Какво целят екофашистите? В прав текст – царството на Антихриста.

Предлагам на вниманието ви няколко извадки от статията „Трябва ни дейно световно правителство за спасение от климатичната катастрофа“, публикувана в онлайн изданието на сп. Scientific American. Авторът Гари Стикс пише:

[…] I’ve come to the conclusion that the technical details are the easy part. It’s the social engineering that’s the killer. Moon shots and Manhattan Projects are child’s play compared to needed changes in the way we behave.

(Стигнах до извода, че техническите подробности са лесната част. Големият проблем продължава да е в (слабите резултати на) социалните инженери. Изстрелването на космически ракети и проктите Manhattan са като детска игра в сравнение с промените, необходими в начина ни поведение.)

(Бел. Стопанина: Колко много арогантност и властолюбие само в три изречения. Какъв е тоя, който си мисли, че е в позиция да настоява за моделиране на хората по нечий чужд шаблон?)

[…] This requires fundamental reorientation and restructuring of national and international institutions toward more effective Earth system governance and planetary stewardship.

(Това изисква цялостно пренасочване в целите и структурите на националните и международните институции към по-ефективно управление на екосистемата на Земята и към общопланетарно царство/регентство.)

(Да, властолюбието и мизантропията го изискват…)

Какво могат да искат екофашистите, ако не единна световна полицейска държава?

[…]Unfortunately, far more is needed. To be effective, a new set of institutions would have to be imbued with heavy-handed, transnational enforcement powers. […] Some of the things that would need to be contemplated: How do we overcome our hard-wired tendency to “discount” the future: valuing what we have today more than what we might receive tomorrow? Would any institution be capable of instilling a permanent crisis mentality lasting decades, if not centuries? How do we create new institutions with enforcement powers way beyond the current mandate of the U.N.? Could we ensure against a malevolent dictator who might abuse the power of such organizations?

(За жалост, се налага и много повече. За да има всичко това ефект, трябва да се установят нови институции, включващи тежковъоръжени, международни сили за налагане на ред. […] Някои от нещата, върху които трябва да помислим: Как да превъзмогнем дълбоко вкоренения навик да „не броим“ бъдещето: да ценим повече това, което имаме днес, вместо онова, което можем да имаме утре? Може ли някоя институция постепенно да наложи кризисно мислене, което да издържи десетилетия, ако не и векове? Как да създадем нови институции със собствени въоръжени сили, освен тези на ООН? Има ли начин да гарантираме, че някой злонамерен диктатор няма да злоупотребява с властта си над такива (световни) организации?)

(Авторът, който претендира да мисли в перспектива, изобщо не го прави. Да предположим, че ще се намерят начини да „гарантираме“ избирането на „добронамерен диктатор“ за новите глобални институции с техните въоръжени армии. Как обаче можем да гарантираме, че неговият наследник също ще е добронамерен, а не злонамерен? Според мен никак. Защото „добрите намерения“ на мизантропи като автора на статията и неговите социални инженери, за мен са висша форма на мизантропия — човекомразие. Съответно и техния „добронамерен диктатор“ чудесно пасва на образа, какъвто се очаква от въплътения Антихрист.)

Пълната статия: Effective World Government Will Be Needed to Stave Off Climate Catastrophe

* * *

Вижте още:

Колекция „мъдрости“ от проповедници на екофашизма

Професор: Ще ни спаси само глобалното правителство

И още:

Климатгейт 1: Лъжите зад климатичните промени

Климатгейт 2: Лъжите обслужват политиката, банкерите и похода им към световно господство

* * *

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

10 коментара за "Какво целят екофашистите? В прав текст – царството на Антихриста."

 1. Ангел  26.03.2012 г. | 09:08 ч.

  Колко са информирани новинарите:
  http://techn0.eu/download/file.php?id=906&sid=50d57dcf68c4c85954e951afafbf8421

  Ето защо им викам средства за масова пропаганда – за информация определено не са…

 2. Dani  26.03.2012 г. | 10:05 ч.

  Ангел, моля поне разкажи за какво става въпрос? В този случай се обръщам към теб, но и други правят така когато пускат линк към чуждо езична информация.
  Спорна седмица!

 3. Мислещ  26.03.2012 г. | 11:07 ч.

  @Dani
  Ангел, моля поне разкажи за какво става въпрос?

  Става въпрос, че тези от новинарския екип на FOX News са пълни неграмотници.

  1. Маркирали са вместо град Тулуза, Франция, където стана убийството преди дни, Балканите.
  2. Името на френския президент е объркано с това на Министъра на вътрешните работи на Франция.
  3. Изписали са грешно името на гр.Тулуза – вместо Toulouse са изписали Toolooze.
  4. Дали са информация, нямаща нищо общо с случая
  5. Определят убиеца, като Будист, а той е Мюсюлманин.

  То бива простотия и невежество, ама такова, като в щатите, няма никъде по света.

  Преди години, когато учех с такива американски „кратуни“, на моя отговор, че съм от България, те цъкаха и ме питаха, това в Африка ли е!

 4. Dani  26.03.2012 г. | 12:15 ч.

  Мислещ благодаря 🙂
  Преди години, когато учех с такива американски „кратуни“, на моя отговор, че съм от България, те цъкаха и ме питаха, това в Африка ли е!
  Това е точно така, на мен ми се случва често.

 5. Ангел  26.03.2012 г. | 13:29 ч.

  Мислещ, благодаря за бързата намеса 🙂
  Извинявай, Дани, толкова съм свикнал с английския, че не ми беше направило впечатление, че не е на български.
  Ако се бях усетил, щях да опиша картинката…

 6. Dani  26.03.2012 г. | 13:42 ч.

  Никой не е застрахован от грешки ( включително и аз), важно е, че се разбрах ме :).

 7. Вал  26.03.2012 г. | 14:22 ч.

  Преди години, когато учех с такива американски „кратуни“, на моя отговор, че съм от България, те цъкаха и ме питаха, това в Африка ли е!
  За голямо съжаление не само американските „кратуни“ не знаят къде е България…има една голяма част хора, които си мислят, че България е част от Румъния 😯 Или по-лекия вариант – столицата на България е Букурещ. Изключение правят късметлиите, посетили Черноморието и минали през летище София… 🙂

 8. Ангел  26.03.2012 г. | 14:50 ч.

  Ето тук примерно Russia Today (Русия днес) показват как Fox и CNN подвеждат с грешни кадри зрителите си:

  Видеото не е супер ново, но е показателно – американските медии говорят за антиправителствени протести в Русия, а показват погромите в Атина или погроми на руски футболни запалянковци.

  За тези, които не знаят английски:

  Първо се вижда как Фокс твърди, че има погроми в Москва, докато показват погроми пред Гръцката националната банка в Атина (това, което ограждат в червено е надписът на въпросната банка)

  Журналистката след тези кадри обяснява, че е практика в американските медии да преекспонират всеки протест, който съвпада с инетересите на америакснките политици. Обяснява как политиците използват медиите като оръжие срещу сегашните власти в чужди държави и така оправдават организирането на бунтове там. Според журналистката чрез медиите се оправдава смяна на режим в дадена страна с манипулацията, че се разпространява демокрация.

  Мъжът с очилата после повтаря същото, но подчертава, че медиите казват това, което политиците искат, дори когато по-късно се доказва, че казаното не е истина.

  Следва новина от CNN, как 3000 руснаци в източна Русия протестират срещу смяна на часовите зони. За по-голяма достоверност репортерката говори с подчертано руско произношение. Показват се обаче кадри от погроми на руски футболни запалянковци по повод убит запалянко. На заден фон се обяснява, че CNN се извиняват за грешката си след многократни оплаквания на зрители и многократно излъчване на грешните кадри със съответните подвеждащи коментари. Дават и самото (доста лаконично) извинение.

  Мъжът с очилата обяснява, че журналистите в много медии са абсолютно неинформирани за събитията, но изказват мнения. Че за тях е по-важно как изглежда нещо, а не какво се е случило (намеква за руското произношение).

  Жената накрая (която е от офиса на RT в Ню Йорк), казва, че американските средства за масова информация би трябвало да гледат повече собствената си къщичка, където има достатъчно проблеми за отразяване и оправяне.

 9. Dani  14.04.2012 г. | 08:14 ч.

  50 топ специалисти искат край на мошеничеството за глобалното затопляне
  28 март, 2012 г.
  Главна дирекция на НАСА
  До Директора на НАСА Чарлз Болден
  Вашингтон, окръг Колумбия 20546-0001
  Скъпи Чарли,
  Ние, долуподписаните, настоятелно призоваваме представителите на НАСА и Института за космически изследвания Годар (GISS) да се въздържат от необосновани твърдения в пресата и в Интернет. Ние считаме изявленията на НАСА и GISS, че въглеродният диоксид, който е продукт на човешката дейност, има пагубно влияние върху глобалната промяна на климата, нямат никакви основания, по-специално като се вземат предвид хилядите години емпирични данни. Стотици видни учени, експерти в областта на климата и хиляди други учени публично изразиха недоверието си към катастрофическите прогнози, някои от които идват от ръководството на GISS. Очевидно е, че тези прогнози НЕ могат да бъдат научно обосновани.
  Мащабна пропагандна на позицията, според която за CO2 се предполага, че е основната причина за промяната на климата, е недостойна за историята на НАСА – организация, която винаги обективно оценява всички налични научни доказателства, преди да вземе решение или да направи изявление.
  Като бивши служители на НАСА, ние намираме подкрепата за крайната позиция по този въпрос за неуместна, най-малкото до провеждане на задълбочено изследване на възможното решаващо влияние на естествени климатични фактори.
  Ние настояваме представители на НАСА занапред да се въздържат от необосновани и неоснователни твърдения по този въпрос в медиите и интернет. Под прицел е образцовата репутация за НАСА, репутацията на настоящи и бивши учени и служители на организацията, а дори репутацията на самата наука.
  Допълнителни научни данни, свързани с интересуващия ни въпрос, можете да получите като се свържете с Харисън Шмит, Уолтър Кънингам и други професионалисти, които те ще ви препоръчат.
  Предварително ви благодарим за разглеждането на това искане.

  С уважение,

  (Подписали)
  http://30dumi.eu/2012/04/50-top-spetsialisti-iskat-kraj-na-moshenichestvoto-za-globalnoto-zatoplyane/

 10. Стопанина  21.04.2012 г. | 11:03 ч.

  Изтъкнат екофашист пред „Форбс“: Да оставим къщите на скептиците да изгорят! Да ги накараме да плащат! Да ги следим и държим под контрол!

  http://www.infowars.com/climate-alarmist-calls-for-burning-down-skeptics-homes/

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.