Официално: Ваксините причиняват рак и при животните

Знаете ли, че ако ваксинирате домашния си любимец с обичайните ваксини по ветеринарната програма, можете да му докарате раково заболяване? В наскорошна публикация в The Ledger изтъкнатата ветеринарна онколожка Кари Милър признава, че възпаленията, причинени от ваксините, могат да предизвикат появата на рак след години. Въпреки това обаче тя препоръчва стопаните да ваксинират галениците си.

След признанието за сериозните рискове, свързани с ваксините, Милър набляга на факта, че поне една от 10,000 котки развива форма на „следваксинационна саркома“ (vaccine-associated sarcomas). Независимо дали става дума за задължителната ваксина против бяс, или за друга вирусна и бактериална ваксина, която обичайно се поставя на котките, тези животни вече се намират в рисковата група на потенциално болните вследствие на инжекциите – се признава още в статията.

Поради тази причина специален екип към Американската ветеринарно-медицинска асоциация (AVMA) препоръчва канцерогенните ваксини да се поставят на места, които по-късно ще позволят по-лесното отстраняване на туморите. Проблемът с тези ваксини е станал толкова сериозен, че още през 1996 г. от AVMA сформираха специален екип, наречен Vaccine-Associated Feline Sarcoma Task Force (VAFSTF), който следи и разследва случаите, облекчава страданията на животните и опитва да предотврати появата на злокачествените образувания.

Вместо да не ваксинира изобщо котките, единственото хрумване на специалния екип е да поставя ваксините на различни места по тялото на животните, така че, ако там се появи тумор, да бъде по-лесно третирането му с операция, химиотерапия и радиация. Според д-р Дон Хамилтън, ветеринарен хомеопат в Ню Мексико, повечето ваксини за домашни любимци са безполезни, защото „поощряват появата на точно толкова болести, колкото са и тези, срещу които уж предпазват“.

Както и при хората, ваксините за домашни животни не осигуряват защитата, в която ви убеждават техните пропагандатори. Дори напротив – тези ваксини също потискат имунната система и поощряват появата на хронични заболявания, които нямаше да са проблем, ако работеха естествените защити на организма и животното приема качествена храна.

* * *

Автор: Джонатан Бенсън @ Natural News

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

6 коментара за "Официално: Ваксините причиняват рак и при животните"

 1. Тони  22.03.2016 г. | 14:31 ч.

  Моето коте от днес е с диагноза саркома вследствие на ваксината Quadricat, която му е поставяна 5 поредни години. Ако бях прочела тази статия по-рано, може би нямаше да се стигне дотук.

 2. Валери  14.12.2016 г. | 00:27 ч.

  Аз имах мъжки котарак на 8 години до онзи ден, след което го приспах и му прекратих мъчението. Шест поредни години е ваксиниран с Quadricat и в последствие му излезе тумор на мястото на поставяне на ваксината. Една година живя с него, като предприех две операции по отстраняването му в началото, но безрезултатно. В следствие реших да няма трета за да не мъча животното отново, при което туморът се отвори и един месец раната не зарастваше. Водих го на ветеринар няколко пъти за антибиотици, като не спирах и вкъщи да промивам, но вече усещах края. В един момент раната много загнояса от вътрешната страна, а вече беше развил и анемия, което доведе до спиране на хранене и учестено дишане поради липсата на кислород в кръвта. Не мисля, че ветеринарите са виновни за наличието на тази ваксина на пазара и не ги обвинявам тях. Просто и аз ако бях прочел по-рано тази статия можеше сега всичко да е различно.

 3. Любо  12.07.2017 г. | 16:47 ч.

  При мен нещата са същите като при Валери.Котаракът ми е още жив на 8 години и 2 месеца.Преди половин година напипах бучка на мястото на ваксината и оттогава расте .Миналата седмица туморът се отвори.Колкото орех е.Колебая се какво да правя….Има опция да го водя до Стара Загора на операция при професор,но разстоянието е 270 километра и се колебая дали да го мъча,дали има смисъл.Електронната ми поща е lyk_lubo@abv.bg Който може моля да ме посъветва какво да правя.Прекалено ми е жал и да го мъча по операции толкова далеч,а още по-ми е жал да го приспивам.Сега е жизнен,не отслабва и се храни-даже повече от необходимото.

 4. Емо  12.07.2017 г. | 17:39 ч.

  Наскоро помогнах да приспят едно куче и се чувствам виновен, все едно съм станал съучастник в убийство. Според мен по-добре го заведи да го оперират и/или да си почине по естествен начин.
  Вече не мога да преценя кое е по-добре – живот в мъки или безболезнена смърт…

 5. Стопанина  12.07.2017 г. | 17:58 ч.

  Голяма дилема е дали да си приспиш кучето или да го оставиш да си умре „естествено“. Докато животното се движи само, храни се и води що-годе нормален живот, е абсурдно да бъде евтаназирано или оперирано.

  Ако се залежи, ако не може да се храни, ако не може да се облекчава по малка и голяма нужда, тогава вече може да се реагира по някой от тези начини. Според мен не е грях да приспиш куче или котка, ако бъбреците им са направили стоп, кръвта им се трови и умират бавно и мъчително. И да е грях, бих поел такъв грях и бих го изкупил.

 6. Любо  12.07.2017 г. | 18:47 ч.

  Разбира се,че ще е престъпление да се „приспи“ докато се движи,храни и се поддържа само и не се мъчи.Проблемът ми е дали въобще да го водя по операции,при условие че дори ходенето до ветеринаря го стресира.А 5 часа път….И основния въпрос?Заслужава ли си мъките по операции,след като нещата се случват отново и отново,както е написал Валери?

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.