Ислямофобията в Англия – продукти, имена и лица

Гилад Ацмон пише: Омразата към мохамеданите стигна и до битака. Безсрамно и без да се крие, cafepress.co.uk предлага стотици антиислямски и антиарабски продукти: тениски, шапки, бебешки гащиризони и т.н. И също така – не се заблуждавайте! – Cafepress не е обичайният търговец, опитващ се да припечели нещо от „универсалното“ тесногръдие на хората. Същият този сайт предлага и много проеврейски, произраелски, войнолюбски, антиарабски и антимюсюлмански стоки.

Пак там обаче няма да намерите нито един антиеврейски или антисемитски артикул, или пък такъв против черните, поляците или другите имигранти. Това всъщност е много добра новина. И все пак огромното количество ислямофобска и проеврейска стока е потресаващо, особено при положение, че липсват други продукти, обслужващи омразата.

Предполагам, че проеврейските, войнолюбските и ислямофобските продукти, малко или много, са предпочитани от една и съща тълпа. Може би се сещате коя е тя. Но съм леко озадачен и се питам къде във Великобритания някой може да се разхожда с тениска, на която е нарисувано как Коранът е тъпкан с крака? Къде във Великобритания можем да се разхождаме с тениска, призоваваща „Бомбардирайте Иран“?

(Статията на Гилад Ацмон продължава на неговия сайт.)

Г. Ацмон гледа стоката на Cafepress и не вярва на ушите си.

Коментар от Стопанина: Вижте и тази преводна статия от същия автор – израелец, емигрирал в Англия, където има много успешна кариера като джазов музикант и публицист.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

15 коментара за "Ислямофобията в Англия – продукти, имена и лица"

 1. Мемо  30.07.2010 г. | 22:14 ч.

  Ау, това вече е грубо! Имам преки, макар и не съвсем задълбочени наблюдения в/у района на Шерудския лес и околността, но не съм забелязал чак такова отношение от страна на англичаните, даже напротив – правят впечатление на толерантни и позитивни хора (въпреки че би трябвало да има и изключения). Друго което ми е направило впечатление, и то точно за мюсюлманите, а не за китайците, които също са компактно население в района, е че си имат ислямска общност със съответните джамии, културни центрове, и даже училища (че и детски градини съм виждал, ако не се лъжа), които всички вървят със съответната мюсюлманска култура, стил и арабска азбука (надписите по сградите са паралелно на английски и на съответния мюсюлмански език).

  Сега, струва ми се че има известна подозрителност от страна на местните, но по-скоро на официално ниво и следствие на 11/9; даже в моя университет(UoN) имаше подобен случай с несправедливо държани в затвора ученици мюсюлмани (полицейската д-ва в действие). Така че според мен това не идва от англичаните като цяло, а е диктувано от една малка(про-еврейска в случая) групичка, която се опитва да диктува общественото мнение. Както в повечето случаи, тези отгоре настройват хората един срещу друг.

 2. ZOG  31.07.2010 г. | 01:02 ч.

  Мюсюлманите в Англия далеч не са кротки ангелчета, както някои хора се опитват да ги изкарат, имам приятели британци и хората там са вдигнали не ръце, ами и крака от наглостта и безочието на арабите и другите фанатизирани ислямски мозъци.

 3. Мемо  31.07.2010 г. | 07:42 ч.

  ZOG, би ли уточнил в какво се изразява тази наглост и безочие? Според мен тази фанатизираност се проявява най-вече в самата ислямска общност, а не толкова извън нея. И не се заяждам, просто искам да разбера какъв точно е проблемът с Англия 😉

 4. BOBBY  31.07.2010 г. | 11:33 ч.

  Ама я се опитай да кажеш нещо.Ще те изкарат „расист“ на секундата.

 5. ZOG  31.07.2010 г. | 13:23 ч.

  @Мемо

  Виж това :

 6. Gergana  31.07.2010 г. | 18:46 ч.

  Ъх, само като чух началната музика на клипчето и ми се отщя всякакво по-нататъшно гледане.
  Абе, идиотски работи, зарежете ги и не хабете емоции върху тях. Мюсюлмани надъхани и европейски расисти надъхани – бол. Какво да правиш? Бесните кучета сами да се давят помежду си.
  Ако някой вика: “Долу, Гергана!“, аз, като малко стрaхлива, ще се скрия или ще опитам да обясня, че малко познавам Гергана и не мога да отговарям за всичките и? действия. Ако бях по-смела, щях да викам: “Долу, тези срещу Гергана!“ К’вото повикало, такова се и обадило. :))

 7. гет  31.07.2010 г. | 21:47 ч.

  Стопанино, уважаеми съфорумци – Привет !
  Във форумът, раздел: История, тема „Славяни ли сме“,пост №64, СЕ ОПИТАХ да ви обърна внимание на прозелитизма. Това остана без реакция и коментари от съфорумците. Но въпросът е важен !!
  Ще ви заостря вниманието по отношение на прозелитизма у две религии и това, че те „възприемат“ НАС християните, като такива.Още едно потвърждение във връзка с това е й, че използват за нас близки по звучение термини „гиюр“ и „гяур“, т.е. „човек на който му ПРЕДСТОИ ДА СТАНЕ ПРАВОВЕРЕН“.
  При първата религия тази доктрина е създадена през VІ в. пр. Хр.(за повече инфо,вж.кн.“Спорът за Цион“), а при втората по време на възхода на исляма, чрез който БЕ УНИЩОЖЕНА НАЙ-ВЕЧЕ българската цивилизация !!
  Сега към даденият исторически момент на „първите“ – ТЕЗИ които „създадоха исляма“, той вече не им върши работа и се борят яростно за надмощие над „отрочето си“. Грозните примери на тази „борба“ са и тези посочени в статията – А и само те ли ?!
  Но не това е най-важното а – Дали ние, вече не сме достигнали до „състояние на прозелити“ !?
  Дали не е прав й М.Е.Раваж с твърдението си, че „…ПОД НАШ КОНТРОЛ СА и вашите църкви, и вашите училища, и вашите закони, и вашите правителства, и САМИТЕ ВАШИ МИСЛИ И ПОНЯТИЯ, С КОИТО МИСЛИТЕ(!!!). Вие, въобще, съществувате в еврейско понятийно пространство !“.
  Искам да Ви предпазя от грешка, не се подвеждайте от ЕВРЕЙСКО, по скоро четете юдео-халдейско.
  Стопанино-Стаменов, тъй като имам няколко питания на „лични съобщения“, а не искам да бъда неучтив – Позволи ми от тук да кажа, че – Нямам техническата възможност за отговор. Ако някой иска да ме пита за нещо, предоставям и-мейла си: grisha.grigorov@abv.bg.
  В заключение изпращам ви най- 🙂 си чувства.
  От Гет

 8. ZOG  31.07.2010 г. | 21:50 ч.

  @Гергана

  Къде ги видя през 2010г. тия страшни „европейски расисти“ ???
  И на мен да ми викат под прозореца „Исляма ще завладее България“ „Шариа за България“ „Смърт за този, който критикува Исляма“ и т.н, и аз ще се превърна в най големия „расист“ и „ислямофоб“
  Трябва да има толерантност, но НЕ и към такива джихадисти, които утре могат да те убият за това, че не си излязала на улицата обвита с бурка !!!

  Ето още едно видео на същата тематика :

  http://www.youtube.com/watch?v=hffYiUjiS08&feature=related

  Май ще са нужни повече европейски „расисти“, ако на драгите ни европейски жени не им се носи бурка…

 9. Стопанина  31.07.2010 г. | 22:05 ч.

  @Гет

  Не съм получил личната бележка. Сега проверих, нямам нито една от теб. Не мога да помогна, ако не кажеш в какво се изразяват „техническите проблеми“ за писане във форума.

 10. Мемо  17.08.2010 г. | 00:00 ч.

  Стопанино, ти пишеш много интересни работи за съдбата на Англия, но се питам – имали ли са англичаните възможността да променят съдбата си през историята, защото аз поне не се сещам такова ключово събитие – освен може би след WW2? То всъщност няма и де факто англичани де, има едни души преминаващи от места на места, понякога връщащи се – както един футболист може да рита в Стара Загора, после да го трансферират в Билбао, после в Парма, после да се върне в Пловдив и т.н. Та така е и с другите народи и по твоята дефиция за двата народа… Но как мислиш, имали ли са този шанс да се променят за добро, или всичко е предопределено в случая?

 11. Стопанина  17.08.2010 г. | 00:14 ч.

  Не знам, Мемо, не съм сигурен, но според мен отдавна е късно за тях.

  Ако съм прав, че Ариман ще се въплъти в Англия, а не в САЩ, както прогнозират повечето изследователи, кармата на тази страна ще стане толкова страшна, че просто няма шанс за изкупване преди края на настоящата епоха. А те вече са си натрупали предоволно карма покрай колониите и банкстерските свърталища. Виж, има добри хора и там – някои от тях ще преминат в следващата епоха, но като преродени в други народи. В крайна сметка става дума за едно парче земя. Читавите хора няма да се затрият.

  Същото важи и за японците.

 12. Мемо  17.08.2010 г. | 00:20 ч.

  Да, аз малко грубо се изразявам за такива сериозни теми, но има много добри хора, точно затова се питам… А между другото като говорим за Ариман някак се подразбира мъж – а знаеш ли дали имаме точно определено казано някъде, че ще се въплъти в мъж? Все пак – ‘очаквай неочакваното’ е водещият му принцип.

 13. Стопанина  17.08.2010 г. | 00:51 ч.

  Мъж ще е. Това се разбира още от старо- и новозаветните пророчества. Щайнер му дава примерното име Джон Уилям Смит, а Дънов също говори за него в мъжки род. Както и Ванга, също и всички пророци досега. Мисията му няма да има същия успех, ако е жена – заради предразсъдъците на много хора. Политиката като цяло не се смята за женска професия.

 14. zaharia  17.08.2010 г. | 12:21 ч.

  Дали пък ислямофобията в Англия (и не само) не се насажда изкуствено? Дали пък на някой не му се иска целия свят да мрази мюсюлманите, за да може да си ги изтребва безнаказано и всички ние да бъдем безчувствени за техните страдания? Можете да видите какво мислят самите мюсюлмани по този въпрос http://www.vbox7.com/play:9a648761

  Какво е нашето отношение към тях? Нима всички последователи на исляма са екстремисти? Въпроси, въпроси…

 15. Стопанина  18.08.2010 г. | 00:44 ч.

  @zaharia

  Разделението на национален и етнически признак е ариманично влияние в нашето съвремие. Това е антихристиянско явление, което още ще се засилва до въплъщението на господин 666. Ако пусна част от коментарите, които трия ежедневно, ще ви се изправят косите – не знам дали и по времето на Хитлер наци(онали)змът е бил толкова злостен, както сега. Асурите не си поплюват от десетилетие насам – яко пълнят главите на народа с мрак и лед.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.