Хилъри Клинтън признава: Ние губим информационната война

Държавният секретар на САЩ предупреди своите съмишленици-глобалисти, че корпоративните медии в Америка са смазвани от информационните мрежи, разпространяващи истински новини. Хилъри Клинтън направи това завоалирано признание пред комисия, разглеждаща приоритетите на американската външна политика. Тя подчерта още, че държавата се нуждае от още пари, защото военно-индустриалният комплекс „губи информационната война“ срещу медии като Russia Today (Русия днес) и Ал Джазира.

„Ние сме във информационна война и губим тази война“ – предупреди Клинтън в опитите си да намери повече пари за финансирането на пропаганда, която да заглуши чуждестранните медии и най-вече Russia Today – медията, която печели информационната война срещу глобалистите, като редовно дава трибуна на личности като Алекс Джоунс, Макс Кайзер, Уейн Мадсен, Пол Крейг Робъртс и Уебстър Тарпли. Един от показателните случаи, че властите се страхуват от Russia Today, беше, когато рекламни плакати на тази телевизия бяха забранени в американските летища.

Клинтън отбелязва: „Руснаците направиха телевизия на английски. Гледала съм я в няколко държави и беше много поучителна.“ Става дума именно за Russia Today, която може да се гледа по целия свят и която покрива теми, които кастрираните американски медии дори не докосват – например истината за 11 септември 2001 г., срещите на Клуб Билдерберг, намесата на глобалистите в революционните движения на Близкия Изток и Северна Африка.

Докато щатските медии продължават вманиачено да разглеждат всичко през призмата на двуполюсния модел – „левите“ и „десните“ движения – телевизии като Ал Джазира, китайската CCTV и Russia Today „печелят“ и набират все повече зрители, защото се концентрират върху съществените новини, казва още Клинтън. Първата дама е категорична:

„Може да не сте съгласни (с мен за чуждите телевизии), но (като ги гледате) имате чувството, че получавате истински новини по всяко време, вместо милиони реклами, разни коментари от празнословни водещи и тем подобни неща. Нашите новини не са особено информативни.“

И добавя:

„Ал Джазира е лидерът, който буквално променя умовете и настроенията на хората. Харесвате я, мразите я – тази медия наистина е ефективна.“

Клинтън признава още, че американската телевизия е силно изродена и създава негативни възприятия за САЩ у чуждестранните зрители:

„Спомням си как веднъж един афганистански генерал ми каза, че доскоро е вярвал, че всички американски мъже се боричкат, а жените им се разхождат наоколо по бикини. Това е защото единствените ТВ предавания, които е гледал, са „Спасители на плажа“ и кеча на World Wide Wrestling.“

„Нашите частни медии, особено тези с културна насоченост, често работят против идеалите, които изповядваме като американци“ – казва Клинтън, като така признава, че щатските телевизии до такава степен са пропаднали, че застрашават самото общество.

Разбира се, Хилъри Клинтън е член на Съвета за чуждестранни връзки и един от изтъкнатите глобалисти. По тази причина едва ли наистина е толкова загрижена за изконните ценности на обществото. Очевидно е много по-притеснена заради факта, че американските корпоративни масмедии прогресивно губят доверието на публиката. Масмедиите редовно са осмивани и унижавани от сериозните малки медии, което пречи на военно-индустриалния комплекс да продава войни и да натрапва без опозиция официалните версии за събития, които се използват за ограничаване или премахване на гражданските права и свободите на хората.

Това е и причината Клинтън да се бори срещу опитите на републиканците да намалят двойно бюджета на държавния департамент. И пак по тази причина Клинтън поощрява използването на социалните мрежи за разпространение на американската военно-индустриална пропаганда чрез публикации в Twitter на арабски и фарси (персийски, ирански). Също така, според новина на Computerworld „американските власти са поръчали от HBGary Federal разработката на софтуер, който ще позволи използването на фалшиви самоличности в социалните медии с цел манипулирането на общественото мнение по скандални или спорни теми, както и разпространението на пропаганда“.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън

Източник: Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

4 коментара за "Хилъри Клинтън признава: Ние губим информационната война"

 1. zaharia  03.03.2011 г. | 23:55 ч.

  Има от какво да се притеснява кака Хилари, защото повечето хора отдавна се се пренасочили към алтернативни медии и източници на информация. Те глобалистите затова се борят със зъби и нокти да направят Интернета по-малко свободен, ние пък сме длъжни да се борим със зъби и нокти да го пазим колкото е възможно по-свободен…

 2. Мислещ  04.03.2011 г. | 01:06 ч.

  Малко се съмнявам, с такава лекота и пред широката публика да прави признание, касаещо националната им сигурност, че са се издънили! В същото време, четеме: …Според новина на Computerworld „американските власти са поръчали от HBGary Federal разработката на софтуер, който ще позволи използването на фалшиви самоличности в социалните медии с цел манипулирането на общественото мнение по скандални или спорни теми, както и разпространението на пропаганда“….
  По скоро ми звучи, като дезинформация, имаща за цел постигане на по далечни намерения, какви не знам.

 3. ВК  05.03.2011 г. | 05:38 ч.

  http://www.prisonplanet.com/

  това е много, много известен сайт в америка, а в Америка се знае вече много, точно от малките частни телевизии, те и големите са си частни де

  Но ето този сайт на ЛаРуш си заслужава много също

  http://www.larouchepac.com/

  още повече, че няма реклами никакви , той е насочен към идеята, как да се спрат глобалистите, да им се вземе играчката, да си спомнят за истинската Хамилтонова идея, как и за какво да се печатат парите, а не да се вземат заеми, за Гласс Стийгъл

 4. Димитър  07.03.2011 г. | 12:48 ч.

  На лъжата краката са къси.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.