Преливат язовири – нека ние наводним пресъхналия етер!

Трима възрастни мъже са открити починали след наводнението в харманлийското село Бисер, което беше залято след скъсване на стена на язовир „Иваново“, съобщи пред БТА кметът на селото Златка Вълкова. Според нея смъртта им е вследствие от удавяне.

Пред „Дневник“ жител на селото обяви, че загиналите всъщност са четирима. За момента няма официално потвърждение за това.

Към 12 ч. селото вече е достъпно, спасителните екипи продължават работата си, а в региона са спасени над 50 души. В село Бисер живеят около 1000 души.

+

Осем микроязовира преливат в област Кърджали, две села и жилищни блокове са без електричество. Всеки момент се очаква да прелее язовир „Студен кладенец“ от каскадата „Арда“. За опасността от наводнения са предупредени властите в Гърция.

Жителите на шестте села по течението на Арда са уведомени за очакваното преливане на „Студен кладенец“.

* * *

Бърз коментар: Мисля, че СЕГА е моментът етерното пространство да прелее с положителните ни мисли и с поне по една молитва за благополучната развръзка за пострадалите, както и за предотвратяване на надвисналите беди над другите села. Да благодарим на Господа за водата тази година и да се молим да не ни струва твърде скъпо – с човешки жертви. Това е нещо, което друг няма да направи по своя воля, преди да е получил разрешение от владиката и дедо Николай по бюрократичния ред…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

14 коментара за "Преливат язовири – нека ние наводним пресъхналия етер!"

 1. Стопанина  06.02.2012 г. | 13:55 ч.

  Моля, пишете тук по тази тема, а не в коментарите под другите статии.

 2. Радослав Йорданов  06.02.2012 г. | 14:53 ч.

  Преливат четири значими язовира – яз. Боровица, община Черноочене, област Кърджали, яз. Ясна поляна, област Бургас, яз. Йовковци, област Велико Търново и яз. Ивайловград, област Кърджали.
  Бързо се покачва нивото на яз. Тракиец, област Хасково като оттокът е в района на бедствието – р. Харманлийска. Река Харманлийска е излязла от дигите и има опасност от заливане на пътя между селата Подкрепа и Стойково.

  Югоизточна България страда.Призраци от бъдещето. Прелюдие към предстоящата национална катастрофа.(не, че и това не е абослютна катастрофа..)

 3. Стопанина  06.02.2012 г. | 16:45 ч.

  Дали сме над половин милиард долара за хеликоптери, които могат да летят само в пустинята

  „Над 400-500 милиона, над половин милиард сме дали за хеликоптери, които просто могат да летят в пустинята и само лятно време можем да ходим до морето с тях“, заяви премиерът Бойко Борисов в понеделник, след като преди това обеща да прати военни машини в помощ на бедстващите хора в залятото от вода харманлийско село Бисер.

  Премиерът коментира, че хеликоптерите „Кугър“ не могат да бъдат използвани ефективно за спасителната операция в селото, въпреки че са най-скъпата покупка на военното министерство…

  Бърз коментар: Хората са мислели в перспектива. След като фракингът за шистов газ направи България на пустия, оцелелите ще бъдат евакуирани с Кугъри.

 4. няма значение  06.02.2012 г. | 17:19 ч.

  Една малка поправчица:Не е Господ а Бог!!Тази вода не е от него, а от безразборното пръскане с АЕРОЗОЛИ и неспирнаата работа на ХААРП!Молете се да им светне на слепите,които организират унищожаването на Земята с негативните си действия!8)

 5. Радослав Йорданов  06.02.2012 г. | 18:27 ч.

  @ няма значение

  „Бог не всякога дава, понякога взема. Той в едно отношение дава, в друго взема. От една страна, океанът изпраща влага на сушата, от друга, чрез реките тази влага пак се връща в океана. В този смисъл мъжът и жената са два принципа, които работят – единият принцип творчески, наричан мъж, Бог, вторият пасивен, наричан жена или Господ – то е все едно.
  Учителя Петър Дънов, Сънищата на Йосифа

  “Нито един косъм не може да падне от главата на човека без Божията воля.”(не си спомням, от кое от евангелията беше xD)

  „Какво трябва да правим? Не трябва да мислим за бъдещето, а да използваме всички блага, които ни дава днешният ден, за добро; той ни носи всички бъдещи блага. Законът е такъв, че Бог, който е дал условия за този ден, ще ги даде и за другите: няма защо да мислим какво ще стане с нас в бъдеще, а трябва да бъдем спокойни: има известни закони, които регулират отношенията на хората. Че може някой да направи пакост, това не е никак произволно; то ще стане по самия закон. Всяко нещастие, обаче, ще ви донесе благословение; всяка мъчнотия ще разкрие за вас нов хоризонт. Туй можете да проверите всякога, и затова не трябва да се безпокоите за нещастията, които може да ви се случат.“
  Учителя Петър Дънов, „Житното зърно“

  Прав си, че Черните окултни ложи се опитват да заробят света, но катаклизмите, болестите и тн., са ответна реакция на добронамерените духовни същества, чрез които ни казват: “ Не, това не е правилния път!”

 6. Стопанина  06.02.2012 г. | 19:31 ч.

  катаклизмите, болестите и тн., са ответна реакция на добронамерените духовни същества, чрез които ни казват: “ Не, това не е правилния път!”

  А болестите и природните катаклизми пак се извършват от падналите Духове. Болестотворните бацили са ариманични Същества от Атлантската и по-ранни епохи. А природните бедствия се извършват от абнормни Същества от високите Йерархии – над Архаите (асурите).

 7. Вики  06.02.2012 г. | 19:56 ч.

  Въпросните, непригодни за спасителни операции при природни бедствия хеликоптери, могат не само да летят в пустинята и да правят „небесни воаяжи“ с управниците ни, но те съвсем съзнателно са били закупени и с цел използване при граждански размирици и бунтове, т.е. атака над протестиращите и отгоре.
  Простете за различното и съвсем триизмерно мислене, но аз смятам, че тази трагедия, която става в момента, е в резултат на милионите откраднати левове от „отговорните фактори“, които е трябвало да се грижат за язовирите и в резултат на тези кражби язовирите ни са останали непипнати отпреди 1989 год.

 8. Радослав Йорданов  06.02.2012 г. | 20:09 ч.

  @ Стопанина
  Точно така. Моя грешка. Възможността за боледуване, е дар от Висшите Духовни Йерархии, а смъртта, е продукт на милостта на Христа. По този начин, напредналите братя, предпазват човечеството от кривия път и му дават възможност, да изгради сили, с които да превъзмогне влиянията на падналите духове.

  @ Вики

  Простете за различното и съвсем триизмерно мислене, но аз смятам, че тази трагедия, която става в момента, е в резултат на милионите откраднати левове от „отговорните фактори“, които е трябвало да се грижат за язовирите и в резултат на тези кражби язовирите ни са останали непипнати отпреди 1989 год.

  Вики права си, но това не е цялата страна. Ние говорим за по-дълбоките причини. Например, тези откраднати левове са резултат от начина на мислене на крадците. Начинът им на мислене, пък, е резултат от условията, при които е протекъл животът им, а тези условия пък са резултат от техните предишни инкарнации, както и задачата, на епохата, в която живеят.(Разбира се това е много просто казано, в действителност нещата са много по-сложни. Просто скицира, съвсем бегло, за какво става въпрос.)

 9. inranxan  06.02.2012 г. | 23:18 ч.

  дали прелелия язовир не е последица от идването на хилари клинтън…?

 10. Стопанина  07.02.2012 г. | 00:15 ч.

  Ако питаш „Монитор“, снеговалежът и многото вода е от глобалното затопляне. И още: непълен списък с глупости на псевдонауката.

 11. Христо  07.02.2012 г. | 00:35 ч.

  За мен има известна връзка между посещението на Клинтън и наводненията. Лошото е че управляващите не искат да „слушат“ такива предопреждения от горе.

 12. Александър  07.02.2012 г. | 16:28 ч.

  за мен също има връзка и посещението на сатанинската „к..ва“ Мадона с трагедията в Охрид , когато кораба потъна

 13. Стопанина  12.02.2012 г. | 14:19 ч.

  Православната църква започна да събира дарения за пострадалите от наводнения. За протокола: Започна ПОСЛЕДНА!

 14. Захария  12.02.2012 г. | 14:33 ч.

  Трябваше да е първа църквата в тази инициатива, ама нейсе, по-добре късно от колкото никога! Стига събраните пари да идат по предназначение де, а не за нови Линкълни… 🙁

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.