Прогноза на Римския клуб: Цивилизацията е пред края си

Изследователи към една от най-елитарните организации в света са създали модел, предричащ драстични промени в живота ни – заради нуждата от петрол, храна и чиста вода. Те заключават:

„Катастрофата ще се случи преди 2030 г. Световните икономики ще рухнат, а липсата на храна и енергия ще причини смъртта на стотици милиони хора.“

(Бел. пр.: Сравнете с това, предсказано от Слава Севрюкова:

„Към третото десетилетие от второто хилядолетие ще е началото на злокобните събития. Това ще стане от 2025 до 2030 година. Много души в ония недалечни времена с желание ще отиват в Отвъдното.“

И още: „Това са Последни времена. Последни, защото прекалено много хора обитават тая Земя. Не останаха души Отвъд. Все повече се въплъщават, за да се чистят „плевелите“ в тях. Затуй са назовани „последни“. Предстои настъпление на страшни бедствия – епидемии, глад, мор, смрад. Тогава онуй, което не е унищожено от Природата, ще го довършат войните. Ще има чудовищни прояви на човешкия дух към зло, каквото досега не е било.“ Продължава…)

Без съмнение резултатите от изследването отразява възгледите на Римския клуб. Много от членовете му са представители на висшите ешелони на властта и бизнеса по света. Има основания да се вярва, че по същество това полутайно общество представлява механизъм за прокарване на екологични, а оттам и на социални идеи за управление на световните ресурси и човешката популация. Например скандалният план Agenda 21 на ООН („Дневен ред на 21 век“) или пък системата за кражба на въглеродните данъци – по тези линии се прехвърлят световните богатства в ръцете на малък елит, стоящ буквално на върха на хранителната верига.

Полупрозрачните идеологии на елитистите са едно на ръка, тъй като не са единствените, които предупреждават за опасното съчетание между пренаселване и неустойчиво потребление. Според Майкъл Рупърт, последният голям балон, който предстои да се спука, е „раздутата човешка популация“. В последно време се наблюдава и все по-голям недостиг на чиста питейна вода. Намаляват добивите на хранителни продукти от земеделието.

Тъй като всички системи са взаимосвързани, пропадането на една от тях ще повлече и останалите след себе си. Липсата на евтин петрол например ще повиши цените на всички продукти, тъй като представлява основен компонент в производството и транспорта им. Системата на потребление е напълно неустойчива в дългосрочен план, а организации като Римския клуб не успяха да направят нищо през последните петдесет години, за да променят нещата.

Изследователите обръщат особено внимание на опасността глобалното бедствие да настъпи вследствие на съмнителни политически или финансови машинации. Става все по-очевидно, че натрупаните огромни дългове не могат да се изплатят. Тъй като цялата система е базирана именно на този дълг, загубата на доверие ще я повлече надолу. Дългът, дори да е въображаем (сиреч върху пари без никакво реално покритие), все пак е създаден срещу някакво обезпечение. Базира се на идеята, че нещо ще бъде направено, за да се погаси. По всички личи, че ние хората сме това обезпечение!

Само дългът на САЩ е около 200 трилиона долара и не може да се изплати с цялото световно производство. При население от седем милиарда жители, ограничени ресурси, неустойчиво потребление и рухване на само една от основните системи – петрол (енергия), вода или храна – терминът „обезпечение“ (от англ. – collateral damage; допустима жертва) придобива чудовищен смисъл.

* * *

Автор: Мак Славо

Превод със съкращения: Станислав Т.

Източник: SHTFplan

 

Споделете публикацията

Google1

За Goodman

goodman@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „И понеже беззаконието ще се умножи, у мнозина ще изстине Любовта.“

Всички публикации

27 коментара за "Прогноза на Римския клуб: Цивилизацията е пред края си"

 1. каппи  19.04.2012 г. | 22:46 ч.

  Kaто чете подобни апокалиптични прогнози човек остава с впечатлението, че сякаш светът на висшите духове е изчезнал и сме останали само ние като едни плъхове да се самоизяждаме. А не вярвам да е така!.. Ако има нещо със сигурност лошо, то е резултат от дейността на подобни римски и други масонски клубове, които дърпат конците вече точно 100 години! Тяхна е отговорността! Те ще го духат! А Духовете ще се погрижат за останалите. Не се съмнявайте!

 2. Стопанина  19.04.2012 г. | 22:52 ч.

  @ каппи

  Подбирай си изразите, моля. Даваш лош тон с този първи коментар.

 3. inranxan  20.04.2012 г. | 09:00 ч.

  няма нищо лошо да се духа са …..особено които трябва на когото трябва 😀

 4. Peter  20.04.2012 г. | 09:23 ч.

  Присъединявам се към казаното от Стопанина. Чрез сквернословие (мисли и думи) даваме перфектен „пропуск“ на низшите духове, които в крайна сметка се „настанят“ удобно сред нас… Освен това лошият тон и пример са силно заразителни.

 5. каппи  20.04.2012 г. | 11:10 ч.

  Прости, Стопанин! Сравнението на хората с плъхове всъщност съм го взаимствал от Р.Щайнер, който казва, че един ден в бъдещето останалите на Земята хора ще станат толкова ще се ожесточат едни спрямо други, че ще започнат да се избиват и изяждат подобно на два плъха, от които накрая ще им останат само опашките! Мрачна перспектива, но като гледам как се развиват страни като САЩ, нещата вече отиват на там, защото само с външни мерки като глоби, закони и наказания не се постига нищо.

 6. Стопанина  20.04.2012 г. | 14:07 ч.

  @ каппи

  От кой лекционен цикъл на Щайнер е това за плъховете. Бих желал да го прочета в контекст. Предварително благодаря за препратката.

  Може би няма да е лошо самият ти да го прочетеш отново, като го намериш, защото със сигурност Щайнер не е искал да предизвика нагласата към „плъховете“, която, за съжаление, ми се струва, че демонстрираш.

 7. Savana Blue  21.04.2012 г. | 01:39 ч.

  Супероръжието на Русия: срокът на хранение неизвестен
  Никита Сорокин
  16.04.2012, 14:54, московско време
  Генералите се готвят за миналата война, а учените – за бъдещата, гласи известна пословица. Не е тайна, че принципно нови разработки и технологии се раждат именно във военните лаборатории.
  Такива изследователски центрове в СССР имало много. С разпадането на страната резултатите от тяхната работа, мнозинството с печат „напълно секретно”, останали, както казват, в дългото чекмедже. Може би те чакат своя час.
  Психотропно, лъчево, вълново, климатично – това е непълният списък на предполагаемите видове супероръжие, за което става дума. Така например, в една лаборатория били създадени прибори, способни с излъчването си да въздействат на природата на водата и горивото. По време на един от експериментите те парализирали танков батальон, който бил в движение – дизеловото гориво в машините загубило работните си свойства. Но по повод на съществуването в Русия на подобно оръжие на Запад предимно се тревожат журналистите, отбеляза в интервю за „Гласът на Русия” военният експерт Александър Голц:

  ? Например, в докладите на американското разузнаване, които редовно се представят в конгреса, няма никакво безпокойство относно военните програми на Русия. Те се безпокоят относно военните програми на Китай. Малко или повече е очевидно, че Русия посочва като нови технологии в областта на оръжието онези, които били създадени в края на 80-те години и са нови само защото не са били реализирани през 90-те години.

  При това експертите са твърде предпазливи по въпроса, че принципно ново може да се появи в руските арсенали в близките десетилетия. Да се обсъжда този въпрос минимум е преждевременно, заяви главният редактор на списание „Национална отбрана” Игор Коротченко в интервю за нашата радиокомпания:

  ? За сега ние само оценяваме реалността за появата на такова оръжие у нас и нашите потенциални противници. Разбира се, виждаме, че редица разработки на оръжие на базата на нови физически принципи днес активно се реализират в други страни, преди всичко в САЩ, в страните на НАТО, а също в Китай. Русия не може да остава настрани от този процес. Мога да кажа че в Русия има добра технологична база, например, по лазерното оръжие. В същото време, за нас е контрапродуктивно да се въвличаме в надпревара във въоръжаването. Затова руският отговор ще бъде основан на асиметрични мерки и при това такива, за които не са необходими големи разходи.

  При всички случаи работите по това направление ще бъдат под печат „секретно”. Така че всички открити дискусии за супероръжия са гадаене на чаша кафе.
  http://bulgarian.ruvr.ru/2012_04_16/71900173/

 8. Мислещ  21.04.2012 г. | 02:41 ч.

  @inranxan
  няма нищо лошо да се духа са …..особено които трябва на когото трябва 😀

  Приятелю, inranxan, в дадени моменти имам усещането, че си в забавачницата!
  Извинявай, ако те засягам, но ми звучиш много първично. Просто усет!

 9. Стопанина  21.04.2012 г. | 09:17 ч.

  Савана, злоупотребяваш с коментарите. По два начина: тематично и с обема. Освен това мястото на цитати от Учителя не е в коментарите, освен ако с тях не подкрепяш личното си мнение.

 10. Savana Blue  21.04.2012 г. | 13:50 ч.

  Разбрано

 11. Стопанина  21.04.2012 г. | 14:22 ч.

  Савана, може би е време да преосмислиш решението си да напуснеш форума. Там можеш да си направиш тема за цитати от Учителя и да се развихриш на воля. Ако успееш да ги съчетаеш тематично, даже ще ми помогнеш за сайта.

 12. Savana Blue  21.04.2012 г. | 16:56 ч.

  Благодаря Стопанин ! Аз съм агроном и нямам този литературен език и подготовка да пиша, да се изразявам дълбокомислено, да развивам теми и да ги поднасям на аудиторията за размисъл. По природа съм мълчалив. Изразявам се кратко, по възможност ясно. Но се надявам с твоя помощ, да преодолея някои свои слабости на тема писане и начин на израз на мислите, които ме вълнуват. Когато съм готов ще се регистрирам отново във форума. Благодаря отново ! Поздрави от Варна !

 13. zaharia  21.04.2012 г. | 18:28 ч.

  @Savana Blue
  Аз също не съм дълбокомислена литераторка и също не винаги успявам да се изкажа толкова добре, колкото би трябвало, за да ме разберат хората какво аджеба искам да кажа, да не говорим пък какви дивотии пиша понякога без изобщо да се замислям. Но все пак поне се опитвам да изказвам лично мнение, друг е въпроса доколко добре ми се получава. Може би трябва и ти да започнеш да се опитваш да изразяваш себе си със свои собствени думи. Не че нещо имам против цитатите от Учителя, аз също пускам цитати понякога, но специално за мен ще е много по-ценно да прочета твоето лично мнение по даден въпрос, защото цитатите ако искам и сама ще си ги намеря и прочета, но твоите мисли и твоето мнение няма как да ги разбера, ако ти самия не вземеш да ги споделиш с нас. Всичко най-хубаво ти желая! Поздрави от София!

 14. Peter  21.04.2012 г. | 19:06 ч.

  „Аз съм агроном…“
  @Savana Blue
  Аз пък съм промишлен дизайнер… 🙂 Агрономите са учени хора, защо се оправдаваш?

 15. Savana Blue  21.04.2012 г. | 19:34 ч.

  @zaharia, @Peter,
  Винаги има първи път. Едно е да се изказваш професионално по теми, в които работиш от години. Друго е да се изправиш пред публика за първи път и да изразиш мнение по теми, засягащи същността на живота и истините за битието. Теми, по които сам си се образовал и нямаш страничен коректив, освен собствената си интуиция. Петър е прав. Имаме известна доза обща култура от полученото образование и професионалната реализация. Но как да кажа, все още нямам опитността на дар словото, с което да излизам в центъра на вниманието. По скоро в изказа си съм много кратък, със стремеж към максимална яснота. Надявам се, когато се завърна във форума, да получа известна доза помощ и коригиращи насочвания за стила и начина си на изказ. Ще ми е трудно, но както казва Петър, не е нужно да се оправдавам за това. Когато съм готов, ще е регистрирам във форума. Благодаря за насърченията !

 16. Goodman  21.04.2012 г. | 23:28 ч.

  Savana Blue
  @zaharia, @Peter,
  Винаги има първи път. Едно е да се изказваш професионално по теми, в които работиш от години. Друго е да се изправиш пред публика за първи път и да изразиш мнение по теми, засягащи същността на живота и истините за битието. Теми, по които сам си се образовал и нямаш страничен коректив, освен собствената си интуиция. Петър е прав. Имаме известна доза обща култура от полученото образование и професионалната реализация. Но как да кажа, все още нямам опитността на дар словото, с което да излизам в центъра на вниманието. По скоро в изказа си съм много кратък, със стремеж към максимална яснота. Надявам се, когато се завърна във форума, да получа известна доза помощ и коригиращи насочвания за стила и начина си на изказ. Ще ми е трудно, но както казва Петър, не е нужно да се оправдавам за това. Когато съм готов, ще е регистрирам във форума. Благодаря за насърченията !

  Хубаво изказване. Кратко, ясно, образно. Аз те разбрах. 🙂

 17. Стопанина  21.04.2012 г. | 23:39 ч.

  Надявам се, когато се завърна във форума, да получа известна доза помощ и коригиращи насочвания за стила и начина си на изказ.

  Никога не ми е пречил стилът ти и начина на изказ. Даже предпочитам да има стилово разнообразие и разни типажи. Научавам нещо и от най-странните птици.

  Проблемът с участието ти във форума беше от съвсем друго естество.

 18. trabanta  22.04.2012 г. | 15:07 ч.

  да се надяваме, че ще е както казваш. ама ако не е ….?

 19. Savana Blue  22.04.2012 г. | 17:35 ч.

  @Стопанина
  Да, наясно съм с това, ще преосмисля решението си да напусна форума, и когато съм готов, ще се регистрирам отново. Благодаря !

 20. ARRI  22.04.2012 г. | 22:28 ч.

  Според мен, това, че сме много и Земята не ще може да ни изхранва е чиста илюминанстка лъжа.
  Кдафи е искал да направи пустинията плодородна и да произвежда храна за жяла Африка, ама НА! убиха го и не довърши проекта си. Т.е. те и за това го убиха де…..
  Ето инфо.
  http://abstrakttsionist.blog.bg/drugi/2012/04/22/kadafi-pyrvata-jertva-na-voinite-za-voda.943906

 21. goodman  23.04.2012 г. | 18:27 ч.

  ARRI
  Според мен, това, че сме много и Земята не ще може да ни изхранва е чиста илюминанстка лъжа.

  Земята скоро няма да може да ни изхранва! Обаче проблема не е в хората, а в определени хора, обладани от духовете на мрака.

 22. Savana Blue  07.05.2012 г. | 20:28 ч.

  Стопанина
  Савана, може би е време да преосмислиш решението си да напуснеш форума. Там можеш да си направиш тема за цитати от Учителя и да се развихриш на воля. Ако успееш да ги съчетаеш тематично, даже ще ми помогнеш за сайта.

  Преосмислих решението си. Взимам присърце препоръката ти, и съветите ти. Регистрирах се отново за форума. Взех предвид и желанието на други участници от форума да се регистрирам отново. Благодаря! Очаквам одобрение!

 23. ruff  14.05.2012 г. | 13:42 ч.

  „Базира се на идеята, че нещо ще бъде направено, за да се погаси. По всички личи, че ние хората сме това обезпечение“ – това звучи ужасно!

 24. Симо  25.07.2014 г. | 16:17 ч.

  Цялата финансова система е една голяма пирамида. Този дълг 200 трилиона е една голяма лъжа. На кой ги дължат тия пари ? На един „елит“, който управлява целия свят. Истините за тази система може да откриете в книгата „Ествествен икономически ред“ на Силвио Гезел, в „Лихвата, Рак на обществото“ на Маргрит Кенеди, в The Money Syndrome на Хелмут Кроиц.

 25. IP  11.06.2015 г. | 21:08 ч.

  Дълга в момента на САЩ е около 18 трилиона. Какви 200 трилиона … ;D Някой хора си говорят на изуст. А за манията по въпросния край/апокалипсис/бедствия … вие мислете основно и само за това, как да не стане ;D. Къде има статия за това колко свободно, дълго и щастливо ще бъде около 2025-2030? Да видим има ли няма ли надежда ;D.

 26. IP  11.06.2015 г. | 21:11 ч.

  Едно ъпгрейдче да сложите в сайта, за да си редактирам предишния коментар … бързата работа срам за майстора ;D

 27. Спиро  11.06.2015 г. | 23:01 ч.

  Тези 18 трилиона са само една част от дълга им. На http://www.usadebtclock.com/ е показан целият им дълг, с всичките пера.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.