ЕС инвестира милиони да ни учи как и защо да ядем насекоми

Европейският съюз ще  похарчи три милиона евро, за да проучи „потенциала на насекомите като алтернативен източник на протеини“. Експертите са на мнение, че насекомите вероятно ще трябва да се предлагат под скрита форма на европейския пазар, така че храната от насекоми да може да се използва в хамбургери и други видове храна за бързо хранене.

Комисията по храните към ООН коментира изследването:

„Въпреки че насекомите традиционно не се използват като храна в Обединеното кралство и другите страни от Европейския съюз, статистиките показва, че 2.5 милиарда от хората по света ежедневно консумират храна, включваща и насекоми. Макар много от насекомите да са смятани за вредители, ООН има интерес от рекламирането на ядивните насекоми като висококачествен източник на хранителни елементи.“

Автор: Роб Уоуг

Източник: Daily Mail

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "ЕС инвестира милиони да ни учи как и защо да ядем насекоми"

 1. Тим  19.02.2012 г. | 11:08 ч.

  ЕС ни учи и в класните стаи – http://www.youtube.com/watch?v=no4hY4K_bXc&feature=player_embedded

  Из видеото: „…Никога няма да успеем да убедим хората в ценността да си част от ЕС, ако не започнем отрано с младите – преди да са формирали предразсъдъци и да са дезинформирани от други източници“.

  „…Европарламента… повтаря искането си държавите-членки да поощрят включването… на спефицичен предмет за историята, целите, и функциите на ЕС и институциите му; което ще помогне на младите да се чувстват по-въвлечени в процеса на евроинтеграция“.

 2. Стопанина  07.03.2014 г. | 18:02 ч.

  Трите милиона евро/годишно се усвояват чрез такива политпросветни статии:

  http://www.vesti.bg/razvlechenia/lyubopitno/turist-ocelia-v-pustoshta-hranejki-se-samo-s-muhi-6006935

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.