Климат: Засилената слънчева активност охлаждала Земята

Един току-що излязъл доклад нанесе поредния удар върху теорията за глобалното затопляне, повдигна редица нови въпроси и вероятно ще се окаже аргумент в полза на скептиците за климатичните промени. Доскоро се предполагаше, че колкото по-слаба е активността на Слънцето, толкова по-слабо е затоплянето на Земята. Но най-актуалното изследване, извършено в периода 2004-2007 г., дава основания да се смята точно обратното.

При намаляването на слънчевата активност в края на един от слънчевите 11-годишни цикли се оказа, че количеството на енергия, достигаща до Земята във видимите дължини на вълните, всъщност расте, а не намалява. Учените смятат, че е възможно при увеличаването на активността в следващия цикъл да се наблюдава охлаждащ ефект по земната повърхност. Това би обяснило и защо на нашата планета се отчитат редуващи се периоди на затопляне и охлаждане, въпреки че активността на Слънцето като цяло нараства.

Ако резултатите от това изследване се потвърдят не само за краткия период на проучването, но и за по-дълги отрязъци от време, това ще обясни периодите на слаби затопляния в някои от сегашните климатични модели. Но като цяло ще събори из основи цялата представа за климатичните промени. Скептиците за глобалното затопляне вероятно ще използват резултатите, за да подкопаят още повече недоверието към науката на алармистите, особено що се отнася до Слънцето и неговото въздействие върху климата. (Защото пропагандаторите на антропогенното глобално затопляне много обичат да винят хората за промените в климата, а не нещо, от което не могат да събират карбонови данъци и върху което не могат да оказват диктаторски и геноциден контрол – бел. Стопанина)

Професор Джоана Хайг от Лондонския имперски колеж, която е ръководила новото проучване и изнесе доклада с резултатите, призна:

„Резултатите ни принудиха да признаем, че не знаем почти нищо за влиянията на Слънцето върху климата (на Земята, а и на другите планети от Слънчевата система – бел. Стопанина).“

Източник: Daily Mail UK

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

8 коментара за "Климат: Засилената слънчева активност охлаждала Земята"

 1. dragonn  16.10.2010 г. | 03:06 ч.

  Какъв беше тогава смисъла на бруталните реклами на екофашистите, да се призовава към намаляване на населението за да спасим Земята, щом и те в крайна сметка не знаят за какво става дума.

  Тъпи екофашисти нещата не стават с призовавания и реклами а с даване на личен пример. Дайте пример на останалите как да спасим Земята като се хвърлите всички накуп от някой мост.

 2. greta  16.10.2010 г. | 20:24 ч.

  По тази логика-закриване на индустрията, премахване на автомобилите,спиране на военната индустрия, спиране на замърсяването

 3. Мислещ  20.10.2010 г. | 23:29 ч.

  Няма логика в лозунга смърт за едните за да живеят другите…..разберете това е против волята на Бог….дори и самият стопанин винаги го е подчертавал дебело – всички сме Божии чада и равни пред него. Как може аз да съм добре, когато желая смърта на другия, толкова е лементарно, че се чуда как хората не го разбират и се лашкат по измислени демагогии….та чрез нас Българите Бог е дал насоката за световен мир и Любов между хората….да си припомним за Кубрат с неговия пример пред синовете си….една стрела може да се счупи лесно, но наръча от стрели никога.

 4. Vladimir Pomakov  24.10.2010 г. | 21:47 ч.

  Ама то има и у нас нормални хора – ст.н.с. Катя Георгиева от и-тута по слънчево-земни въздействия на БАН. Цитирам от интервюто й за в-к Република:
  „Глобалното затопляне вече не е на мода. Сега клубът на Билдербергерите вече ще се бори с ъс захлаждането“…“ Тия (разните медии, които повтарят като папагали за затоплянето) още не са чули новите указания на Билдербергерите. Освен това наистина Арктика се топи, но на други места ледът се увеличава. Но този факт не беше удобен на Билдербергерите и затова е малко известен. На тях им беше удобно да манипулират нациите с глобалното затопляне, за да ни продават „екологичните“ си идеи като налагането на „данък въздух“ например.“ Ете, на тая жена – ако я срещна някъде – ще й целуна ръка и ще й кажа, че съм неин почитател доживот!
  ВладПомак

 5. соня  12.06.2011 г. | 16:47 ч.

  Ето Ви и статия от българин, поместена в брой 3, март, 2009г. в най-хубавото българско списание „Осем“ 🙂
  „Започва глобално застудяване!“ проф.д-р Борис Комитов

 6. Viktor  17.06.2011 г. | 14:11 ч.

  Слънцето навлиза в период на покой

  Слънцето скоро ще навлезе в необичаен дълъг период на намалена активност., като към 2020 г. слънчевите петна ще изчезнат за много време

  източник:http://www.dnes.bg/science/2011/06/16/slynceto-navliza-v-period-na-pokoi.121423

 7. Бай Оня  28.02.2016 г. | 16:16 ч.

  Глобалното затопляне е една измама, използвана от САЩ и Запада за спъване икономиките на Източна Европа и незападния свят! Сриването на „Империята на Злото“ САЩ, е жизнено важно за спасяването на Земята!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.