Странните гърмежи и проблясъци в Уисконсин – плюс запис

Жителите и полицейските служители на град Барабу, щата Уисконсин, често чуват странни гърмежи и ярки проблясъци светлина. Подобни наблюдения имат и хората в град Клинтънвил, намиращ се на 200 километра на север от Барабу. Местните власти са объркани от странните явления, но са убедени, че не става дума за токови удари в трансформаторите или за светкавици от буря.

Марк Шоуф, началник на тамошната полиция, казва за News Republic:

„Не знаем дали случаят с Клинтънвил се повтаря [при нас] или е нещо друго.“

Жителите започнали да се обаждат [в полицията] за гърмежите в ранните часове на миналата неделя, още от 1:00 часа сутринта, после описали какво са видели и чули във Facebook страницата на града – всички говорели за ярки проблясъци от светлина, последвани от гърмежи и тътени. Един от полицаите на Барабу е отбелязал в своя доклад:

„Видях силно проблясване на светлина, а след него се чу тътен. Предлагам проверка на случая, като моето убеждение е, че това вероятно се дължи на [авария в] трансформатор.”

Когато от отдела на главния шериф в окръга потърсили енергийната компания Alliant Energy, оттам отвърнали, че всичко е наред с електроснабдителната мрежа на района. 45 минути по-късно последвала лавина от съобщения, идваща от жителите в целия град, че е наблюдавано второ проблясване като от светкавица, последвано от силен гръм.

Бурното време също беше изключено като потенциално обяснение. Ед Таунсенд – метеоролог към Националната служба по метеорология – е цитиран да казва:

„В този район по това време нямаше гръмотевични бури. Не се сещам за друго метеорологично явление, което да предизвиква светкавици.“

Странни ярки проблясъци от светлина са били наблюдавани и по време на опустошителното земетресение във Фукушима, Япония, което стана миналата година.

Напомняме, че в три отдалечени един от друг градове в Уисконсин често се чуват странни шумове, наподобяващи гърмежи от експлозия, които зачестиха през последните няколко седмици. Жителите на град Монтело, намиращ се на 120 км от Клинтънвил и на 63 км северно от Барабу, също съобщиха за такива тътени.

Жителите на Клинтънвил са скептични, че шумовете се дължат на „поредица земетресения“ – те отбелязват липсата на по-ранна сеизмична активност в Уисконсин и факта, че първите съобщения за шумове от експлозии се появиха преди агенцията USGS да отчете началото на земетресения.

Разразиха се спорове, включващи и много други вероятни обяснения. Сред тях са секвестиране на CO2, коeто документирано предизвиква „малки до умерени земетресения“, и неправилното изхвърляне на отпадъчни води при технологията фракинг за добив на шистов газ (също причиняваща земетресения). Има и по-екзотични обяснения, като експерименти с технологията HAARP или прокопаването на подземни тунели за някоя сектретна военна база.

* * *

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Източник: Info Wars

Превод : FCB

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "Странните гърмежи и проблясъци в Уисконсин – плюс запис"

 1. Вал  13.04.2012 г. | 13:56 ч.

  Интересна новина, само дето оригиналният звук е само 5 секунди и всичко останало е същият запис наслаган отново и отново.

 2. Захария  14.04.2012 г. | 21:10 ч.

  Има и друго „екзотично“ обяснение: провеждат се експерименти с неизвестно засега оръжие, което ще влияе върху мозъка на хората посредством редица електрически и електромагнитни въздействия (например чрез Шумановия резонанс или други), а тези светкавици и бумтежи, които се наблюдават на различни места в Щатите са само прелюдия така да се каже, тепърва ще има още много да видим и да чуем за такива явления.

  Ако на някой му се струва твърде „екзотично“, то трябва да се отбележи, че още преди един век Никола Тесла ВЕЧЕ е правил какви ли не чудеса с електричеството.

  Също преди почти един век и Рудолф Щайнер вече предупреждава за такъв род приложение на земните сили:

  Тези, които ще са заети да представят един Антихрист за действителния Христос, ще се опитат да използват нещо, което работи чрез материалните сили, но в действителност може да работи духовно. Освен това те ще се стремят да използват електричеството и земния магнетизъм, за да въздействат навсякъде по света. Споменах как вътрешните земни сили се надигат в това, което нарекох човешки „двойник“ – тази тайна ще бъде открита. Американска тайна ще бъде да използват земния магнетизъм с неговата двойнственост север-юг и по този начин да изпращат по Земята направляващи сили, които ще имат духовни последици.

  Въпрос за размисъл: За 100 години колко са напреднали с материала черните братя?

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.