Одобриха царевица на Monsanto въпреки 45000 гласа в опозиция

Докато хората разпускаха и се забавляваха през празниците, Министерството на земеделието в САЩ обяви одобрението си на генно-модифицираната царевица от „Монсанто“, създадена да издържа на суша. Решението да се развържат ръцете на „Монсанто“ не е било трудно за администрацията на Обама, въпреки че се събраха близо 45000 гласа от обществото, което протестира срещу ГМ царевицата, и само 23 гласа в нейна подкрепа. Сега се очаква тази царевица да замърси околната среда и храноснабдителната мрежа на Америка (и не само – бел. Стопанина.)

Новината идва, след като бяха направени експерименти с тези семена в пет африкански страни. Експериментите бяха спонсорирани от Фондацията на Бил и Мелинда Гейтс. Сухоустойчивата царевица на „Монсанто“ беше раздадена на африкански фермери в период на засилена суша, като по този начин беше заличено традиционното и независимо земеделие. Самият Бил Гейтс през август 2010 г. закупи 500,000 дяла от „Монсанто“, поддържа тесни връзки с тази компания и подготвя пускането на генно-модифицирани комари във Флорида идната година.

Автор: Майк Барет @ Activist Post

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.