Климатоложката църква: Лягайте и ставайте по-рано!

Японските власти започнаха кампания, в която хората там са призовавани да си лягат рано вечер, а също и да стават по-рано сутрин, за да намалят емисиите на въглероден диоксид. Кампанията „Утринно предизвикателство“ беше започната от тамошното министерство на околната среда и се основава на твърдението, че спестяването от електричеството вечер и допълнителната светлина от утринното слънце ще намалят цялостното „въглеродно бреме“ за света, идващо от страната.

Едно типично семейство, ако си ляга рано, може да намали с 85 кг. на година своя принос в повишаването на нивата на въглеродния диоксид – се казва в кампанията. Говорител на министъра на околната среда е цитиран да заявява:

„Много японци разхищават електрическа енергия нощем, като например гледат телевизия до много късно.“

Източник: Телеграф UK

Някой да изгаси лампата! Тези вече спят на път за вкъщи…

Коментар от Стопанина: Робите вече нямат право да гледат телевизия до късно. Ще си лягат рано, за да са по-трудоспособни на следващия ден, който съответно също почва по-рано. От вкъщи на работа, от работа – право у дома, след това отново и отново… Никакви забавления!

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

3 коментара за "Климатоложката църква: Лягайте и ставайте по-рано!"

  1. ARRI  27.06.2010 г. | 16:27 ч.

    Чак ми става страшно , като гледам как се гаврят с нас.А по – ужасното е , че им се подчиняваме безропотно . Като на заповедите в казармата , станИ-паднИ,станИ-паднИ……

  2. Georgi  28.06.2010 г. | 13:22 ч.

    Организация трябва да има, какво сте се разпасали като в казармата…

  3. Мемо  09.07.2010 г. | 10:46 ч.

    Тия съвсем изперкаха – Бразилия 2014 – първият зелен Мондиал – http://topsport.ibox.bg/news/id_1314635271

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.