Стара фалшива снимка в пропагандата за смъртта на Осама

Убийството на Осама бин Ладен е значимо събитие. Човек би предположил, че военната машина на САЩ няма да пропусне случая да направи поне една снимка на покойния водач на терористите, която да бъде използвана за пропаганда на „войната срещу тероризма“. Но корпоративните медии не ни предлагат нищо друго, освен една фалшива снимка, която циркулира в интернет от години. Това, разбира се, няма никакъв смисъл – освен ако някой не се опитва да прикрие нещо, например факта, че трупът на Осама се съхранява в лед от близо едно десетилетие насам.

Според някои новини тялото на Бин Ладен било набързо „погребано в морето“, което означава, че всички героични подробности за драматичното убийство идват от „надежден източник“, какъвто се явяват американските власти. Разбира се, твърде вероятно ще имаме честта да се уверим във всички кървави подробности на приказката, след като трупът на Осама бъде изваден от леда и нагласен подобаващо, за да бъде сниман и изложен за консумация от публиката.

Но фалшивата снимка, която бодро се използва от медии като Daily Mail и London Telegraph даже след като беше посочено, че е манипулирана и тиражирана в интернет от години, се навръзва чудесно с останалите подробности от митологията, свързана с Бин Ладен – фалшивите видеозаписи, фалшивите аудио касети, фалшивите твърдения, че той е поел отговорност за 11 септември. Всичко, свързано с мита Бин Ладен, беше необуздано експлоатирано през последните 10 години от медиите на военно-индустриалния комплекс – така че защо да се учудваме, че сега ни предлагат фалшива снимка, която е представяна като „наскоро убития“ най-търсен терорист на планетата?

Трябва ли да чакаме MSNC да ни каже „мислим, че снимката на покойния Бин Ладен е фалшива“? Не, защото вече знаем, че тя е фалшива. Тази снимка беше разпространена в интернет, преди Обама да стане президент. Тук например е използвана за статия, публикувана преди една година. Както беше илюстрирано от експерти, ефектът на окървавено лице е добавен към една доста стара снимка на Осама, правена преди повече от едно десетилетие. Всичко това обаче не спира телевизионни станции от Близкия Изток и водещи британски вестници да показват безспирно снимката, както и подобни на нея, като „свидетелство“ за смъртта на Бин Ладен.

Въпреки факта, че останките на Бин Ладен почти несъмнено се съхраняват в топсекретна морга на щатските власти поне от 2002 година, снощи Обама победоносно провъзгласи „смъртта“ на Осама в една патетична реч – сякаш президентът лично е дръпнал спусъка. Поредните скандали около родното място на Барак и безогледните убийства на деца в преследването на полковник Кадафи сега ще бъдат заметени под чергата и Обама ще може да се заеме със стратегията си за кандидат-президентската кампания преди изборите догодина. Все пак – както излиза от „новината“ за „смъртта на Осама“ – именно Барак Обама е президентът, който най-сетне е ликвидирал страшния Торбалан.

Можете да сте сигурни, че ще бъдат заглушени свидетелствата на хора от властта, че Бин Ладен е мъртъв от много години, а официалното признание за това е било пазено досега – за най-изгодния политически момент. Както многократно сме документирали, свидетелствата, че Осама е починал още в края на 2001 година, са потвърдени от хора като: Дейл Уотсън от отдела за борба с тероризма към ФБР; бившия държавен секретар Мадлин Олбрайт; пакистанския лидер Беназир Бхутто; редица членове на Съвета за чуждестранни връзки; пакистанския президент Первез Мушараф.

През годините от 2001-ва насам една организация, директно свързана с Пентагона, редовно ни облъчваше с фабрикувани видео- и аудиозаписи. Това показва само, че военно-индустриалният комплекс всячески се опитваше да поддържа жив мита за Торбалан – в главната роля Бин Ладен – докато междувременно военната машина завладяваше Близкия Изток в тъй наречената „война срещу тероризма“.

Но нито за миг не мислете, че окончателното „потвърждение“ за смъртта на Осама ще означава край на „войната срещу тероризма“. Американските войници няма да се върнат от Афганистан, както залавянето на Саддам Хюсеин не допринесе с нищо за изтеглянето ни от Ирак. Напротив – оповестената смърт на Осама ще доведе до още по-усилени военни действия и кръвопролития в региона.

Истински или скалъпени, заплахите за ответни действия на терористите ще послужат за оправдание на властите да извършват още повече въздушни атаки, за повече акции по суша, както и за разгръщане на стратегията за смени на диктатори, прикрити като „хуманитарни акции“. Приживе Бин Ладен имаше пропагандната стойност на Емануел Голдщайн – Торбаланът от „1984“ на Оруел – а сега, след като Осама „окончателно е мъртъв“, американският военно-индустриален комплекс тепърва ще набира сила.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън @ Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

10 коментара за "Стара фалшива снимка в пропагандата за смъртта на Осама"

 1. inranxan  02.05.2011 г. | 20:15 ч.

  бе я мъртъв я си пие някъде мартиното и гледа новините че са го убили

 2. Мислещ  03.05.2011 г. | 09:03 ч.

  Интересно! Днес 03.05.2011г. обявиха по емисиите, че администрацията на Президента Обама обмисля да пусне повече снимки за да….забележете….разсее подозренията към президентската администрация за фалш(лъжа) :)относно ликвидирането на Осама бин Ладен.

  Аз пък ви казвам от опит… :), почне ли някой да се оправдава, като същевременно настоятелно ви убеждава в истинността на твърденията или на действията си…..Лъже, с цел да ви измами! Истината не търпи многословието!

 3. Владимир Помаков  03.05.2011 г. | 20:56 ч.

  Толкова стар и изтъркан похват на дегенератите-във-властта – достатъчно е да прелистите някоя от книгите на Григорий Климов и непременно ще се натъкнете на поне един (но със сигурност на повече) много подобни циркаджийски номера на властващите – и в Америка и другаде – защото естествено те са от едно и също котило: лъжа, измама, заблуда, лицемерие, манипулиране и същевременно патологична жестокост, садизъм – явен или прикрит! Ако наистина Осама бин Ладен е мъртав от 2002 г. защо не знаем при какви обстоятелства е умрял и защо е пазен трупа му в някаква свръхсекретна морга? А и какво ли са правили с трупа му лешоядите-извратеняци?

 4. Литл Монстер  04.05.2011 г. | 02:40 ч.

  Към Мислещ: Уважаеми, първо искам да подчертая че съм съгласна с статиите по-горе! Второ, искам да добавя лека корекция, като човек лишен от слова от хората и подложена на унищожителна и неясна атака от действия!!! “Истината не търпи многословието„-възможно е да е така, но аз Ви уверявам, ЧЕ ЛИПСАТА НА ПРАВИЛНИ СЛОВА СЪЩО МОЖЕ ДА БЪДЕ УНИЩОЖИТЕЛНА, това го казвам ОТ ОПИТ.
  И още веднъж подчертавам, тази забележка не означава, ЧЕ НЕ ПОДКРЕПЯМ изложеното в статиите и коментарите!
  И моля Ви, не ме подлагайте на нова унищожителна критика!!!
  Лека утрин и приятен ден!

 5. Литл Монстер  04.05.2011 г. | 02:42 ч.

  И без това съм толкова далеч, а плещите ми са толкова прегърбени!Благодаря.

 6. Илиян Вълчанов  04.05.2011 г. | 11:04 ч.

  Да се опитам и аз да дам някакво обяснение по „сегащната“ смърт на Осама Бин Ладен. Доколкото знам, Бин Ладен е страдал от тежко и трудно лечимо заболяване още от съвсем млада възраст. Вероятно така и си е заминал от нашия свят. Вярвам също, че смъртта му е документирана както трябва. Обаче, на онзи леко мургав пич от Вашингтон, който иска да изкара още един президентски мандат му трябват червени точки пред американския гласоподавател. Тези точки лесно се получават с помощта на акция, като тази, която се разигра в Пакистан. Затова вярвам, че правителството на САЩ може да извади на бял свят ДНК-доказателства за смъртта на Ладен, но никога няма да покаже фотография на трупа и „героичната“ му смърт, предизвикана от справедливата и дълга ръка на американските специални части.

 7. Стопанина  04.05.2011 г. | 11:15 ч.

  Доколкото знам, Бин Ладен е страдал от тежко и трудно лечимо заболяване още от съвсем млада възраст.

  Става дума за бъбречното заболяване, от което – както твърдят мнозина – е починал преди 10 години в луксозна болница в Саудитска Арабия.

  никога няма да покаже фотография на трупа и “героичната” му смърт

  Ако наистина са запазили замразеното тяло, няма никакъв проблем да го гримират и да го снимат, така че да изглежда като наскоро убит. Но аз видях снимките – на едни от тях лицето е неузнаваемо, а на друга, в която що-годе можем да разпознаем Осама, той изглежда… както изглеждаше преди 10 години. Което, разбира се, изобщо не ме изненадва… 🙂

 8. Van  04.05.2011 г. | 14:28 ч.

  Жалко, че не се намира някой лечител, да речем от класата на Петър Димков. Убеден съм, че ще постави диагнозата за бъбреците само по фотография – най-лявата от горните три. Там се виждат добре характерната измъчена физиономийка, както и очите на бин Ладен. Последното ще рече, че при подгодящо качество на снимката и след увеличение, ще може да се приложи и ирисова диагностика.

  🙂

 9. Илиян Вълчанов  05.05.2011 г. | 08:10 ч.

  Няма нужда да се пази тяло, при сегашното ниво на технологиите и квалификацията на специалистите от филмовата индустрия. Всяко холивудско студио може да направи чудеса от силикон и каучук, плюс добавка на „естествен“ материал от някоя морга 🙂

 10. Стопанина  12.05.2015 г. | 22:27 ч.

  Въпрос с четири години закъснение:

  Лъжат ли САЩ за убийството на Осама бин Ладен?

  Явно въпросът не е въпрос, докато не се зададе от някой с Пулицър, който да опере пешкира, в случай че въпросът се окаже политически некоректен. 😆

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.