Важно: Изнамериха ваксина против влечението към духовното

Сбъдна се едно от важните предупреждения на Рудолф Щайнер

Встъпление: Скъпи читатели, тези от вас, които редовно следят публикациите на сайта, знаят, че имам специално отношение към темата за ваксините, като се старая периодично да отразявам най-новите разработки в тази област и най-странните средства за тяхното пропагандиране и разпространение. Също така знаете, че сред водещите причини за този интерес е пророчеството (или ако предпочитате: ранното предупреждение) на Рудолф Щайнер, че част от подготовката за въплъщението на Ариман (Антихриста) в самото начало на третото хилядолетие непременно ще изисква да бъдат изнамерени материални средства за потискането или премахването на човешкия стремеж към духовното. Той говори конкретно и за ваксина.

Днес научих, че тази ваксина вече е факт. Докато разглеждах източниците за настоящия материал, установих, че това не е съвсем новина. За въпросната ваксина е писано още през 2005 година, макар тогава да е представяна като въображаем проект или в съвсем начална фаза на разработка. Вижте например този материал на New York Times за първите предложения и спорове на учените относно гена VMAT2 (Божия ген) и идеите за неговите изкуствени манипулации.

Тук за сетен път се налага да призная (пред себе си) и един друг факт от нашето съвремие – а именно, че човек лесно може да се изгуби в несметното количество информация, независимо какви старания полага, за да обхване с поглед възможно най-много от материалите. И е нужна изключителна будност (а и интелигентност), ако искаме да отсяваме съществените новини от останалите.

Нека тази моя статия се разглежда като една от най-важните, които съм писал досега в „От извора“! Определено е в класацията ТОП 5 по важност.

И нека „От извора“ наистина стане извор за разпространението на новината. Ако не предприемем нужните действия, тя никога няма да стане запомняща се новина, а ще потъне сред стотиците милиарди букви и препинателни знаци, които ще бъдат изписани само днес по света. Затова за пръв път от създаването на сайта ще помоля и поощря вас, читателите, да ми помогнете за оповестяването на това събитие, което е от изключителна важност за настоящето и бъдещето на човечеството. Не желая да рекламирате сайта или мен, а адекватно да обръщате внимание на тази статия и евентуално на лекционния цикъл „Духовете на мрака“. Къде? – По други сайтове и форуми, които посещавате, както и сред хора, за които смятате, че текстът ще е полезен.

Под „адекватно“ разбирам да се съобразявате с темите по другите сайтове и да не прекалявате с ентусиазма – тъй като самият аз съм Стопанин на сайт, от първа ръка знам колко неприятно или направо дразнещо може да бъде спамването и флудването с нежелани препратки. Оставям на вашата интелигентност и лична преценка за разумност и умереност на кои сайтове, форуми или в какви частни разговори ще има смисъл да хвърляте „семето“. Знаете, че семето, паднало на почва – израства; падналото на камък е разхищение, защото гние. Благодаря предварително на всички ви за съдействието.

* * *

Преди да напиша за изнамерената ваксина, се налага да запозная евентуалните нови читатели с онова, което вече съм публикувал като пророчество, предупреждение или далновидност на Рудолф Щайнер. В лекция 13 от цикъла „Духовете на мрака“ той казва:

„По лицето на Земята се разиграват сложни процеси и събития и Духовете на Светлината участват в тях по един правилен начин, обаче Духовете на Мрака се стремят да внесат в тези процеси и събития пълна обърканост, пълно безредие. Аз вече посочих един пример за такова безредие, и той е наистина парадоксален. Занапред човешките тела ще се развиват така, че те ще стават все по-отворени за влиянията на Духовния свят, но на свой ред материалистичният светоглед, който ще се разпространява все повече и повече, следвайки указанията, идващи от Духовете на Мрака, ще работи срещу тях, и то с материални средства. Ето защо Духовете на Мрака ще инспирират своите, бих казал, хазяи – хората, в които те пребивават – да изнамерят такива лекарствени средства, с които да имунизират децата. Така че още в ранна възраст поривът към спиритуалност, към духовност, да бъде окончателно прекъснат.

Както днес телата биват имунизирани срещу една или друга болест, в бъдеще децата ще бъдат имунизирани с определена субстанция – тя ще бъде произведена на всяка цена, така че чрез тази имунизация хората ще бъдат предпазени от склонността да пораждат в самите себе си всевъзможните глупости, свързани с духовния живот. Естествено тук „глупости“ е казано от гледната точка на крайните материалисти. […]

Основната тенденция е ясна. Да се открият такива лекарствени средства, които след съответните имунизации ще блокират естествената склонност към духовни идеи, така че през целия си живот хората ще вярват единствено в сетивната материя. И както медицината е въвела масовата ваксинация срещу болести като туберкулозата, така в бъдеще ще се правят масови имунизации против влечението към духовния свят! Този е само един от парадоксите, които ще зачестят още в близкото бъдеще, за да се внесе обърканост във всичко онова, което Духовете на Светлината свалиха долу на Земята след тяхната победа в Духовния свят.

Естествено, за целта трябва да бъде внесена преди всичко обърканост във възгледите, в светогледите на хората; преди всичко трябва да бъдат деформирани техните понятия, техните представи. Тук сме изправени пред една голяма, сериозна опасност и трябва да запазим пълно самообладание, пълна яснота на съзнанието. Точно в тази област от живота се подготвят бъдещите събития.“

Горните думи са казани на 17 октомври 1917 г. А на 13 април 2005 година – едва в първото десетилетие на третото хилядолетие – един учен, на когото името засега не е известно, изнася лекция в Пентагона, за да представи предмета на своята разработка: ваксината FunVax. Най-вероятно ученият, скоро след като информацията за FunVax се разпространи и достигне до повече хора, ще бъде идентифициран. Но по-важна от името му е идеологическата му закваска, а вероятно тепърва ще се проследяват и връзките му със знайни или незнайни тъмни организации.

Изгледайте видеото долу, което беше пуснато съвсем наскоро – преди броени дни, но вече успя да разтърси мнозина, включително мен. За жалост, нямам техническа възможност да вградя субтитри, за да могат и тези, които не разбират английски, да проследят монолога на учения и инцидентните включвания на военните, които задават въпроси за доизясняване. Вижте клипа със субтитри в коментарите под статията. Но информацията ще бъде резюмирана и допълнена по-долу.

АКТУАЛИЗАЦИЯ: Текстът на английски с превод на български!

FunVax – съкращението не идва от думата fun (забава, въпреки че тези, които я разработват може и да се забавляват), а означава Fundamentalism Vaccine. Ваксина срещу религиозния екстремизъм. А що е религиозен екстремизъм? Да изгаряш книги и библиотеки като Александрийската, да се самовзривяваш заради няколко девственици на оня свят, да си убеден, че си свидно чедо на Бога, а хората от други народи са плюнки и животни? Може би – поне за мен това са най-честите проявления на религиозния екстремизъм.

Но ученият, водещ презентацията за Пентагона, дава други определения. Още в началото на монолога си той не прави никаква разлика между религиозното чувство като цяло и фундаментализма (екстремизма). Например той казва: „А тази графика ни показва човек, който не е фундаменталист, не се определя като религиозен…“ Точно от минута 3:00 на клипа монологът продължава с прокарването на същите убеждения:

„Вирусът (който представлява и самата ваксина) ще имунизира срещу този ген VMAT2 (наричан още Божия ген) и резултатът ще е този, който показах – фанатикът ще бъде превърнат в нормален човек.“

Казано с други думи, ваксината по химически път и чрез въздействие върху допамина, катехоламините, серотонина и други невромедиатори ще неутрализира действието на гена, свързван с проявлението на религиозните чувства и отношения. Така всеки, който е вярващ („екстремист“ според цитирания учения), ще бъде превърнат в „нормален човек“ (отново според личните убеждения на учения за „нормалност“). Подробностите от областта на химията и биологията са от статията в New York Times.

Тук е важно да се уточни, че от клипа стават ясни още две съществени неща: 1) ученият и неговият екип вече са получили предложение от Пентагона (proposal) за финансиране на разработката; 2) ваксината-вирус може да се разпространява по въздуха, както се разпространява грип, като ученият директно прокарва идеята по този начин безогледно да бъде осакатено населението на Афганистан и тем подобни „екстремисти“.

За произхода на клипа: Той е заснет от сержант Джоуи Ламбарди, бивш член на елитната дивизия с кодово название Combat Camera. Както подсказва името, работата на тези войници е била да записват всичко, което може да послужи на военните стратези за взимането на информирани решения: тестови полети, лекции, експерименти, тренировъчни мисии, поддръжката на техника и т.н. През 2010-а сержантът е записал и още едно видео, което вероятно скоро също ще бъде разпространено в интернет. От него щяло да стане ясно, че с помощта на междувременно усъвършенстваната ваксина FunVax и с благословията на настоящия президент Обама са направени първите (успешни?) експерименти в Ирак, Иран, Тунис, Египет и наскоро в Либия. Умишлено опити не били правени над Афганистан. А ако се чудите как е разпространявана ваксината-вирус: чрез разпръскване от самолети. Още информация на личния сайт на бившия сержант.

* * *

Излишно е да акцентирам и да натрапвам в каква голяма степен предреченото от Щайнер за нашето време вече е един факт, с който тепърва ще се наложи да живеем. Ключовото тук е, че научаваме що-годе навреме за този пробив на тъмните Духове и хората, чрез които се изявяват. Дължим много на американския сержант, който със смелото си действие рискува да последва съдбата на един друг „предател“ – редник Брадли Манинг, който изобличи някои от военните престъпления на Пентагона. Дори да не е прав, че ваксината вече е създадена и използвана, приносът му си остава значим – а и би означавало, че научаваме за работата по ваксината съвсем навреме.

А особено много продължаваме да дължим и на Щайнер за подробностите, които очертават следващите стъпки в разпространението на тази ваксина или другите, които неминуемо ще бъдат създадени на нейна основа. Важна подробност в цитата от Щайнер по-горе е, че ще дойде време, когато децата ще бъдат имунизирани от ранна възраст срещу „религиозния екстремизъм“. Защо? – Със сигурност в един момент на Пентагона и тъмните сили, които дърпат конците на тази военна машина, ще им стане ясно, че аерозолното престъпление, наречено FunVax, не дава очакваните (масови) резултати.

Работата е там, че ученият от клипа е фанатичен материалист и не е съвсем наясно какво отношение имат гените за човешките качества и заболявания. Както не е задължително една жена, която има „гена за рак на гърдата“, непременно да заболее от такъв рак, така и „Божият ген“ не е коренът на духовността, религиозността и екстремизма. Гените са просто средства, а от съвсем други неща зависи дали ще се активират гените, или няма да се активират.

АКТУАЛИЗАЦИЯ 2:

На това място в първоначалния вариант на статията бях написал защо според мен FunFax или подобна ваксина няма да има очакваните масови резултати, докато не започне да бъде поставяна (и то директно) в определена възраст. Днес получих една от първите съществени и сериозни критики срещу моя текст – а именно, че не е много разумно да подсказвам евентуални решения за проблемите, пред които ще се изправят разработчиците и техните кукловоди. Това е един аргумент, срещу който мога да се защитя, но мога и да не го правя. Предпочитам второто и да се вслушам, защото в него има някои сериозни основания.

Затова премахвам двата абзаца от първоначалния вариант на статията и ще помоля тези, които са разпространявали новината с копи/пейст, да направят същото. Всъщност, когато помолих да ми съдействате, нямах предвид да го правите с обичайната практика да се препечват публикации. Моля, занапред просто разпространявайте линк насам, защото е възможно да има и други промени, допълнения…

Благодаря! (край на актуализацията)

Извод от казаното дотук: Битката с ваксините като цяло трябва и ще продължи. Другите ваксини, макар и в по-малка степен от FunVax, имат сходен принцип на борба с духовните сили в човека. А както излиза, няма да има никакъв проблем FunVax да се поставя и под камуфлажа на ваксина против грип или туберкулоза.

Това важи с още по-голяма сила за борбата (противодействието) срещу Духовете на Мрака и техните проявления и настъпления. От началото на нашето трето хилядолетие във войната за човечеството нахлуват и ордите на азурическите духове, известни още като асури. Ето какво казва Щайнер в една от лекциите си за тях:

„Обаче намеренията на Сорат (Сатана) и служещите му азурически духове днес се състоят не само в това, напълно да откъснат човека от истинския духовен свят, […] но също и да събудят в човека дива ненавист към този духовен свят и в крайна сметка към самия Азов принцип. Отхвърлянето на Аза от човека води към тази втора смърт, за която в своето Откровение говори Йоан Богослов.“ (Събр. съч. 104, 30 юни 1908 г.)

За да е успешна офанзивата на тъмните духове срещу човешкия Аз, по-напред трябва да бъдат неутрализирани защитните обвивки на този Аз: физическото тяло, астралното и етерното. Ваксини като FunVax са едно оръжие, което, ако бъде прилагано в детска възраст, ще действа срещу трите тела едновременно! Всичко това, разбира се, налага много по-подробни обяснения. Самият факт, че точно сега се оповестява информацията за тази ваксина – когато напредвам с писането на книгата „Пришествието на Ариман“ и съм точно преди раздела за войната срещу телата – за мен е показателно, че трябва да акцентирам работата си именно върху книгата.

Затова актуализациите на сайта ще бъдат силно разредени. Наречете го „религиозен екстремизъм“, но „чувствам с Божия си ген“ (колко глупаво звучи, нали?), че от „горе“ искат да направя поредната лека корекция в приоритетите. Но ако разгледате какви мисли занимават и хората, които съм публикувал през последните седмици на сайта, ще останете смаяни. Майк Адамс писа за злото в науката. Пол Крейг Робъртс писа за това, че моралът тепърва има да догонва интелекта. Интересни съвпадения (!?) по теми и по време…

Тези трудове на различни хора, които започват да мислят в една посока, за мен са импулси. А ако сте „религиозен фанатик“, бихте говорили и за Провидение!

Споделяне на публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми.
От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите.
Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

62 коментара за "Важно: Изнамериха ваксина против влечението към духовното"

 1. Pathologist  28.11.2011 г. | 19:17 ч.

  Стопанин,
  Тези животинки, които се мъчат реално не съществуват в природата. Лабораторните животни са толкова чисти линии, че не могат да преживеqт въобще ако не са в опредлени условиq.

  Темата е генното модифициране на VMAT2 и мисля че е добре да не я разводняваме.
  Казах че играта загрубява и то бая. Методите ги има къде морално или неморално открити няма никакво значение, но ги има.

  Проблем, е дали ще се приложат за нечия полза или не.

  Апропо, този ген не е никакъв „божи ген“, а кодира транспортен трансмембранен протеин.

 2. Стопанина  28.11.2011 г. | 19:33 ч.

  Тези животинки, които се мъчат реално не съществуват в природата.

  И от това следва, че се мъчат по-малко или че мъчението им е оправдано?

  Лабораторните животни са толкова чисти линии, че не могат да преживеqт въобще ако не са в опредлени условиq.

  Пропусна да споменеш най-важното, че те не преживяват дори в „определените условия“, където ги мъчите и ги убивате, за да експериментирате за бъдещи мъчения и експерименти с животни и хора, които реално съществуват в природата.

  Темата е генното модифициране на VMAT2 и мисля че е добре да не я разводняваме.

  Съвсем по темата сме си. Нека се види как разсъждава и какъв е моралът на един учен-материалист. С какви доводи притъпява съвестта си и оправдава действията си.

  Апропо, този ген не е никакъв „божи ген“, а кодира транспортен трансмембранен протеин.

  Да, пише го и в заглавието на статията в Wikipedia. Ако беше прочел и малко по-долу, щеше да разбереш защо го наричат Божи ген.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.