Какво щяха да говорят, ако „Титаник“ потъваше днес

(Сатира, преводен материал) Какво ли щяха да ни говорят експертите и властите, ако „Титаник“ потъваше днес, а никой не желае да го признае? Американската икономика все пак потъва и се пълни с невиждани досега нива на вода (разбирайте дълг), но като че ли никой не желае да признае очевидния факт, че корабът потъва. И досущ като изказванията за потъващия „Титаник“, повечето „експерти“ продължават да настояват, че американската икономика е непотопяема, макар по всичко да личи, че е разумно да се насочваме към спасителните лодки.

И така, ако погледнем нещата от комичната им страна – а това е лесно, тъй като властите във Вашингтон непрекъснато разиграват пародия след пародия – нека си представим, че „Титаник“ се сблъсква с айсберг през нашата 2011 година. Как ли биха извъртели нещата всички онези експерти, които слушаме днес? Ето какво биха казали:

Говорителят на Белия дом, отговарящ за връзките с пресата: Айсбергът е поставен в Атлантическия океан от Осама бин Ладен.

Химикът: Това не е айсберг. Това е просто водороден оксид в твърдо състояние.

Ал Гор: Ако полярните шапки не се топяха заради глобалното затопляне, айсбергът изобщо нямаше да е там.

Конгресменът: Бързо, нека гласуваме нов закон, забраняващ на корабите да потъват.

Президент Обама: „Титаник“ не потъва, а е участник в  „акватично-кинетична операция“.

Бившият президент Буш: Айсбергите са оръжие за масово унищожение, заложени в океана от терористи. Действията на айсберговите терористи ще бъдат възмездени!

Пентагона: Ще уравновесим дупката от ударената страна на кораба, като пробием с торпедо втора дупка от другата страна.

Инспекторът на Агенцията по сигурността на транспорта (TSA): Не може да се качите в спасителните лодки, преди да сме проверили гащите ви за експлозиви.

Лекарят онколог: Не можем да поправим дупката в кораба, но благодарение на чудесата от химиотерапията, можем да ви накараме да страдате в такива мъки, че потъването на кораба ще е последната ви грижа.

Инвеститорът от Уол Стрийт: Няма страшно, федералните ще запълнят дупката с пари на данъкоплатци. Титаник е твърде голям, за да го оставят да потъне.

Тийнейджърка: Ще мога ли да изпращам SMS-и от смартфона, като потънем?

Всеки втори срещнат пасажер: Бюфетът на кораба още ли е отворен?

Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA): Ние сме убедени, че потъването се дължи на епидемия от ешерихия коли, която е тръгнала от склада за зеленчуци под палубата.

Здравните служби: Всеки трябва да се ваксинира преди потъването на кораба – за всеки случай, тъй като е възможно в тези води да има пандемия от акулов грип.

Нюейджърът: Няма никаква дупка в кораба, освен ако не повярвате, че има дупка в кораба.

Учен с три дипломи: От кое време съм публикувал доказателствата си, че корабът е непотопяем! Искате ли да ви обясня? Ехо?!

Католическият пастор: Мисля, че по-напред трябва да спасим децата. Заведете ме при тяхната лодка…

Журналистът: Току-що получихме ексклузивна информация, че от едната страна на „Титаник“ е забелязана огромна дупка. Официалните източници са категорични, че става дума за следствие от „акватично-кинетична операция“ и няма причина за безпокойство. Ние им вярваме.

Федералният резерв: Решихме да напълним кораба с още вода, за да проверим дали това ще го накара да изплува.

Федералното правителство: Хей, тези столове на палубата изглеждат страхотно. Нека ги разместим по наш вкус.

Лекар: Изпратете всички пасажери да си направят рентгенови снимки, напомнете им да си платят, а след това ще мислим какво да правим.

Отрицателят на фактите: Стига сте говорили негативни неща! Нека се фокусираме върху положителните страни и няма да се нуждаем от спасителни жилетки.

Реалистът: Пичове, корабът потъва. Време е да се размърдате, ако искате да оцелеете.

Безчет наивници: Няма страшно, корабът е непотопяем. И да потъне, има достатъчно лодки за всички. Дори да няма достатъчно лодки, има спасителни жилетки. А ако няма жилетки, държавата ще дойде да ни спаси.

Автор: Майк Адамс

Източник: Natural News

Споделяне на публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина се занимава с писане на разкази и статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От февруари 2016 г. стопанисва „От Извора“ на пълен работен ден, като се издържа главно от дарения на читателите. Стопанина има една издадена книга, „Пътят към слънцето“, която, ако е по Божията воля, няма да е последната... Превежда чуждоезични публикации от пресата и антропософски лекции. От време на време се изявява като подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

4 коментара

 1. Аха  22.06.2011 г. | 06:51 ч.

  Свежо:) и в същото време напълно реалистично

 2. Нед  22.06.2011 г. | 16:11 ч.

  Ето какво е казал мъдрия: „Титаник е построен от професионалисти, а Ноевият ковчег от аматьори.“ 😉

 3. dragonn  29.06.2011 г. | 14:50 ч.

  Хареса ми! :)

 4. mima  22.07.2011 г. | 15:00 ч.

  Смях се от сърце.Много е добро.

Вие какво мислите?

Имейлът не се публикува.