Кривославието на Дедо Николай и неговите агенти

Да бъде оповестена цялата истина за досиетата, призова пловдивският митрополит Николай. В обновения митрополитски храм „Света Марина“ той отслужи съборна света литургия и молебен за благодатен мир и единство в Българската православна църква. (Аз пък наивно се надявах, че поне един път и за сефте молебенът и единството ще са за цялото човечество, а не само за религиозните търгаши и миряните в една секта като БПЦ. Пу, тоя мой проклет идеализъм и еретизъм!)

Според него обществото знае само една част от истината, а общественият образ на църквата е „накърнен, а народът – смутен“. (Спокойно, образът ви е накърнен от векове, а поне аз нито съм смутен, нито изненадан. Че имате пагони под расото — това може да смути само тия, дето тепърва проглеждат.) По думите му заради скандала с духовниците-агенти църквата е изправена пред нов разкол и в този момент от изключителна важност е ролята на патриарх Максим (Тя, Църквата, отдавна се е „разколила“ от истината и духовното. Нещо като анахронизъм и/или идиотизъм ми стои изказването на митрополита.). Той трябва да преведе Православната църква през това изпитание, изтъкна дядо Николай. (Айде, Максиме, ти си! Да видим колко ти е силна православната вяра! Вдигни жезъл като Моисей, разтвори морето, премини на сигурен бряг, а после нека морето се затвори и погълне враговете ви. Да имахте вяра, да го направите. Слаба е, не е колкото синапено зърно, инак планини щяхте да премествате. Никаква я няма.)

В тези дни на изпитания за Българската православна църква, дойде време да се срещнем очи в очи с истината. Вярвам, че след това изпитание, тя ще излезе още по-силна, заяви митрополитът. (Ето ви истината — срещнете се очи в очи с нея: БПЦ служи на Мамона, на Антихриста. Дори космогонията ви и светогледът ви днес е изпълнен с материализъм. Като четем, да речем, Висарион Зографски, се чудим: Това духовник ли го е писал, посветен човек, или хардкор материалист – астроном и физик като Стивън Хокинг?)

Според духовника трябва да се отговори на въпроса не как, а защо българските митрополити са станали агенти на Държавна сигурност. По думите му това е станало, защото са били заплашвани и принуждавани от ДС. (Христос също беше заплашван, принуждаван, бит и разпнат, но не стана агент на Пилат и Ирод. Това също е страшната истина, с която трябва да се срещнете очи в очи, мили ми дедо. Апостол Павел също го гонеха, пребиха го по нашите земи, хвърлиха го в тъмница, но той не се поклони на тукашните князе, камо ли прие да им бъде агент. Беше мразен и от свои, и от чужди народи. А вие направихте и продължавате да правите точно обратното на Христовия и Павловия пример.

Това е истината, господа с пагони под расото. Слаба ви е вярата, крива е при това, и служите на кесаря и Мамона. Защото сте най-обикновени недъгави светски хора, със слепи очи, изстинали сърца и закърнели умове. Но с големи претенции! Това е истината, от която продължавате да бягате като дяволи от тамян.)

Продължава…

ИСТИНАТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

Христос: Живот си давам, агент на злото не ставам!

Истината, която продължава да се губи в празнословните и кривославни сладкодумия на дедо Николай е, че както служители на т.нар. БПЦ са ставали агенти на ДС „заради страх и принуда“, така в недалечно бъдеще ще станат агенти и проповедници на въплътения Антихрист. Те и сега са такива, ако трябва да бъдем по-точни, но има накъде още да се извращават. Думите на дедо Николай не показват никакво покаяние и загриженост, нито далновидност спрямо времената, в които живеем.

Един ден по същия начин, както описания по-горе, Николай или наследниците му ще оправдават защо „единствено спасяващата“ Църква е служила на Ариман (Антихриста): „Ами те, милите попове и владики, бяха изплашени и принудени. Човещинка е.“

Дедо Николай, чернодрешко нефелен:

НИКОЙ, КОЙТО ПРЕТЕНДИРА, ЧЕ Е НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СВЕТСКИ ЧОВЕК, НЕ МОЖЕ ДА СЛУЖИ НА ДВАМА ГОСПОДАРИ!
ИЛИ СИ С БОГА, ИЛИ СИ С КЕСАРЯ. ТВОЯТ ИЗБОР Е СКЪРЦАНЕТО СЪС ЗЪБИ И ОГНЕНАТА ГЕЕНА.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

6 коментара за "Кривославието на Дедо Николай и неговите агенти"

 1. Стопанина  29.01.2012 г. | 18:04 ч.

  Дедо Николай позира като Сенатор Палпатин/Дарт Сидиус на трона на Галактическата Империя. (Тук трябва да прозвучи Имперският марш.)

 2. Тим  29.01.2012 г. | 21:05 ч.

  От Днес.бг: Молебен за вразумление на интелектуалците от Пловдив, които се обявиха срещу обновлението на митрополитския храм „Света Марина”, отслужи тази сутрин Пловдивският митрополит Николай. Това се случва, след като експерти на културното министерство констатираха, че църквата е облепена с тапети, вместо стенописите да бъдат реставрирани.

  „Ремонтът не е съгласуван с министерството, а това, което е направено, не е добро”, заяви пред Dnes.bg архитект Виолета Раева, която е експерт в Националния институт за недвижимо културно наследство.

  По думите й категорично това не е реставрация, а заради липсата на разрешение за ремонт на сграда – паметник на културата, глобата е между 15 и 30 хиляди лева…

  …Интелектуалците и експертите от министерството са категорични, че залепените тапети с образите на Исус Христос, Божията майка и различни светци са унищожили старинните стенописи в храма, които датират от няколко века.

  Някои от тях изразиха опасения, че митрополитът цели именно църквата да излезе от списъка с паметниците на културата, за да може да се разпорежда с имота еднолично, без да съгласува действията си с институциите.

  http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/01/29/diado-nikolai-vrazumiava-intelektualcite-s-moleben.149986

 3. Мислещ  29.01.2012 г. | 21:28 ч.

  Ми, той Щайнер го е казал още преди 95години:
  Един основен импулс вече се възвести за най-широките кръгове в досегашната форма на разбирането на Мистерията от Голгота и това се показва особено в нашето време.
  Но днес вече може да се каже, че най-големите противници на разбирането на Христовия импулс са свещениците от различните вероизповедания – колкото и невероятно да звучи, но каквото води човека най-далеч от Христовия импулс, това е начинът по който свещениците от различните вероизповедания и теолозите защитават този Христов импулс. Защото от разбирането на това, за което всъщност се касае при този Христов импулс, вероизповеданията днес всъщност вече са съвсем, съвсем далеч.

 4. Захария  29.01.2012 г. | 22:41 ч.

  Е, все пак е имало и такива български духовници от не чак толкова далечното минало, които са запазили вярата си, въпреки че са били преследвани и убивани от комунистическия режим.
  http://www.pravoslavieto.com/history/20/bg_novomuchenici.htm

  За съжаление днешните попове изглежда са забравили за примера на тези новомъченици на вярата… 🙁

 5. Симеон  01.02.2012 г. | 13:25 ч.

  Ежегодно Светият синод получава от данъците на българските граждани 1 600 000 лв. държавна субсидия. Само от продажбата на свещи, чиято цена стократно надценява печели по 16 000 000 лв. (шестнадесет милиона лева) на година! Днес много митрополити и свещеници парадират със скъпи коли, охолни имоти, незаконен бизнес и безпарично отношение към журналисти и българските граждани изобщо. Самият Митрополит Кирил публично излъга стотици хиляди в ефира на БНТ, че не е бил служител на ДС.
  Става ясно, че църковниците вече нямат нужда от държавна субсидия.
  Предложението ни към Народното събрание е спиране на държавните пари на Пловдивската, Варненската, Старозагорската епархия и Неврокопската епархия (на първо време) и насочването им за строежа на нови детски градини.

  СПИРАНЕ НА СУБСИДИЯТА КЪМ БПЦ
  http://www.youtube.com/user/TheNatanail

 6. Ариман  02.02.2012 г. | 14:24 ч.

  +1 🙂

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.