Самодържавието на Goldman Sachs: Банкерските планове над всичко

Можете да забравите за милионите европейци. Вместо да упражняват контрола си над отделните държави-членки, еврократите от ЕС няма да се посвенят да променят Лисабонския договор когато си поискат. Това ще стане чрез правомощията, които сами са си дали. След поредицата референдуми, които бяха нужни за постигане на положителен вот, Лисабонският договор беше приет с една йезуитски формулирана клауза. Тя е наречена Passerelle и позволява на властниците в Брюксел да променят политическите условия в ЕС без какъвто и да било вот – бил той референдум в някоя държава, или парламентарни избори.

„Тази вратичка не изисква ратификация на национално ниво. По този начин дадена процедура може да постигне бързи и значителни промени“ – гласи изявление от Херман Ван Ромпой.

Това означава, че усилията за промяна на договора, за да се създаде „фискален съюз“ – с други думи: централизиран контрол върху страните-членки и техните икономиките – ще бъдат постигнати просто с един подпис. И решението няма да зависи от гласуване нито от отделните национални парламенти, нито от европейския парламент. Guardian пише, че това ще даде правомощия на Европейската комисия да „налага ограничителни мерки на затруднените страни от еврозоната, като се узурпират функциите на правителствата в страни като Гърция, Ирландия, Португалия“. Това е част от плана на технократите (самодържавниците) да завземат „силно притеснителен контрол над националните бюджетни решения“.

Защо им е да се затрудняват с някаква варварска отживелица като демокрацията, когато добрият стар фашизъм им върши по-добра работа? Така група корумпирани, властолюбиви и некомпетентни еврократи узурпират цялата власт в един режим, изцяло контролиран от Goldman Sachs. Както и преди сме подчертавали, дълговата криза в еврозоната премахна пречките за авторитарното превземане на цял континент, извършвано под водачеството на цяло от ято подставени лица, служещи на Goldman Sachs.

Самите финансови терористи, които предизвикаха икономическия срив, сега експлоатират кризата, за да се представят като спасители и за да ръководят банкерския преврат – чрез слуги на Goldman Sachs, като ръководителите на Италия и ЕЦБ. Слуги на Goldman Sachs  завзеха и ключови икономически позиции в Белгия, Германия, Франция и Ирландия.

Целта на преврата е да се използват възможностите от дълговата криза в еврозоната като средство, с което да се създаде европейска федерална супердържава – тя ще прехвърли всякакъв контрол над националните въпроси в лапите на Брюксел. Процесът беше задействан с премахването на демократично избраните министри-председатели в Гърция и Италия. Гърците отговориха на неизбежния колапс на еврото с масовото изтегляне на спестяванията си от банките.

„Много гърци източват сметките си заради безработицата, заради вдигащите се такси или заради страх от изгонване от еврозоната“ – съобщава Spiegel, като отбелязва, че депозитите са паднали с 13-14 милиарда евро през септември и октомври, а изпразването на трезорите се е ускорило през ноември.

* * *

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Превод: Тихомир

Източник: Prison Planet

* * *

Ариман не трябва да контролира икономическия живот на Европа незабелязано. Трябва да се научим изцяло да познаваме неговите особени качества. Ние трябва да сме способни да му противодействаме с пълно съзнание.“ – Рудолф Щайнер

Споделете публикацията

Google1

За Григор Самуилов

Автор, коментатор и преводач на статии и обзорни материали в областта а политиката, банкерството, науката, религията и образованието.

Всички публикации

9 коментара за "Самодържавието на Goldman Sachs: Банкерските планове над всичко"

 1. Иван Митев  24.12.2011 г. | 14:25 ч.

  Развитието на стопанска криза в Европа през първите десетилетия на XXI-и век не е от поведение на банки.

  Проблемът в Европа е, че е налично съответно държавно финансово управление (ДФУ), което е НЕГОДНО за стопанство с евро и подсигурява развитие на диспропорции и (за достатъчно време) криза.

  Тази държавна непълноценност е допусната за първи път в света през 1716 г. при промяна от „Златни” към „Незлатни пари” и е означена като „Грешка на Джон Лоу”.

  За да е възможно успешно противодействие срещу стопанска криза в Европа през 2012 г. е потребно ползване на усъвършенствано ДФУ, което да е ГОДНО за стопанство с евро.

 2. Светльо  24.12.2011 г. | 15:05 ч.

  Браво на теб Иван Митев. Предлагащ да заменим НЕГОДНО ДФУ с ГОДНО ДФУ. Според теб банките (частните) не са виновни, трябва да пипнем само държавното управление? И кой да сложим там – ами бивши служители на тези банки разбира се! Ееее браво не се бяхме сетили, ами нали в половин Европа това направиха ето тук http://www.zerohedge.com/sites/default/files/images/user5/imageroot/2011/12/Pg-12-eurozone-graphic.jpg. Не мой човек това което се случва днес е заради поведението на хората по цял свят ръчкано точно от тези банкери!

 3. Arctos  24.12.2011 г. | 16:15 ч.

  Г-н Митев, ще Ви разочаровам, но сте си изгубили времето в доказване на една теория, която е изначално сбъркана. Очевидно е, че съвременните пари (т.нар. пари от въздуха) са изгубили най-важното си качество, а Вие сте тръгнали да обяснявате, че държавното финансово управление било сбърканата част от уравнението. Обяснено образно с един от Вашите примери: Ако човек си е купил кола, която кара на бензин, но в един момент е принуден да я кара на въздух, защото на някой му било по-изгодно да продава въздух на цената на бензин, то според Вашите думи последвалото угасване на колата ще е предизвикано от неадекватното поведение на шофьора, че не си е сменил навреме бензиновата уредба с перметуум-мобиле. 😐

 4. Иван Митев  28.12.2011 г. | 14:43 ч.

  Здравей Светльо,

  Да, за да е възможно днес успешно преодоляване на стопанска криза в съответна страна е необходимо смяна на сегашния непълноценен начин на държавно финансово управление (ДФУ) и същото да стане годно за стопанство с „Незлатни пари”.

  Разберете – необходимо е промяна на начина на съответно ДФУ и това е независимо от кадрите, които участват в управлението.

  Това е потребно, защото при сегашния непълноценен начин на ДФУ (т. е. при условия на „Грешката на Джон Лоу”) не е възможно пълноценно обществено управление.

  При днешните условия правителствата на държавите са обречени на сигурен управленски провал, защото при тях е в сила „Принципа на Джон Лоу”: При достатъчно време в „Капана на парите”, съответните държавни власти ( в т. ч. правителство), колкото повече работят, толкова по-лоши управленски резултати получават.

  Днес, при наличност на „Грешката на Джон Лоу” продължаващото развитие на кризата не зависи от воля на хората, защото кризата е закономерна последица от представения държавен финансов недъг.

  Ако желаете моля представете критерии, които според Вас доказват или отхвърлят вярност за наличие на „Грешка на Джон Лоу”?

  За всеки, който желае да осъзнае истината е достатъчно да се огледа около себе си и да види резултати от развиваща се опустошителна световна стопанска криза, която е заради съществуване на „Грешката на Джон Лоу”.

  С уважение,
  Иван Митев

 5. Светльо  28.12.2011 г. | 15:11 ч.

  Честно казано, не разбирам какво предлагаш, Дай конкретни примери за да ти отговоря! Звучиш точно като политик на работа в ЕС или провинция България. Необходима е реформа. Ами добре, само че е повече от очевидно, че всичко изпробвано до тук повече от две хиляди години не работи! Значи трябва какво – нещо различно. Тогава когато икономиката, политиката, социалния и духовен живот не са обвързани и зависими един от друг – тогава може би и нещата ще потръгнат по различно му!. Дай да помислим по този въпрос. Така щото не някой юнак въртял бухалката, друг фалирал обикновенна фирма. трети тровил деца с ваксини и лекарства, четвърти никога не обучавал студенти, пети без един трудов ден в живота си да пишат закони и да дерибействат. Някой може би ще кажат, ама това е само у нас. Да ама не, бюрократите в САЩ и ЕС не са нищо по-различно. Та, не те разбрах за ДФУ и грешката на не знам кой си. Поясни се моляте!

 6. Van  28.12.2011 г. | 15:24 ч.

  @ Иван Митев

  Разберете – необходимо е промяна на начина на съответно ДФУ и това е независимо от кадрите, които участват в управлението.

  Система, която е независима от участващите в нея?
  А тая система от кого ще се движи?

  Ако ли пък Светият Дух изгради системата, независимо от бъдещите участници в нея, пък после им я връчи за управление, то тези участници няма ли да я променят по свой образ и подобие в крайна сметка?

  Митев, не съзнавате ли, че мислите ви са в свят лишен от човешко присъствие? Такъв свят е възможен, но търсенията на аудиторията се ограничават само до светове с човешко присъствие. И то като минимално условие.

 7. Стопанина  28.12.2011 г. | 15:52 ч.

  Ясно, нямало проблем, че частни банки печатат измислени пари без покритие, срещу които вкарват човечеството в съвсем реални дългове. Проблемът бил в ДФУ. Няма проблем, че същите тези банки инсталираха свои агенти на ключови места в политиката. Проблемът бил в ДФУ. Няма проблем, че са известни злокобните програми на тези банки за десетилетия напред. Проблемът бил в ДФУ.

  Проблемът не е в никакво ДФУ. Проблемът е, че всяко устройство, в което се наместят развалени хора, предизвиква съответното разстройство. Със съответното обезводняване (загуба на жизнени сили) за световния организъм. Същото е и в хранително-отделителната система на отделния човек. 🙂

  Какво значение има устройството – установените правила, закони, ръководни принципи и финансови системи – след като в крайна сметка на власт са такива, които казват: „Майната им на правилата. Ще правим каквото искаме да правим!“ И това важи не само за финансовата сфера, но и за образователната, социалната, политическата… Какво като американците имат една чудесна Конституция, след като сега американците могат да бъдат отвличани от властите, мъчени и екзекутирани без адвокатска защита, без съд и присъда?

  Г-н Митев, гледайте реалния свят, а не това, което е описано на хартия.

 8. Georgiev  29.12.2011 г. | 18:27 ч.

  Ехееее, господина Митева се дотътрил и в този сайт.
  Сега тръгва развалената плоча.

 9. Огнян (Мислещ)  16.08.2012 г. | 08:59 ч.

  ЕЦБ може да контролира централните банки в еврозоната
  Еврокомисията трескаво работи върху предложения за ролята на Европейската централна банка (ЕЦБ) при преодоляване на сегашната дългова криза. Самите предложения ще бъдат официално представени в Брюксел на 11 септември.

  Според част от предложенията, до които е получила достъп агенция Блумбърг, се предвижда ЕЦБ да подели надзорните си функции с националните банковите регулатори. При такъв подход ЕЦБ ще има правомощията да наблюдава всички банки в 17-членната еврозона, като в същото време някои функции по регулацията на финансовите пазари бъдат делегирани на отделни страни. Самата банка подкрепя такъв подход, при който ежедневният надзор за повечето банки ще мине в ръцете на националните правителства. Блумбърг уточнява, че този подход се подкрепя от Великобритания и от редица икономисти в ЕС.

  Други предложения обаче предвиждат ЕЦБ да взема основните решения, засягащи всички банки. Зад този подход стоят експерти, които работят върху финансовите правила в еврозоната.

  Официални представители обаче възразяват срещу такъв подход, защото според тях той ще компрометира репутацията на ЕЦБ и ролята й като независима институция.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.