Британската полиция: Несъгласието с властите е тероризъм

Лондонската полиция поощри фирмите и частните лица незабавно да съобщават на властите за всички лица, които поддържат антидържавни политически възгледи, тъй като такива хора били терористи. По този начин полицията набира доброволни доносници, докато държавните власти се подготвят за масови социални брожения. Изданието London Guardian пише:

Това изненадващо разпореждане на Метрополитанската полиция в Уестминстър беше отправено миналата седмица към бизнес средите и хората от народа. Нямаше предупреждения срещу други политически групи, но, застанали до една анархистка емблема, анти-терористите от полицията в Уестминстър призоваха хората да доносничат срещу анархисти, като добавиха: „Анархията е политическа философия, която смята държавата за нежелателна, ненужна и опасна, като от друга страна проповядва общество без държавна власт, тоест анархия. Всяка информация, свързана с анархисти, трябва да се съобщава в най-близкото полицейско управление.“

След това полицаите поискаха от хората да съобщават за вещи, които може да са на Ал Кайда, като по този начин „анархистите“ бяха поставени в графата на терористите. Джейсън Сандс, анархист от южен Лондон, казва:

„Не е коректно да се правят намеци, че всеки с анархистки възглед трябва да бъде известен на полицията и че е замесен в опасни дейности. Няма нищо криминално само по себе си в която и да било политическа философия. Полицията работи под конвенцията за човешките права, която не допуска дискриминация на хора заради техните политически убеждения. А дори само молбата да се подава информация (за политически неудобни хора) е потъпкване на конвенцията.“

Разбира се, етикетът „анархист“ може да се постави на какви ли не политически възгледи, но фактът, че властите сега открито криминализират противодържавните мнения и окуражават хората да пишат доноси срещу тези съседи, които изразяват несъгласие с провежданата политика или демонстрират своята политическа философия, е ясен знак, че британските власти са станали твърде параноични спрямо своите граждани. Или както казва анархистът Шон Смит пред Guardian: „Направо е абсурдно, но не и изненадващо, когато властите опитват да криминализират възгледи, които те смятат за опасни за собственото си оцеляване.“

За да добиете представа за опасенията на британските власти и за бъдещето, което според тях ни очаква, е достатъчно да се запознаете с този доклад на Министерството на отбраната от 2007 г., в който се предвижда, че „средната класа ще иска революция“ и „ще поеме ролята на марксическия пролетариат“ в рамките на следващите три десетилетия. Докладът предсказва още масови брожения и социални сътресения: „Средните класи по света може да се обединят, като използват достъпа си до познания, ресурси и умения, за да оформят транснационални процеси според техния собствен класов интерес.“

По тази причина властите вече се опитват да репресират всяка форма на политически възглед, който може да се разглежда като противодържавен. Те са наясно, че липсата на правосъдие и икономическите действия, целенасочено поддържани за заличаване на средната класа в западния свят, ще провокират враждебни и радикални действия. Поощряването на хората да доносничат един срещу друг заради политически убеждения, които са неудобни за властите, е точно това, което вече се случи в Съветска Русия и Нацистка Германия.

Една честа заблуда за Нацистка Германия е, че полицейската държава се изгражда изцяло от властите и в нея гражданите са просто едни жертви. Съвсем не е така – документите на Гестапо показват, че 80% от всички разследвания на Гестапо са започнали по сигнали, подадени от „обикновените“ немци. Историкът Робърт Джелатли от Университета във Флорида пише:

„Служителите на тайната полиция са били относително малко, като повечето от тях просто са проверявали постъпващата информация. Намерих и един разтърсващ факт. Тайната полиция не е извършвала прочутите мащабни наблюдения чрез щатни служители на всяка пресечка. Тази работа са я вършели самите германски граждани, които са се занимавали с доноси за съседите си.“

Джелатли уточнява, че хората, които са се занимавали с доноси срещу съседите си, са били мотивирани от банални фактори – „алчност, ревност и най-незначителни разногласия“, а не от искрена загриженост за някакви престъпления или за националната сигурност.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Източник: Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Британската полиция: Несъгласието с властите е тероризъм"

 1. Литл Монстер  03.08.2011 г. | 02:49 ч.

  Благодаря за статията! Много съдържателна, още веднъж благодаря!

 2. The_MAN  03.08.2011 г. | 15:37 ч.

  Това е стар изпитан политически трик. Винаги когато става въпрос за военната индустрия и милитаризмът на САЩ и Великобритания,все ще се намери някой „враг“ или „терорист“ в лицето на обикновен човек които не одобрява политиката на Америка и веднага се започва едно оплюване,едно насяване на страх в обикновените хора. Всъщност за никого не е тайна че всеки които не одобрява външната политика на САЩ попада в графата на ЦРУ потенциален „терорист“. Такива „терористи“ могат да бъдат например бабичката в кварталната бакалия,ученикът в училище или футболният запалянко просто защото са се изказали не както повелява устава на ЦРУ. Накрая ще се стигне дотам че хората ще бъдат принудени да пишат доноси,да шпионират потенциалните „врагове“ и да живеят като истински екшън-герой.
  Това е официалната политика на САЩ: Стани доносник и прави саможертви в името на антитерористичната „кауза“.

 3. Аха  09.08.2011 г. | 23:17 ч.

  Днешното положение онагледи тази статия!

 4. веско  14.08.2011 г. | 06:35 ч.

  Докога невежеството ще обикаля по света,докога едни и същи тъпи и прости методи ще ползват тези хора.Една приказка за деца.Имало едно време един човек,той имал жена и трима сина.Мъжът и неговото семейство работели много, от сутрин до вечер.Работили много ,но и имали много,овце,крави,кокошки и пилци,и много още.Работели много,но живеели задружно и щастливо.Щастливи във селото красиво си живеели хората.Кмета на селото,гледал шастливото и богато семейство,и тайно го мразил.Кмета не само ги мразил но и богатсвата им мечтаел да вземе.Един ден,във една тъмна нощ,алчния и заветливия, със ранг висок решил.Във селото красиво живел и друг човек,и тои имал жена и трима сина,но този човек,не искал да работи.Този човек по цял ден под сянката си лежал,а децата и жената във бедност и нерадости.Този човек под сянката, във тъмнината,ден и нощ си мислил-Как на щастливото семейство не само хляба но кравите да вземе. Така във това село,злото,зависта и ачноста,се обеденили и решили.Алчния Кмет на Алчния негодник казал-От днеска Аз твоя кмет,богат ще те направя.Ти знаеш във селото Аз съм власта,Аз съм и закона,за това със моя закрила и власт Аз ти давам право ,да отиваш и да крадеш от този който има,Той има много Ти намаш нищо.Ще крадеш и ще палиш Аз ще те пазя.От този ден,необразования и мързелив селенин,започнал стопанството на щастливото семейство да напада, щастливопто семейство,започнало и да обеднева.Овце ,крави и телета започнали да изчезват.Никой ништо не знаел,богатия беден започал да става.Един ден човека решил,при кмета да отиде и помощ да иска.Слушал кмета и ръце потривал,щастливия баща във краката му паднал,и за помош се молял.Аз казал кмета,ще ти помогна но ти трябва да плашташ,не на мен на ,на този който ще те пази.Каквото поискаш,каквото ти кажеш ,Аз ще ти дам,само от крадците ме пази.На другия ден кмета назначил,пазач на селото.Пазача на селото станал ,необразования и мързелив човечец.От този ден богатия започнал да плаща своя дял,от изработеното.И така до днес,хората във селото си живеят.Едни работят от сутри до вечер и са бедни,други лежат под сенките ,но са богати.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.