Уебстър Тарпли: Европа срещу англо-американските икономисти

Измамните действия на Уолстрийт, лондонските банки и поробващите Фондове работят срещу европейските държави, европейските банки и еврото, като войната достига точка на кипене. Сегашната европейска криза не се дължи на някакви фундаментални проблеми в основите на икономиката, а всъщност е цинична и предварително планирана атака на англо-американските икономисти, които действат според старата философия да съсипват противниците си чрез банкрути. Целта е да се измести епицентърът на световната икономическа и финансова криза от Лондон и Ню Йорк към континентална Европа, като тази операция вече отчита първите си успехи. Лондон и Ню Йорк изнасят собствените си вторични кризи в ЕС, като използват прехвърляне на кредитни фалити, корумпирани агенции за кредитния рейтинг и пълното въоръжение от мръсни финансови номера. Тук не става дума никакви проблеми в нормалното функциониране на пазарите, а си имаме работа с открита икономическа война.

Банкерите-зомбита от Уолстрийт искат хаотичното потъване на еврото, за да могат да изкупят Стария континент на безценица. Чакалите от лондонските банки опитват да стъпчат еврото като начин да вдъхнат нов живот в умиращия британски паунд, затова прикриват факта, че Великобритания е по-банкрутирала от повечето държави-членки на ЕС. Англо-американските икономисти желаят и да унищожат еврото като възможен конкурент на долара за ролята на водеща световна валута за оценяването на петрола, даването на заеми и други функции. Сега доларът е толкова слаб и нестабилен, че може да оцелее само ако се сринат алтернативните валути.

Заради арогантността и глупостта на еврократите и еврогарсите (олигарсите в ЕС), които ръководят Брюксел, и особено заради финансовата некомпетентност на Трише и другите водачи на Европейската централна банка, в някои европейски държави нараства скептицизмът към еврото и ЕЦБ. Но тези, които са повлечени от анти-евро истерията, трябва да се запитат защо са избрали да работят за унищожаването на еврото, когато това е в пълно съгласие с намеренията на англо-американския банкерски елит, който очевидно е най-големият враг на Европа и цивилизованото човечество като цяло. Много от агитаторите против еврото не са обмислили внимателно до какво ще доведе успешното осъществяване на тяхната кампания. Безразсъдно и безотговорно е да предлагаш съсипването на еврото, без да имаш предвид конкретна алтернатива.

[…]

През 2008-2009 г. Bank of England, The Federal Reserve, The British Exchequer и Американското министерство на финансите започнаха да наводняват света с лесни пари, раздавани при почти 0% лихва на банките, валутните фондове, стоковите пазари, компаниите за кредитни карти и други закъсали институции. Тази икономическа политика скоро създаде близо 20 трилиона долара от въздуха, като така доларът и паундът се превърнаха в едно от най-спекулативните средства в стоковите пазари по света. Понеже бяха продадени толкова много долари и паундове, насрещният натиск срещу тези валути се засили през лятото на 2009 г.

(Съкратена част за причините еврото да устои на манипулациите. Защо не е разумно европейските държави, които вече са приели еврото, да се връщат към традиционните си валути.)

Тези, които проповядват премахването на еврото, трябва да обяснят защо настояват да се обяви поражение срещу агресията на Лондон и Ню Йорк. Защо тези хора са решени да защитават интересите на Goldman Sachs, Barclays Bank, J.P. Morgan Chase и другите англо-американски хищници? Единственият начин еврото да бъде унищожено е европейците нарочно да го допуснат. За тези европейци, които се борят за собствената си независимост и собственото си бъдеще, са следните насоки…

Какво не трябва да правят в Европа

Трябва да се избягват някои от опасните политически решения:

Стига „ограничения“ и „затягане на коланите“. Орязването на бюджета само по себе си говори за провал, тъй като при сегашната криза ограничаването на разходите за държавата ще генерира по-голям дефицит и по-големи финансови проблеми в следващите години. Самоубийствената безполезност на ограниченията в бюджета беше драматично онагледено при Брюнинг в Германия (1930-1932), при Шварценегер в Калифорния и при Папандреу в наши дни. Гръцкият дефицит нараства заради орязването на бюджета. Политика, която се основава на орязване на бюджета, никога няма да балансира бюджета, а само може да унищожи икономическата и политическата система на народите, които опитват такова нещо. Това отваря вратите за по-нататъшни икономически проблеми и на фашизма.

Стига „спасяване на банки“. Обемът на балона с пари без покритие възлиза на приблизително 1.5 квадрилиона долара (1500 трилиона или or $1, 500, 000, 000, 000, 000), което надхвърля около 25 пъти брутния вътрешен продукт общо за света – макар и при БВП това да е съмнително, тъй като и там има много въздух под налягане. Европейският дял в този балон пред спукване със сигурност е над една трета, тоест над 500 трилиона долара. Тази сума сама по себе си надвишава ликвидността и силите на цялата планета Земя. Това е една черна дупка, която поглъща силите на всички централни банки по света. Това е неспасяемо положение. Дълговете от парите без покритие могат само да бъдат заличени – това практически ще рече: скъсани и изтрити. Съдбата на човечеството зависи от разбирането на този проблем. Г-жа Меркел върви по грешния път.

Стига евробондове. Понеже фалитът на европейските банки до голяма степен се дължи на огромното и фиктивно количество активи без покритие, затова е безполезно и да се заемат пари от Китай или от Дилма в Бразилия. Планът на Барозо трябва да бъде спрян.

Стига рекапитализация на банките, за да се прикрият загубите им – колкото и реални капитали да се вливат в банките, те никога няма да запълнят бездната в тези банки. Под водачеството на Хенри Полсън и Американското министерство на финансите някои щатски умиращи банки получиха разрешение да задържат токсичните си „ценности“ в трезорите – дори когато ги спасяваха с пари на данъкоплатци. Тези изкуствено възкресени банки-зомбита все още не могат и не дават заеми. Няма смисъл в Европа да повтарят горчивия опит на Америка.

Стига с пакетните бюджетни реформи. Бюджетните реформи, известни като sixpack, бяха опит да се вдъхне нов живот в критериите на Мастрихт, които ограничаваха европейските дефицити до 3% от БВП. Мастрихт беше план да се задуши продуктивната икономика на Европа и да се създаде криза в заетостта. Тези доказано вредни мерки трябва да бъдат изхвърлени зад борда, а не да се възобновяват.

Стига заигравки с EFSF. Ако европейските икономики страдат от прекомерен дълг – казват англо-американските икономически среди – решението е очевидно: те трябва да затънат в още повече дългове, като използват съществуващия Европейски фонд за финансова стабилност (EFSF). Но това е едно глупаво предложение, което ще направи EFSF уязвим срещу откритите атаки на агенциите по кредитния рейтинг, които работят под ръководството на Уолстрийт и английските банки. Ако EFSF затъва в дългове и се окаже с понижен кредитен рейтинг, силите на Европа да създават капитали и нови работни места в традициите на Лаутенбах и Войтински ще бъдат поразени. По-добре е да насочат EFSF към инвестиции в инфраструктурата.

Стига с този МВФ (IMF). Икономистите на Международния валутен фонд винаги се месят и винаги оплескват нещата. От тях може да се очаква само плач по целия свят, тъй като не може да се посочи нито един случай на успешно икономическо развитие, което е резултат от тяхното ръководство. МВФ е олицетворение на абсурдите и Вашингтонската политика за дерегулация, приватизация, съсипване на профсъюзите, унищожаване на системите за социална сигурност, ликвидацията на държавния сектор, систематичното понижаване на заплатите и социалните придобивки, както и на варварското потъпкване на суверенните държави. През 2008 г. имаше бунтове срещу тези драконови мерки, но все пак тези мерки сега се налагат със сила над Гърция, Португалия и Ирландия. Европа трябва да бъде Европа на хората, а не Европа на банките и икономическите картели. Практически е доказано, че неолибералните и икономически действия на МВФ нямат място в Европейския парламент.

Какво трябва да прави Европа

Ликвидация на банките-зомбита, които били твърде големи, за да фалират. Поне една дузина от най-големите европейски банки са напълно пропаднали, но се поддържат живи по политически съображения. Тези евро-зомбита са живи заради европейската версия на американската заблуда, че „тези банки са твърде големи, за да фалират“ (и ако фалират, щял да се свърши светът). Тези банки не отпускат комерсиални заеми за нови начинания, които биха могли да създадат нови работни места. Вместо това, те търгуват с токсичните си капитали и така увеличават световните проблеми с техния балон от пари без покритие. Също така те допълнително обременяват и без това смазващите тежести върху продуктивната икономика чрез спекулации и съмнителни инвестиции в енергийното бъдеще – това единствено прави кризата още по-тежка. И връзват ръцете на клиентите си със скандални такси. Тези банки нямат градивна социална или икономическа функция. Те трябва да бъдат разглеждани като банкрутирали, а тяхната част от дълговете – заличена.

1% данък върху всички финансови транзакции. Европейските лидери трябва да пренебрегнат истеричната опозиция и саботажите от министър Гайтнър, канцлер Осбърн и още някои от другите троянски коне в ЕС. И трябва неумолимо да налагат 1% данък на всички финансови транзакции, в това число категорично и върху парите без покритие и фиктивните активи. Европейската икономика не може да оцелее в едно казино като днешното, където се залага с измислени пари. Само един процент такъв данък ще ограничи спекулациите като цяло и ще обуздае дейностите на безочливите и социопатични Фондове, които сякаш си нямат друга работа, освен да съсипват цивилизацията, изградена за последните три хиляди години. […] Парите, идващи от този данък, трябва да отиват в хазните на отделните европейски държави, а след това да се използват за поддържането на социалните механизми. А не за „спасяването“ на други финансови дейности.

Универсално заличаване/замразяване на дълговете от пари без покритие. […] Днес най-опасните международни дългове са тези, основани на измислени пари без покритие. […] Светът спешно се нуждае от политически представител, който ще настоява за ефективни мерки за облекчаване на тежестта от такъв дълг – тежест, която смазва бъдещето на човечеството. Ако трябва да избираме между цивилизацията и „святостта“ на дълговете, трябва да изберем цивилизацията.

Забрана на суаповете за кредитно неизпълнение (credit default swaps). […]  Сред водещите причини за финансовите проблеми на Европа е невъзможността (нежеланието, г-н Тарпли, нежеланието, а не невъзможността! – бел. Стопанина) на Европейския съюз да наложи забрана на суаповете за кредитно неизпълнение със съответното криминално преследване на тези действия. Нека напомня, че всички такива деривати бяха незаконни в САЩ от 1936 до 1982 г. според Commodities Exchange Act. Грешката в дерегулацията на дериватите между 1982 и 1999 г. трябва да се счита за най-големия фактор, допринасящ за икономическите бури през последните три години.

Поход срещу агенциите за кредитен рейтинг. Както стана ясно от разследванията в САЩ, агенциите за кредитен рейтинг осигуряват вътрешна информация на спекулантите за предстоящите атаки срещу техните интереси. Италианският прокурор Микеле Руджиеро доказа своята смелост, като предприе внезапни полицейски проверки в щабовете на агенциите за кредитен рейтинг в Милано. Неговият пример трябва да се последва и от други в цяла Европа. Държавните власти трябва да обявят банкрута на банките-зомбита и техните ортаци, вкл. агенциите за рейтинг. В противен случай банките-зомбита ще намерят начин да банкрутират и унищожат държавите, като сложат началото на нов тъмен век на нео-феодализъм.

Мораториум върху дълговете на икономиките в криза – кой трябва да остане в еврозоната. Някои държави като Гърция, Португалия и Ирландия вече са на колене пред неуморните атаки на англо-американските банки-зомбита и хиените от разни Фондове. След като тези държави осъзнаят, че играят на чужда игра, в която никога не могат да спечелят, те трябва да си извадят закономерните изводи и да си отмъстят с настояване за незабавно, неподлежащо на обсъждане и пълно премахване на всички международни финансови дългове. Няма нищо срамно и позорно в това. Големи държави, сред които Бразилия, Мексико и Аржентина, вече го направиха през последните три десетилетия с различни степени на успех. Това направиха и по-малки държави, например Коста Рика – страна, която е прочута с това, че няма каквато и да било военна сила.

Щом се наложи мораториум върху дълга, тези суверенни държави могат да воюват срещу ненаситните и хищнически банкери на равни нога. […] Реално Гърция вече изпитва последствията на мораториума, само че не разполага с някои от ползите. Няма абсолютно никакъв смисъл една държава, която обявява мораториум върху дълговете си, да напуска еврозоната. Когато САЩ имаше история, колкото тази на днешния ЕС, паниката около Джаксън-ван Бюрен от 1837 г. доведе до падението и банкрута на щатите Мисисипи, Луизиана, Мериленд, Пенсилвания, Индиана и Мичиган. Но тези щати нито за миг не помисляха да се отделят от Съюза само защото са фалирали. Точно обратното – проява на слабост е да обмисляш изключването на един от органите в организма само защото има финансови затруднения. Историята е категорична, че такива неща се появяват като следствие от проблемите в междучовешките отношения. Казано накратко, дълговете трябва да се намалят драстично, за да може Европа да оцелее.

Европеизацията на Европейската централна банка. Противно на спекулативните анализи на Сорос, най-некомпетентната част от европейската система в наши дни е Европейската централна банка, управлявана от непоправимия Трише. А след него тя ще попадне в ръцете на още по-зловещия (Марио) Драги. Управленските среди на ЕЦБ не позволяват провеждането на политика за реално икономическо възстановяване, която да е базирана на дирижизъм, нео-меркантилизъм и протекционизъм. ЕЦБ, както е устроена сега, не може да прави разлика между паразитните спекулативни дейности, от една страна, а от друга – ефективното инвестиране в доходоносни стоки, стоки за широко потребление и инфраструктура.

Както и да е, капацитетът на ЕЦБ да стане реален източник на средства за икономическото възстановяване на Европа е голям. ЕЦБ трябва да бъде изтръгната завинаги от контрола на тайните общества от недемократично избрани и безотговорни банкери, за да бъде предоставена под контрола на политическите институции, представляващи хората. Единственият възможен начин да се легитимира демократично ЕЦБ е нейните дейности и правомощия […] да се одобряват от Европейския парламент – публично и с оглед на общочовешките интереси.

?1 трилион за инфраструктура. Тези един трилион евро от ЕЦБ трябва да се използват за плановата модернизация и разширение на европейската мрежа от супер магистрали, бързите железници, модерните енергийни източници, водоснабдителните канали и системи, жилища, болници, училища и други образователни институции, библиотеки, обществени сгради и други инвестиции в социалната сфера. Целта е повишаването на продуктивността в европейските пазари и създаването на печеливши стоки, докато рязко се увеличават и условията за по-добра ефективност на европейските работници.

40 милиона продуктивни длъжности при заетост на пълно работно време. Дори най-оптимистичните данни сочат, че безработните, временно заетите и песимистичните работници в Европейския съюз възлизат на 40 милиона души. Това е трагична загуба на едни от най-квалифицираните хора по света. Всяка система, която позволява такова прахосване на човешки капитали, се обрича на сигурно падение. Трябва да се създават условия за развитието на модерни и продуктивни работни места, които да се подпомагат от възможно най-добрите заплати и пълни социални придобивки. Това е наложително, за да се поддържа жизнен стандарт и култура в домакинствата, които ще помогнат на следващите поколения европейци да се изправят подготвени и успешно срещу нарастващата конкуренция по света. Капитулацията пред настоящите нива на безработица в системата на Герман Харц и други като нея трябва да бъде отхвърлена.

Край на намесите в Афганистан, Либия, Косово и другите военни интервенции. Епохата на колониалните приключения и завоевания определено трябва да си остане част от миналото и всеки опит за нейното продължаване ще доведе до излишни трагедии. Затова всички войници от Европа трябва да се изтеглят в родините си. Трябва да извръщаме глави от идеите за нео-колониализъм и нео-империализъм, тъй като са в остър конфликт с поуките в историята.

Крайно наложително е да се работи за изграждането на развити общества от суверенни държави, които включват Европа, Русия, Африка, Близкия Изток и други части от света. Незабавно трябва да се предприемат мерки за действителна реформа в монетарната система, която да позволи реорганизация на световните сили, основана на действителни партньорски отношения и с оглед на специфичните сили на всеки суверенен народ.

* * *

Автор: д-р Уебстър Г. Тарпли
(Американският историк Уебстър Грифин Тарпли е автор, журналист, лектор и изявен критик на външната и вътрешната политика на САЩ. Тарпли поддържа схващането, че атаките на 11 септември са обмислени и изпълнени от разузнавателните служби и потайна мрежа в рамките на военно-индустриалния комплекс. Неговите трудове и публични речи описват стратегията, при която се използват терористични операции от тези тайни общества, които след това се приписват на други сили – една стратегия и модел на поведение, използвани документирано в англоезичния свят още от 1605 г. Тарпли е сред активистите, които поддържат схващането, че антропогенното глобално затопляне е икономическо-политическа измама, използвана за егоистични интереси.)

Източник: Prison Planet

* * *

Коментари от Стопанина:

1. Преводът на статията не е пълен. Може би публикувам само половината от нея, тъй като нямам време и не съм в добро здравословно състояние да я превеждам цялата. Смятам, че пресях най-важното – а с останалото можете да се запознаете в оригиналния материал.

2. Авторът (г-н Тарпли) говори за противниците на еврото и съм съгласен с него в онзи смисъл, че не е разумно държавите, които вече са приели тази валута, да се отказват от нея. Но поддържам мнението си, че държавите като България, които тепърва преговарят за приемането на тази валута, трябва да запазят икономическия суверенитет на традиционните си валути. Разбира се, ще се аргументирам:

3.  Не съм съгласен с казаното от г-н Тарпли, че троянските коне на англо-американските спекуланти са само такива като Тимъти Гайтнър. Не съм съгласен и с намека, че Ангела Меркел, Жан-Клод Трише и Жозе Барозо са наивници, които от недостатъчна подготвеност вкарват ЕС в опасни приключения и наивно провеждат икономическа политика против интересите на европейците. Когато говорим за политика на високо ниво, нямаме право да подозираме водещи политици в някаква наивност, нито да очакваме, че с няколко думи ще им отворим очите.

Бен Бърнанки (ляво) – един от лакеите на англо-американските окултно-политически хищници. И неговият приятел Трише (дясно), който открито пропагандира Царството на Антихриста.

Да вземем за пример Банката за международно развитие или BIS: Bank for International Settlements. На г-н Тарпли, който е историк, трябва да му е известно, че тази банка директно е финансирала военната машина на Хитлер. Днес бордът на директорите включва Бен Бърнанки – шеф на „Федералния“ резерв на САЩ, Мервин Кинг – шеф на Bank of England („Английската банка“), както и самия Жан-Клод Трише!

Защо трябва да очаквам, че Трише, който е ортак на Бърнанки и Кинг, сиреч на англо-американските хиени, е просто „заблуден“ и „некомпетентен“. Защо трябва да очаквам, че високопоставени политици от ЕС, които подкрепят мерките на Трише и призивите му за тоталитарен банкерски Нов световен ред, са хора, които правят нещата, които правят, заради „глупост“, „арогантност“ и заблуждения? Не, не го вярвам – това е официалната политика на тези банкери, която е оповестена дори на сайтовете на техните банки. Нямаме право да подозираме спекулантите в наивност, защото това ще е свидетелство за нашата собствена наивност.

И не вярвам, че статии като тази на Тарпли с насоки какво да се прави и какво да не се прави ще променят посоката, в която е тръгнал ЕС с неговото евро. Не вярвам, че има воля и че тепърва ще се появи воля за изпълнението на тези призиви. Напротив – имам всички основания да съм сигурен, че нещата ще вървят към по-нататъшно затъване, така че европейците един ден да си кажат: „Дайте пълна власт на чаровника Ариман, за да ни спаси от проблемите.“ Държавите, които не са приели еврото, не трябва да следват пътя на държавите, които са го приели.

Глупаво е да вървим групово по дяволите. Спасението винаги е поединично. Първо се спасяваш ти и чак тогава помагаш и на останалите да се спасят, ако и те го искат. Дори като се качите в самолетите казват, че първо поставяте кислородната маска на себе си, а чак след това помагате на хората около вас и на децата да направят същото.

Чудесно е това, което пише г-н Тарпли, и още по-чудесно е да го разпространяваме и да го проповядваме. Но ние трябва да имаме готовност и ясното съзнание, че ще срещнем съзнателен отпор от „некомпетентните“ и „наивните“ троянски коне на англо-американските окултни среди в ЕС. И съответно трябва да имаме „резервни“ (или по-скоро основни) планове за действие, за да дадем отпор срещу триумфа на Ариман.

4.  Изумително е как един историк, който знае какво говори, стига до истината за същността на англо-американските окултни среди, без да е чел антропософия. И поне за мен е забележително, че той ги нарича банкери-зомбита. Думата „зомби“ означава някой, който е възкресен с черна магия. То е в пълно съгласие с известното в окултните науки, че тези англо-американски окултисти гонят ариманичното безсмъртие. Ето как един човек, който мисли задълбочено, получава и интуитивни прозрения за същността на нещата, без да е окултист.

5. И колко жалко, че малко не достига на Тарпли да разбере, че всичките тези икономически злодеяния не се вършат заради някаква конкуренция на Уолстрийт и английските зомбита срещу европейските им „противници“. И едните, и другите всъщност играят на „доброто и лошото ченге“, за да вкарат бавно, планирано и неусетно Европа с нейните жители в Царството на Антихриста. Тук не става дума за никаква война на долара и паунда срещу еврото. Възможно е Тарпли да го знае, но просто не смее да го изрече, за да не го вкарат в категорията на „религиозните екстремисти и радикали“. Може би като поддържа тезата за „конкуренцията“ действително ще е по-полезен и разбираем за тези, които не са готови да разберат дълбочината на нещата.

И забележете колко тактично прокарва някои идеи на Щайнер от троичния социален организъм. Как икономиката трябва да се регулира от правото, а не обратното. Как икономическите сили трябва да се използват за образованието на следващите поколения, като средствата се пренасочват от политиката съзнателно в тази посока.

Невероятен човек сте, г-н Тарпли!

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "Уебстър Тарпли: Европа срещу англо-американските икономисти"

 1. все ми е едно  05.10.2011 г. | 21:01 ч.

  Поздравления за чудесния превод. И за полезната информация.

 2. Нед  08.10.2011 г. | 14:39 ч.

  Написаната статия, от този историк, няма необходимата дълбочина и е подвеждаща. Наистина Стопанина е прав, като казва, че политиците на високо ниво, не са наивни и не правят случайни грешки. И ФЕД и ЕЦБ се управляват от една група банкери, чиято цел е личното облагодетелстване за сметка на стотици милиони. По време на криза, хората губят всичко, но то не се изпарява, а става собственост на тези, които са монополисти в правенето на пари от нищото.

  Поздрави!

 3. Стопанина  09.10.2011 г. | 01:34 ч.

  Тарпли също не е наивен.

  Убеден съм, че пише така, за да не хвърля читателите си направо в дълбоките води. Слушал съм му интервюта в шоуто на А. Джоунс – човекът е напълно наясно що за стока са и европейските лидери. Руските – също.

 4. Литл Монстер  11.10.2011 г. | 22:45 ч.

  Поздравления на г-н Стопанина за статията и специални поздравления на колегата от Америка. Сега би било неблагодарно, ако не кажа: ОГРОМНО БЛАГОДАРЯ. Би могло да бъде и по-обемно, ясно и конкретно написано, имайки предвид, че Човека се занимава предимно с това, НО И ТОВА Е ПРЕКРАСНО ИЗЛОЖЕНО!!! Най-накрая, нещо смислено!

 5. Литл Монстер  11.10.2011 г. | 22:56 ч.

  И на Вас специални поздрави г-н Стаменов, за финалните прозрения за отношенията между Европа, Америка и същността на самия колега, Г-н Тарпли. Но какво, като уж си „лафим„ тук, със на „ужким„ “приятелството„ ни, това какво ще промени? Ще ни накара да се почувстваме по-интелигентни, или нещо ще променим? Всичко е точно така. Още повече, че всичко преди векове се е създало в Европа, за да се пренесе в Америка, да я завладее и да се развие и усъвършенства по пътя на плана си. Всичко е точно така и после …?

 6. Gergana  12.10.2011 г. | 02:13 ч.

  Литл Монстер, здрасти! Времето за промяна отдавна е дошло, но промяната няма да стане в чисто материален аспект (т.е. не очаквайте нови паркове и чисто преметени улици в скоро време, освен ако не сте си заложили душата в царството на Мидас – тоя, дето де що пипне, на злато става). То каквото се е променило, променило се е.
  Това, че е останало в сферата на чистите намерения и не е проектирано в материята не е повод за отчаяние, а напротив – за радост. Старото ще си отиде.
  Върху издраскан и полусмачкан лист да пишем романи не става (върху стара дреха да слагаме нова кръпка… сещаш се).
  Това, което можем да направим в материален аспект, е да поддържаме човещината – някъде ще успеем да опазим цветните градинки, а някъде ще си останем само с желанието и спомена по тях. Но не това е важно. Дните на сегашния свят са преброени. Когато злото бъде пометено, хората отдавна вече ще са избрали на чия страна да са (в духовен план). Спасените ще са зад Христа, а не пред гнева му (доколото може да се говори за гняв в нашия ограничен смисъл).
  Така, че поддържай градинките и вярата в добрия изход. Друго няма.

 7. P.E.A.C.E.  14.10.2011 г. | 11:41 ч.

  Чета пак тази статия и според мен има много дълбоки истини в нея за окултно-икономическата война.
  Особено МВФ и неолибералите (които имат клонове и у нас – Институт за пазатна икономика (ИПИ) и други) много ги разкрива един пич Kihano в сайта „антипропаганда“. http://antipropaganda.comxa.com/

  А това е най-интересното: „суаповете за кредитно неизпълнение“ (CDS), което май е нещо от сорта на „да инвестирам в облигации (или ценни книжа ли беше), ама дори и да изгубя, пак печеля поради гаранции от банките“. Аз така го разбирам 🙂
  Което всъщност прави богатите още по-богати, без почтни никакъв шанс докато играят хазарт да изгубят.
  А парите от къде идват? Познахте – банкерския елит си ги печата ей така, от въздуха. Но тежестта от дисбаланса който се получава се поема отново от обикновения човек 🙂
  Опасни схеми…

  А специално за Жозе Барозо – този човек (заедно със Саркози и компания) със сигурност работят тайно с Английските банкери и ФЕД – слугите на Ариман.
  Просто такива изказвания имат в Европарламента…

  Точка 2 – ако имаме евро и тука, живота ще стане още по-скъп, не мога да го обясня много добре защо е така, но го знам :). И ще стане най-вероятно това, просто не виждам кой ще се противопостави. А да не говорим, че огромна маса от хората искат еврото.

  Точка 3 от поясненията на Стопанина има толкова много информация, че чак се чудя как я е събрал само с тези думи.

  Точка 4 – имаше и протести на Уол Стрийт където група младежи се бяха гримирали като зомбита, които търсят пари в знак на протест. Случайно? 🙂

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.