Русия: Полицаи конфискуват книги против Путин

Руски полицаи конфискуваха 100 хиляди бройки от книга, в която се отправят критики срещу премиера Владимир Путин. Активисти са възнамерявали да раздават тази част от тиража сред посетителите на Международния икономически форум в Санкт Петербург.

Буквалният превод на заглавието на книгата е „Путин. Резултатите. 10 години по-късно“. Автори са Борис Немцов и Владимир Милов. Олга Курносова, ръководителка на Обединения граждански фронт в Санкт Петербург, казва, че причините за полицейската намеса «не са много ясни».

Книгата е с общ тираж един милион бройки и цели «да каже истината за реалните резултати от управлението на Путин и неговото обкръжение» – цитатът е от блога на г-н Немцов.

Източник: London Telegraph

Коментар от Стопанина: Можем да отчетем сериозен прогрес в Русия. Не знам с какво г-н Немцов е ядосал Путин и неговото обкръжение, но няма сериозни поводи да се оплаква. Преди 10 години нямаше просто да му конфискуват книгата, а щяха да го застрелят като куче или да го натровят с радиоактивни коктейли.

Политковска и Литвиненко знаят най-добре…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

2 коментара за "Русия: Полицаи конфискуват книги против Путин"

  1. ARRI  18.06.2010 г. | 01:51 ч.

    Нормално е . Сега джуджетата трябва да си пазят “мечешката“ бърлога .

  2. Алиса  19.06.2010 г. | 02:03 ч.

    „Като предизвикаме хаос в Советския Съюз, ние ще подменим у хората незабелязано техните ценностни системи. Как? Ние ще намерим единомишленици… помощници в самата Русия. Ние всячески ще поддържаме така наречените творци, които ще насаждат и вдълбават в човешкото съзнание култ към секса, насилието, съдизма, предателството… Незабелязано ние ще способстваме за оглупяването на чиновниците, корупцията и безпринципността. Чеснтостта и порядъчността ще бъдат осмивани и ще се превърнат в анахронизъм. И само изключително малка част от хората ще се досещат или даже ще разберат какво става. Но тези хора ние ще поставим в безпомощно състояние, ще ги превърнем в посмешище, ще ги обявим за ненормални.“
    Алън Далас (Allen Dulles) – бивш директор на ЦРУ

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.