Китай, САЩ и България: Отровите и ранния пубертет

Гърдите на женски бебета от Китай започнаха да растат, след като бяха хранени с мляко, натъпкано с хормони. Страховитото събитие предизвика бъркотия сред родителите от централен Китай, които се опасяват, че сухото мляко, с което хранят децата си, е причината за преждевременното полово съзряване.

Ежедневникът China Daily съобщава резултатите от медицинските тестове, извършени върху три от „тестовите“ бебета на вързаст между 4 и 15 месеца. Те показват, че половите им хормони надвишават тези, циркулиращи в здравите зрели жени. Всички бебета с тези симптоми са били хранени по една и съща формула.

Д-р Янг Кин, главен физиолог в детското отделение на тамошна болница, е цитиран да казва:

„Количеството на хормоните в тези бебета определено показва, че има проблем.“

Той е препоръчал на родителите да спрат използването на формулата със сухото мляко и настоява то да бъде подложено на химически анализ. Искането му обаче не е уважено. Тамошните власти по сигурността на храните са отхвърлили и молбата на една от майките за разследване на млякото, произведено от компанията Synutra. Обяснението е, че не извършвали тестове по молба на потребителите.

Източник: Дейли Мейл

Още по темата – резултатите от американско изследване:

Все повече момичета навлизат преждевременно в пубертета

Девойките в САЩ започват половото си съзряване на все по-ранна възраст – заключава ново изследвано, цитирано от CNN. Експертите не са сигурни за причините, но подозират комбинация от различни фактори, включително ширещия се проблем с наднорменото тегло и субстанциите от околната среда.

Химикалите в заобикалящата среда – особено Бисфенол-А (BPA), който се намира в много продукти от твърда пластмаса – могат да влияят на хормоните, казва Гари Берковиц, лекар и професор към медицинския факултет на колежа „Милър“ в Маями. Външни въздействия още по време на детството и дори в утробата могат да допринесат за появата на ранен пубертет, се казва и в друго изследване, публикувано в сп. „Pediatrics“.

Източник: CNN

Коментар от Стопанина: 6-годишната дъщеря на мои познати също има този проблем, както и няколко нейни съученички. Родителите й са убедени, че ранното развитие на гърдите й се дължи на химикалите и отровите, с които тъпчат пилетата – пилетата, с които после са хранили дъщеря си. Преди да се появят първите симптоми в дъщеря им, всички в продължение на близо месец по няколко пъти седмично са яли печени пилета, купувани от едно и също място. Не знам името на фирмата, която предлага тези пилета, но не мисля, че проблемът с отровите в месото е изолиран случай.

И тепърва имаме да отчитаме последиците от ГМО-тата…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

15 коментара за "Китай, САЩ и България: Отровите и ранния пубертет"

 1. христи  10.08.2010 г. | 18:41 ч.

  ФОРМУЛАТА Е ГМО=ДИАБЕТ,РАК И СМЪРТ,ВАШИТЕ РАЗСЪЖДЕНИЯ ВОДЯТ В ПОГРЕШНА ПОСОКА,СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА МЪЖЕТЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА ГЪРДИТЕ.Казвам го в УЛТИМАТИВНА ФОРМА ЗАЩОТО ЗАЩОТО ВЛАСТТА ПРЕСЛЕДВА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ДОБЕРАТ ДО КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ.БЕЗ ИЛЮЗИИ

 2. Припомням  10.08.2010 г. | 23:09 ч.

  Да,няма нищо чудно,че момичетата се превръщат в жени твърде рано,или че все по-често срещаме женствени момчета.Обърканата функция на жлезите с вътрешна секреция води до неестествени промени в организма.
  Изходът от това е да се храним с плодове и зеленчуци от собствена градина,поне тези,които имат.Но както е тръгнало,май идва краят на личните стопанства.И това само защото позволяваме да ни се качват на главите т.нар. „властимащи“.

 3. zaharia  11.08.2010 г. | 00:20 ч.

  Стопанино, че тя тази статия си е за раздела Евгеника, всичко това се прави умишлено, защо ги лансират и ракламират толкова тези сухи млека и изкуствени храни? Нашите баби като не са яли сухо мляко не са ли станали хора? Аз имам 2 прабаби, които доживяха до над 100 години и съм сигурна, че те не са яли сухи млека!

  Много ме е жал за тези деца, защото едва ли ще живеят нормално като почне да им идва в първи клас, а те с нищо не са виновни горкичките…

 4. Стопанина  11.08.2010 г. | 00:28 ч.

  @zaharia

  Така е, сложих етикет „евгеника“.

 5. христи  11.08.2010 г. | 08:31 ч.

  От последващите коментарии се вижда,че българинът коментира бъдеще и настояще си като телевизионен зрител, а не като човек.Сигурен съм, че тези хора,ще платят за ЧИПА който ще им слагат безплатно.
  Биороботи.Прости ми Боже.

 6. Georgi  11.08.2010 г. | 12:48 ч.

  Хриси, ако оценяваш поне малко предоставената ти възможност да публикуваш коментарите си, а така също и останалите които четем, моля те да проверяваш какво и как си написала преди да го публикуваш. Неграмотността не е порок, но нежеланието да положиш усилие се квалифицира с една дума – мързел.

  Благодаря

 7. христи  11.08.2010 г. | 14:02 ч.

  Аз Ви подавам ръка а ти ми хвърляш усмирителна риза.Моите извинения но бъди конкретен.Защо Пентагона е министерство на отбраната а ние имаме 5 пръста.Истината ще те направи свободен.Сивите имат 6 пръста.Извинявай ако съм Ви засегнал.Щом пожарникар държи кормилото то има и пожар.Мойте извинения.

 8. Стопанина  11.08.2010 г. | 15:07 ч.

  Христи, най-любезно те моля да не пишеш само с главни букви. Това се смята за крещене. Иначе по коментарата ти – не знам дали сивите имат шест пръста, но знам, че пожарникарят не държи кормилото, а е една марионетка, която държат други.

 9. Мемо  11.08.2010 г. | 15:31 ч.

  Христи, може ли да обясниш какво точно имаш предвид, щото нещо не можах да те разбера? То и аз малко неразбираемо пиша, ама ти вкара извънземни, Пентагона, Мин. на отбраната, шестопръстни (да не би и сем. Симпсън да са намесени в конспирацията?!), пожарникари (тука да не става въпрос и за Русия?)? Наистина – може ли да ни обясниш какво точно имаш предвид?

 10. Хлебарова  11.08.2010 г. | 22:44 ч.

  А ЗАЩО ПРОСТО НЕ СЕ СПРЕ ЯДЕНЕТО НА МЕСО, за да няма „ох, ама ние храним децата си с боклуци и отрови“……….

 11. Стопанина  11.08.2010 г. | 23:19 ч.

  Как трябва да се спре? Със забраняващ закон?

  Спираш и толкова – проблемът се решава.

  Въпрос на личен избор.

 12. христи  12.08.2010 г. | 09:40 ч.

  Когато ядеш домат със гени на риба и краве сирене от палмово масло това вегетарианска или не вегетарианска храна е.Когато организмът ти е настроен да образува холестерол то какво значение има холестерола в сиренето.Поздрави на сем.Симпсъм.За какво ти е противокосмическа отбрана която не може или не иска да засече лазерният лъч който предизвиква пожарите.Да не смяташ,че у нас положението е различно.Ако решиш да изтриеш моите коментарии ще е най добре.Поздрави от татко Барба.Стойността на информацията е в нейната неочакваност.

 13. Georgi  12.08.2010 г. | 17:26 ч.

  христи, познавах един такъв като теб с диагноза. Горкия човек. Нямаше и за минута покой 🙁

 14. христи  12.08.2010 г. | 17:37 ч.

  Баща ми почина 1970г. и ми каза,че бройлерите са от 2 раси които се борят за надмощие за да растът по бързо но нямат поколоние.40 години личен избор.Само какъв избор.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.