12 признака за наближаващото пришествие на Ариман

Някои от данните, с които ще ви запозная, звучат нелепи. Други показват невероятно нахалство. А трети като че ли са шега. На пръв поглед повечето от тях може да ви изглеждат като измислици, чужди скандали или някак… странни. Общото между тях е, че показват усилията да се проправи пътя на едно човеконенавистно владичество: самодържавието на Антихриста, известен и с антропософския термин Ариман.

#1
„Специален доклад“ – очаквайте и на живо

Помните ли холивудския касоразбивач „Специален доклад“ (Minority Report) с Том Круз? Американското Министерство на вътрешната сигурност (МВС) разработва технология, наподобяваща футуристичния свят на филма, което е в тестова фаза – с помощта на камери и сензори ще се предрича дали даден човек би извършил престъпление. Системата, наречена Future Attribute Screening Technology (FAST), ще следи за движения, тон и ритъм на гласа, дишане, движение на очите, промяна на зениците, честота на премигванията, както и за телесната температура. Други споменавани подробности, които ще се отчитат, са расата, полът, възрастта и пулсът на човека. Системата се обмисля както със стационарна функционалност – например на летищата, така и с мобилна версия, която ще се използва с много по-голямо приложение.

#2
Новозеландски проектозакон ще превърне земеделието от изконно човешко право в привилегия само на държавните власти

Поданиците на Елизабет II могат да останат без правото, дадено им от Бога, да култивират и да отглеждат храната си. Заинтересовани групи опитват да лансират закон за „защита на храната“, който ще отнеме правото на хората да засяват зеленчуци и други култури, да складират семена и дори да споделят плодовете от труда си с роднини и приятели. Проектозаконът включва и контрол на водата. На практика това ще прехвърли контрола на храните от отделните индивиди към корпорации под предтекста за „безопасност на храните“. Ако кивитата не реагират скоро, за да спрат това чудовищно начинание, от проектозакон предложението може скоро да се превърне и в действащ официален закон.

Гиганти като „Монсанто“ ще бъдат предоволни от такова развитие в Нова Зеландия. Те искат пълен контрол над хранителното снабдяване, което задължително минава през елиминирането на малките агрикултурни системи, действащи извън „системата“. Новозеландският проектозакон предвижда и правото на компаниите да изпращат офицери по „безопасност на храната“, които ще нахълтват в частни домове без нужда от пълномощно; това вече се случва в Америка, където „Монсанто“ контролира властта и репресивните органи.

#3
Събирането на дъждовна вода вече е забранено в някои американски щати – водата била собственост на държавата

Водата ще има все по-голямо значение. Както стана дума, тя е обект на интерес от страна на новозеландските законопроекти и една от причините за войната в Либия. Но такъв е и абсурдният случай в САЩ, който за сетен показва, че „Страната на свободните“ бързо се превръща в Страната на поробените. Щати като Юта, Вашингтон и Колорадо забраняват събирането на дъждовна вода, защото, според длъжностните лица, дъждът принадлежал на другиго. Колкото и фантастично и нагло да звучи, закони забраняват на хората да използват водата, изсипваща се върху собствените им домове и земи.

Американецът Марк Милър научил за абсурда по трудния начин. След като построил обемна система за събиране на вода, която искал да използва в автомобилния си бизнес, открил, че проектът му е „незаконно отклоняване на дъждовна вода“. Такава „незаконна дейност“ всъщност е напълно логична и очаквана в щат като Юта, където дъждът е рядкост (втори по суша щат). А в Колорадо два скорошно приети закона дават само ограничено право за складиране на дъждовна вода, например чрез оборудване с по-скромни събирателни системи, подходящи за домашна употреба.

#4
Университетско изследване проучва как по-лесно да приемете полицейската държава

Американското Министерство на вътрешната сигурност, заедно с британците от Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC), финансират проучване, което търси иновативни начини, чрез които населението да приеме т.нар. техники за „мениджмънт на личността“ (identity management). Изследването се провежда в Университета на Лъфбъро, Англия, и в Pacific Northwest National Laboratory, САЩ. В проекта се включват академици и от университетите на Дънди, Есекс и Нортумбрия. В свят, превръщащ се на бързи обороти в Оруелско общество, правителствените чиновници се опитват да намерят начини, с които да лансират по-лесно полицейщини, като национални биометрични паспорти и микрочипове за имплантиране.

В официално обръщение към медиите се казва:

„…ирисовите и голи скенери, лицевото и гласово разпознаване – те са вече широка практика. Но иновации, като имплантирането на чипове, разпознаването на миризми… тепърва предстоят. Не е ясно дали и защо хората биха отхвърлили или приели такива нововъведения.“

Професор Ван Зунен, водещ на изследването в Англия, е цитиран да казва:

„В този проект целим да постигнем по-добро разбиране на такива страхове и очаквания, и да разберем как гражданите ще реагират на новите технологии, услуги и практики, за да преобразуваме [реакциите] в доверие и добронамереност.“

Иначе казано, целта е да се открие научен начин, чрез който хората да приемат робството.

#5
Телевизорът на Оруел

Обратно към технологиите. Apple работят върху телевизор с име iTV, който не само ще ви чува и вижда, но и ще може да разбира говора и жестовете ви. Революционният телевизор се очаква в края на годината. По подобна технология работи и конкурентната компания Samsung. Досущ като телекрана от „1984“ на Оруел, Apple предоставят чудесно средство за контрол на масите. Остава да видим как кукловодите в сянка ще се опитат да го натрапят за целите си.

#6
Навлизането на биометричните данни

Австралия с годините прави смели крачки нагоре в класацията за най-потискащата полицейска държава. Това се дължи на нейните въглеродни данъци, военизирана полиция, забраната на лично оръжие и истерията по „политическата коректност“ (самоцензурата). Освен всичко изброено, австралийците могат да се „похвалят“ и с новата биометрична технология PeopleKey, която се използва като регистър при влизане и напускане на служебното място, но и като средство за постоянно наблюдение през целия работен ден. Съответно ще могат да се предприемат действия срещу тези, които „мързелуват“ и „клюкарстват с колеги “.

#7
Ариманични експерименти

След оповестеното пускане на генно модифицираните комари вече открито се говори и за генно модифицирани хора. Люк Дуе от университета Пиер и Мария Кюри, Париж, извлякъл стволови клетки от костен мозък на доброволец и ги стимулирал да се развият в еритроцити с коктейл от стимулиращи растежа фактори. После екипът на Дуе инжектирал тези „култивирани“ клетки, и по-точно 10 билиарда от тях (равняващи се на два милилитра кръв), обратно в костния мозък на донора-доброволец.

#8
Държавен контрол над интернет

Нов проектозакон против пиратството доведе до нови опасения за свободата на словото. Ако бъде приет, Stop Online Piracy Act (SOPA) ще позволи на индивиди и организации, предявяващи авторски права, да блокират който и да е уебсайт, заподозрян в нарушение. Чрез жалби до рекламодатели, услуги за плащане, търсачки и дори интернет доставчици в САЩ, гореспоменатите просто ще спират всякакви отношения с нарушителите.

Съществуват опасения, че проектозаконът може да се използва и за да запушва устите на политически дисиденти. Наскоро WikiLeaks бяха принудени да спрат нови публикации заради, както го наричат, незаконна финансова блокада от банки и разплащателни услуги. Този ход оставя възможността и за блокиране на нови публикации по силата на авторското право под SOPA.

#9
Уличните лампи на Големия брат

Държавно финансирани високотехнологични улични лампи – Intellistreets – се издигат във все повече американски градове. Те ще се използват от МВС (Министерство на вътрешната сигурност) за „съобщения, свързани със сигурността“. Това се дължи на факта, че лампите могат да служат като наблюдателни камери и за записване на разговори по улиците.

#10
TSA влезе в градовете – очакват ги и по домовете

Проверките на Агенцията за сигурност на транспорта (TSA) вече не са само по летищата – а и по гарите, в метрото и други места с масов транспорт. Постепенно агентите разширяват обхвата на действието си в стадиони, концертни зали и изобщо навсякъде, където се събират хора. Следващата стъпка ще е да нахлуват за внезапни и незаконни проверки в частните домове. 25 ударни екипа на TSA са извършили над 9300 внезапни проверки-претърсвания и други операции през последната година. Служители от МВС даже са поискали финансиране за допълнителни 12 екипа за следващата.

„Трябва да държим терористите в напрежение“ – казва Франк Килъфо, директор на полицейския институт на МВС във Вашингтон. – „Не можем да имаме постоянно присъствие навсякъде.“

Терористите, както показват докладите на FEMA, са обикновените граждани на САЩ. В някои документи те са наричани и „потенциални врагове“.

#11
Наблюдавани в колата

В Америка ще наложат нов начин за финансиране на пътищата. Вместо да вдигат такси за горивата, законодатели обмислят да ревизират начина, по който американците ще плащат за пътища и магистрали. Уж поради тежкото икономическо състояние, се готви нечувана инвазия в личното пространство на хората. Става въпрос за изискването всички шофьори да екипират колите си с GPS проследяващо устройство, което да измерва изминатия път. Устройството ще следи и за това, къде се движи автомобилът в даден момент, избрания маршрут и часовете, прекарани в каране.

В същото време англичани обмислят да монтират системи за подслушване в лицензирани таксита като „мярка за сигурност“. Чиновници от Оксфорд казват, че от догодина над 600 таксита ще са снабдени с камери със звук, които ще работят, когато автомобилът е в движение.

#12
Краят на познатата Америка и началото на фашистки режим

Само в тоталитарните държави може да се наблюдава това, което се случва сега в САЩ. Нов закон (National Defense Authorization Act или NDAA) гласи, че заподозрени в тероризъм могат да бъдат задържани за неопределено време – без съд или официално повдигнато обвинение. Военните ще могат да арестуват всеки, посочен от властниците като „терорист“, да го измъчват и да го екзекутират – където и когато пожелаят. Радиоводещият Ралф Шоенман обяснява, че под този закон американската войска ще бъде упълномощена и ще може да „се отървава“ от щатски граждани за (предполагаеми) престъпления, които никога няма да бъдат публично обявени и доказани:

„При внимателно четене на закона става ясно, че ако имате семейство или приятели, които публикуват, че сте изчезнали, тогава и те могат да бъдат задържани. Ако някой ви помогне, като ви качи на такси или помага на семейството ви, след като изчезнете, този някой също може да бъде арестуван. Това е изграждането на фашистки режим.“

В интервю за Алекс Джоунс републиканският кандидат Рон Пол беше една от първите публични фигури, които критикуваха NDAA:

„Това е важно събитие – това трябва да е най-важната новина в момента – буквално легализират военното положение. Това е изключително… могат буквално да арестуват американци и да ги ликвидират без съд… Арогантно, дръзко и опасно. Днес, изглежда, е твърде изгодно за нашето правителство да се отказва от свободата в замяна на някаква „сигурност“. Вярвам, че никога не трябва да заменяме свободата си за сигурност. Можем да си създадем сигурност, без да си жертваме правата.“

* * *

Новата година несъмнено ще направи и нови крачки към най-подходящите условия за царуването на Ариман и тъмните окултно-политически братства.

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

15 коментара за "12 признака за наближаващото пришествие на Ариман"

 1. Вики  07.01.2012 г. | 23:34 ч.

  И ние не остава по-назад от САЩ. Истерията от последните дни с възможна терористична атака на „Хизбула“в България не е нищо друго, а уловка в стил „Проблем-реакция-решение“. Страхът ще направи хората слепи към хитростта на Лукавия и те сами ще поскат по-малко свобода в замяна на повече сигурност, т.е. повече полицейщина, в нашия случай милиционерщина.
  А обсъждането за създаване на специализирани съдилища не е нищо друго освен „Действай бързо, на място и громи съпротивата още в зародиш!“.

 2. inranxan  08.01.2012 г. | 00:31 ч.

  във австралия това за колите е вече въведено всяка кола задължително има джипиес като за сега само ги глобяват за превишена скорост но записват маршрути часове на движение ….

 3. Gergana  08.01.2012 г. | 15:36 ч.

  „Държавно финансирани високотехнологични улични лампи – Intellistreets – се издигат във все повече американски градове. “

  Остава сега да допълнят тези „умни“ улици и с някаква AutoCorrect функция, примерно клапи, които се отварят и по „бърз и безопасен“ начин поемат „обекта“ или „обектите“, дръзнали да нарушат каквито там предписания за сигурност и поведение налудничавата бюрокрация е предписала (поправка: духовете на мрака са предписали).

 4. Стопанина  08.01.2012 г. | 16:12 ч.

  Биг брадър – специално издание за малолетни. Раздават ръчни часовници на щатски ученици, за да могат да ги наблюдават и в домовете. Часовниците струват по 90 долара и могат да отчитат всяко движение на този, който ги носи: колко крачки е направил, колко калории е изгорил и колко време е прекарал в едно или друго занимание, колко часа спи в денонощие и по кое време.

  Преди време пак от училищата раздаваха и лаптопи, чрез които операторите можеха да подслушват какво се говори в довомете на децата и дори да гледат какво се случва през вградената уебкамера.

 5. izidar  10.01.2012 г. | 00:07 ч.

  Голямата новина от днес!
  Току що гледах представянето на Ариман пред света.
  Покрай изявлението на Япоската Принцеса за 22, 2012 и промените ,които предстоят – видеото на БГ можете да видите тук

  Се появява „някакъв човек“ тук http://www.in5d.com/japanese-princess-makes-shocking-statement-about-2012.html
  Това е някакъва конференция със принцесата.
  Тук човека вече е представен официално като част от Илюминати

  аристократ, който се бори със слите на злото.
  В друго видео обаче от 2009 – той казва, че е наредил атаката на кулите близнаци и че това е за добро!!! Но също че е Исус Христос, прероден един вид. Че управляващите са корумпирани и че той предлага да се бори срещу тази корупция и да освободи света !!!
  видеото тук – http://www.youtube.com/watch?v=6z7O7UZxipM&feature=related Споменава се също 1000 годишното Божие царство на земята, което той щял да ръководи и т.н.
  Потресаваща е приликата на това лице със скулптурата, която имаме оставена от Щайнер, като прототип на Ариман.
  Добре е да се напише статия по този въпрос, да се преведе и анализира какви ги говори този.
  В друго видео тук http://www.youtube.com/watch?v=_nLfRsReGII&feature=related
  се вижда голямата популярност на този човек.

 6. Захария  10.01.2012 г. | 01:05 ч.

  @izidar

  Този мъж не ми изглежда толкова обаятелен и красив, колкото според мен би трябвало да бъде Ариман, за е симпатичен за хората и да ги привлича към себе си. Не знам колко и къде е популярен, но мен лично силно ме съмнява той да е Ариман, по скоро ми изглежда като някакъв смешник. Но наистина има прилика със статуята! 😆

 7. Dani  10.01.2012 г. | 08:32 ч.

  @izidar
  Споделям мнението на Захариа.

 8. Gergana  10.01.2012 г. | 22:18 ч.

  @Захи и Dani
  Добре, да е обаятелен, разбирам. Но защо Щайнер ще му прави такъв портрет, ако ще е много красив физически?
  Не се заяждам, питам, защото и аз не го разбирам това обаяние какво пък толкова ще е. Знам, изчетох постнатите пророчества…
  Вижте например научният светоглед (колкото и да е ползотворен за някои неща) как обая бая хора от миналия и по-миналия век, без непременно физическият облик на разпространителите му да е бил привлекателен от всекидневна гледна точка.

 9. Захария  11.01.2012 г. | 00:08 ч.

  @Гери

  Единственото обяснение за портрета направен от Щайнер, според мен е, че ясновидски е видял душата на Ариман, или някаква невидима за обикновените хора част от същността му – астрално или етерно тяло или нещо друго такова, незнам какво точно, аз все още не съм много наясно с тази част от антропософията…:oops:

 10. Захария  11.01.2012 г. | 00:15 ч.

  А относно #5 – Телевизорът на Оруел – корейците вече са го измислили

  http://lev.bg/view_article.php?article_id=58145

 11. Gergana  11.01.2012 г. | 01:49 ч.

  Захи, виж Том Лерер (Учител) и ми кажи дали обаянието е част от разкритието, или част от прикритието, или част от неразбраното откритие. А къде се простира външния облик или любознанието? Най-вече в отвоювани истини, мисля аз.

  Посетете американски град,
  няма по-хубав в целия свят.
  Две неща са наясно, да,
  не дишай въздух и не пий вода.
  Отрова, отрова, в мъгла и воня.
  пуснете водата и пийте калта.
  Вижте сьомга, и риба, и щук
  изтребени всички от нас напук.
  Рибите плуват, птици летят,
  доколкото могат при този боклук.
  Отрова, отрова, с паста измий
  и после зъбите с отпадък изтрий.
  (………………………………………)

 12. Захария  11.01.2012 г. | 02:35 ч.

  @Гери

  Бих заложила на „неразбраното откритие“ 🙄 , но убий ме, не можах да разбера защо го немеси и този Том Лерер в цялата работа… 😳

  Затова ще се върна на темата за външния вид на Ариман. Не е задължително един човек да е красив, за да е обаятелен. Не може да не си срещала хора, които сякаш някаква вътрешна сила излъчват, притегателна сила някак си, и тази тяхна притегателна сила няма много общо с външната им привлекателност. Точно за такъв вид обаяние говоря, според мен такава вътрешна притегателна сила ще притежава и въплътения Ариман. Тази негова сила повече ще се чувства, отколкото ще се вижда. А иначе на външен вид той може и да не е кой знае какъв красавец.

  Но скулптурата на Щайнер показва направо отблъскващи черти, нечовешки почти. Затова според мен няма как да е отражение на реалния външен вид на Ариман и затова си мисля, че показва именно отблъскващите черти на душата му. А и нали в духовния свят физическите сетива са неприложими, т.е. няма как Щайнер да е видял в духовния свят реалния физически облик на Ариман, по-вероятно е да е видял душевния му облик и точно него е изобразил на скулптурата. Така поне си мисля аз де, но аз не съм особено голяма специлистка в Антропософията…

  То вярно, че в една от бъдещите епохи (не помня коя точно беше, но четох някъде) се очертава външния вид да стане олицетворение на душевността, т.е. добрите хора ще са красиви външно, а пък лошите – грозни, но това не е валидно за настоящата епоха, а нали го очакваме Ариман в нашата епоха, и то в близките 10-20 години…

 13. Gergana  11.01.2012 г. | 09:16 ч.

  Захи, намесих го защото илюстрира човек, напълно наясно с последиците, въпреки че сърцето му принадлежи на друго място.

  Външният вид е нещо, за което работим оттатък (особено очите и ушите засега), защото нашата планета ще се преобрази по наш образ и подобие.

  Що се отнася до Ариман, не мисля, че ще е по Холивудски красив, защото тази красота се обезцени. Но приемам отговора ти и се надявам, че хора като Щайнер и Беинса Дуно, каквито са си обаятелни, ще ни служат за ориентир.

 14. Dani  11.01.2012 г. | 10:31 ч.

  Гери, колко знам и това знание до колко се основава на истината само времето и Бог знаят със сигурност.
  Описанието за Ариман в пророчествата, че ще бъде красив и съм съгласна отново със Захария, че освен външната красота ще има обаяние и привличане което само на пръв поглед може да омае хората (красотата и обаянието са различни при Христос и Ариман), но и двамата го притежават. Важно е да можеш да познаеш и усетиш съдържанието.
  Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява и да понесе каквото и да е било. – по памет.
  Мисля си, че ще го позная, без да съм го виждала в действителност. Както винаги разчитам на опита си и на това което е в мен и ме води цял живот.
  Виждала съм Ариман в хората. Както Христос е в нас така и Ариман е в някои от съвремениците ни, живяла съм с тях и познавам същия Ариман от скулптурата на Щайнер, определено в бъдеще ще позная (поне в момента така мисля) усмивката му, защото съм я виждала. Тези хора наистина изживяват страшна агония, но въпреки всичко продължават да се въртят в този омагьосан кръг без да искат да знаят, че го правят сами на себе си и голяма част от тях са неспасяеми поне в обозримото бъдеще. И те ще имат своя шанс, но наистина ще бъде плач и скърцане със зъби.

 15. Gergana  11.01.2012 г. | 10:53 ч.

  Dani
  Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява и да понесе каквото и да е било. – по памет.
  Виждала съм Ариман в хората… но наистина ще бъде плач и скърцане със зъби.

  Благодаря, и това исках да чуя. Когато някой ви хвали и ласкае, и въздига до небесата, пазете се.
  Надявам се да имаме ориентир и да го пазим.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.