Антипропаганда: Истината за ваксините „против“ рак на маточната шийка

Налагат Gardasil на канадските момчета. Фармацевтичните компании искат да печелят повече от ваксините против HPV (човешкия папиломен вирус). Но за да стане това, пазарът на ваксини, който включва Gardasil (на Merck) и Cervarix (на GlaxoSmithKline) трябва да се разшири и да включи мъжкото население. Точно това се случва понастоящем в Канада.

Националният консултативен комитет по имунизациите (NACI) вече препоръчва момчета и мъже между 9 и 26 години да получават ваксина против HPV. Известието идва почти по същото време, когато американският Център за контрол и превенция на болестите (CDC) също се зае с такава пропаганда. Предложенията идват въпреки факта, че ваксинацията сериозно е навредила на почти 25000 деца, от които 100 са починали.

Канадските провинции и територии, които одобрят новите предписания, ще трябва да плащат за ваксините, за които няма никакви данни да са ефективни и безопасни – както при момчета, така и при момичета. Дори от NACI признават в доклад:

„Няма изследвания, които директно да потвърждават, че HPV ваксинациите на мъже ще доведат до по-малко пренос на HPV от мъже на жени с ефект на намалена заболеваемост от рак на маточната шийка.“ (Източник)

Въпреки това, да се ваксинират момчета, някак има логика – твърди доктор Франциска Балцер, говорител на Канадската асоциация за юношеско здраве и шеф на отдел Младежка медицина в Детската болница на Монреал. Тя вярва, че дори 9-годишните момчета „спомагат за разпространението на HPV“. Ясно е, че момчетата нямат маточна шийка, затова фармацевтичните компании трябваше да убеждават правителствените здравни власти, че 9-годишните момчета са носители на HPV. Но имайте предвид, че досега не е доказана връзката между HPV и рака на маточната шийка. Това означава, че ваксинирането против HPV е напълно безсмислено от научна гледна точка, освен ако не говорим за аморален експериментализъм.

Нито Gardasil, нито Cervarix са с доказан ефект срещу HPV. Американската Хранителна и лекарствена администрация (FDA) признава в доклад от 2003 г., че HPV не е научно свързан като причина за рак на маточната шийка. Всъщност ваксината Gardasil е отговорна за почти 50-процентов скок в предраковите състояния при жените.

С други думи, не се подвеждайте от псевдонаучната пропаганда, която вече ви облъчва от българските медии. Рискувате много повече от това, да хвърлите парите си за една безполезна ваксина, предлагана от алчни и безотговорни производители, а също и от невежи или корумпирани властници. Преди всичко рискувате здравето и живота на децата си.

 

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

12 коментара за "Антипропаганда: Истината за ваксините „против“ рак на маточната шийка"

 1. Angel  07.02.2012 г. | 10:36 ч.

  ето още интересна информация за въпросната ваксина и как точно се е докопала и до нас: http://blog.zepir.com/bg/blog/view/id/73/GERB-vnasiat-otrovna-vaksina-za-momichenca.html

 2. Стопанина  12.02.2012 г. | 20:22 ч.

  Фармафията убила и Уитни Хюстън.

 3. Arctos  12.02.2012 г. | 22:02 ч.

  Това за Уитни направо си е за отделна тема. Класическо убийство по книга – в навечерието на важно събитие, при неизяснени обстоятелства, с нелепи обяснения за смъртта. Доста интересни теории се лансират из чуждите конспиративни форуми, а сравненията със смъртта на Майкъл Джексън са във всяко второ мнение.

  Не знам коя е била Уитни Хюстън и на кои сили е служила, но определено имаше божествен глас:

  Whitney Houston R.I.P. – One Moment In Time

  😐

 4. Светльо  12.02.2012 г. | 22:10 ч.

  Същото което се случи на Джим Морисън, на Джон Ленън, на Фреди Меркюри, на Майкъл Джексън… кой знае на още колко… 😥

 5. Стопанина  12.02.2012 г. | 23:12 ч.

  @ Arctos

  За тука си е темата и акцентът в случая не е Уитни. Чет и брой нямат хората, които ежегодно умират заради такива лекарства на фармафията. Всъщност статистически погледнато, като имаме предвид броя на жертвите, антидепресантите са с 16,400% по-убийствени от терористичните актове.

  Случаят с известната певица просто за сетен път трябва да ни напомни, че ония с чаршафите в афганистанските пустини са слаба ракия и далеч по-безопасни от това, което се рекламира свободно по телевизията и дори понякога се дава без рецепта. В Щатите ежегодно умират повече хора след ужилване от насекоми, отколкото от терористи. Обаче виж каква лудница става от десет години насам, как хората позволяват да им изместват внимание от вътрешните проблеми към винаги външния враг. 1984-та отвсякъде.

  И като стана дума за ужилвания от насекоми… Скоро май ще пускат генно модифицираните комари на Бил Гейтс във Флорида. Нашата приятелка Припомням да внимава.

 6. giordana  13.02.2012 г. | 00:41 ч.

  Arctos и Светльо

  По повод, смъртта на У. Хюстон.
  Не знам, дали е била убита или е починала от коктейл на дрога, алкохол и лекарства…Ще ви кажа, как стоят нещата от другата страна, от тази на артистите:

  Когато стигнеш на върха на успеха, като горката Уитни, ти губиш представа за реалността,чувстваш се всемогъщ, струва ти се, че целия свят е твой, и най-страшното, че това ще трае вечно!.. Събуждането, от такова състояние е страшно болезнено! Не само: въпреки всичката слава и опиянение, когато си на върха, ти разбираш, че щастието не се крие там!
  Всички, които ти се въртят наоколо, са 99 на сто, заинтересувани от парите ти използвачи, Чувстваш се сам… Ако си слаб и чувствителен характер, както повечето артисти, търсиш някъде отдушник.. Така започва стремителният летеж към пропастта наречена дрога, алкохол, и всякакви фармацевтични отрови..

  Тъй като си и вече много известен,журналистите, също не те оставят на мира, преследват те, както ловците дивеча.Животът ти се превръща в ад! Още наркотици, още алкохол и упойващи лекарства, и още по-надолу в пропастта, докато, Господ се смили над теб и те прибере при себе си…

  Например много известната италианската поп певица Мина, много умно, точно на върха на кариерата си, спря да пее и се оттегли от сцената. По този нашин, се спаси.

 7. Припомням  13.02.2012 г. | 03:48 ч.

  Стопанино,благодаря ти за вниманието.
  Но колкото и да внимава човек,не може да се предпази от всичко.Мисълта обаче,че наоколо ще се подвизават комари с модифицирани гени,никак не е приятна.А най-коварното е,че никой не може да каже какви ще са последствията от тази гавра с природата.Ама само комарите да бяха…Ако се разговорим пък за храните…Изобщо,по мое мнение,химическата промишленост за сега си остава най-якият бич,който плющи над главите ни.

 8. Светльо  17.02.2012 г. | 12:38 ч.

  Предполагам, чухте наглите обяснения на шефката (бившата) на НЗОК! Ето малко информация за нейното CV: Професионален опит:
  2009 – 2010
  Министерство на здравеопазването, Главен секретар
  2008 – 2009
  Столична община – дирекция „Здравеопазване”, Директор
  2000 – 2007
  Водещи фармацевтични компании

  А такаааа, да си дойдем на думата… Познайте дали няма преплитане на интересите на тези водещи фармацевтични компании е НЗОК?!? Не е трудна задачка, нали…

 9. Огнян (Мислещ)  18.06.2012 г. | 10:52 ч.

  И все пак Лъчо „Мозъка“ ще си прокара ваксината „Гардасил“ (Gardasil).
  Днес попаднах на тази информация:

  Ваксинират срещу рак 12-годишни момичета от есента
  От септември започва ваксинирането на 12-годишните момичета срещу рак на маточната шийка. Смята се, че така ще могат да бъдат обхванати повече деца след завръщането им от лятната ваканция. Вече е готова проектопрограмата за първична профилактика на заболяването като проект. Очаква се НЗОК да поеме от септември разходите за ваксината срещу човешки папилома вирус, който води до рак на маточната шийка. Липсата на подобна програма не позволи ваксината да започне да се прилага още от началото на 2012 г., макар че в бюджета на касата са предвидени 2 млн. лв., за което съобщи още през зимата тогавашната шефка на касата д-р Нели Нешева. Тогава прогнозите бяха, че ваксинирането може да започне в средата на годината. Предстои програмата да бъде предложена за широко обществено обсъждане.

  Не знам какъв родител трябва да си, за да подложиш дъщеря си на това безумие. Сетих се, че доскоро вървеше реклама с участието на актрисата Силвия Лулчева и нейната дъщеря.
  Тя дали наистина е дала съгласието си да бият тази ваксина на детето и?

 10. Стопанина  18.06.2012 г. | 11:07 ч.

  Мисля да направя един обширен подкаст за ваксините без окултна насоченост, а с чисто научни обяснения, който да се разпространява с торенти. Ще го направя през отпуската и ще го пусна таман преди старта на програмата през есента.

 11. Огнян (Мислещ)  18.06.2012 г. | 11:17 ч.

  Много добра идея. И е точно на време. А това че ще ограничиш в подкаста окултната насоченост, не мисля че ще е пропуск. Тези които са пробудени си знаят нещата, но за останалите, изцяло материално ориентирани ще е като,удар от парен чук. 🙂

 12. Стопанина  18.06.2012 г. | 11:19 ч.

  Това за FunVax и предупреждението на Щайнер обаче няма да го пропусна поне като „любопитна подробност“.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.