Италия: Готвят закон с тежки наказания за блогъри

Сенатът на италианския парламент одобри пакет от мерки за сигурност за публикации в интернет, съобщава в новия си брой професионалното издание за журналисти „Информа“. По инициатива на сенатора Джанпиеро Д’Алиа от партията Съюз на центъра е включено допълнение за „възпиране на дейности, свързани с апология или подстрекателство към извършване на престъпление посредством интернет“.

Според текста на този нов член, ако гражданин отправи чрез блог или уебсайт призив за неподчинение или критикува закон, който смята за несправедлив, провайдерите на интернет услуги се задължават да блокират инкриминираните електронни страници. Прилагането на репресивната мярка няма да бъде ограничено само за територията на Италия и властите ще имат право да закрият достъпа до уебсайта дори когато се намира в чужбина.

Източник: Dir.bg
По сигнал на zaharia.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

5 коментара за "Италия: Готвят закон с тежки наказания за блогъри"

 1. Припомням  09.06.2010 г. | 21:00 ч.

  Здравейте!
  Подобна новина имаше и от Гърция.Там из нета върви информация,че Гърция е започнала да печата драхми и да се готви за излизане от еврозоната.Официално се твърди,че това не е вярно и че Гърция няма да излезе от еврозоната и че разпространителите на тази „дезинформация“ ще бъдат преследвани и наказвани.Мен ако питат,най-добре е ЕС да се разпадне и всяка държава да се върне към старата си валута.Много се надявам България да не влезе в еврозоната.

 2. ZOG  09.06.2010 г. | 22:49 ч.

  Да живее „Свободата на Словото“ в ЕС – Новият Вавилон.

 3. Emil Zahariev  10.06.2010 г. | 21:48 ч.

  + Не бързайте да се радвате! Ако не е еврото ще са преводните Рубли, Долара, или каквото измислят/амерото нещо не изплува/?!?

 4. Emil Zahariev  10.06.2010 г. | 21:55 ч.

  + Да живее Новият Конвергентен, Комунисто-Капиталистически, Световен Ред!!!

 5. Оня  11.06.2010 г. | 00:38 ч.

  Гърция най-вероятно ще си промени законодателството, по отношение на правото на недвижима собственост за чужденци. И ще започне да продава острови като начало. Че за какво иначе да я приемат в европейското семейство…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.