Професор: Ще ни спаси само глобалното правителство

Значимо събитие, което ще се случи през 2014 г., ще тласне света към криза, която ще оформи облика на целия век – твърди кембриджкият професор Никълъс Бойл. Той е убеден, че само издигането на глобално правителство може да спаси човечеството от една цяла ера на нищета и насилие. Изданието Daily Mail пише:

«През 2014 г. ще има разтърсващо събитие, което ще определи дали 21 век ще е изпълнен с насилие и нищета, или ще е век на мир и благоденствие. Това е мнението на един професор от Кембридж. Той твърди още, че за последните 500 години винаги в началото на всеки век е имало аполиптично «Голямо събитие». Тези събития са се случвали в средата на второто десетилетие от всеки век и са били такива, водещи до разпалването на войни, религиозни конфликти или пък са били предпоставка за мир.»

Бойл се аргументира с «борбата срещу климатичните промени». Както показа скандалът Климатгейт, тази борба е измислена чрез измами и преувеличения, експлоатирани от елита в опитите му да дере кожите на данъкоплатците и да налага драконовски мерки и регулации, засягащи ни всеки ден. Друг аргумент (на професора) е финансовата криза – също дело на елита – като Бойл заявява, че мирът и сигурността могат да бъдат гарантирани чрез «въвеждане на ефективна система на глобално правителство», която да замени националните държави.

Предупреждението на Бойл, че единствено глобалното правителство, ръководено от просветен елит, може да спаси планетата от бъркотията, е позната аргументация, която често се ползва от властите за манипулиране на хората. Целта е създаване на една представа, че заличаването на националния суверенитет е неизбежен процес – естествено развитие на нещата, което хората нямат възможност да спрат.

Всъщност походът към глобално правителство изобщо не е естествен процес. Той е следствие от това, че елитът експлоатира кризите по начин, който изкуствено тласка света към централизирана диктаторска система, при която политиката и икономиката се управляват от малцинство и в ущърб на мнозинството. Финансовата криза чудестно илюстрира това – елитът имаше предварителни знания, че тя се задава, а след това предложи повече регулации и глобално икономическо управление като единственото възможно решение.

Точно преди кризата с кредитите глобалистки финансови организации като Goldman Sachs подмолно залагаха, че жилищният пазар в САЩ ще се срине, докато препоръчваха на клиентите си да взимат (кредити за) общо 40 трилиона, гарантирани от поне 200 хиляди рисковани ипотеки на имоти. Аналогично централните банки знаеха, че глобалният колапс на пазара с имотите ще довете до по-сериозна икономическа криза в световен мащаб, но умишлено пазеха тази информация от хората.

Проф. Бойл, подобно на другите привърженици на елита, е индоктриниран в общоприетото академично схващане, че глобалното управление ще е в полза на човечеството, но в действителност по своята същност това управление е недемократично и полезно само за малка група, която държи юздите на властта. Глобалното правителство не е подобрение на сегашния свят с неговите национални държави, както твърди Бойл, а представлява удобно средство за елита, който иска да лиши хората от индивидуалните им права и да сложи край на демокрацията като цяло.

Резултатът (от едно такова правителство) ще е деспотичен елит, който ще се изкачи на своята Вавилонска кула и ще властва над всички крепостници в ниското. Глобалното управление не се създава, за да бъде като онова в сериала Star Trek, където шепа посветени управляват по човеколюбив начин, а още сега личи, че намерението е тази власт да бъде диктаторска, плутократична и в пълен разрез с интересите на хората. Този факт беше признат и от Гидиън Рахман – автор на «Файненшъл Таймс» и колега на Бойл – който през 2008 г. призова за издигането на диктаторско глобално правителство, което да се бори с тероризма, климатичните промени и финансовата криза.

Глобалното правителство – новата Вавилонска кула

Глобалното правителство не е някакъв нов феномен, който се предлага като «решение» на настоящите проблеми. То е крайната цел на един отдавнашен план за потъпкване на националния суверенитет и свободата в ползва на тираничния нов световен ред. Още през 1950 г. международният финансист Джеймс Варбург каза пред Комисията за чуждестранни връзки на Сената:

«Ще има световно правителство, независимо дали ни харесва, или не. Единственият въпрос е дали това световно правителство ще бъде постигнато чрез взаимно съгласие, или чрез завоюване.» („We shall have a world government, whether or not we like it. The question is only whether world government will be achieved by consent or by conquest.“)

От тези думи трудно можем да си представим едно грижовно и милосърдно световно правителство. Напротив, Варбург го описва като диктаторско и непоколебимо – такова, което е готово да смачка всяка опозиция още при неговото създаване.

Всички твърдения, че глобалното правителство е както неизбежно, така и резултат от естествения политически прогрес в полза на човечеството, трябва да бъдат опровергавани при всяка възможност. Разгръщането на едно такова правителство винаги е било предхождано от изкуствено провокирани кризи. Те са създавани от арогантен и извратен елит, който иска да унищожи благосъстоянието на средната класа и да върне Средновековието с неговото разделение на господари и крепостници.

Автор: Пол Джоузеф Уотсън
Източник: Prison Planet

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

10 коментара за "Професор: Ще ни спаси само глобалното правителство"

 1. Припомням  19.06.2010 г. | 16:55 ч.

  Аман от псевдопророци – поредният изказал се „компетентно“.Честно казано,на мен вече ми е писнало от многознайковци – то не беше 2000-та година,после 2012,този пък дрънка за 2014.Хайде стига,бе! Ако имате да казвате нещо съществено,казвайте го,стига сте фитилдосвали хората как нещо много страшно има да се случва.Или го кажете най-сетне,или се скрийте в някой бункер.
  Това ме подсеща за един виц:Според „светите“ писания през 1000-та година също се очаквал свършека на света.Хората замрели от ужас пред очакваните събития,но…нищо.Изминала 1000-та година,дошла 1001-та,народът пак в трепет ще се стовари ли нещастието или не.И пак нищо.Че като го ударили на ихня…Да не стане нещо подобно и сега.

 2. ZOG  19.06.2010 г. | 18:15 ч.

  „Светите“ писания, както ти ги наричащ са си свети в действителност, проблема е че много лъжепророци почнаха да ги интерпретират на кой както му скефне.

 3. Emil Zahariev  19.06.2010 г. | 20:15 ч.

  + Касто е казал Наполеон : „Ако не беше РЕЛИГИЯТА, Бедните щяха да ИЗБИЯТ Богатите!“
  + Сега като не върши работа РЕлигията, почнаха да ни плашат с какво ли не?!? Играят си на войнички, планети Нибиру, Слънчеви цикли и т.н…………

 4. Emil Zahariev  19.06.2010 г. | 20:59 ч.

  + Защо не могат, /или аз не знам КАК/да се правят корекции в текста?!?

  (От Стопанина: Платформата не го позволява.)

 5. zukerman  09.07.2010 г. | 21:30 ч.

  Е, просто не мога да се въздържа – поредният лефтиски тъпоглавец, който е готов да пише всякакви глупости, изпъстрени с витиефати псевдонаучни фрази, само и само да не го изритат от кембриджката копаня с помия. Боже, упази!

 6. Християнин  18.10.2010 г. | 19:50 ч.

  Не, професора не е пишман пророк, а говори съвсем истински неща. Ако не вярват прочетете книгите Данаил и Откровението на Йоан от Библията и ще видите какво царство да очакваме. Четете безпристрастно. То си е за вас. Поздрави на всички.

 7. том  27.05.2011 г. | 00:07 ч.

  нещата наистина отиват към въвеждане на световната диктатура – хората се занимават с глупави сапунки, чалги, алкохол, цигари,наркотици и разврат – а през това време се затяга все повече контрола над тях – без да го осъзнават. За щастие Бог е обещал да разкара антихриста заедно с дявола и всичките хора дето го следват, отказващи да слушат Бог – не им вярвайте – царството им е кратко!

 8. trabanta  29.03.2012 г. | 01:54 ч.

  хората са супер зле, и заслужават едно деспотично правителство да ги управлява, честно.
  колкото пъти се опитам да „просветя“ някой по тази тема, винаги чувам – ти си луд, стига конспирации, това неможе да се случи в 21 век.
  лошото е че нито съм луд, нито са конспирации, а и ще се случи.
  това е реалността. има болни мозъци с много власт на тази земя, които все още изповядват хитлеристки и окултистки идеи, и са готови да експериментират с човечеството без да се замислят. незнам как може да се отървем от тази масонска напаст, при положение че те контролират всичко, армиите, парите, ресурсите…
  може би единствения вариант да ги смажеам е световна революция, която да не може да бъде потушена. но докато хората спят, те ще имат власт. затова единственото което може да направим на този етап е да използваме единственото ни оръжие, с което може да събудим масите – интернет.

 9. inranxan  29.03.2012 г. | 15:51 ч.

  trabanta – добре го каза

 10. Стопанина  29.03.2012 г. | 15:57 ч.

  trabanta – добре го каза

  А бе, ако трябва да сме съвсем точни, можеше и по-добре да се каже. Например това:

  …има болни мозъци с много власт на тази земя, които все още изповядват хитлеристки и окултистки идеи…

  Има правилно и неправилно използване на окултното знание. Трябва да се прави ясна разлика между двете.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.