Фабриката за „окултни факти“ на една варненска дружина

В търсене на причините зад псевдо-окултния PR щаб на Бойко Борисов

Ако някога сте се чудили кой е източникът на съвременните „окултни факти“, разпространявани с агресивно натрапване от варненската дружина на Димитър Мангуров, настоящата публикация може би ще даде задоволителен отговор. Всъщност отговорът на най-спорните теми, които разглеждам в третата част на интервюто ми за Истина.БГ, се дава тук:

Разбрал смисъла на „желязото и хляба”, оставих химикала и се запътих към спътницата ми в живота, която в кухнята правеше някаква закуска. Казах: „Дойде обяснението на случилото се миналата неделя, но ще го запазя в тайна пред теб, защото се нуждае от подробна аргументация. Ще я чуеш на лекцията. Хем ще ти бъде като изненада“. Тя се съгласи. В този момент през нея дойде ТРЕТОТО Откровение: „Ариман е ВЕЧЕ инкарниран и това стана на 11.08.1999 година по време на слънчевото затъмнение“. А след малко и допълнението: „Роден е в еврейско семейство“. (Из лекцията „Откровение“ на Димитър Мангуров)

Възможно ли е заблуждаващите „окултни факти“ за инкарнацията на Ариман (по-късно коригирани на „вселяването“ му, за да се напаснат още по-заблуждаващо към възраженията ми, задето противоречат на сведенията от Щайнер и Учителя) да не са единствените, идващи като „откровения“ на Рада Мангурова? Дали „окултните факти“, че уж Бойко Борисов е политикът, за когото пророкуват Ванга и Слава Севрюкова, също не идват от нея? Прецених, че единственият начин да си съставя информирано мнение е да опозная госпожата по-отблизо.

Стената ѝ във Facebook е неизчерпаем извор на сведения:

 Тази статия руши европейски митове и произтичащите от тях „окултни факти“ на BoykoBorissov.bg и Мангурософията.

* * *

Дали изобщо Борисов има харизма, няма да коментирам, за да не навляза в турбо режим на хейтване. Субективните мнения са нещо, на което всеки има право. Но вярно ли е твърдението на почитаемата леля, че човек не може да изгуби харизмата си?

Един знаменит италиански художник искал да нарисува образа на Христа и затова, като обикалял града, вглеждал се в хората, за да намери някое подходящо лице за целта. И наистина, намира един младеж, около двадесетгодишен, и нарисувал по него образа на Христа. Работата излязла сполучлива. След десетина години същият художник решава да нарисува образа на Юда и търси подходящо лице. Намира един млад човек, който му казва: „Господине, аз ви се чудя; преди десетина години аз ви позирах за Христа, а днес ме викате да ви позирам, за да нарисувате Юда!“ За десетина години, заради порочния живот, така се изменило лицето на този младеж, че замязал по външния си вид на Юда. Източник »

На Мангурова ли да се доверя или на мъдреците?

Дори не е нужно да четем Учителя по този въпрос. Българите си имат израз „пропаднал човек“, отнасящ се за всеки, който е поел по пътя на нравствения упадък. А в случая на Бойко Борисов е спорно дали някога е бил по-читав човек.

* * *

Не окултен, а напълно открит факт е, че се присъединявам към мнението на Людмил Етов.

* * *

Стереотипите, включително тези на градска основа, идват от Луцифер. Арогантността — тоже. Изразът „глупави да не кажа тъпи“ се е определил сам самичък, пък говори и за авторката си.

Но му обръщам внимание, защото малко по-долу Мангурова ще напише, че обидите били свидетелство за невъзможност да се аргументираме. Нима това правило изключва нея?! Няма да е лошо да прочете нещо от мен, тъй като периодично показвам, че без проблем можем да обиждаме… задължително аргументирано!

* * *

Тук обръщам внимание на „лилипутите“ в контекста на това, че липсва аргументация за обидата.

Твърдението, че Бойко Борисов е съвременният Моисей е колкото смехотворно, толкова и „окултен факт“. Защото българите, както и евреите в старо време, може би ще стигнат криво-ляво до Обетованата земя. Но Борисов, също като далеч по-възвишения Моисей, няма да влезе в нея.

* * *

Обръщам внимание на думите „тъпи“, „огромно его“, „Г-жа Лъжа“, „слабомислещи“, „за нищо не ставате“ — отново в контекста на липсваща аргументация. Един аполитичен човек дори би се затруднил да разбере коя е Г-жа Лъжа. (С известна доза сигурност се подразбира, че няма предвид отражението си в екрана на монитора.)

А пък „огромното сърце“ на Борисов е следствие от затруднението му да се справи с натрупаните мазнини и холестерол. Нищо повече.

* * *

Маргинализацията с изумителни епитети продължава с думата „лумпени“, съчетана с намека за „незнаещи“ и „неможещи“. Госпожата, която уж Бог е избрал да сваля „окултни факти“ за местни и световни събития, се държи като лумпен и форумен гамен. Синът ѝ Константин Мангуров поддържа семейната риторика, като не възпира майка си от тази публична излагация и дори дотуря към фамилната характеристика.

* * *

И стигаме до момента, в който госпожата основателно се самоопределя като простакеса. За сетен път използва обиди, когато нещо я боли, а няма аргументи. Струва ми се, че тук има какво да научи от съпруга си — простащината има и други, доста по-абстрактни изражения: „Млъкни бе, не разбираш, бе…“ Не мога да се произнеса обаче кое е за предпочитане.

Обърнете внимание, че не пита как ГЕРБ краде милиарди. Знае или не знае? – Ако не знае и не иска да знае, лошо. Ако знае, но не иска ние да знаем, още по-лошо. Но за това по-подробно друг път. С имена и подробности. Особено ако Мангурови я карат и занапред в същия партиен дух…

* * *

Диляна Ангелова получава виртуална бира.  Наздраве!

А това, че някои си хвърляли боклука от терасата, което означавало, че ни трябвал някой със здрава ръка (в случая разбирайте: диктатор), разбива всички клишета за простотия. Първо, защото Бойко Борисов не е направил нищо по този въпрос. И второ, защото по тази „логика“ излиза, че Бойко Борисов трябва да царува вечно.

Айде, нема нужда. Защото има опасност да ни писне от такива „спасители“ и да почнем да ги изхвърляме като одушевени боклуци през терасите.

* * *

Възможно ли е висшите сили да дават „Откровения“ и „окултни факти“ на една женица, изтъкана от такава склонност към маргинализация и дори човекомразие? За себе си знам отговора и той е категоричен.

* * *

Без да симпатизирам на Радев, той поне е чел Истанбулската конвенция и е против нея. А пък Борисов, който е чел само книжките за индианци, явно не е чел какво подписва и прокарва тази отрова за човечеството. Със сляпата си поддръжка на ГЕРБ това варненско семейство отдавна работи за грешната страна на историята.

Нека, тяхно право си е. Но да бъдат така добри да не обвързват Антропософията и Словото с политпросветата си, защото иначе тепърва ще се караме.

* * *

Тук г-жа Мангурова се възхищава (!) на далаверите със скъпите и напълно излишни биометрични четци в болниците. Също така одобрява (!) далаверите на Москов и обкръжението му с едни от най-токсичните ваксини, поставяни на български бебета. Списъкът с нещата, направени „за доброто на страната“, може да продължи до пришествието на Ариман.

* * *

Няма да отричаме горното. Бойко наистина ходи при хората. И разнася със себе си простотията. Тя също, както знаем, ходи по хората.

Няма да го доказвам след толкова красноречиво изказване на Мангуровица.

* * *

И това го казва „ясновидката“, която вероятно е свалила „окултния факт“, че отказът на българите да изберат Цачева за президент е довел до гръмването на влаковите цистерни в Хитрино. Или има втори и трети „ясновидец“ в дома им?!

Но съм почти сигурен, че Сивият кардинал е госпожата. Надявам се, че родата ѝ няма да се разсърди, ако акцентирам на откровението ѝ:

толкова жалки и неадекватни в изказванията си.

Ама, за жалост на всички, които милеем за чистотата на Словото и Антропософията, те не могат да се погледнат отстрани.

* * *

Горното като че ли служи да напомни къде сме попаднали. А именно — в социалната мрежа на окултния PR щаб на ГЕРБ. (На тази стена няма почти никакви други теми.)

Не знам какво трябва да е отношението ми към горната снимка. Това ли е щерката на Борисов, чийто приятел беше набит от премиера-мутра, и затова ли момчето го няма на снимката?

* * *

„На народа ще му се отворят най-после очите в предстоящите три месеца“ — написано е през 2016 година. Грешно „Откровение“ и тотално несбъднало се пророчество. Със съответните изводи за всички останали „окултни факти“ на Мангурософското общество.

Адашът Станчев щеше да получи виртуална бира, ако не беше измислил остроумното обръщение преди мен. Но все пак я получава за отношението към проблема Борисов.

* * *

Пропуснато е в какво точно са подготвени… Закопаването и опелото на България и народа?

Прави ли ви впечатление как за кой ли път досега се замита под чергата валиден аргумент като този за споразумението с Канада? Да сте чували Стойна Преподобна, Ванга, Слава Севрюкова или друга ясновидка да се произнася по такъв начин за факти? И предвид това, наистина ли вярвате, че Мангурова получава SMS-и от Космоса? 🙂

* * *

Каква е целта на този пост? Да напомни отново, че четем окултната PR щабквартира на Бойко Борисов и министрите му? Или да забележим, че Христос на иконата навъсено и гнусливо извръща очи от премиера-мафиот и ни сочи друг път? Или символиката, че костюмираният „Марлон Брандо“ в ролята на Кръстника е загърбил Христос?

* * *

Да, като нищо партията на Разрухата, ръководена от Бойко Борисов, ще се радва на „четвърти път“. С правдиво описаните последствия и загуби на време. Тук леко настръхнах, защото наистина звучи като достоверен „окултен факт“. Ама съм сигурен, че в изявлението не се има предвид ГЕРБ. 🙂

Така че… epic fail!

* * *

По една бира за Детелин Недев и Людмил Етов. Не, нека са две на калпак.

Ще се досетим ли какво разкрива такова фамилиарничене с някой, който не те познава и не му пука дали съществуваш? Но ако случайно „Цецито“ е прочела това изказване, сто на сто се е почесала, където не я сърби, и си е казала на чист български: WTF?!

* * *

Един six-pack бири за Мая:

бирабирабирабирабирабира

* * *

Е-е-е-ей! 🙁 Каква е тази дума „вероятно“?!

Последно, с „окултни факти“ ли си говорим или с „вероятности“?

Пророчицата да се изясни с проповедника на „фактите“, че излагат преди всичко себе си.

Нещо май не се сбъдна и „окултният факт“ от 2015 г. за Третата световна война до 2017 г. Защо ли не се изненадваме?… 😀

* * *

Без коментар по горните изказвания на Мангуровица. Нека говорят за себе си. Но няма да спестя, че една такава фабрика за „окултни факти“ може да доведе само до такива „Откровения“ на другия „ясновидец“ с неговите „инкарнационни предимства“.

Не знам как някой може да нарежда такива оди за Бойко Борисов. Но искрено му се възхищавам, че успява да изглежда сериозен, без да се разсмее, докато ги каканиже. Това отличава професионалните стенд-ъп комедианти от аматьорите!

Иван Стаменов
31.1.2018 г.

 

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.