Щатски депутат: Християнските активисти могат да сринат страната

При изслушване в Конгреса относно радикализирането на мюсюлманите в Щатските затвори депутатът Шийла Джаксън Лий (представителка на Тексас) заяви, че е необходимо следователите да наблюдават християнските активисти в Америка, защото те също (като мюсюлманите) можело да опитат да „сринат страната“. В разговор със свидетеля Патрик Дънливи – бивш заместник инспектор от криминалния отдел на един нюйоркски участък, депутат Джаксън Лий спомена за случай, при който мъж е взривил клиника за аборти. Тя предположи, че това може да бил опит за протест срещу щатския закон, позволяващ на жените да абортират.

Депутат Шийла Джаксън Лий

Депутат Лий каза: „Тъй като искаме да сме възможно най-осведомени, трябва да направим анализ и за това, как активните християни или други такива могат да сринат страната. Трябва ни по-всеобхватно наблюдение, не е ли така?“

Дънливи отговори: „Не ми е известно зад християнските активисти да стои някоя държава или да ги финансира.“

Тогава Лий заяви: „Не мисля, че въпросът се състои в това. Въпросът е дали тяхното намерение е да подкопаят законите на тази държава. И смятам, че е ясно –случаят е точно такъв. Това имах предвид, а вашето разграничение не отговоря на въпроса ми.“

Изслушването по радикализирането на мюсюлманите в щатските затвори се проведе в сряда от Комитета за вътрешна сигурност, на който е председател депутатът Питър Кинг (от щата Ню Йорк).

Източник: CNS News (с видео на разговора)

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "Щатски депутат: Християнските активисти могат да сринат страната"

  1. Благовест  07.09.2011 г. | 08:16 ч.

    Тепърва християните ще са намушка.Гответе се за нови гонения.

  2. веско  09.09.2011 г. | 14:40 ч.

    „Разделей и владей“ ,не знам кой го е казал ,но някой друг казал „Двама се карат третия печели“,ако тези двама знаят кой е третия,и какво той тайно си мисли ,ще стане това което Оруел казва:Ако хората знаят кой е виновен за тяхното нещастие ,ще се отърсят,както кон се отърсва от мухите които го хапят.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.