Банкери си раздават трилиони от данъкоплатците при нулева лихва

След финансовата криза от 2008 г. Федералният резерв е раздал заеми за над 4 трилиона щатски долара при почти нулева лихва, както и помощ под друга форма, на банки и бизнеси, ръководителите на които работят и като директори на националната банка. (Бел. Стопанина: Федералният резерв НЕ е национална банка, а наднационална частна банка, което личи и от самата тази новина.)

Поне 18 от сегашните и бившите началници на филиали на банката директно са получили апетитни парчета от трилионите долари на данъкоплатците, пренасочени за укрепване на загазилите институции. Това се казва в правителствен доклад, разпространен от сенатор Бърни Сандърс.

Сенаторът казва:

„Този доклад не за пръв път разкрива конфликтите на интереси, които съществуват във Федералния резерв. По времето, когато малките бизнеси не можеха да получават достъпни заеми, за да създават работни места, Федералният резерв е осигурявал милиарди за потайни заеми на най-големите банки и корпорации в Америка, които са оглавявани от членове на борда в същия този Федерален резерв.“

Източник: AllGov.com

 

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

19 коментара за "Банкери си раздават трилиони от данъкоплатците при нулева лихва"

 1. Dido  16.06.2012 г. | 14:46 ч.

  През 2010 имаше един документален филм – „Inside job“. Много добре показваше кой каква каша е сътворил и с колко се е облагодетелствал от цялата работа. Как цялата тази криза е била режисирана за да може отделни индивиди да се облагодетелстват от нещастието на масата хора.

 2. Стопанина  16.06.2012 г. | 19:19 ч.

  Не беше лош филмът, но беше много мек за моя вкус и опитваше да изкара мошениците просто алчни и развратни. Те, че са такива, такива са… но някои от тях са и нещо много повече.

 3. Панчо  16.06.2012 г. | 20:42 ч.

  Е, 4 милиарда, голяма работа. Виж ако бяха 4 трилиона тогава да го правим на въпрос. 🙂

 4. Стопанина  16.06.2012 г. | 20:46 ч.

  Опа… 😳 😳 😳
  Панчо, благодаря, че ми обърна внимание на грешката. За ТРИЛИОНИ става дума.

 5. Navi  16.06.2012 г. | 22:55 ч.

  При условие, че правят пари от нищото, какво и струва да създадат накой друг трилион-няколко клквания с мишката и готово.
  А балона от разни т.нар. деривати в размер на стотици ТРИЛИОНИ?

 6. Goodman  16.06.2012 г. | 23:16 ч.

  Пак ще се повторя.
  Парите са средство за КОНТРОЛ. Кога и колко ще си напечатат, на кого и колко ще раздадат, са ПРЕЦИЗНО ИЗЧИСЛЕНИ ДЕЙСТВИЯ. Това са стъпки от големия план. Сами по себе си парите са ценни само за онези, които не ги притежават. Тази власт е дадена на малцина, а за другите остава да се обърнат към „Пътят, истината и животът“, за да се спасят.

 7. Стопанина  17.06.2012 г. | 00:49 ч.

  Нави, не могат да създават пари безразборно. Пускането на прекомерно много пари в обращение, а трилиони са повече от „много пари“, води до обезценяване на съответната парична единица. Обезценяването, и то рязкото и драстичното, на дадена валута не винаги е в плановете на въпросните окултно-икономически общности.

  Затова, наред с други причини, взимат пари от данъкоплатците за погасяване на разходи по старите мошенгии. И успоредно с това измислят и нови данъци за финансиране на бъдещите си цели.

 8. universum  18.06.2012 г. | 09:17 ч.

  Реално доларът се е обезценил. Златото и петролът поскъпнаха.
  Т.нар. криза засяга целия свят. Има известна логика, като се има предвид глобалния характер на вредата от действията на САЩ.
  По мое мнение сегашните „проблеми“ за еврото са режисирани, за да не се превърне то в нова световна валута, което би съсипало икономиката на щатите.
  Изглежда трудно може да се противостои илюминати ако използваме техните прийоми. Дори тотален срив и изчезване на долара биха били част от плана им.
  Молитвата с вяра е нашият метод.

 9. Светослав Й.  29.06.2012 г. | 11:36 ч.

  Извънредно: Цената на електроенергията се вдига с 13%, а не с 10%, обяви Ангел Семерджиев

  Изненадващо председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев пожела да говори пред НС. Той направи шокиращо изявление – цената на електроенергията се вдига с 13%, а не с 10%, както до вчера се кълнеше Семерджиев.

  Източник: тук

 10. Стопанина  29.06.2012 г. | 11:53 ч.

  Този, Семерджиев, е един от първите които в случай на кървава революция трябва да увиснат изкормени и обесени на някоя улична лампа. Няма друго същество, на което да желая каквото и да било страдание – освен на него и на Божидар Димитров. Почти съм сигурен, че имаме вземане-даване от минали животи. Само при тях не става дума за обикновена антипатия, а за чувства, прекрачващи границата към омразата. И дори не ме е срам да го декларирам.

 11. Светльо  29.06.2012 г. | 12:25 ч.

  13% увеличение води автоматически до мин. 20% такова. Това е цената нас консумираната ел. енергия. Ако обърнете внимание на сметките си за ток, ще видите че повече от поволината сметка е от услуги, такси и ДДС. На същото мнение съм, че този мазник Семрджиев е за затвора!

 12. Радослав Йорданов  29.06.2012 г. | 12:46 ч.

  Гузна съвест: МИЕТ Делян Добрев избяга от НС и отказа да отговори за цената на тока

  Министърът на икономиката енергетиката и туризма Делян Добрев буквално избяга от чакащите го журналисти в НС. Той отказа да отговори на въпроса за изненадващото и шокиращо увеличение на цената на електроенергията.

  Източник: тук

 13. Goodman  29.06.2012 г. | 16:31 ч.

  Стопанина
  Този, Семерджиев, е един от първите които в случай на кървава революция трябва да увиснат изкормени и обесени на някоя улична лампа. Почти съм сигурен, че имаме вземане-даване от минали животи.

  Най-вероятно става въпрос за кармична непоносимост в твоя случай. За мен този е просто поредния боклук, който ме ощетява косвено. И все пак, решенията се вземат от банкерите, които „косвено си раздават парите на данакоплатците при нулева лихва“. Напред във времето, когато няма да има пари и авторитети, тези щяха да правят черна магия. И да смучат от живота на останалите, чрез други по-фини чародейства.

 14. Стопанина  02.07.2012 г. | 12:50 ч.

  Първа оставка заради огромен банков скандал на Острова

  Британската Служба за финансов надзор съобщи, че е открила доказателства за огромен заговор между големи международни банки за манипулиране на лихви на междубанкови заеми. Тези лихви определят цената, при която банките отпускат заеми помежду си, а непряко влияе и върху лихвите по кредитите за домакинствата и предприятията.

  Няма конспирации и банкерите не ги ръководят.
  Спете спокойно.

 15. Светльо  02.07.2012 г. | 13:33 ч.

  Интересно какъв е размера на скандала, че точно в страна като Великобритания да не могат да го прикрият?

 16. Огнян (Мислещ)  02.07.2012 г. | 16:34 ч.

  Преди време, в една друга статия направих коментар по тази тема. За това пак ще се повторя, внимавайте с кредитите. А най-добре, никога не взимайте такъв.
  Нека всеки, който има договор за кредит да си прочете внимателно договора. В общите условия на банката, някъде между различните точки, непременно ще намери една уникална клауза в която се казва, (цитирам по памет, но мога да ви я сканирам, и да ви я предоставя за прочит) че банката може едностранно да променя лихвения процент, по отпуснатия и договорен вече кредит, при следните условия …….. и тук са изредени една дузина обстоятелства, при които това може да се случи, като са споменати и индексите за усреднения лихвен процент, които банката взима в предвид за определяне на лихвата, като „Либор”, „Софибор”, „Леония” и „Юробор”. Във формирането на лихвата, за някои банки основна роля играе един от тези индекси „Либор”.

  Ето допълнителна информация по случая:

  Банка Barclays плаща 290 милиона паунда глоба за манипулации на ЛИБОР
  Британската банка Barclays се съгласи да плати рекордна глоба от 290 милиона паунда за манипулиране на ЛИБОР – усреднения лихвен процент на лондонския междубанков пазар. Той се определя от картел от 16 банки, сред които е и Barclays, а манипулирането на лихвата е донесло незаконни печалби на трезора. Според британски медии глобата, която е резултат от извънсъдебно споразумение, със сигурност ще надхвърли 1 милиард долара, преди регулаторите да приключат проблема.

 17. Светльо  09.07.2012 г. | 15:22 ч.

  НАП – най-големия ДДС измамник в България или как НАП краде ДДС от изрядни фирми тук, законно разбира се.

 18. Огнян (Мислещ)  16.07.2012 г. | 09:12 ч.

  Големият лихвен скандал

  ЛИБОР (London Interbank Offered Rate) e лихвеният процент, предлаган от големите лондонски банки по депозити, които други банки влагат при тях. Това е не само и не толкова цена на парите на най-големия в Европа междубанков пазар – Лондонското сити, но и най-важният световен индикатор за лихвеното ниво на отделните валути (ЛИБОР се определя за 10 валути и за по 15 срочности при всяка валута; общо 150 процента котират всеки работен ден). ЛИБОР е ориентирът за всички останали лихвени проценти в света и се отразява в цената практически на всеки депозит и заем, използва се при изчисляване на валутните курсове и цените на срочните финансови инструменти. Днес е в центъра на най-шумния финансов скандал в света, след като се оказа, че основният индикатор за лихвите е бил обект на

  манипулация, продължавала години наред

  Британската агенция за надзор върху финансовите услуги (ФСА) установи, че авторитетната банка „Барклейс“ е имала трайна практика да занижава данните за определяне на ЛИБОР под действително плащаните лихви.

  И понеже с информация от този род ще продължават да ни заливат, докато съществува Монетарна (Парична) система, то аз все по-често прелиствам GA_23 Същност на Социалния Въпрос. Очевидна е належащата нужда от промяна в мисленето относно държавата и нейното структуриране, като цяло:

  В нея трябва ясно да се разграничават три различни сили:
  1. силите на икономическия живот
  2. силите на духовния живот
  3. силите на правовия живот
  Тези сили винаги са присъствували в човешките общества, но досега не са били ясно осъзнавани. Те са тези, които създават своите институции и „органи“ в хода на отделните цивилизации. С нарастването на авторитарното, материалистично мислене и стремеж към политическа власт държавата все повече се опитва да подчини както икономическите, така и духовните сили на обществото.

 19. Ангел Кънчев  16.07.2012 г. | 16:54 ч.

  По отношение на стопанския / икономическия живот Силвио Гезел е дал доста добър метод как парите да се използват само в качеството им за улесняване обмена на стоки и услуги. Идеята е да се отнеме свойството им за натрупване (няма разходи за натрупване на пари, дори напротив – начислява се лихва):
  http://www.bgpatriot.com/web/bg/topics/economics/conclusion/theory.php

  Страницата е резюме на книгата, като има линк към цялата книга.
  Резюмето не е изчистено, но става горе-долу…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.