Прикриват съществена информация за изкуствено създаден и смъртоносен птичи грип

Силно заразен и мутирал щам на птичи грип, който може да се разпространява между бозайници, е бил умишлено създаден в Медицинския център „Ерасмус“ в Ротердам – оповести изданието London Independent. Намеренията да бъдат публикувани детайли за това, как и защо е създаден смъртоносният вирус, срещнали острата критика на правителствени служители и здравни експерти. Разкритията е трябвало да се появят в американското списание Science, но представители на NSABB (Национална научна комисия на съветниците по биосигурност) настояли по-напред да прегледат подробностите (и да ги цензурират – бел. Стопанина).

Анонимен старши съветник към правителството на САЩ казва за Independent:

„Най-лошият сценарий тук е по-лош от всичко, което можете да си представите. Страшното е, че ако създадеш нещо толкова смъртоносно и то се превърне в глобална епидемия, смъртността и последствията за света ще са огромни.“ (Имам богато въображение, затова предпочитам конкретни подробности, а не да ми обясняват с общи приказки какво мога и какво не мога да си представя.)

В коментар за лондонския Telegraph европейският здравен комисар Джон Дали казва, че холандското правителство го е уверило – вирусът се държи на безопасно място:

„Холандските власти потвърдиха, че вирусът се съхранява по много безопасен начин и че на изследователите са издадени необходимите разрешения (разрешения от кого и за какво; чия е поръчката за този проект?), а те от своя страна са обвързани с етичен кодекс (и нямаме основания да се съмняваме в морала им?!). Един от проблемите… е да сме сигурни, че каквато и информация да излезе от това проучване, тя да бъде добре контролирана и пусната, без да бъдат давани чувствителни подробности относно мутацията.“ (Това изречение за контролирането на информацията и цензурата на подробностите прави смехотворни всякакви увещания за „сигурността“ на съхранението и „морала“ на учените и техните спонсори.)

Най-голямата опасност е, че вирусът може да избяга от лабораторията или да бъде пресъздаден на друго място за нечестиви цели, като например за смъртоносно биооръжие. (А защо предполагаме, че вирусът по начало не е създаден за нечестиви цели?)

Птичият грип е доказано смъртоносен в 60% от случаите (на заразени птици). Засега обаче съвсем малко хора са умрели от болестта, защото тя все още не се разпространява от човек на човек. Рон Фоучър – вирусологът, оглавяващ изследователския екип, който е създал мутиралия щам на грипа, казва, че според проучването предаването на лабораторно модифицирания вирус H5N1 между хора вече е възможно и „може да се осъществи по-лесно, отколкото предполагахме“.

„В лабораторията беше възможно да превърнем H5N1 във вирус, който лесно може да се разпространява по въздуха. (И защо ви трябваше да го правите? Кой ви плаща? С каква цел?) Този процес (мутация) може да стане и по естествен път.“ (Я стане, я не стане. Важното е, че не е станала по естествен път, а сте я направили вие.)

Като се има предвид, че това е „вероятно е един от най-опасните вируси, които могат да бъдат създадени“, Фоучър беше цитиран да признава, че сторил нещо „много, много глупаво“, но в крайна сметка то щяло да е полезно за разработването на ваксини. (Още общи приказки. По какъв начин ще е полезно за разработката на ваксини? И за какви ваксини точно става дума?)

През 2009 г. InfoWars публикува обширен доклад, че ваксини, заразени с лабораторно подсилен птичи грип, бяха разпределени до 18 държави от американската фармацевтична компания Baxter. От Baxter смесили смъртоносния H5N1 вирус с коктейл от H3N2 сезонни грипни вируси. Сам по себе си вирусът H5N1е слабо заразен по въздушен път и това не го прави лесен за разпространение. Но когато се комбинира с вируси на сезонен грип, които се разпространяват предимно по въздуха, и то много лесно, потенциалният ефект е супер смъртоносно биологично оръжие, разпространяващо се по въздушен път.

Докато някои оправдават действията на Baxter като престъпна небрежност, други смятат, че това може да е част от заговор за умишлено предизвикване на пандемия. (Че става дума за заговор, в който участват политически среди и медии, се разбира само от факта, че репресират икономически и с психологически тормоз журналистката Джейн Бюргермайстер, която от години води дело срещу Baxter.)

Автор: Стив Уотсън, редактор към InfoWars.net и PrisonPlanet.com. Магистър по Международни отношения към Университета на Нотингам, Англия.

Превод: Емо

Източник: Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Емо

emo@otizvora.com | Преводач на свободна практика за „От Извора“. „Трябва ли по-напред да отровим водата и земята, за да разберем, че парите не стават за ядене?“

Всички публикации

10 коментара за "Прикриват съществена информация за изкуствено създаден и смъртоносен птичи грип"

 1. zaharia  22.12.2011 г. | 13:10 ч.

  Напред, науката е слънце… ама друг път 🙁

 2. Стопанина  22.12.2011 г. | 13:22 ч.

  Ето го „моралът“ на въпросните учени:

  „Такива изследвания (експерименти) са много важни“ – казва Микаел Остерхолм, имунолог и експерт по гриповете, ръководител на Център за проучване на инфекциозни заболявания към Университета на Минесота. Тези учени (създали изкуствения птичи грип), според Остерхолм, „имат цялата подкрепа на колегите си, борещи се с различните грипове, защото има вероятни ползи за общественото здраве. Например резултатите от експериментите показват, че всички онези, които са подценявали рисковете от пандемията с H5N1, трябва да помислят отново (да променят мнението си).“ Източник.

  Коментари:

  1. Вирусът, който бил многократно по-опасен от антракс, имал „вероятни ползи“ за общественото здраве. Какви са тези ползи? Значи, взимаш един вирус, който почти не е опасен за хората, превръщаш го в суперопасно биологично оръжие за хората, а накрая разправяш, че това „вероятно ще е от полза за вас“. Умопомрачително!

  2. Относно последното изречение – то показва целия морален дефицит на такива като цитирания Остерхолм. Той ни обяснява нелепости с логиката от типа, че нямаме право да подценяваме детските пластмасови пистолети, защото идеологически и финансово заинтересовани учени по всяко време могат да ги подменят с истински убиващи пистолети. Това е типично мутренско изказване от типа: „Не разправяйте, че няма смисъл да се ваксинирате от грип, който е безопасен за човека, защото ще ви пуснем грип, от който и ваксина няма да ви спаси.“

  Пълна изродщина!

 3. Емо  22.12.2011 г. | 13:44 ч.

  Те и от холивид пускат продукции с такава пропаганда. Наскоро се появи един филм „Заразяване“… В който „О, каква случайност!“… птичият грип се предава от човек на човек, ваксина няма и всички измират.

  Каква е целта? Ами елементарно – страх. Напомнят на всички, защо ваксините са много важни и как ако ги няма човечеството е обречено.
  Това страхът е голямо оръжие.

 4. Van  22.12.2011 г. | 14:50 ч.

  Нападнаха Ирак, защото се предполагаше, че там се съхраняват химически оръжия. Не стана ясно дали ги откриха, но пък е сигурно, че никой не може да се зарази от химическо оръжие, камо ли да стане епидемия.
  А сега имаме доказано наличие на биологическо оръжие, известно е, че попадне ли в ръцете на терористи ще стане нещо толкова лошо, че за да си го представим е нужно непосилно много въображение, известни са и производителите на оръжието, а международната общност странно защо не обявява Холандия за част от оста на Злото. Тук е нужна спешна намеса на НАТО с цел предотвратяване на евентуални терористични действия.

 5. inranxan  22.12.2011 г. | 18:20 ч.

  предлагам световния полисмен да се самосезира /както е модерно да се казва в Б-я/ и под предлог че Холандия разработва биологически оръжия да я нападне окупира и бомбандира после да обесят министър прецедателя….

 6. inranxan  22.12.2011 г. | 18:23 ч.

  после под предлог че израел не допуска международни експерти да проверят атомната и програма да му наложат международни санкции и след една година да го демократизират с една антитерористична локална война тъй като щом не допускат международни експерти най-вероятно са терористи

 7. Александър  22.12.2011 г. | 20:55 ч.

  Абсолютно съгласен съм

 8. Стопанина  23.12.2011 г. | 00:00 ч.

  Нова статия по темата:

  http://www.prisonplanet.com/officials-warn-of-weaponized-h5n1-bird-flu-pandemic-amid-debate.html

  Ако вирусът се разпространи сред хората, няма да може да бъде овладян – обобщава Пол Кийм от National Science Advisory Board for Biosecurity.

 9. talembi  24.12.2011 г. | 00:58 ч.

  преди два дни ядоха човешко месо по -холандската телевизия,сега измислиха новият вирус.Наи много чифути живеят в холандия,но БОГ ще се погрижи за всичко.

 10. Огнян (Мислещ)  01.08.2012 г. | 07:56 ч.

  Иде грипът H3N8, по-страшен от свинския

  Нов грипен вирус при тюлените се превръща в заплаха и за дивите животни, и за хората, алармират авторите на изследване, публикувано в mBio, списанието на Американското дружесство по микробиология.. Най-важното е вирусът да остане под контрол, той е открит първо у птици, после и при бозайниците. Реална е заплахата да повали и хора, както и да провокира пандемия. „Идентифицирахме нов вирус, предаваем на човешки същества.”, пише издателката Ан Москона от Медицинския колеж Weill Cornell в Ню Йорк. Авторите на изследването са от различни университети, между които Колумбийския университет и National Oceanic and Atmospheric Administration.
  Предава се на хора
  През 2009 – та вирусът H1N1 (свински грип), който засегна сериозно човечеството, тръгна първо от птиците, после – от прасетата. Новата разновидност H3N8, която засяга тюлените в Ню Ингланд (САЩ) може в близко бъдеще да се превърне в нова заплаха и за хората. Авторите на изследването са анализирали ДНК на въпросния вирус, причинил смъртта на 162 тюлена в пристанището на Ню Ингланд през 2011-та. Аутопсиите на пет тюлена показват, че смъртта е настъпила в резултат на грип от типа H3N8, много подобен на друг вид вирус, познат от 2002 година.. Вирусът има капацитета да се насочва към рецептор, наречен SAa-2, 6 – протеин, който се намира в дихателната система на човека.
  Заплахата
  Ан Москона отбелязва, че опасностите са няколко – вирусът се разпространява сред бозайници, предава се от животно на животно, няма съмнение, че е опасен за хората. Напълно реална е и възможността за пандемия, която възниква по възможно най-неочаквания начин. Заключението е, че учените трябва да са нащрек и да алармират свооевременно за появата на новия грип.

  Това не е ли продължение на сагата птичи-свински, а сега тюленски грип! Това потвърждава факта, че усилено се работи в тази насока. Въпрос е на време, редуцирането на хората да стане реалност. Тук се сещам за някои от пророчествата на Ванга, цитирам по памет:
  „Ще се появят нови болести и хората ще падат и умират вървейки по улиците.“

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.