Милиони американци се подготвят за предстоящи бедствия

Много жители из цяла Америка тихомълком се подготвят за надвисналите черни дни. Създават килери с дълготрайни запаси, засаждат градинки, внедряват енергийно независими източници, преминават курсове по самоотбрана и складират всичко, което може да им бъде от полза. Може би съседът ви е един от тях, без вие да знаете. Напоследък броят им значително нарасна.

Според тази статия в Daily Mail, те са около 3 милиона (това е около 1% от населението на САЩ – бел. пр.), но вероятно са значително повече. Темата стана толкова популярна, че беше претворена в риалити шоута. Може би най-популярното сред тях е Doomsday Preppers на National Geographic (сходна е тематиката на Dual Survival и Man, Woman, Wild, излъчвани по Discovery Channel — бел. пр.).

Както знаем, Discovery и National Geographic не са случайни канали. Голяма част от тяхното съдържание спада към т.нар. predictive programming – внушаване на идеи и модели на поведение чрез разни забавления. Целта е да се подготви населението за това, което предстои да му се случи. С оглед динамиката на световните събития броят на „предпазливите“ ще нараства все повече.

Какви обаче са техните опасения? Защо милиони американци трескаво се готвят за края на света?

Всъщност всеки от тях има своя собствена причина. Някои са сериозно разтревожени от приближаващи катастрофални природни бедсвия. Други очакват разрастване на тероризма. Убийствени пандемии, ЕМП атака (след която електрическата мрежа и всякаква електроника стават неизползваеми), Трета световна война, военно положение, слънчеви мега-бури, сблъсък с астероид и обществени безредици – това са част от очакваните сценарии. Разбира се, едно от най-очакваните събития е пълен срив на икономиката.

Останалите американци също изглеждат разтревожени. Наскоро National Geographic направи анкета:
„Какво значимо събитие очаквате да се случи в САЩ през следващите 25 години?“

Отговорите бяха:
• Разрушително земетресение – 64%
• Голям ураган – 63%
• Терористична атака – 55%
• Финансов колапс – 51%
• Мащабен енергиен срив – 37%
• Пандемия (смъртоносен вирус) – 29%
• Ядрена атака – 14%
• Нито едно от изброените – 13%

Явно доста хора очакват нещо лошо да се случи. В такъв случай подготовката не би била излишна. В крайна сметка никой желае да се озове в положението на пострадалите от урагана Катрина преди време. Тогава голям брой хора бяха натикани в една зала, а храната и водата бързо се изчерпаха. В това време други техни съграждани мародерстваха из Ню Орлиънс чрез престрелки и плячкосване. Хаосът беше пълен. В крайна сметка нещата бавно се нормализираха, но само си представете същата ситуация, този път в национален мащаб. Мнозина не биха рискували да бъдат в такава позиция в продължение на месеци или дори години.

Всъщност подготовката излиза доста евтино, стига да обърнете внимание на пет основни неща – храна, вода, подслон, енергия, самозащита. Складирайте онези дълготрайни материали, които в момента не използвате. Подгответе собствена градинка – плодове, зеленчуци, ядки. Кладенецът или сондата за вода са огромно предимство. Добре укрепено мазе или здрава постройка. Слънчев колектор, дизелов генератор, газова уредба. Набор от дрехи и инструменти.

Намерете сътрудници, на които разчитате. Когато най-лошото настъпи, приятелите ви ще спасяват първо себе си. И се подгответе се психически.

* * *

Източник: The Economic Collapse

Превод със съкращения: Станислав Т.

Споделете публикацията

Google1

За Goodman

goodman@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „И понеже беззаконието ще се умножи, у мнозина ще изстине Любовта.“

Всички публикации

37 коментара за "Милиони американци се подготвят за предстоящи бедствия"

 1. Goodman  08.04.2012 г. | 16:09 ч.

  Van

  До тогава обаче нека видим полезното в текущите абсурди.
  Като се замисли човек нищо лощо не са казали Черните законотворци – те не щат да има отричане на каквото и да било – педераси, убийци, аборти, каквото се сетите. Ами много хубаво, казвам. Това е в съгласие с Христовия импулс, само дето се налага насила.
  Е, че то нали само това е разликата между Черното и Бяло братство – първите ще наложат със сила това, което другите ще оставят нашата свободна воля да избере.

  🙂

 2. ARRI  08.04.2012 г. | 17:42 ч.

  Goodman

  Van
  Като се замисли човек нищо лощо не са казали Черните законотворци – те не щат да има отричане на каквото и да било – педераси, убийци, аборти, каквото се сетите.

  Днес вегитарианците са психично болни, утре християните…в други ден и хетеросексуалните. Нас ще ни натъпчат по лудници и затвори, а елита на нациите ще е от геьове, лезбийки, убийци…….педофили и пр. Ама като се замисли човек, те май и точно такива ни управляват де…..За мен обама си е масов убиец, макар, че го накичиха с нобел за мир…..А пък нашите политици и те са масови убийци със този геноцид над Нацията….А пък като се поогледаме, май и сега гей мафията си дърпа конците….Така, че всичко си върви по план…..

 3. Goodman  08.04.2012 г. | 18:27 ч.

  Така, че всичко си върви по план…..

  Тъй де.

  Задачата е как да прескочим трапа накрая?
  Ако може да помогнем и на други да сторят същото.

 4. ARRI  08.04.2012 г. | 18:37 ч.

  Goodman

  Задачата е как да прескочим трапа накрая?
  Ако може да помогнем и на други да сторят същото.

  Мислиш ли, че ще прескочим трапа? Най-добре е да се отделим от системата(матрицата), но е трудна работа. Няма ток, нет, лекарства….Хайде, ако имаме къща с двор, ще садим картофи, боб, домати…ще гладамне прасета и кокошки и от глад няма да умрем. Говоря за България де. В САЩ всече приеха закони и сложиха ръка на храна, вода и пр. Ами когато и у нас стане така??? Усещам, че ще се завъртим в един омагьосан кръг, или по-точно лабиринт….Трудни времена ни предстоят, много трудни……

 5. Goodman  08.04.2012 г. | 19:29 ч.

  Мислиш ли, че ще прескочим трапа?
  Мисля да се подготвя
  Най-добре е да се отделим от системата(матрицата), но е трудна работа.
  Без съмнение ще бъде трудно. То вече се усеща.
  Няма ток, нет, лекарства….Хайде, ако имаме къща с двор, ще садим картофи, боб, домати…ще гладамне прасета и кокошки и от глад няма да умрем. Говоря за България де. В САЩ всече приеха закони и сложиха ръка на храна, вода и пр. Ами когато и у нас стане така???
  Спокойно, имаме традиция в оцеляването при подобни условия. И поне пет века стаж.
  Усещам, че ще се завъртим в един омагьосан кръг, или по-точно лабиринт….Трудни времена ни предстоят, много трудни……
  Много трудни! Който проспи подготовката, наистина ще скърца със зъби.

 6. ARRI  08.04.2012 г. | 22:18 ч.

  Goodman, kазваш, че ние вече сме изпечени в битките по оцеляването си, и ще оцелеем….Ееееее, намерих и нещо позитивно от 5 вековното турско робство;-)…..Обаче се присетих и едни думи на пра-баба ми. Тя почина преди 10тина години и беше на 97 г. Та тя си спомням, че все казваше, че през турското робство не са емигрирали толкова много Българи, колкото “сега“ (преди около 10г. де)….Та винаги съм си мислил, че сегашните Българи, вече нямаме нищо общо с онези Българи, които са предпочитали да ги колят турците, но не и да избягат от България. Ми погледни сега какво става. Всеки 3ти се спасява от тук. Бяга. Явно сме слаба ракия вече….дано да бъркам де. Както и да е….отнесох се……Дано да оцелеят повече Българи и да си изградят България отново.
  Поздрави ARRI !

  п.п.Извинявам се, че си пиша за България, но аз съм просто момче и не ги разбирам космическите и глобални неща. Та за това се интересувам от моята си Нация, но това не означава, че не ми пука и за останалите де.

 7. Goodman  08.04.2012 г. | 22:52 ч.

  ARRI
  Goodman, kазваш, че ние вече сме изпечени в битките по оцеляването си, и ще оцелеем….Ееееее, намерих и нещо позитивно от 5 вековното турско робство;-)

  Виж сега – това робство е дошло, за да си изплатим греховете срещу богомилите. Оцелели сме, понеже пък ние сме дали богомилите на света. От цялата работа трябва да ни дойде акъла, че имаме мисия към света. Всичко си има логика, и косъм няма да ни падне от главите, стига да ИЗПЪЛНИМ МИСИЯТА СИ КАТО НАРОД. За да стане това, трябва да търсим първо царството Божие, а всичко останало ще ни се придаде. Работа се изисква. И смирение. Останалото е Божа работа.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.