Глобалното затопляне вледени Япония

Тези снимки на японските планини са направени само на 300 метра надморска височина. Зимата в тази област на страната трае от ноември до април, като дебелината на снега понякога достига 20 метра. Снежният каньон Юки-но-Отани в префектура Тояма често е наричан „Високопланинския път Татеяма“.

Кликнете тук за още тазгодишни снимки на „безснежни зими“, все обещавани от алармистите за „глобалното затопляне“.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

8 коментара за "Глобалното затопляне вледени Япония"

 1. Емил  07.01.2011 г. | 14:18 ч.

  Благодаря за линка! Обаче едно изследване твърди, че „глобалното затопляне“ ще покуши и това място:
  „One predicted temperature increase is between 2°C and 3°C (3.6°F and 5.4°F)“
  http://www.climate-charts.com/Locations/j/JP47672.php

 2. Минаващ  15.01.2011 г. | 04:13 ч.

  Аве, Стопанин, вземи една снимка на ледниците от 2000-та и една от 2010 година, сложи ги една върху друга и виж коко много се губи. Очевидно е, че има глобално затопляне, а последиците се виждат по целия свят.

 3. Zukerman  19.01.2011 г. | 02:31 ч.

  „Губи“ се на едно място, на други две се трупа. Ама човек трябва да страда от липса на предубеденост и да чете повечко. Наример да прочете статията за умението да се правят взаимни връзки…

 4. Стопанина  20.01.2011 г. | 10:31 ч.

  Минаващ,

  Приетата практика е да се цитират източници. Откъде са тези снимки и аз как да съм сигурен, че наистина са правени през един и същ ден от годината? Все пак мога да се ориентирам:

  1. „Снимките“ са правени не от спътник в космоса, а в програмата Google Earth. Ледовете са добавени във фотошоп.

  2. Такава снимка не може да бъде направена в реалния живот, защото няма спътник, който да минава така над северния полюс. Това е no fly зона и за самолетите.

  3. Увеличението на ледовете през последните години са цитирани от сериозни източници в Пентагона и РАН, с точни данни за обема, както и разделение на положението по месеци.

 5. Георги Георгиев  20.01.2011 г. | 11:44 ч.

  Ледовете са добавени във фотошоп.
  ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  При това доста некадърно направено. Личи си от самолет, че е пипано само в по.безопасни за манипулиране зони. В частта където има малки парченца снегове и ледове, съчетани със земни профили, не е пипано въобще. Естествено не може да не направи впечатление, че огромни маси лед за премахнати, а нежни и малки нишки лед са оставени нестопени, което противоречи на всякакви „закони на топенето“

 6. Стопанина  20.01.2011 г. | 11:50 ч.

  В този материал…

  http://www.ivanstamenov.com/2009/11/670/

  …има и още две фотошопски манипулации на алармистите. 🙂

 7. Руси Иванов  14.02.2011 г. | 20:52 ч.

  Затопляне ще има НО то си е нормално, а глобалистите искат да го използват за „внедряване“ на новите си нискоефективни технологии и най-вече се интересуват от ПЕЧАЛБАТА си.
  Остров Гренландия например е наречен Гриин ландия – то ест ЗЕЛЕНА ЗЕМЯ навремето и няма нищо чудно пак да си стане зелена НО глобалистите искат да ни убедят че това затопляне е резултат от човешката дейност на планетата и трябва да изкупуваме техните еко технологии или продукти – то ест ДА ТРУПАТ ПАРИЧКИ.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.