освен това са концесионери на половината плаж.!

  Освен хотели в Слънчев бряг, по времето на НДСВ Емил Димитров взе и огромни концесии върху горите!

  След тази „незначителна“ информация, нека всеки който чувства, че бизнес интересите му са засегнати, да се присъедини към групичката протестиращи, водени от видния депутат от ГЕРБ Емил Димитров.

 5. Светльо  03.07.2012 г. | 17:01 ч.

  Протестиращите срещу промените в закона за горите младежи са с объркани глави и защитават чужди интереси – на страни като Австрия и Швейцария, които вече са инвестирали в зимен туризъм. Това обясни Мира Радева, директор на Института за социални изследвания и маркетинг при представянето на изключително странно социологическо проучване за настроенията по този проблем. 😮 😮 😮

  Майсторката на пропагандата в полза на мутри и властимащи олигарси отново е ударила яка шпатула на задните им части. Не е зле тази продажна женица да се осведоми какви зимни ски курорти има в Австрия и Щвейцария, на какви височини се изграждат ски пистите и съоръженията там. Ако не е запозната, ще и обесня, че огромната част от ски пистите и съоръженията се намират на над 2 500 метра надморска височина, където гори няма и се кара целогодишно ски защото там има гледчери, каквито условия в България няма. Вероятно за да бъдем конкуренция на Гърция, Хърватска и Турция си бетонирахме черноморието.

  Единствено вие неуважаема Мира Радева сте с доста объркана глава, чудейки се за кое лобистко законче да правите поръчковите си изследвания, моля ви с тези елементарни похвати да не подценявате народа, който така усилено се опитвате да омерзите.

  Забележете въпроса, „Какъв искаш да бъдеш – богат или зелен“. Такъв въпрос може да роди единствено една объркана глава, като вашата Мира Радева.
  Ето и отговора – ние искаме да живеем в чиста среда, с чист въздух, чисти гори, чиста вода и чиста земя – нашата кауза са нашата земя, нашата вода, нашата гора и нашите деца!!! Какви зелени, червени, пембени, богати или бедни човечета ви се привиждат – ние сме способни и не чакаме на вашите господари да ни хранят, набийте си го веднъж в главите това нещо и престанете да манипулирате – ще съжелявате!!!

  Вижте повече тук:
  http://www.segabg.com/article.php?id=606837

 6. Светльо  03.07.2012 г. | 17:02 ч.

  Още от продажната социология на Мира Радева

  За над 50% от българите икономическото развитие е по-важно от околната среда

 7. Стопанина  03.07.2012 г. | 22:27 ч.

  Поправката „Витоша ски“ пада, Цеко Минев се закани да провали и следващия ски сезон

  Паднаха маските. 🙂 Работата не била за ски туризма, щото Цеко Минев ще го саботира (отново!). А защо ще го саботира? Защото работата била за Цеко Минев и Цеко-Миневчетата.

 8. Радослав Йорданов  03.07.2012 г. | 22:57 ч.

  БУЛФОТО се сдоби с кадрите, показващи първите минути от пожара на Витоша

  След като вчера кадри на турист от уикенда обиколиха социалната мрежа Фейсбук и внезапно изчезнаха…..

  Източник: тук

 9. Стопанина  06.07.2012 г. | 17:49 ч.

  България си има вече не само поръчкова журналистика, но и поръчкова социология. Двете фактически произвеждат един и същ продукт: евтини заблуди и целенасочени манипулации.

  Накратко: те произвеждат лъжите, с които живеем.

  В началото на седмицата шефката на Института за социални изследвания и маркетинг обяви резултатите от изследване на обществените нагласи за развитието на туризма в 13 планински общини, направено по поръчка на хората на Цеко Минев.

  Резултатите – според всички закони на формулата „който плаща, той поръчва музиката“ – потвърждават изцяло тезата на инвеститорите и на правителството, а именно: исканите от концесионерите поправки в Закона за горите са правилни, впечатляващата блокада на Орлов мост е била неправилна, а хилядите протестиращи са хора с объркани глави.

 10. Стопанина  06.07.2012 г. | 20:27 ч.

  А сега да видим и кой иска да капитализира пожара на Витоша:

  Белев: След пожара е крайно време да се подготвим за промените в климата

  Изчетете материала и след това кажете дали правилно ще го резюмирам и отъждествя с призивите на Ал Гор и псевдонауката зад климатичните промени. Два пъти по две думи:

  Климатични промени…
  Дайте милиони/милиарди!


  И не питайте как милионите и милиардите ще спрат климатичните промени, които ги има от памтивека и ще ги има, докато свят светува.

 11. Arctos  07.07.2012 г. | 13:29 ч.

  Изчетете материала и след това кажете дали правилно ще го резюмирам и отъждествя с призивите на Ал Гор и псевдонауката зад климатичните промени.

  Изчетох материала и смятам, че си го резюмирал доста манипулативно. Изважда се една неудобна фраза от контекста, на базата на което се правят неверни заключения.

  Макар заглавието да е манипулативно, статията е написана съвсем ясно. Нека резюмирам и аз – в условията на по-сухи и топли периоди и на базата на прогнозите, верни или неверни, тази тенденция да става още по-изразена вбъдеще, рискът от пожари е по-голям, следователно още по-наложително е да се вземат необходимите мерки. Какво ненормално намираш в това?

  Дайте милиони/милиарди!

  Пак манипулация, при това доста груба. Кристално ясно е казано, че горецитираните милиони (за милиарди не видях да се споменава в статията) не са за „спиране на климатичните промени“, ами са предвидени съвсем конкретно за закупуването на техника, която да се справя бързо и лесно с горските пожари. Или смяташ, че е нормално в ХХІ век пожарите да се гасят с индианска нишка и кофа?

 12. Стопанина  07.07.2012 г. | 13:45 ч.

  на базата на прогнозите, верни или неверни, тази тенденция да става още по-изразена в бъдеще

  Ако прогнозите са верни, тенденциите ще са едни. Ако прогнозите са неверни, тенденциите ще са други, точно обратните на засушаването и честите пожари.

  Да свързваш един пожар, за който има конкретни данни и свидетелства, че е умишлен, с политпросветната теория за глобалното затопляне е манипулация. И да е спорен въпроса за причината за пожара, безспорно връзката на конкретния случай с глобалното затопляне е изсмукана от пръстите.

  горецитираните милиони … са предвидени съвсем конкретно за закупуването на техника, която да се справя бързо и лесно с горските пожари

  Тогава защо беше намесването на климатичните промени? Можеше да каже: „Смятам, че пожарът щеше да се изгаси по-бързо, ако имаше такава и такава техника, за което можем да помислим за набирането на такива и такива средства“.

  Но не…

  Беше направена връзката с „катастрофалните климатични промени“. По този начин изнамирането на милиони за хеликоптери е поставено сугестивно в контекста на императив и приоритет. Въпреки че следващият пожар ПАК НЯМА да е заради глобалното затопляне. И въпреки че следващият пожар ПАК ще се изгаси бавно – НЕ заради липсата на техника, а по други причини.

  Това е проблемът ми с манипулативния материал.

  Използвах термина „милиони/милиарди“, защото ако в България се говори за милиони, Ал Гор в други страни говори за милиарди. Просто измамите имат количествени разлики в различните части по света, но не и качествени.

 13. Стопанина  07.07.2012 г. | 13:51 ч.

  За да илюстрирам естеството на манипулацията, ще ти дам различен пример, но в друг бранш, който също може да капитализира лъжите около климатичните промени. Стига да поиска, шаблонът на лъжите може да остане непроменен спрямо този с пожарите и парите за хеликоптерите.

  Например в псевдонауката за климатичните промени се говори за покачване на морското равнище, за бури и наводнения, както и за неизбежното разселване на милиарди хора от крайбрежните зони и още по-неизбежните жертви на моретата.

  Става инцидент – някой е завлечен от бурното море и се дави. Излиза някой да капитализира частната трагедия:

  „Такива удавяния ще стават много повече в бъдеще заради климатичните промени. Дайте милиони да построим къщи за хората по-далеч от морето. Или дайте милиони да построим повече наблюдателни кули за плажни спасители и да се подготвим с повече спасителни пояси. Или дайте милиони за няколко яхти и катерчета, с които да вадим удавниците.“

  Тези думи отново звучат нахално, ако знаем, че конкретното удавяне е заради неефективните действия на спасителите, а не заради липсата на достатъчно кули и спасителни пояси. Удавеният се е удавил и защото шефовете на спасителите не са позволявали на доброволците да скочат в морето и да извадят жертвата.

  Частен проблем и съмнителен инцидент се поставят в контекста на лъжовен глобален проблем. Разбира се, за пари. Това е манипулацията.

 14. Стопанина  07.07.2012 г. | 14:13 ч.

  Конкретно за хеликоптерите… Колко хеликоптери още ще купуваме? И за какви (чии) нужди? Нали дадохме милиони, а да не бяха и милиарди, за едни хеликоптери, които не можели да се използват за спасителните акции в наводненото село Бисер? Нали пилотите рискували живота си? Сега не можели да се използват ефективно и за пожара на Витоша.

  Ами след като могат да се използват само за превоз на тлъсти задници до морето и обратно, да ги продадат на олигарсите в Сао Пауло, които само с хеликоптери пътуват, а с парите да купят хеликоптери, които стават за гасене на пожари. Ето това е моето решение, без да намесвам климатичните промени.

  Всъщност внимателно си прочетох текста и действително си намерих нещо като манипулация. Правя аналогия между господата Белев и Гор. Това не е съвсем точно, защото докато за Гор мога да твърдя, че лъже съзнателно, за Белев не мога да се изкажа чак толкова категорично. Оттеглям пълното приравняване между двамата.

 15. Arctos  07.07.2012 г. | 15:16 ч.

  Ако прогнозите са верни, тенденциите ще са едни. Ако прогнозите са неверни, тенденциите ще са други, точно обратните на засушаването и честите пожари.

  На един горски не му влиза в работата да прави прогнози за климата – той борави с данните на науката, верни или неверни. Да, няма съмнение, че тези данни в голямата си част са манипулирани от сектата на Ал Гор, но в такъв случай следва обвиненията да са отправени конкретно към продажната наука, а не към всеки, който поради незнание, наивност или недостатъчна информираност в игричките на климатичната мафия, се позовава на изкривените й данни.

  Трябва да бъдем много бдителни и внимателни, когато обсъждаме темата за „климатичните промени“, защото това сигурно е най-коварно оплетената конспирация в наши дни. От една страна, по доста подмолен начин ухажва и експлоатира вродената любов на хората към природата; от друга страна, доста коварно подкопава и компроментира безкористната екологична идея и предизвиква антагонистични настроения между групи, които принципно са на една страна.

  Трябва да сме много внимателни, защото точно заради такива небрежни обвинения за капитализация на бедствията, после на природозащитниците и въобще на будните граждани им се лепят определения като „платени активисти“, „екоталибани“ и т.н. Разбира се и самите природозащитници и граждани трябва да са много внимателни и да не допускат да бъдат увличани в защита на съмнителни каузи от лъжовните внушения на псевдонауката.

 16. Стопанина  07.07.2012 г. | 15:56 ч.

  обвиненията да са отправени конкретно към продажната наука, а не към всеки, който поради незнание, наивност или недостатъчна информираност в игричките на климатичната мафия, се позовава на изкривените й данни.

  Възраженията ми към продажната наука са една тема. Възраженията ми към Белев са за друго нещо – че изобщо прави връзка между пожара на Витоша и науката. Много внимателни са ми „обвиненията“ даже, а ти много внимателно не поясняваш дали си съгласен с тази връзка и нейната удачност.

  Защо коментираш само това, за което направих пояснение и за което оттеглих неточната асоциация, а не коментираш всичко останало, което ти написах в три поста?

 17. Стопанина  07.07.2012 г. | 16:07 ч.

  Трябва да сме много внимателни, защото точно заради такива небрежни обвинения за капитализация […] се лепят определения като „платени активисти“

  Кое е небрежното на обвинението ми? Признавам небрежност в детайлите на асоциацията с Ал Гор. Небрежността ми за всичко останало и предполагаемата ми небрежност за капитализацията трябва да я аргументираш – например като коментираш трите ми поста по-горе. Иначе обвиненията ти, че съм небрежен, стават все по-небрежни, нали?

  Как ще отречеш, че става дума за капитализация, когато в крайна сметка става дума за пари? За много пари! За едни хеликоптери, които не е ясно кой и от кого ще купува и които ще се използват за някакви „прогнозни пожари“, дето я ги има, я ги няма…

  Значи, според тебе трябва да се самоцензурирам и да оставя Белев да прави спекулативни връзки между пожара на Витоша и климатичните промени, защото някой си нещо щял да излъже. Аз се радвам, когато кажат някъде лъжа за мене или за гражданите природозащитници.

 18. Владимир Помаков  14.07.2012 г. | 23:10 ч.

  Стопанина

  на базата на прогнозите, верни или неверни, тази тенденция да става още по-изразена в бъдеще

  Ако прогнозите са верни, тенденциите ще са едни. Ако прогнозите са неверни, тенденциите ще са други, точно обратните на засушаването и честите пожари.
  Да свързваш един пожар, за който има конкретни данни и свидетелства, че е умишлен, с политпросветната теория за глобалното затопляне е манипулация. И да е спорен въпроса за причината за пожара, безспорно връзката на конкретния случай с глобалното затопляне е изсмукана от пръстите.

  горецитираните милиони … са предвидени съвсем конкретно за закупуването на техника, която да се справя бързо и лесно с горските пожари

  Тогава защо беше намесването на климатичните промени? Можеше да каже: „Смятам, че пожарът щеше да се изгаси по-бързо, ако имаше такава и такава техника, за което можем да помислим за набирането на такива и такива средства“.
  Но не…
  Беше направена връзката с „катастрофалните климатични промени“. По този начин изнамирането на милиони за хеликоптери е поставено сугестивно в контекста на императив и приоритет. Въпреки че следващият пожар ПАК НЯМА да е заради глобалното затопляне. И въпреки че следващият пожар ПАК ще се изгаси бавно – НЕ заради липсата на техника, а по други причини.
  Това е проблемът ми с манипулативния материал.
  Използвах термина „милиони/милиарди“, защото ако в България се говори за милиони, Ал Гор в други страни говори за милиарди. Просто измамите имат количествени разлики в различните части по света, но не и качествени.

  Стопанино,
  Малко лаишки се захващаш с „климатичните промени“ – още преди 3-4 години от Института по слънчево-земни взаимодействия заявиха, че се променят местата на минимални и максимални температури на планетата в смисъл, че там където е имало вечни ледове напр. в идните десетилетия може да се окаже, че вече ги няма, докато на други места, където не е имало досега може да се образуват. Това ще рече, че за нашите ширини и конкретно за Балканите и България режимът на валежите може да се промени по начин, който да докара засушаване в най-неподходящо време на годината и подобно нещо да стане и с прекомерните валежи – нещо, което ни беше илюстрирано тъкмо тая пролет. А такива промени на микрониво са наистина много важни за разни природни бедствия и справянето с тях.
  Иначе, глобалното затопляне е абсолютна манипулация и доц. Борис Комитов доста добре обяснява защо т.нар. „световен елит“ ни будалка с него – мисля вече го писах някъде тук… Такива ми ти работи…
  Владимир Помаков

 19. Computer4u  02.11.2012 г. | 19:49 ч.

  Пиша коментара си под тази статия, защото видях че е тази която съм чел преди време.
  Месец ползвах системата за онлайн филми и сериали и предавания на БТВ (няма да я назовавам) платих си по стандартния начин с дебитна карта. Месец след това гледам отчета си на плащанията извършени за предходния месец чрез дебитната си карта, констатирам, че съм извършил прехвърляне на 8 лв. на дъщерно предприятие на Първа инвестиционна банка и БТВ Медиа груп, занимаващо се със събиране на печалбата от въпросната платформа на БТВ.
  БТВ не случайно са избрали тази банка за изпълнител на проекта им. Вероятно директора на медията има известни пристрастия към въпросната банка. А ако не ми вярвате, просто пробвайте да се регистрирате в платформата, когато стигнете до там да си въведете данни от дебитна карта погледнете долната част- там вече гордо седи логото на FI bank.
  ПП: Не споменавам името на платформата, защото не искам да му правя реклама, а и защото ме отвращава- вече.
  Към @Стопанина Поздрави за хубавия сайт, гледам да го следя редовно!

 20. Като цяло е доста тъжно, че трябва да има някой печалба и изгода за тези закони.Според мен всички,които участват в избирането им им огромна изгода и то за сметка на кой…за сметка на природата,която както вижда,е може само за секунди и да ни погуби, било то със земетресение, пожари или силни пороища. Тогава вече може да се запитаме защо и разбираме, че нищо не е толкова важно колкото живота на тази планета.Все пак е време да разберем, че както се отнасяме с природата, то така и ще ни го връща тя.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.