Хампарцумян: Държавата не може да намалява лихвите по кредитите

Държавата не би могла да наложи намаляване на лихвите по кредитите. Такова мнение изрази в ефира на БНР председателят на Асоциацията на банките в България – Левон Хампарцумян.

„Мисля, че вече всички, които имат малко повече разум в главата, разбраха, че господин Дянков все пак не идва от Северна Корея, а от Америка. Той много добре знае, че нито може административно да управлява лихвите, нито може с тристранната комисия да реши какъвто и да е проблем, свързан с лихви, банки и т.н., защото устройството на държавата е друго.

По негово мнение, като нападне банките, финансовият министър отбива вниманието от себе си или от гафовете, които е направил.

„Държавата, включително г-н Дянков, има банка. Министърът на финансите е принципал на Банката за развитие и съвсем спокойно биха могли от там да започнат с намаляването на лихвите. Но както виждате, не само че не са започнали, но няма и да го направят, защото пазарът не го позволява.“

Източник: News.bg

* * *

Бърз коментар: Горното, казано в прав текст, означава, че държавата се управлява от Банката за развитие, която е собственост на глобалистите и подготвящите пришествието на Ариман. Следователно държавата (разбирайте Банката за развитие, представлявана от Дянков) няма да намалява лихвите, които са в най-голям неин интерес. Ако случайно намалят лихвите, това няма да е решение на Дянков или на държавата, а на управителния съвет на Банката за развитите с оглед дългосрочните интереси на Банката. Това е „устройството на държавата“, за което загатва Хампарцумян, а глупостите му за „пазарът не го позволява“ няма да ги коментирам.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

18 коментара за "Хампарцумян: Държавата не може да намалява лихвите по кредитите"

 1. Тим  09.01.2012 г. | 13:20 ч.

  Всички централни и национални банки по света се направляват и управляват от едни и същи кръгове, с изключения, броящи се на пръстите на едната ръка. Ако не се лъжа в Whatreallyhappened.com имаше такава публикация – там цитираха (по спомен) Иран, Куба, С. Корея към изключенията.

  Тази новина само показва, че БНБ е толкова българска, колкото и Фед. резерв е американски – а оттам – и интересите, управляващи страната, са всичко друго, но не и в полза на народа, и няма как да бъдат такива.

 2. Стопанина  09.01.2012 г. | 13:29 ч.

  Нещо, което си струва да се замисли всеки българин:

  Политиците (актьорите, слугите на банките) се сменят средно на четири години. Същинските господари (банкерите) на колко често се сменят и сменят ли се изобщо? 😉

 3. ARRI  09.01.2012 г. | 13:35 ч.

  Скоро и на Иран ще му дойде края на независимостта. Унгария се опита да се отърве от хищните лапи на банкстерите, но я шамаросаха и я върнаха в “правия“ път.

 4. Светльо  09.01.2012 г. | 14:49 ч.

  Мандата на правителството е 4 години, а на шефа на БНБ 6 години;)

 5. Тим  09.01.2012 г. | 15:08 ч.

  Светльо, тоест и шефа на БНБ го причисляваме към слугите 😉 А тези, на които бизнесът им е банкерство, и то в по-голям, световен мащаб – са си доживот. Като Д. Рокфелер (не точно банкер, но от банкерските среди) – почти на 100 години, а още ходи по събиранията на билдербергите – http://beforeitsnews.com/story/1581/729/Bilderberg_Meeting_2012.html.

 6. Стопанина  09.01.2012 г. | 15:09 ч.

  @ Светльо

  Управителния съвет гледай, управителния съвет… 😉 Да вземем за пример цитирания горе Хампарцумян – откакто се помня, поне от 11 години, той си банкерства на една позиция.

 7. Светльо  09.01.2012 г. | 15:10 ч.

  Не съм си и помислял, че не е слуга. Дадох го като сравнение, че той има по-голям мандат от парламент и правителство!?!

 8. Светльо  09.01.2012 г. | 15:19 ч.

  Хампарцумян беше шеф на БВТБ Булбанк и е шеф на наследника и Уникредит Булбанк. Тази банка тогава е имала повече власт и пари дори от БНБ, иначе него не го виждам в УС на БНБ http://www.bnb.bg/AboutUs/AUAboutBNB/AUBNBGovernment/AUSGoverningCouncil/index.htm

 9. Стопанина  09.01.2012 г. | 15:24 ч.

  Човекът си е казал коя банка в момента управлява България. Не е БНБ. А ти сам си казал, че има по-влиятелни банки (бих добавил: корпорации и частни интереси) в сравнение с БНБ – задачата на БНБ е да печата парите, а кой ще има най-много от тях, как ще ги разпределя и за какво ще ги ползва – това е оставено на други.

 10. Светльо  09.01.2012 г. | 15:27 ч.

  Много интересно, не може държавата да се намесва на лихвения пазар, не може да се намесва на пазара на цените на горивата, има смешни регулаторни функции на пазара на цените на електроенергия и газ, като одобрява по-високите цени предложени от този който трябва да ги събере?!? Държавата според Хампарцумян, единствено може да събира данъци, осигуровки, такси, глоби, да ги увеличава и да криминализира неплащането им. Е добре, на кого служи тази държава? Отговора е ясен и това трябва да ни служи като съгнална лампичка, дали да се запътим пак към НАП да си подадем декларацията

 11. ARRI  09.01.2012 г. | 21:04 ч.

  Стопанин, знам, че моето мнение не е миродавно за теб, НО има един начин да пробиеш банкстерите, поне в България. 1во-банкстерите са регистрирани по търговския закон. Те са търговски дружества. А търговския закон по Конституция не им дава право да раздават пари на лихва и да им ипотекират собственост. Ето тука, всеки Български гражданин може да атакува банките. Ако искаш да спасиш Българите от банкстерите, раздухай този казус. Сега банкстерите без да имат право по Конституцията на РБългария изземват имуществото и покрива, и родните домове на Българина, без да имат право. Ей този казус трябва да атакуваш. Научи Българите, че по Конституция, нямат право бАНКСТЕРИТЕ ДА ИМ ОТНЕМАТ ДОМОВЕТВЕ.Ей за този казус се пребори, а другото ще си дойде от само себе си. Факт. Този пробив в системата, ми го е казал лично Харпацунян в задушевен и личен разговор. Ако искаш да се бориш, бори се….

 12. Стопанина  09.01.2012 г. | 21:33 ч.

  Правата и задълженията по буква са илюзорни. Самият факт, че нямат право, а го правят, трябва да ти говори нещо.

 13. ARRI  09.01.2012 г. | 22:38 ч.

  Много неща ми говори. Но самия факт, че нямат право да го правят по Конституция, ми “говори“, че можеш да се пребориш. Не всички съдии са от лошите все пак;-)…..Ако искаш да се пребориш с банкстерите, АЗ ти дадох слабото им място…..Хора, борете се…….!!! Имате право по Конституция !!!!

 14. ARRI  09.01.2012 г. | 22:44 ч.

  Знам, че проблемът на давещия се, в самия давещ . Няма да спорим, че давещите се сме ние удавените. Атакувайте го ариманчо по Конституция, и няма съдия, който да Ви откаже правата. Успех !!!!

 15. Стопанина  10.01.2012 г. | 07:59 ч.

  няма съдия, който да Ви откаже правата

  Да си чувал нещо за корупция в съдебната система?

  В момента се води акция срещу данъка върху доходите и в други страни – например в САЩ:

  http://www.activistpost.com/2012/01/occupy-income-tax.html

 16. Стопанина  10.01.2012 г. | 18:30 ч.

  Ето запис на далавера между съдия и банка за отнемане на ипотекиран имот:

  http://mortgagemovies.blogspot.com/2012/01/judge-juan-b-colas-anchor-bank-and.html

 17. darin  11.01.2012 г. | 03:17 ч.

  Бате Бойко дали ще преживее факта, че му се подиграват в лицето и му показват кой е шефът?

 18. dragonn  11.01.2012 г. | 11:23 ч.

  ARRI те онези са си опекли работата доста отдавна по това което казваш.

  Обърни внимание на личните си документи, дори и на акта си за раждане. Там името ти е изписано с главни букви, а не както е редно да започва само с главна буква, точно както Търговското право изисква.

  Това не си ти – човекът който има права по Конституция. Това е търговският субект, който САМ е сключил договор с Търговското и Адмиралтейско право, и е приел да носи и бъде представляван от тези документи. Където и да се наложи да ползваш тези документи, ти си под юрисдикцията на Търговското право и нямаш никакви конституционни права.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.