Граждани и партии срещу тайното присъединяване на България към АСТА

Правителството и премиерът да оттеглят подписите си от споразумението АCTA веднага, настоява СДС. Мартин Димитров е категоричен, че то трябва да бъде спряно.
Той изрази възмущение, че икономическият министър Трайчо Трайков не е представил аргументи за въздействието на споразумението върху българската икономика и не се е противопоставил пред Министерския съвет.

Припомняме, миналата седмица в Токио „тайно“ подписите си под споразумението сложиха 22 посланици на страни от ЕС, сред които и българският. За това у нас не бе съобщено официално, а на въпроса ни, зададен в събота – 28 януари, на пресцентъра на външно отговориха, че нищо не знаят, но ще проверят. Днес от там уточниха, че отговорно за проекта било министерството на икономиката.

„Интернет следенето е най-голямата мечта на Цветан Цветанов и Румен Петков. Много са си мечтали, но в случая споразумението друг го е написал“, коментира Димитров.

Според СДС актът ще въведе интернет цензура без граници. Сините са на мнение, че правителството на ГЕРБ създава поредния парадокс.

Продължава на News.bg

* * *

Бърз коментар: Очаквайте включването на Трайчо Трайков и Бойко Борисов.

„Ама то, само руското лоби, може да е против ACTA. Ама то, ако някой не краде, няма защо да е против ACTA. Ама тя, Хилъри, която ще водим на обяд, иска да подпишем. Ама те, директивите на ЕС, нали затова са директиви… Кой не скача с нас, е червен! Ама, ама, ама…“

Втори бърз коментар: От „пресцентъра на външно отговориха, че нищо не знаят, но ще проверят“. Очаквайте, след като проверят, сиреч след като се консултират с господарите си, да обявят, че, също като с шистовия газ, не са направили достатъчно да „обяснят на обществото“, че подписването на ACTA е въпрос на най-висш национален интерес. Нека помогна на външното министерство да се просвети — статията ми Бавното убийство на свободния интернет, писана преди две години, е букварчето, с което трябва да започнат.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

10 коментара за "Граждани и партии срещу тайното присъединяване на България към АСТА"

 1. Светльо  31.01.2012 г. | 16:25 ч.

  Обичайният заподозрян лобист трайчо трайков. Мали мила, това момче наистина си го търси вече, не се умори. Тъп ли е, алчен ли е не знам ами взе да дотяга на много хора. Вижте коментарите отдолу под статията

  http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/01/31/1756463_traikov_prisuediniavaneto_kum_asta_nishto_niama_da/

 2. Радослав Йорданов  31.01.2012 г. | 18:44 ч.

  Този човек, може ли да е толкова нагъл!? Когато и да си отвори устата, само лъжи! 👿 Това правителство е фаворит за извършител на националната катастрофа…

 3. Александър  31.01.2012 г. | 18:58 ч.

  Като АСТА нищо няма да промени в България , защо го приемат 🙄

 4. Arctos  31.01.2012 г. | 19:39 ч.

  Приятели, става страшно! Май ще трябва да добавим още един абзац към вечерната си молитва… 🙄

  Общественият натиск е твърде голям, за да мине това предложение в сегашния си вид, и най-вероятно ще изкарат някакъв компромисен вариант по старата изпитана схема „две напред, една назад“, така че пак да сварят да ни го втъкнат доволно, докато ликуваме, че ни се е разминало голямото зло. Важно е да сме нащрек и да не позволяваме на онзи мутроиден бандит и ненадминат лъжец БиБи и останалите кукли на конци да ни баламосват с поредните си кухи обещания, докато ни кроят шапката в услуга на черните си господари.

 5. Ангел  31.01.2012 г. | 22:31 ч.

  Обществен натиск, ама като го съпоставиш с финансовия…
  Зор!

  В цитираната статия пише, че срещу ACTA са писнали и от Атака.
  Е, няма скандал и затова само СДС са интересни…

  Но дори и всичите ни политици вкупом да искат да спрат ACTA, няма да могат, в случай че Европейският Парламент го изгласува.
  Там ще е зорът – юни месец ЕП да не го ратифицира.

  Надежда има – предложение за резолюция срещу ACTA:
  http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+P7-RC-2010-0154+0+DOC+XML+V0//BG

  Според европейския съд „Блокирането на торенти е нарушение на човешки права“:
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2011/11/24/1212161_sudut_na_es_blokiraneto_na_torenti_e_narushenie_na/

 6. Българин  31.01.2012 г. | 22:41 ч.

  Той Трайчо Трайков , че си е мижитурка изпълнителна ясно. Ма откакто вкараха тъз „АСТА“ в медиите нищо не се казва, кво става с 1 000 000 унгарци протестиращи срещу ЕС по улиците. Или пак ни отнесоха /отклониха/ вниманието.

 7. еднабългарка  31.01.2012 г. | 23:58 ч.

  Опитаха се да отклонят вниманието.Само в сутрешното предаване споменаха за споразумението,а в новините говориха за времето ,колко студено било.Сякаш за първи път пада сняг в България.

 8. Мислещ  01.02.2012 г. | 07:09 ч.

  Така се манипулира общественото мнение.
  еднабългарка, ами да, за първи път пада такъв сняг за сега властващите (не че всички предишни са по-различни). Явно им идва в повече хващането на толкова много снежинки (парички) във въздуха.
  Както се казва, Не ме гледай какво правя, а какво ти говоря!

 9. Светльо  01.02.2012 г. | 08:02 ч.

  Братя и сестри тея до кога ще ги търпим?

  „Също като Мечо, който знае 100 песни и 99 от тях са за крушите,
  той си каза мерака за Шенген, независимо че го бяха поканили за друго.“
  http://www.segabg.com/article.php?id=587209

 10. Arctos  01.02.2012 г. | 22:01 ч.

  Много хубава статия на Григор Гачев по темата:

  SOPA, PIPA… ACTA!

  ЩЕ СЕ ВИДИМ НА УЛИЦАТА!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.