Серийното производство на човеци: планирано и много скоро

Планира се яйцеклетки, създадени от човешки стволови клетки, да бъдат оплодени със сперматозоиди. Експериментът, както се очаква, ще се проведе до края на годината – репродуциране от учебника по трансхуманизъм. На този етап е преодоляна само нуждата от жена за донор, но впоследствие теоритично може да се отстрани и мъжкия принос. Яйцеклетки се превръщат в ембриони, ембрионите – в стволови клетки, а те на свой ред – в нови яйцеклетки. И така до безкрай в един мракобесен фрактал.

Проектът беше обявен през февруари, след като няколко японки дарили стволови клетки от репродуктивната си система, преди да се подложат на операция за смяна на пола. Изследователите от Massachusetts General Hospital са успели да ги култивират в яйцеклетки, а после и да ги отгледат в телата на мишки, за да развият подходящата структура. Същите тези учени сега възнамеряват и да ги оплодят в сътрудничество с екип от Университета на Единбург. Пробите ще бъдат наблюдавани в продължение на две седмици от имплантирането на сперматозоидите, за да се определи доколко са жизнени. След това ще бъдат замразени или унищожени.

Очаква се резултатите от този експеримент да помогнат в борбата срещу безплодието, както и на жените в менопауза. (Бел. пр.: Обаче ние знаем, че черната евгеника се бори срещу плодовитостта и е вдъхновена от Духовете на мрака, които се нуждаят точно от серийното производство на изкуствени човеци, за да ги използват като съсъди.) Този „еликсир на младостта“ ще позволи на жените да запазят репродуктивните си способности без значение от възрастта.

Към увещанията учените добавят и ползата за онкоболните пациентки, които биха могли да съхранят стволовите си клетки, преди да се подложат на (осакатяваща или дори смъртоносна) химиотерапия. Планираният експеримент по-напред трябва да се регламентира от Британската служба за репродуктивно здраве и ембриология, след което ще се осъществи – вероятно до края на годината.

Стволовите клетки имат огромен потенциал, тъй като те могат да се превръщат във всеки друг вид клетки. По такъв начин например биха послужили за възстановяване на каквато и да е увредена тъкан. От друга страна обаче, възникват сериозни етични въпроси относно източниците и начинините за набавянето им. Въпросното проучване ги разглежда като неизчерпаем източник на клетъчен материал. Яйцеклетки, създадени по описания начин, може и да спомогнат за преодоляването на някои проблеми при жените, но съществува и плашещият вариант те да се превърнат във фабрика за масово производство на стволови клетки.

Автор: Кели Бергман

Превод: Станислав Т.

Източник: Prevent Desease

Споделете публикацията

Google1

За Goodman

goodman@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „И понеже беззаконието ще се умножи, у мнозина ще изстине Любовта.“

Всички публикации

4 коментара за "Серийното производство на човеци: планирано и много скоро"

 1. Мислещ  25.04.2012 г. | 08:28 ч.

  В допълнение към статията ще добавя още две заглавия:

  Намериха гени на добротата

  Суперкомпютър ще имитира главния мозък

 2. trabanta  26.04.2012 г. | 00:34 ч.

  подготвят армия от роботи вместо да инвестират в борба с лечението на рака или спин…
  не е за вярване, че при такова развитие на техниката и медицината, още няма лекарства за тези болести

 3. goodman  26.04.2012 г. | 01:20 ч.

  trabanta

  не е за вярване, че няма лекарства за тези болести

  Ти вярваш ли?

 4. Ангел  02.05.2012 г. | 11:15 ч.

  Има лекарство за всички болести:
  http://web.mit.edu/newsoffice/2011/antiviral-0810.html#.T6DCbkk_Li0.facebook
  😛

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.