Генно инженерство: Спасявайте си кожата – буквално

Добавят гени от паяци в човешкия геном – създават „непробиваема кожа“

Вече се говори открито и все по-често за генетично модифицирани човеко-зверове. Учени обсъждат възможността да добавят нишко-произвеждащи паякови гени в човешкия геном. Новините идват след тестове върху лабораторно отгледана човешка кожа, която била смесена с „мляко“ от генетично-създадена „паяко-коза“. Козата била модифицирана да произвежда същия протеин като този в паяковите нишки. Тази нишка е 5 пъти по-силна от стомана и е едно от най-силните влакна, познати на човека.

Звучи като научна фантастика, но холандският учен Джалила Есаиди казва, че това скоро ще е реалност. Тя коментира възможността за смяна на човешките кожни протеини с тези на паяк:

„Защо са ни предпазни жилетки? Представете си: заменяме кератина, който отговаря за твърдостта на човешката кожа, с протеин от паяци. Това е възможно – да създадем непробиваеми хора.“

Лабораторната кожа с паякови гени в момента може да устои на удар от куршум, изстрелян с по-ниска скорост.

* * *

Болест като от „Досиетата Х“ засяга кожата на хиляди американци

Експериментите по човешката кожа може би вече масово и видимо изражение – мистериозната болест Моргелонс. Страдащите от нея съобщават за чувство на пълзящи под кожата им същества, изникват мистериозни движещи се власинки, а накрая червейчета излизат през кожата. Заболяването се появи като гръм от ясно небе и набра епидемични размери в САЩ през последните няколко години.

Моргелонс обикновено започва със сърбеж, могат да се появят и памукоподобни топчета по тялото, без да има смислено научно обяснение за тях. Образуват се обриви и ранички, които не заздравяват, а много от засегнатите съобщават за власинки, излизащи от раничките. Тези власинки може да са черни, бели, червени, дори в иридесцентно синьо.

Хората с болестта страдат и от неврологични проблеми – трудна концентрация и т.нар. „мозъчна мъгла“. В резултат на неразбирането от лекарите като цяло, много от засегнатите не са взимани насериозно и са обвинявани, че си измислят или се заблуждават. При изследване на проби от власинките обаче се оказва, че болестта е съвсем реална. Изследването на невролога Ранди Уаймор заключава, че власинките не съвпадат с нищо познато на учените.

Chemtrails: отровните следи в небето

Засега болестта се свързва с ГМО и т.нар. „химически следи в небето“ (chemtrails). След заключенията на доктор Уаймор един специалист по инфекционни болести – Ахмед Килани, твърди, че е успял да извлече ДНК от две проби на власинки. Той открива, че това ДНК е на гъбичка. Междувременно нюйорксият професор по биохимия Витали Ситовски откри, че власинките съдържат Agrobacterium Tumafaciens – бактерията, която причинява туморни образувания по растенията. Бактерията е способна генетично да променя не само растения, но и еукариотни видове, включително хора.

ДНК пренасящите способности на Agrobacterium Tumafaciens са изключително експлоатирани от биотехнолозите при инжектирането на чужди гени в растенията. Освен в генно инженерство по растенията, в лабораторни условия са показани възможностите и за модифициране на човешки клетки.

Други свързват Моргелонс с разпръскването на химикали от небето. Изследване на Клиф Карником твърди, че власинките от проби на Моргелонс са същите като тези, намерени и събрани след такова пръскане. Карником заключава, че тези власинки-наночервейчета при заболелите от Моргелонс са изцяло нова форма на живот, проектирана с черти на трите биологични надцарства на бактерии, археи и еукариоти. Той разкрива и че DARPA (американска правителствена агенция с главен приоритет нови технологии) иска да развие безсмърни „синкретични организми“.

Става въпрос за проекта BioDesign, който си е поставил надменната цел да премахне „случайността на природно-еволюционното развитие“. Покрай проекта DARPA планира да инвестира и 20 милиона долара за синкретично-биологична програма, както и 7,5 милиона за „десетократно увеличение на скоростта, с която подреждаме, анализираме и преправяме клетъчни геноми“.

* * *

Наскоро стана ясно, че освен в стерилизиращи програми, токсични ваксини и канцерогенни ГМО, Бил Гейтс е започнал да инвестира милиони и в геоинженерство. Сред главните му цели, както сме писали и преди, е да блокира слънцето чрез изкуствено създаване на облаци, а след това и с подсилване на отразителните способности на облаците с множество порести стъклени микросфери и опасни химически коктейли. Сред използваните елементи е барий. Приемането на по-високи дози барий причинява стомашно-чревни разстройства, мускулна слабост, затруднено дишане и повишаване или спадане на кръвното налягане.

 

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

14 коментара за "Генно инженерство: Спасявайте си кожата – буквално"

 1. inranxan  09.02.2012 г. | 11:43 ч.

  първо всичко ви го показват във филмите……

 2. Емо  09.02.2012 г. | 12:25 ч.

  Ето до какви неща води материализма…
  Дали не е арогантно, да „подобряваш“ това, за което цяло Небе се е грижило кой знае колко милиона години?!

 3. Захария  09.02.2012 г. | 12:39 ч.

  „Подобрението“ цели да ни направи отчасти животни, то не случайно образованието в училищата е насочено към това – да ни убеждава че сме животни, та да може в един момент едва ли не сами да поискаме тези „подобрения“…

 4. JJ  09.02.2012 г. | 13:47 ч.

  Намирисва ми на нова фoрма на фашiстко-нацистките идеи за uber mensch… Толкова е тъжно всичко.

 5. Gergana  09.02.2012 г. | 15:07 ч.

  Ариманическо безсмъртие… Ще ни се отели вола, и ако е по тяхната воля, буквално. 👿

 6. Арктис  09.02.2012 г. | 15:51 ч.

  Без никак да си падам по фашизма, заради фактите трябва да отговоря, че доктрината ?bermensch e целяла чрез естествена селекция отсяването на здрав, „превъзходен“ човек. Процес, който вероятно е щял да обхваща много поколения. Не виждам аналогия с това, че в рамките на настоящия ни живот биваме превръщани в болни мутанти, посредством химикали в храната и околната среда, ГМО, радиация и др.Човек не може да оцелее, когато върви срещу законите на природата или още по-малко, когато се намира в открита война с нея, като днес. Затова никак не е случайно, че масово се появиха много нови, страшни заболявания, като СПИН, Ебола, Аутизъм, нови атипични форми на злокачествени заболявания, болестта Morgellons и други. Личното ми убеждение е, че далеч по-голяма е вероятността значителна част от тях да са създадени в лаборатории, отколкото да са възникнали по естествен път.
  За говорещите английски прилагам един доста подробен (и на моменти стряскащ) сайт за Morgellons, макар че снимковият раздел не се нуждае от обяснения.
  http://www.morgellons-research.org/morgellons/

  http://www.morgellons-research.org/morgellons/morgellons-movie1.htm

 7. Арктис  09.02.2012 г. | 15:53 ч.

  П.П. Стопанино, струва ли ми се или сме двама с подобно име в твоя сайт? Ако не ми се струва и е необходимо, имам готовност да си сменя ник-а.

 8. Стопанина  09.02.2012 г. | 15:58 ч.

  @ Арктис

  Решението си е твое.
  Препоръчвам смяна, за да не стават обърквания.

 9. Nordpol  09.02.2012 г. | 16:18 ч.

  @ Стопанина,
  OK ( – :

 10. Burda  10.02.2012 г. | 12:34 ч.

  По официални данни вече е родено първото човешко ГМО-дете – момиченце във Великобритания в началото на 2010 г. Целта е била да се прекрати предаването на активната форма на гена (алела) отговорен за рака на млечната жлеза. Болестотворният ген е заменен със здрав, т.е. при неговото наличие не се стартира на никоя възраст рак на млечната жлеза.
  Във въпросното семейство всички жени малко след навършване на 20-годишна възраст заболявали от тази болест.

 11. neo one  10.02.2012 г. | 13:48 ч.

  Ето една картина, която онагледява контраста между желанията и възможностите 🙂

 12. neo one  10.02.2012 г. | 13:49 ч.

  Ето и самата картинка 🙂

 13. Futurehealth  14.09.2018 г. | 21:47 ч.

  Много увлекателна и интересна статия!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.