Израел планира още строежи в гробище на мохамедани

Израелските власти продължават да прокарват плановете си за строежа на съдебна палата в земите на историческо мюсюлманско гробище в Йерусалим. Първите протести се появиха, когато израелците обявиха намеренията си да издигнат и „Музей на толерантността“ на същото място.

Плановете за строежа на съдебна палата вече провокират остри възражения, особено от мохамеданските общности. При миналогодишните строителни работи за музея, както се разбра наскоро, са били разровени поне 1500 гробове на мюсюлмани.

Дорит Бейниш, председателката на израелския Върховен съд, доскоро имаше резерви, че новата съдебна палата трябва да е в гробището. По последни данни обаче е оттеглила възраженията си.

Източник: The National (ОАЕ)

Израел – царството на мъртвите души

Коментар от Стопанина: Ако нарисувате свастика на еврейски гроб, има голяма вероятност да се прочуете по целия свят – масмедиите с удоволствие ще ви отделят рубриката, резервирана за „зловещ анти-семитизъм“. Когато обаче израелци разравят като свине гробовете на семитски мюсюлмани, за това трябва да четем по сайтовете на Обединените арабски емирства. Добре де, тук там и по-някой независим западен „анти-семитски“ сайт.

Из архивите на строящия се „Музей на толерантността“:
Ето какви още ги върши
„единствената демократична държава“ в онзи регион…

Израелските власти конфискуват дома на възрастен палестинец (един от многото, прокуждани от собствените им домове, защото Израел е решил така). Войниците са простреляли ръката му, тъй като не се е махнал от имота си достатъчно бързо. Това нещо се повтаря отново и отново и отново и отново през последните 60 и кусур години.

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

2 коментара за "Израел планира още строежи в гробище на мохамедани"

  1. ZOG  17.06.2010 г. | 17:00 ч.

    Богоизбрания народ отново в действие!

  2. zahari andreev  18.06.2010 г. | 13:53 ч.

    Здравейте, г-н Стаменов.
    Позволих си да препубликувам този материал в моя блог. Надявам се, че съм го направил коректно. Споделям вашата позиция по темата. Аз също имам публикации по този въпрос, но забелязвам една скрита, тиха цензула от страна на модераторите, когато става дума за евреи. Поздрави и успех! Хубав ден!

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.