Неделна проповед: За същността на фанатизма и малко Рейки

Тази проповед е в два сегмента, които разглеждат различни теми. Те обаче имат и известни допирни точки, затова ги пускам като две отделни части на една обща неделна проповед. Общото е, че и двете теми — за фанатизма и лечението с Рейки — бяха вдъхновени от читателски писма. Другото общо е, че фанатизмът покрай войната си с реални неприятели на човечеството може да убие и невинни жертви.

Някои читатели от над година насам недоволстват, че пускам материали от Щайнер, защото трябвало да пускам само такива на Беинса Дуно. Други вярват, че трябва да пускам само лекции на Щайнер, а да не се занимавам с Учителя. Към тях се присъедини и трета група, която иска да няма място за Омраам Михаил Иванов в „От извора“.

Коментарите ми към тези хора са в първия сегмент:

„За същността на фанатизма…“
(MP3, 16:41 мин, 16.1 MB)

„…и малко Рейки“
(MP3, 8:40 мин, 8.3 MB)

Както подсказва заглавието, вторият сегмент отговаря на въпроси за същността на лечението с Рейки и мястото му в една християнска среда. Отговорът ми се основава на лична опитност. Макар като цяло да НЕ препоръчвам хората да се посвещават в Рейки, смятам, че ще съм полезен и за тези, които все пак свободно изберат да не ме послушат.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

28 коментара за "Неделна проповед: За същността на фанатизма и малко Рейки"

 1. Мислещ  16.10.2011 г. | 14:36 ч.

  Доколкото разбрах, упреците които са отправени към Стопанина идват от хора, които се считат за ерудити, много добре запознати с учението на Учителя или на Р.Щайнер, а някои и на двамата. Към всички тях, аз ще споделя следното:
  Сравнително отскоро (началото на 2011г.) се запознах с беседите на Учителя в последствие и с лекциите на Р.Щайнер. Като ще си призная, първо наблегнах на Учителя, защото са поднесени на лесен и достъпен език, по-разбираеми бяха за мен. С времето, и с навлизане в дълбочина на материята започнах прочита и на Р.Щайнер.
  Това което мога да кажа, базирайки се на прочетеното до тук, начина по който тези беседи и лекции ме докосват и вътрешния ми усет, е че учението на Учителя и това на Р.Щайнер, са взаимосвързани по някакъв начин. Те взаимно се допълват. Да, наистина в един разговор на Щайнер, той назовава Петър Дънов с думата „учителя”, но това в никакъв случай не омаловажава неговия труд, а още по-малко го прави изкривен или неверен.
  Тук напълно съм съгласен с всичко изложено от Стопанина в подкастта. Затова,всички вие, които си присвоявате правото да отреждате, кое е вярно и кое не, да се опитвате да налагате вашето разбиране за смисъла и значението на едно полезно учение, ще ви кажа, нямате това право, защото там където се появят посредници било то попове, пастори, ходжи или такива тълкуватели на бялото братство като вас, неминуемо води до изкривяване на естественото, правилното, божественото послание. Това е неминуем процес, защото и вие сте хора, а не светци, и малко или много пречупвате нещата през личния си поглед, разбиране и житейска опитност. Оставете всеки сам да избира пътя по който ще върви в духовното си развитие и как ще го прави. Вие не сте критерий, още по малко сте тези, които да налагат определение и тълкувание в правилността на това полезно учение, каквото е антропософията.

 2. Стопанина  16.10.2011 г. | 14:47 ч.

  Проблемът на тези хора е, че не разбират основополагащите принципи на обществата, към които вярват, че принадлежат:

  Страхуващият се християнин лесно се подвежда, че неговото вероизповедание изгубва от своя блясък, когато бъдат осветлени и предимствата на другите вероизповедния. Но християнското вероизповедание получава именно един по-възвишен блясък, когато проникнем окултно отделните религиозни вероизповедания.

  * * *

  Никоя религия не трябва да бъде за нас по-висша от стремежа към истината. Кристиян Розенкройц никога не изисква някакъв култ към личността и държи на това – ученията да бъдат доведени близо до ума и да бъдат разбрани. Неговото учение никога не изисква гола вяра в учителя.

  * * *

  Ако първо употребим нашите сили, едва тогава ще получим възможността да разберем чрез истината Учителите на мъдростта и на хармонията. От никого не се иска да вярва предварително в тях, защото тогава вярата в Учителите би стояла по-високо от самата истина. Ако някога се изисква безусловна вяра в един Учител, тогава вече принципите на Теософското общество ще бъдат нарушени.

  (Цитатите са от Щайнер.)

 3. inranxan  16.10.2011 г. | 19:49 ч.

  много са пътищата и пътеките нагоре някои са по стръмни други не толкова някои просто се страхуват от не толкова утъпканите пътеки

 4. zaharia  16.10.2011 г. | 20:22 ч.

  Аз не разбирам какво пречи това, че се публикуват цитати, беседи и лекции от различни учители. Не че съм голяма специалистка де, но все пак ми се струва, че по-важно е самото Учение, а не толкова кой го преподава това Учение… Това че различните учители по различин начин ги обясняват нещата е даже по-добре според мен.

 5. Стопанина  16.10.2011 г. | 20:28 ч.

  @ zaharia

  Точно така е. И точно защото го разбираш, това те прави по-голяма специалистка от „специалистите“.

 6. Димитър  17.10.2011 г. | 00:37 ч.

  Хаха пак се забавляваш тайно а? хахаха голяма кореспонденция под масата имало 😆

 7. Елвида  18.10.2011 г. | 08:01 ч.

  Здравейте господин Стаменов .Днес е св. Лука , няма нищо случайно за темата за Рейки . Аз съм Мастер учител Рейки от 2005г – имам и I и IIниво Каруна Рейки . По вашите думи и аз съм инициирана в същия Рейки център и си обяснявам до някъде вашето недоверие. Не зная как сте видяли зелена светлина ,но аз винаги виждам ярка ,блестяща бяла светлина . , а и тези които инициирам я виждат Ванга казва ,че който казва че е видял Бог лъже -Б ог е светлина . Човек тръгнал по духовната пътека неминуемо се среща с различните учения , но пречупено през Рейки – самата дума означава космическа енергия – смисъла е един ,само думите са различни . Четейки и вашите духовни послания от различни учения , винаги обобщавам ,че всъщност се касае за тази космическа енергия от която сме и от която се нуждаем .Рейки , аз определям не като религия , а .като учение .Не е достатъчно само да бъдеш иницииран (да ти бъде отворен канал )но и много да четеш – сега има много литература . Буда е казал , че истината е това което действа – без практиката ,в която се утвърждават тези знания си нищо.Нормално е да се съмняваш( кучето аз ли го излекувах) , да не вярваш на себе си , но те учителити ти, трябва да ти доказват , като те срещат в практиката със случаи които са факт и не можеш да го отречеш .Самата аз се соча за пример – от многото болести вкл. и карцином на дебелото черво и коксартроза ,сега нямам нито една – от 2005 година не посещавам лекар . Най голямото богатсто , което човек може да има , е да може с полагане на ръцета сам да може да се излекува – не да ходи от врата на врата .Ако искаш да поканиш светлината у дома – то това е Рейки . Чрез Рейки се хармонизира енергята ,балансира чакри , променя се цялия светоглед – просто ставаш друг човек и се учудваш как може да си мислил други неща . Това е метод да дадеш на тялото си да се и самоизцели Тази дарба сме я имали ( когато се ударим веднага потриваме удареното място )Рейки идва при хората , не обратно . Затова са ви казали ,че ви е време .Практиката е другото нещо Трябва да имаш у себе си 3 неща – ВЯРА,ЖЕЛАНИЕ И УПОРИТОСТ и най- важното ЛЮБОВ към създателя и себе си ., в противен случай ефекта е никакъв .Но най важна е молитвата ,както Дънов казва да се молим от сърце , да чустваме топлина в сърцето си – това е оная ЛЮБОВ божествена , която ще бъде чута .Веднтъж ако си повярвал в Рейки и имаш II ниво , ставаш по – богат Имаш символи ,водачи и развиваш интуицията си . Третият символ е като машина на времето и пространството Наистина звучи като приказка , но е факт Можеш да се срещнеш с господарите на кармат , да изпращш от растояние Рейки и много други неща . Говоря в единствено число , защото съм то изпитала. Рейки не е само комерсиална дейност – то е духовно развитие на самия човек , подтиква те да четеш , а има какво .Благодаря , че го има ,за да помагам на себе си и на хората около мен . Лекувам и инициирам само тези , които създателя ми изпрати . Считам , че не противоречи на Христянската ми вяра .

 8. Мислещ  18.10.2011 г. | 12:05 ч.

  Здравей Елвида,
  Прочетох много внимателно коментара ти. Тъй като не съм запознат с рейки, а разбирам, че ти си Мастер учител Рейки, искам да те попитам:
  Това учение, способ за лекуване само чрез платени курсове ли се придобива?

  Защото, в коментара си ти казваш:

  Човек тръгнал по духовната пътека неминуемо се среща с различните учения , но пречупено през Рейки – самата дума означава космическа енергия – смисъла е един ,само думите са различни . Четейки и вашите духовни послания от различни учения , винаги обобщавам ,че всъщност се касае за тази космическа енергия от която сме и от която се нуждаем .

  И понеже аз съм човек, тръгнал по духовната пътека, и наистина се срещам с различни учения (безплатно :smile:), но как да пречупя всичко през Рейки – „Космическата енергия“, когато трябва да плащам. Няма Божествено учение, което да изисква материална отплата, в случая „Пари“. Това учение, не е от Бога, то е човешко.

  Не приемай казаното от мен, като критика. Просто разсъждавам на глас, и изразявам вътрешното ми убеждение.

 9. zaharia  18.10.2011 г. | 13:11 ч.

  Ама то плаща ли се за туй Рейки? 😯

  В такъв случай – Благодаря! Не знаех, че е волята на Бога е да се взимат пари на хората, за да се лекуват с Божията пимощ 🙄

 10. Стопанина  18.10.2011 г. | 14:16 ч.

  zaharia: Ама то плаща ли се за туй Рейки? и
  Мислещ: Няма Божествено учение, което да изисква материална отплата

  Плаща се. Дори за всяко едно отделно посвещение.

  @ Елвида

  Пътища има много. Посвещенията Рейки за мен безусловно са луциферическо посвещение. Казвам „луциферическо“ в смисъла, който се разбира в антропософията, а не във фанатичния смисъл на ортодоксалното християнство. Нямам предвид сатанизъм. Луцифер щедро раздава светлина, знания и умения, но и спестява важни подробности. Едва когато разберем какво ни е спестил, тогава си даваме сметка за височините, до които можем или не можем да се издигнем с неговите методи.

  Имам предвид, че техниките Рейки във всяко отношение са източни и не водят към издигане до Христос или до Неговото разбиране. От тях се получават знания и специални умения, но тези знания и умения се придобиват и от други – християнски системи на посвещение. За мен само две антропософски книги – „Как се постигат познания за висшите светове“ и „Двата пътя на ясновиждането“ – бяха много по-полезни от Рейки.

  Вие пишете:

  „Веднтъж ако си повярвал в Рейки и имаш II ниво, ставаш по–богат. Имаш символи, водачи и развиваш интуицията си. Третият символ е като машина на времето и пространството. Наистина звучи като приказка, но е факт. Можеш да се срещнеш с господарите на кармата, да изпращаш от разстояние Рейки и много други неща.“

  Само ще ви кажа, че тези умения ги развивам и без да се посвещавам във второ и трето ниво на Рейки. Още след първото посвещение знаех интуитивно, че мога да помагам и от разстояние – но това „водачите“ ми го спестиха като информация. Чудя се – защо ли и има ли нещо общо с това, че се плаща още по-солено за по-горните посвещения? Освен това истинските водачи са гарантирани по рождение за всеки човек. Това са ангелите-хранители, които си вършат работа и без човека, за когото се грижат, да е посвещаван в Рейки.

  Както казах, пътища има много. Моят път с Рейки приключи, след като разбрах, че не води много високо, а и не води непременно в посоката, която търся. Що се отнася до цвета на енергията, не можете да видите истинския й цвят, докато стоите в центъра. В центъра винаги е бяла. Едва когато се отделите от нея, можете да видите цветовете в не толкова интензивните части на светлинния поток.

 11. Van  18.10.2011 г. | 22:51 ч.

  zaharia: Ама то плаща ли се за туй Рейки?
  🙂

  Не се подигравам, не съм се занимавал с тази система, но имам следните усещания:

  – Самата дума Рейки ми е някак неприятна. Звучи като кръпка, като „рейка“, в смисъл патерица, нещо рехаво. Не е като да чуя „Сила“ или „Дух“. Какви думи само!
  – Рейки го свързвам с МЛМ (Multy-Level-Marketing) – йерархична структура, в се отива толкова по-нагоре, колкото повече пари си докарал за горните нива.

  Напълно споделям казаното от Стопанина – пътища много. И най-вече подкрепям това за личните водачи – ангели-пазители. Струва ми се доста неблагодарно и някак голяма загуба да загърбя небесните водачи, а да припозная шефа си, примерно, за такъв водач. И което е най-съществено при мен – с човек-водач аз се страхувам от духовния свят, както говори Щайнер, много повече, отколкото ако не се налага да вярвам на друг човек. Преди време се учудвах как може някой да има такава вяра в другиго и даже завиждах на такива хора, които го могат. Смятах, че нещо не съм наред и може и да не съм. Но това е положението при мен.

  Нека всеки извърви пътя си със сърце.

 12. dragonn  18.10.2011 г. | 23:57 ч.

  От къде си сигурен/а , че духовните ти водачи не са като твоя шеф?

 13. Елвида  19.10.2011 г. | 11:08 ч.

  Здравейте ! Приятно ми е ,че водиме такъв дебат . Всеки изказва това което мисли . На няколко пъти се опитах да изясня някои мои убеждения , потвърдени от живота в материялния свят , уви неуспешно т.е не трябва .( в момента ,в който се гласях да изпратя написаното токът изгасна за секунди и всичко се изтри , явно не е дошло времето )
  – Гн Стаменов , явно разговорът ни трябва да е не във форум и имам предложение да продължи лично . Съгласна съм със всичко ,което казвате , опитах се да обясня но уви . ДУХОВНЯТ ПЪТ ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ИЗВЪРВИ ЛИЧНО , НО МУ ТРЯБВА КАТАЛИЗАТОР .ЧОВЕК , КОЙТО НЕ СЕ Е САМООБРАЗОВАЛ ДО НИКЪДЕ НЯМА ДА СТИГНЕ ! Точно тук е мястото на духовните водачи ,стига да следиш и разчиташ знаците на съдбата ! Опитах се да опиша моя опит в блок Elvida77blog.bg

 14. Елвида  19.10.2011 г. | 11:30 ч.

  Рейки е санскритска дума и е съставена от две думи РЕЙ- космос иКИ – енергия . В космоса има два основни закона , които са валидни и на земята , ако ги спазваме наистина ще живеем щастливо и в мир със себе си и околните . Единят е ДАЛ – ВЗЕМАЛ !А другият е – НЕ ПРАВИ ТОВА , КОЕТО НЕ ИСКАШ ДА ТИ ПРАВЯТ НА ТЕБ ! Прави сте ,че не бива да се доверявате на всеки за водач и мастер . Духовният път е ваш и сам трябва да го извървите .

 15. Стопанина  19.10.2011 г. | 13:25 ч.

  Рейки е санскритска дума и е съставена от две думи РЕЙ- космос иКИ – енергия

  Съжалявам, че пак трябва да съм „на въпреки“, но думата „рейки“ няма нищо общо със санскрит или индо-европейските езици. Всъщност думата си е чисто японска, пише се с две канджи – рей и ки – като означава „духовна енергия“. Що се отнася до „ки“, то е сродно с китайското „чи“, което също значи „енергия“, но за връзка със санскрит и дума не може да става. А думата е японска просто защото системата е създадена миналия век от един японски будист. За мен винаги е било интересно, че тази система става многократно по-популярна в западния свят, отколкото в самата Япония. Защо ли?

  Елвида, според мен нямаме спор и не разбирам какво толкова трябва да разясняваме на лична среща. Вие написахте нещо, което ми звучеше като реклама на някакъв Рейки център. Аз просто написах, че има и други пътища, които дори са по-честни и по-добри и съвършено безплатни.

  Това е.

 16. Елвида  19.10.2011 г. | 23:37 ч.

  Гн.Стаменов , нямаме разминавне във въгледите си ,. Доколкото разбрах вие сте много по- на горно ниво и знаете повече неща от духовната сфера .и желаех не дебат и спор , а обмен на информация . Създателя е казал ,че където сте двама – аз съм трети . С почит Елвида – това е съкратено име на духовното ми име . Ебсилон делта в- не зная номер ли е или име , което ми каза моят ангел хранител при посещението ми в небеснат Шамбала .

 17. Мислещ  20.10.2011 г. | 00:04 ч.

  Елвида,
  Ще се опитам да предам това , което чувства.
  Усещам те много Мазна/Хлъзгава и Лукава. Типичен Луцифер
  Не се опитвай да обсебиш нашия Стопанин. 😆 като го омайваш със сладки приказки. Създателя е казал, там където са трима, винаги ще се появи и четвърти – аз съм четвъртия. 🙂

 18. Мислещ  20.10.2011 г. | 00:12 ч.

  Елвида, и с това официално обръщение:
  Г-н Стаменов! – Какво целиш?
  Уважение към личността!
  Придаване на официална форма на комуникация!
  Невинност!
  Предразполагане на човек към откровение, с цел убеждение!

  :!::!::!:

 19. zaharia  20.10.2011 г. | 00:34 ч.

  Елвида,
  Ще се опитам да предам това , което чувства.
  Усещам те много Мазна/Хлъзгава и Лукава. Типичен Луцифер

  Мислещ, недей така. Ти сам каза, че си човек „тръгнал по духовната пътека“. Ами прояви малко благородство тогава! Не се изказвай така за жената, защото не я познаваш. Откъде знаеш дали не е заблудена и просто е дошла тук да търси Истината?

  Ето един наскоро публикуван тук, на сайта цитат от Учителя:
  „Не изнасяйте лошата страна на човека. По-добре е да кажете доброто, отколкото лошото. Изнасяйте винаги добрата страна на когото и да е.“

  Моля, не приемай думите ми като критика. Аз просто чувствам, че си добър човек и се натъжавам, когато те виждам да се държиш така грубо с други хора. Извинявам се за офтопика.

 20. Мислещ  20.10.2011 г. | 01:06 ч.

  Опитах нещо в шеговита форма, явно съм се провалил. Не съм груб, такова ми е поведението, това е нещо, като защитна реакция на фалша който улавям.

 21. Елвида  20.10.2011 г. | 09:44 ч.

  Съжалявам ,че се включих в дебата . Не очаквах ,че трябваше да чета това . От оно време съм се съобразявала какво говоря ,дори и моята Мастер ,споделяки какво съм преживяла и че имам телепатичен контакт с моя Ангел хранител , ме предупреди ,че много като мен са в лудницата . Не, не съм луда , нито пък съм мазна , а съм уважаван педагог , обичаш с цялото си сърце природата , децата и всички човешки същества . Съжалявам ,че така ме възприемате , но в Стопанина почуствах духовно лице и затова моето обръщение е в такава форма (така съм възпитана и така възпитавах) Не си правя реклама , защото истинските учители са незабелязани и не афишират своята дейност , те са хора на Светлината . В Ченелинги те на Йешуа се казва ,че тези които имат доброволно отворени канали през тях минава Светлината , която помага за еволюцията на земята .От друга страна Ви оправдавам , защото за съжаление повечето хора са такива и ви е трудно да повярвате ,че има и истински хора . Според мен няма значение на какво ниво си в духовния свят , а важното е да спазваш космическитае закони – НЕ ПРАВИ И НЕ КАЗВАЙ ТОВА , КОЕТО НЕ ИСКАШ НА ТЕБ ДА КАЗВАТ ОСОБЕНО АКО НЕ ПОЗНАВАШ ЧОВЕКА .

 22. Стопанина  20.10.2011 г. | 13:01 ч.

  Елвида, не съжалявай за нищо. Проблемът се състои в следното – окултният ученик НЯМА ПРАВО да разказва опитностите по начина, по който го правиш ти. А някои опитности е НАПЪЛНО ЗАБРАНЕНО да се разказват. Това ти беше единствената грешка, която беше гарнирана и с ле-е-еко насилие над чуждата воля: искаш непременно хората да ти повярват и да те разберат. Не стават така нещата.

  Просто осмисли тази грешка, БЕЗ ДА СЕ САМООСЪЖДАШ, и не я повтаряй. И моля те – никъде не говори за телепатията ти с ангела-хранител. Съгрершаваш не само срещу себе си, но и срещу него! Има много начини да споделиш опитностите си, без да се вкарваш в неприятни приключения. Мъдреците не случайно толкова много обичат алегоричния език.

 23. inranxan  20.10.2011 г. | 18:58 ч.

  идеята че си плащаш с финикииски знаци за инициация и пиримидалната структура на посвещението обвързано с цени…. имаше една приказка на ванга само дявола дава еи така светиите колко пости и молитви и лишения и изпитания са имали ако така получаваха дарбите си на готово така изведнъж дава само дявола – а аз бих добавил така срещу пари дава само дявола
  хоп получаваш дарба, две ,три почваш да комуникираш с невидими същества,които ти се представят за ангели хранители а дали са такива е друг въпрос….хоп душата се възгордява хиляди съблазни идват ….
  само наивен човек може да повярва че ще получи достъп до ангелите след като си плати с парички….
  всички реики да земат да се осъзнаят…. и да попрочетът как светиите бягат от такива видения и на каква сурова проверка препоръчват да се испитват такива комуникации с ,,хранители,,…..

 24. garan4e  21.10.2011 г. | 16:32 ч.

  Благодаря, Стопанино, че обърнахте внимание на писмото ми и отговорихте с проповед за Рейки. Всъщност Елвира провокира и продължение, чрез което като че ли се ориентирах в по-важния за мен въпрос – с КОГО или КАКВО (наречено „водач“, духовен наставник, личен ангел-хранител) се свързваш. Останалото е наистина въпрос на личен избор… Поздрави. Лилия

 25. garan4e  21.10.2011 г. | 16:46 ч.

  @Елвида
  Това, за господарите на кармата ме шашардиса – всъщност самата наша душа е този управител, струва ми се, кармата не е нещо извън нас. Тя представлява пътят и уроците на тази единствена и собствена душа – да кажем едно средно образование от 1 до 12 клас, което се взема тук в материалния живот. Душата се откъсва от грозда и се инкарнира във физическо тяло, когато реши, че е готова за 8-ми клас, да го кажем образно. В този смисъл, (ако съм права) – как така някой друг /извън/ ще бъде господар на нещо, което не му принадлежи за управление?

 26. P.E.A.C.E.  21.10.2011 г. | 17:44 ч.

  @garan4e
  Аз например един ден когато/ако имам деца ще им бъде господар до време на някои неща – достъпдо телевизия, ваксини и т.н.
  След като пораснат ще се оправят сами, като само се допитват до мен за някои неща (ако искат).
  Според мен е възможно да има Същества които да ни водят дебита и кредита по баланса на Кармата, докато не пораснем да правим сами това нещо 🙂

 27. garan4e  21.10.2011 г. | 19:03 ч.

  @P.E.A.C.E
  O, когато имаш деца някой ден, като мен (помисли разумно върху този избор), ще разбереш абсолютната несъстоятелност на първото ти изречение…
  Децата (ти) изобщо не са твоя собственост и притежание, за да им бъдеш „господар“. Можеш да им бъдеш единствено наставник. Имай предвид, че те те избират за тази работа… В този смисъл е и диалога за Кармата – господар е този, който е ‘собственик“ и разпорежда, а „наставник“ е този, който те просвещава, учи, дава ти възможности за избор. Децата ти си имат своя път, на свое разпореждане, ти не играеш там.:) Отнасяме този принцип към нематериалния свят и си обясняваме старата приказка: „Човек е господар на съдбата си“ или „Родените на този ден са ИЗБРАЛИ кармичната разплата“.:)

 28. P.E.A.C.E.  21.10.2011 г. | 19:32 ч.

  Съгласен съм с теб, въпроса е кой как тълкува думите.
  Господар може да ти звучи силно, но докато децата между 1г. и 7г. ще съм Господар относно телевизията 🙂 Просто защото я считам за изключително вредна, особено за тази начална възраст.

  Рудолф Щайнер ползва същия израз „Господар на кармата“ в книгата „Как се постигат познания за висшите светове“. Да призная тази част там ми беше доста мътна, така че не мога да кажа много повече от това.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.