Нещастни семейства: Великобритания на трето място в Европа

(Independent пише:)

Великобритания е една от най-лошите страни в Европа за семействата – това се казва в доклад на фондация „Връзки“. Сред основните причини са високите дългове и недоимъкът, съчетани с дълги и нископлатени работни часове. Докладът описва страната доста различно от обещанието на премиера Дейвид Камерън да я направи „най-подходящата за семействата“ в света. Истината е, че британските семейства са най-потиснатите в Европа, като отстъпват челните две места само на България и Румъния.

Подробните обяснения в доклада са, че 14% от семействата страдат от критични нива на дългове, докато в сходно положение са само 1% от шведските, финландските и норвежките домакинства. Освен това почти ? от приходите на британците отиват за издържане на децата, като този процент е двоен спрямо детската издръжка във Франция и троен спрямо същите разходи на германските семейства. Едно измежду седем британски семейства дава над 40% от приходите си за наем на жилище или за погасяване на ипотечен заем. И отново: само 1.8 процента от французите са в такава ситуация.

Великобритания е на второ място в Европа и в класацията за най-лошо платено майчинство. Младите родители разполагат само с по-малко от 10 седмици изцяло платен отпуск заради появата на нов член на семейството.

Едно измежду двайсет британски семейства (тоест общо 340 800) живее в „ужасни условия на имота“ – пренаселени домове, които са и в лошо състояние: например без баня, душ или вътрешна тоалетна. Това е с 12 пъти по-зле в сравнение с Холандия и значително по-лошо положение в сравнение със скандинавските страни, Германия и Испания.

Докладът е най-изчерпателният, правен досега, и сравнява британските семейства с тези от 26 европейски държави. Критериите в анализа са на базата на 25 индикатора, сред които: финансови затруднения, работа, майчинство и състояние на имота. Данните са взети от Европейския съюз, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, както и от Европейската комисия.

Макар работата да се разглежда като изход от недоимъка, е взето под внимание, че тя носи допълнителен стрес. Британците например имат едни от най-продължителните служебни ангажименти в Европа – средно 43 работни часа на седмица. Това е предпоставка за влошаването на здравословното състояние и влошаване на семейните отношения – заключава докладът.

Автор: Джонатан Оуен

Източник: The Independent

* * *

Коментар от Стопанина: Докладът на ЕС, ОИСР и ЕК добре е направил сравнението между отделните европейски държави, но тактично е пропуснат един друг, още по-показателен контраст. Британската кралица е безсрамно богата. Тя притежава най-много земи в света – около 6600 милиона акра (една шеста от сушата на планетата), възлизащи на обща стойност прибл. 17,600,000,000,000 брит. паунда! За сравнение, това е повече от цялата територия на Руската федерация и значително повече от владенията на други световни монарси като саудитския крал Абдула (553 млн. акра), мароканския крал Мохамед IV (113 млн. акра) и т.н.

И друг контраст с бедните британци: Тамошните частни банки са най-богатите в света. Те управляват Уол Стрийт и почти цялата глобална икономическа система. А с тези банки са свързани и няколко могъщи „международни“ (реално частни) корпорации като Lockheed Martin, които пък са скачени с англо-американския военно-индустриален комплекс, който на свой ред диктува политиката в значителна част от планетата, вкл. политиката на Дейвид Камерън, Европейския съюз и нейната Комисия.

Откъде са взети данните за доклада? Какво значи, че са взети от ЕС или неговите комисии? Истината е, че данните са от т.нар. преброяване на населението. Нещо интересно и възмутително: Глобата за британците, които откажат да предоставят подробна информация колко са бедни, нещастни и в какви коптори живеят, беше доста значителните 1000 брит. лири. По този показател на Острова дори са преди България и Румъния по корполитическа наглост.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

19 коментара за "Нещастни семейства: Великобритания на трето място в Европа"

 1. -----  25.05.2011 г. | 22:09 ч.

  Сериозно ли бабката притежава една шеста от сушата? Това изглежда невъзможно, къде го прочете?
  За мен кралската сватба беше едно от най – отвратителните събития, не мога да си представя как има хора, измиращи от глад, а ония, за да се оженят, затвориха цял Лондон и изхарчиха десетки милиони.

 2. Стопанина  25.05.2011 г. | 22:16 ч.

  Кой владее света:

  http://www.whoownstheworld.com/about-the-book/largest-landowner/

  Из Циопедия – политически некоректната енциклопедия:

  http://www.ziopedia.org/wiki/Queen_Elizabeth_II

 3. Нед  25.05.2011 г. | 23:53 ч.

  Elizabeth II, as the head of the Windsor crime family, is the co-owner of the monopolistic international narcotics franchise, founded by Baghdad Jew David Sassoon, which it shares with the British Rothschild crime family.

  Инвестира нарко парите в земя. 😉

 4. Стопанина  26.05.2011 г. | 00:09 ч.

  Нед, е толкова ли не можа да го преведеш?

 5. ARRI  26.05.2011 г. | 23:25 ч.

  A ние отново сме на чело на класациите . На първо място сме по самоубийства . Тъжно но факт .

 6. Нед  27.05.2011 г. | 15:49 ч.

  Привет, Стопанино. В случай на неточност се надявам да я коригираш. 🙂

  Елизабет II, като глава на криминалната фамилия Уиндзор, е съсобственик на монополистичния интернационален наркотичен франчайзинг, създаден от багдатския евреин Дейвид Сейсуун, който споделя с британската криминална фамилия Ротшилд.

 7. Aryan  17.06.2011 г. | 20:40 ч.

  Ха-ха! Австралийците и канадците наем ли и плащат на кралицата затова, че живеят на нейна земя? Или ако закъса за мангизи може да продаде някоя друга държава, та да си покрие разходите? Казвал съм ти и друг път, че много ,,олекваш“ с подобни несериозни и наивни изцепки и подбиваш нивото на иначе нелошия сайт.

 8. Стопанина  17.06.2011 г. | 20:49 ч.

  подобни несериозни и наивни изцепки

  … казва някой, който не е чувал думата данъци.

 9. Мислещ  17.06.2011 г. | 20:58 ч.

  Aryan(17.06.2011г.|20:40ч.)
  Нещата не винаги са толкова прости, колкото на теб ти се иска!
  Затова, преди да се „изцвъкаш“ премисли, осъзнай какво искаш да кажеш, пък после намери начин и думи да го направиш. 🙂

 10. Aryan  18.06.2011 г. | 12:27 ч.

  Що бе, Иване, данъците които плащат австралийците данеби да се превеждат в банковата сметка на кралицата? Уж си интелигентен човек, пък се поддаваш на такива евтини манипулации. Виж за САЩ съм съгласен, там наистина данъците отиват директно в джоба на юдейските мафиоти от ФЕД. Плюс това покрай кризата, която сами създадоха, си накупиха на безценица доста недвижимо имущество. Забележи, че в 4 от посочените топ-6, държавата е собственик на тая земя. Само в 2 случая (ФЕД и кралицата) големите собственици на земя са частни лица. Като приемем, че властта на кралицата е фиктивна и фактически няма никакви права върху земите на които уж била собственик, остава само ФЕД, като единствен недържавен т.е. частен крупен земевладелец. Използвайки типичните си манипулации, юдейските кукловоди просто искат да отвлекат вниманието от себе си, слагайки на ,,топа на устата“ кралицата. Тъпи еврейски номера.

 11. Стопанина  18.06.2011 г. | 12:34 ч.

  Не са ти никак ясни нещата и продължаваш да пишеш глупости на търкалета. Ако ФЕД са „юдейски“ кукловоди, такива като кралицата и още няколко рода са кукловоди на кукловодите.

 12. Aryan  18.06.2011 г. | 14:04 ч.

  Ха-ха! Въобще не си в час! Прекалено много надценяваш властта, силата и възможностите на кралицата и Уиндзор като цяло. Преди 200 г. може и да е било така, но не и сега. В днешно време няма как да станеш кукловод, ако не си си извоювал привилегията да печаташ пари, давайки в заем тези пари на правителството, което от своя страна се задължава да ти ги върне с лихва разбира се. Колкото повече задлъжнява правителството, толкова по-лесно манипулируемо и податливо на натиск става то. Единственият начин да се погасяват тия заеми е чрез данъците които се събират от населението, като фактически превръща поданиците на тая държава в твои роби. Та кралицата и Уиндзор не могат да бъдат никакви кукловоди, по скоро са кукли на конци. Истинските кукловоди са Ротшилд, Рокфелер, Морган, Билдерберг, Уорбърг. Едно от условията за да се превърнат в такива е било да унищожат монархиите и аристокрацията, които са били реално техни конкуренти и пречка за постигането на тази им цел. И както виждаме в общи линии са успели. Там където не са могли да унищожат напълно монархиите са им орязали и ограничили напълно властта и правомощията, превръщайки монарсите в някакви бутафорни театрални герои, които си играят на аристократи.

 13. Припомням  18.06.2011 г. | 14:24 ч.

  Като се извинявам предварително за намесата в чужд спор,да напомня на Aryan,че в срещите на Билдербергите участват и кралските семейства.

 14. Нед  18.06.2011 г. | 17:56 ч.

  Ротшилд имат най-голям дял акции във ФЕД.

  Преди години знаех, че най-много недвижимо имущество в света има Ватикана. Говоря за продаваеми земи и имоти.

  За Английската кралица знам, че има около 1 милиярд. Тя макар и на хартия да се води владетел на Канада, Австралия и т.н не може да продаде на никой планини и балкани.

  В Лондон има район – Canary Wharf – ситито (най-скъпата част), който е с по – различна юрисдикция от тази на Короната. Тя е на Ротшилд и там законите на Англия не важат.

  Тъй като Ротшилд контролират парите на 100 държави – печат ги, влиаят на количеството в обръщение и лихвения процент на тези валути, лесно изкупуват всички печеливши компании по света. Първите 500 компании в света са тяхни.

  Това става като централната банка – ФЕД – дава пари на банките от кръга на ФЕД – Голдман Сакс, Банк оф Америка, Сити Груп…И с тези пари се купуват компании и ресурси.

  Когато печаташ парите на много нации и си собственик на централните банки на страните, лесно можеш да обираш народите на тези държави.

  Валутните курсове се контролират от Банката за международни разплащания – Bank for International Settlements.

  Когато, разполагаш с информация на глобално ниво, каква част от спестяванията на хората са в долари, евро, паунди, японски йени и т.н., лесно можеш да направиш бедни тези народи.

  Ако 70 процента от народите имат спестявания в долари и 30 % в евро, като започнеш да намаляваш стойността на долара спрямо еврото, хората ще започнат да продават спадащия долар и да купуват поскъпващото евро. Когато 70 % от хората притежават евро и останалите долари, започва обратния процес – долара започва да поскъпва спрямо еврото, хората започват да продават скъпо закупеното от тях евро, която цена сега спада и започват да купуват поскъпващия долар, който преди са продали евтино.

  Процеса тече при всички валути.

  Валутната търговия се нарича FOREX – forex exchange. Най-смъртоносния бизнес. 99% от хората, които се занимават с валутна търговия по Интернет с марджин губят парите си защото не знаят, как се манипулират цените на валутите и кой ги притежава.

  Болшинството от хората не са запознати с истината за финансовата система и парите без златно покритие.

  Ако парите бяха със златно покритие, банкерите нямаше да могат да заробват нации, народи, просто защото няма толкова злато в света, колкото пари са напечатали и дали срещу лихва на корумпирани, продажни правителства като гръцкото, испанското, ирландкото, американското.

  За разбиращите английски:

  Агенти на правителството се внедряват в демонстрантите и чупят прозорците на средната класа, като се опитват да всеят раздор между гръцкия народ, възстанал срещу корумпираното предателско правителство и банкстерите.

  Страхотно интервю на Алекс Джоунс и Макс Кайзер:

  http://www.infowars.com/max-keiser-mass-rioting-in-greece-as-economists-warn-of-global-armageddon-scenarios/

 15. Aryan  18.06.2011 г. | 18:32 ч.

  Да бе, Нед, абсолютно си прав! Аз просто се опитвам да го обясня тва по малко по-различен начин. В по-кратка и сбита форма, без да навлизам в детайли. Нямам време да се впускам в подробности (има достатъчно информация за тия неща), пък и ме мързи да пиша дълги коментари, ха-ха.

 16. Нед  18.06.2011 г. | 18:58 ч.

  За всички в Америка! Разспространявайте това видео за Рон Пол до вашите приятели американци:

  http://www.youtube.com//watch?v=LXb1MNy0qcs

 17. Gergana  19.06.2011 г. | 19:22 ч.

  Да добавя малко към темата за кукловодите и куклите. На мен поне ми звучи смислено.
  Кръстът, Короната и Евреите…

 18. Стопанина  17.04.2012 г. | 09:49 ч.

  Богатите напускат Великобритания

  Всеки пети британец, който има в банка сума по-голяма от 250 000 паунда възнамерява да напусне завинаги страната, заради престъпността, лошото време и високите разходи за живот. За изселване от Великобритания мислят най-често лондончани, които са на възраст между 25 и 34 години.

 19. Светльо  17.04.2012 г. | 10:52 ч.

  Много британци търсят работа в Далeчния Изток, всекидневно пристигат самолети с британци търсещи по-добър живот в Китай, Индонезия, Малайзия!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.