Нови микрочипове осигуряват дневната доза медикаменти

Задава се микротехнология, която предлага нови възможности за влияние върху редица аспекти от живота на хората. Една от новите разработки привлече вниманието с противоречивата си същност и потенциала си за използване в медицината.

Хората, които трябва да получават дневна доза от дадено лекарство, вместо да използват таблетки или инжекции, ще могат да разчитат на микрочип за имплантиране, който в момента се разработва за практически цели. Микрочипът ще може да се активира дистанционно и да отделя в тялото необходимата доза от даден медикамент.

Разработката на тези микрочипове се извършва от компанията MicroChips Inc, която вече е провела и първите експерименти над седем жени с остеопороза. Дистанционно управляваните чипове отделят хормон, подпомагащ възстановяването и заякването на костите. Експерименталните чипове са били с капацитет (дози) за 20 дни, но обещаващите резултати са поощрили инженерите да усъвършенстват технологията — следващото поколение микрочипове ще съдържат дози, достатъчни за цяла година.

Пълни подробности за технологията бяха изнесени от списание Science Translational Medicine, където се отбелязва, че такива чипове ще могат да лекуват или поне да ограничават напредването на редица заболявания — с малки изключения на такива, като диабета, тъй като организмът се нуждае от доста големи количества инсулин, а чиповете трябва да са максимално компактни.

* * *

По статия на Андре Еванс за Prison Planet.

* * *

Бърз коментар: Онзи ден се замислих по какъв начин печатът на Антихриста, според някои пророчества, ще кара хората да изпитват ненаситен глад. Толкова силен глад, че белязаните ще се нахвърлят да ядат и от труповете на умрелите. И ето, отговорът дойде самичък. Смятам, че горната новина е едно от възможните обяснения. Ако чипът пуска свръхдози грелин и орексин — това са хормони на глада — резултатът ще е предвидим.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Нови микрочипове осигуряват дневната доза медикаменти"

 1. Dani  17.02.2012 г. | 19:58 ч.

  Това наистина е новина.

  Толкова силен глад, че белязаните ще се нахвърлят да ядат и от труповете на умрелите.
  Това за ненаситния глад съм го наблюдавала в някои психични състояния и не ми беше странно, но не ми се вързваше друго. Как ще накарат толкова много хора да го приемат сами. Защото и колкото и да се пънът да го наложат заради парите, тоест, да отпадне монетната система, нямаше да се получи защото това изобличава кукловодите зад паравана. По този начин има достатъчно луди да го пожелаят сами – „Живея веднъж и трябва да положа максимум усилия да си подсигуря по дълъг живот.“ (защо треперят при най малката настинка или грип) – този вид са доста и като прибавим военните, децата заради ваксините, старците заради лекарствата и накрая – „Така и така имате чипове, няма да има и монетна система.“ – всички под ножа.

  Радослав беше писал нещо което ми се вързва също, ще се опитам да го намеря.

 2. Мислещ  18.02.2012 г. | 08:27 ч.

  Дани, съшата мисъл ми мина и на мен. Все се чудех как ще ни принудят да се чипосаме. Е…… вече имам отговора, няма да ни принуждават, а ще ни съблазняват чрез убеждаване в полезносста на чипа, в горния случай чрез здравето, в случая е с дозировката, но в скоро време ще ни убеждават, че имайки чип и нещо се случи с нас, то лекарите ще знаят нашето здравословно състояние до момента и ще могат да предприемат адекватни лечебни мерки. После ще ни убеждават че поставяйки чип ще си облекчим ежедневието, няма да имаме нужда от парите (а като няма кешови пари пък, това ще доведе и до намаляване на престъпността), и все в този ред на мисли. Като зад всичките тези привидни удобства, умело ще се прикрива истинската цел – Контрол над съзнанието, чувствата, мислите и вярата ни.

 3. Dani  18.02.2012 г. | 11:54 ч.

  Използвам факта и случаят да покажа с конкретен пример как нещо на пръв поглед ясно е с много по дълбок смисъл. Отдавна съм го осъзнала и точно за това съм запомнила, че не е само привидното или по принцип. Много бързо започнаха да се развиват събитията за неподготвен човек някак се губи началото и края и с това да обърна внимание, че другите са просто объркани, не разбиращи или най тежкия случай както казва и Стопанина – чрез тях говори друг.
  (ако не сте съгласни може да ме поправите)

  За строежа на къща, ти е необходима здрава основа, която да не се мени, за да можеш да градиш върху нея. Без нея, нищо не може да се построи, защото всичко ще се разпадне.

  http://www.otizvora.com/2012/01/3758/comment-page-1/#comments

  Това е ясно, но остави в мен чувство или усещане, че нещо не разбирам съвсем. Изглеждаше ми казано ни в клин, ни в ръкав тогава когато го прочетох, а то си е точно на място.
  За мен лично в момента придобива много по дълбок смисъл казаното. Всеки е наясно, че къща без основи няма, но взаимовръзките понякога ни се губят и от там ни е по трудно да си обясним дълбокия, истински смисъл на думите свързани с реалността на случващото се.
  Колко умело се води и проправя пътя на случващото се за да се подкопае основата на „къщата“ и само тези които са будни и бдят ще могат да реагират адекватно за да изградят в себе си защитен механизъм, дига която да ги защити.
  Само се запитайте дали щом преди толкова много години е казано „Лъжовен свят“ дали изобщо сме мръднали и на йота към Истината (по принцип за света, а не за отделни личности) И следователно много е лесно с човешките си истини и доводи да обясняваме напредъка на „цивилизацията ни“ а в същото време сами се вкарваме в капаните. Призивите на Христос да се бди са валидни със страшна сила в днешния ден.

 4. S  23.02.2012 г. | 12:01 ч.

  Биолози разработиха обезболяващо, което може да се включва с помощта на светлина

  http://www.factor-news.net/index_.php?ct=21&id=25887

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.