Европейската комисия забранява билките

Съгласно Директива 2004/24/ЕС, почти всички билкови лекарства и хранителни добавки ще станат незаконни в ЕС от април 2011 година. Действията на Европейската комисия започват да стават все по-неадекватни. В един момент научаваме, че е прокарана поредната директива за която никой и хабер си няма, пан-европейски закон, засягащ милиони и милиони хора, без по някакъв начин да е взето мнението и съгласието им.

ЕС: Ще правиш това, което ти се нареди!

В същото време сме свидетели на някакъв представителен натиск върху отделни страни членки на Евросъюза за максимална прозрачност, примерно на общинските дела. Страни като България редовно са критикувани, за това, че важни за обществото решения, проекти, закони се приемат без задължителното предварително обществено обсъждане. И тук двойният стандарт на еврочиновниците лъсва като… да не казвам като какво.

Продължава тук »

Автор: Валентин Фъртунов

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

12 коментара за "Европейската комисия забранява билките"

 1. Калин  19.03.2011 г. | 01:38 ч.

  От какво се правят лекарствата, ако не се използват билки? Фармацията е точно наука за лечебните качества на билките. Това трябва да се спре с подписки. Лекарствата, които правят некадърно, не лекуват, не действат или имат тежки страничини ефекти

 2. mira  19.03.2011 г. | 12:53 ч.

  Ама естествено че ще забранят билките, даже се чудя как по рано не са ги забранили!

  Нали трябва да се лишат хората от алтернатива та искат-неискат да са принудени да си купуват лекарствата на фармацевтичните компании!

 3. dragonn  19.03.2011 г. | 13:13 ч.

  Очаквам след тази директива след време да намалее и литературата за билкарството.

 4. Михаела Азнахара  19.03.2011 г. | 16:21 ч.

  Забележително е как всички подобни действия, включително онези за „сексуалното просвещение“ на деца и ранната интелектуализация, се извършвата под предлог „за сигурността на хората“. Удобно е да се внушава в какъв несигурен свят живеем и как разни институции ни „спасяват“. Така, докато сме заети с оцеляването си и да се пазим от билки, вируси и бактерии-човекоядци, липса на знания и дипломи, емоционална неудовлетвореност, наднормено тегло и други дрън-дрън, удобно се превръщаме в овце, които кротко пасат лъжи и манипулации от пасището на Черните ложи, а „пастирите“ трупат милиарди.

 5. Мислещ  19.03.2011 г. | 17:06 ч.

  dragonn
  Все пак ние Българите сме привилигеровани, имаме си Петър Димков. Свали си „Българска народна медицина“ на Петър Димков.Като го споменах, се чудя как попчетата не са се сетили за него, народен лечител, доктор и билкар. Чудно ми е него като какъв ще го определят.

 6. darin  23.03.2011 г. | 01:49 ч.

  Има петиция срещу това, подкрепете я, за да отиде в Европейския съд

 7. Гошко  23.03.2011 г. | 22:19 ч.

  Драги, Мислещ, ако попчетата разберат, че се е увличал по Дънов сто процента ще му намерят колая на Димков.

  Иначе е много ценен. Имам две негови книги.

  Народът ни добре го е казал:“За всяка болка, си има билка“!

 8. Ясен  25.05.2011 г. | 10:31 ч.

  Тайничко се надявах Кодекс Алиментариус да не се приложи от децември 2010, но ето – 4 месеца след това, плана е налице.

  все по–нелегални ставаме…

 9. Астролог  25.05.2011 г. | 15:05 ч.

  Това, че е приет този кодекс, означава ли, че автоматично се прилага във всички страни без обсъждане? За какъв суверинитет говорим тогава?

  В случая с ГМО някои страни бяха против, не изключвам за някои страни това също да не е приемливо от икономическа гледна точка.

 10. Нед  25.05.2011 г. | 18:17 ч.

  Има една книга на доктор Георги Станков – “Универсалния Закон”.Работил е дълги години в една от най-големите фармакологични компании. В тази книга той казва, че веществата в лекарствата не притежават енергетичния заряд на веществата в растенията.

  Доктор Георги Станков е написал два тома по КОСМОЛОГИЯ и по тях се преподава в Масачузетския технологичен институт (Massachusetts Institute of Technology).

  Открива формулата на Универсалния Закон и немска фондация обявява награда от 100 000 марки за този, който обори формулата.

  Книгата мисля, че може да се намери в Интернет.

  А що се отнася за забраната за билките, нека ги забранят на хартия. Нелегалния пазар винаги ще го има. Мирно не съгласие подобно на метода на Махатма Ганди. И тиха употреба от цялото население. От уста на уста. От приятел на приятел. 🙂

 11. dragonn  26.05.2011 г. | 01:00 ч.

  Това не го бях чел за “Универсалния Закон”. Нед благодаря!

 12. Астролог  30.05.2011 г. | 16:19 ч.

  петиция срещу ограниченията:
  https://secure.avaaz.org/en/eu_herbal_medicine_ban/?cl=1041790601&v=8982

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.