Зинер ван Ренсбург: Видения и пророчества за бъдещето

Николас Петер Йоханес ван Ренсбург (30.8.1862 – 11.3.1926 г.), наричан с прозвището Зинер, е бур – южноафрикански селянин от холандски произход. Сънародниците му от Южна Африка го смятали за пророк, заради което го наричат и Зинер – това е думата за «гадател» и «врач» на африканс.

Видения

В основата на неговите видения неизменно стои загрижеността за благоденствието на бурите и Германия. Той ги е получавал като картини, които се нуждаели от интерпретации. Например когато в едно от виденията си видял растението американска агава, той го разтълкувал като предвестник на една важна среща, събрание или парламент. Вярва се, че правил множество точни предсказания за локални събития, включително за датата на смъртта на Коос де ла Рей (генерал във Втората бурска война), и политическите промени в Южна Африка след собствената му смърт.

Понякога виденията му засягали международни събития, сред които и такива като началото на Първата световна война и възхода на комунизма. Ван Ренсбург понякога не е можел да тълкува виденията си. Тези, описани по-долу, все още са свободни за интерпретации, като мнозина вярват, че се отнасят за бъдещи събития.

Пророчества, направени от 1899-а до смъртта на Зинер през 1926 г.:

• Изходът от Бурската война

• Голямата грипна епидемия през 1918 г.

• Англия губи всичките си колонии

• Независимост за Ирландия

• Атомната катастрофа в Чернобил на 26 април 1986 г.

• Смъртта на Лейди Даяна. Разводът и трагичната кончина «при автомобилна катастрофа на една красива английска лейди, която ще бъде оплаквана от целия свят».

• Англия ще бъде поразена от седем ужасни беди (plagues – болести, наказания), когато наближи Третата световна война

• Гражданска война в Босна

• Д-р Хендрик Фервурд, бивш премиер, ще загине от ръката на близък приятел

• Освобождаването на Нелсън Мандела от бившия президент Фредерик Вилем де Клерк

• Т.нар. Necklace убийства на черни от черни в ЮАР

• Южна Африка управлявана от черно правителство

• Япония ще бъде унищожена от земетресения

• Етническо насилие в Русия и Европа

• Расовото насилие ще се разрази по целия свят, след като дойде новият век и започне Третата световна война, в която Германия и Америка ще воюват като съюзници

• Лазерни оръжия? Страховито е да четем предсказания, правени през 1920 г., в които се говори за Третата и Последна война в началото на 21 век, в която армиите на света ще ползват нещо, което ван Ренсбург описва като «ужасни електрически лъчи, които сеят смърт и унищожение отдолу и отгоре, като напояват земята с кръв».

Ван Ренсбург описва събитията на бойните полета по света с такива детайли, сякаш самият той е непосредствен свидетел. През 1918 казва:

«Виждам, че се задава време, когато целият свят ще бъде разтърсен. Това ще бъде началото на Третата, която ще бъде и последна световна война, и всичко ще бъде объркано. Тогава видях една змия да лежи на изораната (изтърбушената) земя. Не виждах главата или опашката й. Тогава видях и моята дъщеря – Анна, която седеше и пишеше, и осъзнах, че когато дойде това време, никой по света няма да може да разбере главата или опашката (да хване края – бел. Стопанина) на моите пророчества. След това помолих дъщеря ми да записва виденията ми, за да може всеки да разбере, когато онова време настъпи.»

СПИН

След едно видение през декември 1917 г. и друго през март 1918 г. бурският пророк казва, че развратът ще залее света. Той видял избухването на страшна болест като следствие от неморалните връзки. Предимно черните щели да умират от нея. Тя щяла да се разпространи по света, но белите щели да бъдат относително слабо засегнати. Във видението му един възрастен, дребен «кафир» (африкански туземец), облечен в женски дрехи, седял някъде в Европа и от него се отделяли изпражнения, които се търкаляли на запад – той бил напълно засегнат от болестта, а западните народи също щели да бъдат заразени. Пророкът предсказал още моралния упадък на света, разврата и порнографията, заради които щяла да се появи тази ужасяваща болест, предавана по полов път. По онова време все още никой не е подозирал за СПИН.

Разводът и смъртта на принцеса Даяна

Според професор А. Г. Раат от Университета на Ориндж Фрий Стейт, бурският пророк през 1919 г. предсказал развода на принц Чарлз и принцеса Даяна. Ван Ренсбург казал, че «развод ще надвисне над главата на много уважавана британска лейди с благородническо потекло. А когато тя умре, гответе се за избори». Той (проф. Раат) пояснява: «Когато той (ван Ренсбург) види зряла пшеница, значи (след предходните събития от видението) предстоят избори.»

Точно така и стана. Няколко дни, след като принцеса Даяна загина на 29 август 1997 г., Народната партия (NP) и Африканският национален конгрес (ANC) проведоха избори. След три важни видения от януари 1916 г. и септември 1920 г. пророкът описва как на принцеса Даяна ще й бъде отнето всичко след развода, а внезапната й смърт ще хвърли цяла Англия в траур. След това той уточнява, че тази «лейди» ще загине при автомобилна катастрофа, която ще бъде предизвикана с «подли измами». Скандалът – казва ван Ренсбург, – който тя ще предизвика в кралския дом, е причината за нейната смърт.

И досега се тиражират слуховете, че Даяна е очаквала дете от арабския си любовник, както и че е имала намерение да се омъжи за него.

Южна Африка

1960-1994 г. Южноафриканското правителство ще губи все повече от влиянието си върху събитията и обстоятелствата, тъй като е «забравило» за своя Господар и Бог, който преди всичко му е поверил страната. Утринната молитва в парламента се отменя през 1972 г., за да не се дразнят мюсюлманите и индусите.

1994 г. Господин ван Ренсбург правилно предрича освобождаването на г-н Мандела, политическите му връзки (комунизма) и неговия измамен и жесток «мир», «проповядван» както от самия него, така и от партията му.

От 1994 до смъртта на Нелсън Мандела ще е време, през което бурите ще изгубят силата си в парламента, ще бъдат репресирани, избивани и отчуждавани. Африканският национален конгрес е партия със 70% представителство, затова режимът трудно може да бъде определен като демокрация.

След смъртта на Нелсън Мандела ще дойде ново и много уравновесено правителство. Точно след смъртта на Мандела ще има големи брожения и прояви на гражданско неподчинение, последвани от локална гражданска война за земя и власт (в 3 от 7 провинции). Тези действия обаче ще бъдат краткотрайни. Бунтът ще бъде ограничен в един граничен град на име Приеска, а после организаторите на въстанието ще бъдат разпилени. Ван Ренсбург пророкува, че ще бъдат транспортирани оръжия по една железница до този град. (Тази железопътна линия беше завършена миналата година.)

По време на новото правителство (след това на Мандела) Господ ще се върне да установи хилядолетното си царство на Земята, но преди това ще има големи злини по света, в резултат на които много европейци ще потърсят убежище в Южна Африка. Второто пришествие на Господ, бидейки юбилейна година (петдесетгодишнина), ще доведе до разширяване на границите на ЮАР отвъд Зимбабве и Намибия.

Записани са изумителни подробности за тези видения и пророчества. Символите, явяващи се в съновиденията на Зинер, са последователни и логични, като могат сравнително лесно да бъдат интерпретирани.

Светът (особено Англия, Франция и САЩ)

Америка и Англия ще банкрутират и силно ще задлъжнеят.

Англия ще бъде напълно унищожена. Дори земята (на британците) ще се изпари след едно руско нападение на Европа през Турция, при което ще бъдат ползвани ужасни оръжия. (Вижте пророчествата на Алоис Ирлмайер – бел. Стопанина)

Нападението (на руснаците) ще бъде спряно във Франция от германо-американски сили. Ван Ренсбург уточнява, че Германия ще получи нова «невиждана по-рано» технология от Америка, която те (немците) ще ползват за спирането на руската инвазия. САЩ няма да могат да реагират веднага заради една жестока атака върху техните войски, земя и финанси.

Проблемите на Южна Африка – продължава ван Ренсбург – ще са много по-незначителни в сравнение с тези на други държави и няма да са толкова жестоки, тъй като Бог ще изпрати силата и благословията Си. ЮАР ще стане сигурно убежище за християните по цял свят.

* * *

Документален филм за Зинер ван Ренсбург има тук, тук и тук.

Източник: BlogSouthAfrica.net

Благодарности за inranxan за връзката към интересния материал!

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

26 коментара за "Зинер ван Ренсбург: Видения и пророчества за бъдещето"

 1. BOBBY  04.08.2010 г. | 16:50 ч.

  Абсолютно всичко,което е казал за ЮАР e истина.

 2. inranxan  04.08.2010 г. | 17:53 ч.

  ето една поучителна серия филмчета…. това е линк за първото – с превод
  http://www.vbox7.com/play:6c8860bd&al=1&vid=

 3. zaharia  06.08.2010 г. | 01:40 ч.

  „Второто пришествие на Господ, бидейки юбилейна година (петдесетгодишнина), ще доведе до разширяване на границите на ЮАР отвъд Зимбабве и Намибия.“

  Ето това не можах да го разбера, защото тази година (2010) е юбилейна за Африка – 16 африкански държави празнуват 50 годишнина от своята независимост от колонизаторите.

  Дали пък не е в преносен смисъл заради световното по футбол, защото ЮАР може да се каже че се прочу доста отвъд границите си…

 4. inranxan  06.08.2010 г. | 10:55 ч.

  никъде не е казано че юбилеината година е 2010та и на какво е юбилеина….- това си е твое предположение може и да е 2050….което пак е мое предположение….. но при всички случаи би трябвало да е след 2039г. …..

 5. inranxan  07.08.2010 г. | 09:37 ч.

  ето намерих току що едно клипче с пророчества в което има посочени години което потварждава горното предположение

 6. inranxan  07.08.2010 г. | 09:58 ч.

  стопанино имам една много силна молба – премахни регистрацията за форума ако можеш – нека тази част която е така характерна за ариманския интернет свят изчезне в твоя форум

 7. Стопанина  07.08.2010 г. | 13:09 ч.

  Какъв е проблемът с регистрацията?
  Не те разбирам.

 8. inranxan  07.08.2010 г. | 14:19 ч.

  ми сам знаеш чиповете ще доидат лансирани в началото просто като една регистрация, удобство ,сигурност…. става вапрос за чисто символно отричане на всичко общо свързващо ни с това – защото наистина проблем не се вижда ,след това няма да се види и с 2рото и с 3тото и проблема с чипа ще доиде именно защото вече няма да виждаме нищо лошо в това….. а когато казваш ,че няма лошо -просто на тези с недотам отворени очи просто им ги затваряш индиректно защото помагаш на системата да внушава ,че няма нищо лошо…. надявам се разбираш 🙂

 9. Стопанина  07.08.2010 г. | 15:27 ч.

  Виждал ли си какво представлява форум без регистрация, където всеки може да прави каквото си поиска? Регистрацията е необходима, за да не може някой да говори от името на друг потребител. Също така е необходимо за отсяването на лица, които познавам от други форуми и са доказани простаци и провокатори. Има дори лица от онези служби, дето се грижат да съсипват всичко, което противоречи на официалната политическа линия.

  Във всяко малко или голямо общество се влиза с инициация. Важи както за светските, така и за духовните общества. Инициацията при мен е не толкова регистрацията, колкото задължението на всеки да се съгласи с правилата на форума, преди да пише там.

 10. inranxan  10.08.2010 г. | 12:58 ч.

  ok tova si e tvoe pravo se pak saita si e tvoi 🙂
  prosto taka tam si spestjavas presjavaneto na pisestite za vsjako mnenie s 1 presjavane parvonachalno – tova mi e jasno 🙂

 11. Стопанина  10.08.2010 г. | 16:02 ч.

  Много са причините за регистрацията. Ще ти кажа защо регистрацията трябва да мине през ръчното ми одобрение, за разлика от тази по други форуми. Защото старият форум нямаше такава и надойдоха едни руски националисти – регистрираха се една нощ и до сутринта го съсипаха с отвратителни публикации, включително с порнографски материали. След това юнаците от потерята на Петър Добрев го довършиха. Всичко това в рамките на 3 дни.

  Е, не, мерси. Извадил съм си поуките и сега стискам здраво юздите.

 12. inranxan  24.08.2010 г. | 19:32 ч.

  да ясно е че си имаш причини просто сам параноик малко 🙂

 13. inranxan  29.08.2010 г. | 15:50 ч.

  корейски пророчества – интересно всички са твърде сходни за да не им обарнем внимание

 14. sim4o  22.12.2011 г. | 22:03 ч.

  Да.. за съжаление подобни пророчества има , даже и в Библията.. Корейските, почти всички говорят за „Княза на мира“..
  Знаем, кой е това.. същият този „Княз“ ще сложи на всичките свои последователи своя знак!
  Дали наистина Антихриста не е Муун?!

 15. inranxan  22.12.2011 г. | 22:57 ч.

  не е муун антихриста просто последователите му в стремежа си да покажат колко е велик стават великосмешници

 16. sim4o  28.12.2011 г. | 17:36 ч.

  Ами то „Княза на мира“ ще е Антихриста,и ще дойде като алтернатива на Човешките разпри, и ще е нещо като Световно правителство.. и всички ще вярват ,че е за добро.. но след три години и половина, ще почне Апокалипсиса.. И корейското пророчество точно това говори- за „Княз на мира“ (ама не казва, какво ще стане след този „мир“)

 17. Юлиан  29.12.2011 г. | 00:41 ч.

  Не мисля, че този сайт с корейските пророчества е полезен. Давам конкретни примери.
  В статията „Библията, Антихристът, Трите световни войни и числото 666“ ни убеждават, че най-лошото е минало и Антихристът е сразен и на Земята и трябва да очакваме Христос в плът и кръв.
  В статията „Баба Ванга: Помогнете, отивам надолу“ разбирам, че Йоан Кръстител бил в Ада защото носел персоналната вина за разпването на Христос.
  Последен пример: Статията „Писма от оня свят“ се казва, че Христос всъщност искал да има съпруга, но хората са го убили и затова отново се връща на Земята, за да си има жена и дете, и да създаде безгрешно семейство.
  Навсякъде се мъчат да ни пробутат този Мун за месия. Кой е той? Аз за първи път чувам за Мун, но след дивотиите които вече прочетох там вече подхождам със силно недоверие към всичко на сайта: http://familyfederation.blogspot.com/.

 18. inranxan  29.12.2011 г. | 17:17 ч.

  винаги е по добре по силна критичност от колкото безкритичност….
  никои не рекламира Муун м-ду другото аз също съм със силни резерви към него поместването на кореиските пророчества не е реклама на сектата на МУУН а просто другаде не съм ги виждал на български….човек трябва да умее да отсява плявата ….

 19. Goodman  09.04.2013 г. | 14:05 ч.

  „…Лазерни оръжия? Страховито е да четем предсказания, правени през 1920 г., в които се говори за Третата и Последна война в началото на 21 век, в която армиите на света ще ползват нещо, което ван Ренсбург описва като «ужасни електрически лъчи, които сеят смърт и унищожение отдолу и отгоре, като напояват земята с кръв»…“


  САЩ изпробват лазерно оръдие на кораб в Персийския залив

  „…Лазерното оръдие е разработено, за да сваля безпилотни самолети и да извежда от строя малки плавателни съдове…“

  „…За разлика от лазерните лъчи в холивудските филми лазерът на ВМС е инфрачервен и не се вижда с невъоръжено око…“

 20. Goodman  24.06.2013 г. | 11:54 ч.

  „…След смъртта на Нелсън Мандела ще дойде ново и много уравновесено правителство. Точно след смъртта на Мандела ще има големи брожения и прояви на гражданско неподчинение, последвани от локална гражданска война за земя и власт (в 3 от 7 провинции). Тези действия обаче ще бъдат краткотрайни. Бунтът ще бъде ограничен в един граничен град на име Приеска, а после организаторите на въстанието ще бъдат разпилени. Ван Ренсбург пророкува, че ще бъдат транспортирани оръжия по една железница до този град. (Тази железопътна линия беше завършена миналата година.)…“

  Нелсън Мандела е в критично състояние

 21. FCB  27.06.2013 г. | 21:23 ч.

  Goodman
  “…След смъртта на Нелсън Мандела ще дойде ново и много уравновесено правителство. Точно след смъртта на Мандела ще има големи брожения и прояви на гражданско неподчинение, последвани от локална гражданска война за земя и власт (в 3 от 7 провинции). Тези действия обаче ще бъдат краткотрайни. Бунтът ще бъде ограничен в един граничен град на име Приеска, а после организаторите на въстанието ще бъдат разпилени. Ван Ренсбург пророкува, че ще бъдат транспортирани оръжия по една железница до този град. (Тази железопътна линия беше завършена миналата година.)…”
  Нелсън Мандела е в критично състояние

  Оня ден случайно прочетох това пророчество , а днес слушам по БНТ че му остава малко.

 22. Пророците  06.07.2013 г. | 23:46 ч.

  Вярвам в пророчества,аз самият понякога сънувам разни неща.Наскоро сънувах къде трябва да живея в България,тоест да се изместя-мястото се намира на по-голяма надморска височина.В съня си казах на майка си къде трябва да се изместим да живеем и мястото,което назовах по-рано не знаех,че го има в България.По един или друг начин много хора виждат бъдещето,доста често това става в сънищата,когато се намираме в астралният свят.Не всички сънища се помнят,но вярвам,че тези,които се помнят са тези,които имат значение за бъдещето.Майка ми също е имала сънища „за огън в небето“ и каза,че това щял да бъде краят на света.Писаното не е точно по тази тема,но не знам къде има подходяща извън темите с предсказания.
  По въпросите с предсказанията още нещо интересно – има една приказка,която забравих къде точно прочетох „американците казват това,което ЩЕ направят в бъдеще време по филмите си.Също така – казват това,което не може да бъде казано официално чрез така наречените „фантастични сюжет“ в киното и чрез книгите.“.Аз бих добавил-вече и чрез видео игрите.Защо мисля така ли – многото филми в миналото с „черен президент“ – сега САЩ си имат Обама.
  Във видео игри като „Call of Duty“ има „russian attack in america“ тоест нападението на руснаците в САЩ,като играещият е американски войник защитаващ с друти срещу рашъните.Има и други видео игри от последните 4-5 години с американски атаки над Иран.Не искам да спекулирам с излишни конспиративни теории,но по аналогията с мотивът за „черният президент“ и днешната действителност Обама-президент нищо чудно и част от другите сценарии да се сбъднат.
  Мисля,че черните ако имат възможност ще избиват бели,мисля,че арабите биха правили същото.Имам опит с въпросните среди – бих казал,че белите сме повече от тях и ако могат биха ни смачкали веднага щом им се отдаде възможност.Дано да греша,но изводите си ги правя на база личен опит и на база природата на нещата.А ако познаваш нещо добре можеш да прогнозираш добре.Не е пророчество,но е голяма вероятност.

 23. Пророците  07.07.2013 г. | 15:28 ч.

  Да допълня още нещо за подобни сценарии с видео игри – има подобни сценарии и за американска атака заедно с „отцепници руснаци“ на територията на Русия.Мисля,че беше в новите части на Call of duty,в youtube има достатъчно клипове.В играта Battlefield 3 също има атаки в сащ от ислямисти.
  Много истини ни се казват чрез информационните средства като страшни бъдещи събития са под формата на фантастика,комедия,ужаси.
  Доста филми има със зомбита и краят на света,мисля,че сте обърнали внимание и на това в някои от темите ви.Последният хит е „world war z“ с хазарския любимец на Брат Пит брат му 😀
  А от края на 70-те зомби филмите са сериозна част от ужасите,като сценариите са еднотипни-предимно световно заразяване,обръщане на хората срещу хората.Не всичко трябва да се възприема буквално,тоест трябва някои неща да ги видим като символи-Лошотията е като болест,като зараза и много хора страдат от нея.Предава се от човек на човек като ухапването от зомби във филмите.Хората в голямата си част сме имитационни и си подражаваме,затова влиянието на лошотията е толкова голямо.Тези които искат да останат незаразени,тоест нормални хора винаги бягат от тълпата „немъртви“.Във филмите се показват малка група герои както се казва „събрани от кол и въже“,но в страданията и името на оцеляването те са единни на всяка цена,защото това най-много им гарантира оцеляване.Ако някои от хората проявяват лошотия,не са единни с другите най-често първи падат жертва на своите действия.
  В друга част от апокалиптичните филми свързани с природни бедствия виждаме същите неща-единността,човещината проявена от оцеляващите хора въпреки раса,пол,социално положение.
  За мен лично всички тези сценарии за свършек на света,типове герои във филмите,оцеляването на малка част от човечеството,промяна на оцелелите към по-добро не са случайни.Като се започне от първите ужаси със зомби имаме неизвестни герои,слаб бюджет а сега в 2013 даже Брад Пит участва във високобюджетен филм.Да видим какво ни чака на 23 август.

 24. жик так  01.09.2013 г. | 18:04 ч.

  влез в форума там има теми за пророчествата ще е интересно да споделиш по подробно сънищата си иначе си прав….а темата с зомбитата е това което ще представляват хората които са чипирани

 25. Снежанка Димитрова  04.09.2013 г. | 09:51 ч.

  „Пророците“, 23-ти август мина. Извини ме за въпроса, но при тези ужасни прогнози и невъзможността на доброто да реагира, моля те, кажи ми как живееш всеки ден и можеш да мислиш за друго, освен за огнената геена която ни чака?

 26. FCB  05.09.2013 г. | 20:12 ч.

  Пророците
  Да допълня още нещо за подобни сценарии с видео игри – има подобни сценарии и за американска атака заедно с “отцепници руснаци” на територията на Русия.Мисля,че беше в новите части на Call of duty,в youtube има достатъчно клипове.В играта Battlefield 3 също има атаки в сащ от ислямисти.
  Много истини ни се казват чрез информационните средства като страшни бъдещи събития са под формата на фантастика,комедия,ужаси.
  Доста филми има със зомбита и краят на света,мисля,че сте обърнали внимание и на това в някои от темите ви.Последният хит е “world war z” с хазарския любимец на Брат Пит брат му
  А от края на 70-те зомби филмите са сериозна част от ужасите,като сценариите са еднотипни-предимно световно заразяване,обръщане на хората срещу хората.Не всичко трябва да се възприема буквално,тоест трябва някои неща да ги видим като символи-Лошотията е като болест,като зараза и много хора страдат от нея.Предава се от човек на човек като ухапването от зомби във филмите.Хората в голямата си част сме имитационни и си подражаваме,затова влиянието на лошотията е толкова голямо.Тези които искат да останат незаразени,тоест нормални хора винаги бягат от тълпата “немъртви”.Във филмите се показват малка група герои както се казва “събрани от кол и въже”,но в страданията и името на оцеляването те са единни на всяка цена,защото това най-много им гарантира оцеляване.Ако някои от хората проявяват лошотия,не са единни с другите най-често първи падат жертва на своите действия.
  В друга част от апокалиптичните филми свързани с природни бедствия виждаме същите неща-единността,човещината проявена от оцеляващите хора въпреки раса,пол,социално положение.

  Абсолютно си прав във 100% от филмите , в които присъства масонски символизъм и следи от програмиране на съзнанието има послания, които се спускат към публиката,за да е подготвена , все пак остава въпросът , защо след като знаем това продължаваме да им гледаме масонските бози и така да ставаме съучастници в роботизираният им НСР 🙄

  Ще има огромна разлика как един човек гледал филми със зомбита и др. ще реагира и такъв който не е гледал такива а „Дързост и красота“ 🙄

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.