Вие питате: Относно “анти-израелската” ми позиция

Повод за написването на настоящия текст са: (1) няколко писма, 2) форумните коментари (предимно в чужди блогове, където се разпространява анализът на произраелския памфлет), (3) мненията под статиите и новините за израелския пиратлък, пуликувани в “От извора”, както и (4) лични разговори с приятели и съмишленици. Конкретен повод беше (5) един телефонен разговор вчера (събота) – оказва се, че дори дългогодишните ми сподвижници не са съвсем наясно какво мисля по сложната тема “Израел”, затова нека настоящият текст послужи за своеобразна декларация и като средство за изясняване. Тази декларация няма адресант – важи за всички, които ме познават лично или задочно, както и за тези, които просто ме четат.

Какво значи “анти-израелска” позиция?

Ама наистина – какво значи това? Позиция против държавата Израел? Позиция против израелския народ? Или позиция против тези, които управляват Израел? А може би позиция против конкретно действие на израелските властници и техните командоси, каквото е пиратският щурм на турския кораб? Да караме поред…

Позицията ми за държавата Израел

На няколко пъти в материалите си съм отбелязвал, че държавата Израел е създадена чрез тероризъм над палестинското население и чрез постепенното разширяване на еврейската територия за сметка на палестинската – процеси, които продължават до ден-днешен пред очите на всички нас. Доколкото ми е известно, това не е нещо, което се оспорва в официалните исторически среди. Дали е забранено тези факти да се напомнят? Не знам, да кажат безусловните апологети на Израел!

Неимоверно ме дразни, когато Бенямин Нетаняху и онзи ден заяви, че Израел е била там преди 3000 години и е бранила интересите си, като закономерно прави това и в наши дни. Проблемът е, че държавата Израел не винаги(!) е била на това място и би било върхът на наглостта дори да се намеква, че Израел има непрекъсната(!) история на това място. Мно-о-ого вода е изтекла за тези три хилядолетия в тези земи – вода, която през последните близо 2000 години евреите не са могли да пият, защото просто не са били там.

Тук изобщо няма да засягам темата дали днешните израелци са потомци на евреите, живяли преди 3000 години – една твърде обширна тема, а направо преминавам към същината на декларацията ми:

Израелската държава има ли право да съществува?

Позицията ми е, че всичко, което съществува, има право да съществува. Важи и за Израел – появата на тази държава е предопределено и представлява един от най-ясните знаци за Последните времена – но със същата сила правото на съществуване важи и за палестинците. Въобще не ми пука кой кого включва в “официални списъци на терористи”. За мен както Хамас, така и израелските власти, са терористи, защото си служат с терор. End of discussion. От действията и на едните, и на другите страдат както обикновените евреи, така и палестинците.

Никак не ме вълнува кой е “по-големият терорист”. Нека самите терористи от Израел и Хамас да си правят степенуването. Обобщено, това, че не симпатизирам на Израел, по никакъв начин не значи, че Хамас са ми по вкуса. Така стигаме и до въпроса:

Все пак на чия страна съм?

На страната на онеправданите, на страната на разума и на страната на мира. Винаги! И съм срещу военната диващина, срещу лъжите и срещу геноцидните практики. Винаги! Когато Хамас атакува Израел и убива цивилни хора, съм съпричастен с жертвите и техните близки. Когато Израел налага незаконна блокада над палестинските земи само защото, за разлика от останалия свят, не признава демократично избраното правителство на Хамас, съм на страната на палестинските деца, 60% от които са с анемия и на 8-годишна възраст вече са с психологическите травми на възрастните.

Накратко, към днешна дата съм твърдо ЗА хуманитарните пратки за Газа, тъй като над 80% от палестинците разчитат на тях. И съм твърдо ПРОТИВ израелската блокада, която съвсем основателно буди асоциации за модерна версия на Варшавското гето и един нов Холокост, за който нямаме морално право да сме слепи.

От написаното дотук трябва да е ясно и разделението, което правя между обикновените израелски граждани и тамошните властници с военната им машина. За да стане съвсем ясно, ще илюстрирам позицията си с две новини от днес:

Евреи се готвят да нарушат блокадата на Газа

Жители на Израел се организират в помощ на бедстващите палестинци. Кейт Лайтерер – една от тези активисти – е цитирана да казва: “Целта ни е да поощрим свалянето на обсадата на Газа, която е незаконно колективно наказание, наложено върху цялото цивилно население. Нашият кораб е малък, така че даренията ни ще бъдат само символични: ще пренасяме училищни чанти, пълни с дарения от немски ученици, музикални инструменти и рисунки.” Това са евреи, които уважавам както заради позицията им, така и заради смелостта им да я претворят в дела.

Надписите на еврейските активисти гласят: „Нима Холокостът не ни научи, че никога не трябва да се случва на други?“, „Отношението на Израел към палестинския народ в съгласие ли е със старата еврейска традиция за социална справедливост?“, „Евреите казват НЕ!“

Втората новина:

“Никакво (израелско) гражданство за нелоялните!”

Израелският политолог Нев Гордън отчита притеснителни тенденции в израелското общество. Наскоро демонстранти, безусловно подкрепящи властите, скандираха идеи като тези от заглавието на новината срещу тези свои сънародници, които са възмутени от пиратския райд на турския кораб. В статията са цитирани и други лозунги срещу евреите, проявяващи човещина – такива са: “Предатели, които обичат арабите!”, “Курви!” и разни други откровени цинизми, които няма да цитирам.

Случаят не е изолиран:

Репресират и гонят от работа съдията и университетски преподавател Ричард Голдстоун – автор на доклада за ООН, описващ зверствата на израелските войници при операциите в Газа;

Израелският командос, убил петима от деветте екзекутирани активисти, получава медал за храброст;

Калифорнийският депутат Брад Шърман иска повдигане на криминални обвинения срещу всички американски граждани, участвали във флотилията;

От такива евреи и изобщо от тем подобните персонажи от други народности мога само да се гнуся. В някои по-леки случаи на наглост, например когато не се търсят политически дивиденти, неизбежно долавям в себе си и нотка на състрадание – все пак диваците също са хора; невежи и бесни, но все пак хора.

И така, какво значи “анти-израелска” позиция?

Отговорите от увода: Позиция против държавата Израел? Отговорих. Позиция против израелския народ? Отговорих – има евреи, но има и друг тип евреи. Едните уважавам, другите – тцъ. Има една мъдра мисъл, че “уважението е едно от проявленията на висшата Любов”. Явно не съм чак толкова възвишен, че да обичам дивите нац(ионал)исти, независимо от произхода им. А и те не ми помагат да ги обикна… Позицията ми относно тези, които управляват Израел? Може да се каже, че също отговорих, макар да остана някак между редовете – ако трябва да е по-подробно, цяла книга няма да ми стигне.

Позицията ми спрямо конкретното(!) действие на израелските властници и техните командоси, а именно пиратското нападение над чуждия кораб? Ето изводът ми от всичко, което съм изчел дотук по материали от българската преса и чуждестранната, от какви ли не форуми и частни блогове:

Вярата срещу фактите

Какво говорят фактите: Има блокада на Газа, при която милион и половина цивилни мъже, жени и деца са наказвани за диващината на Хамас. Тези хора се нуждаят от хуманитарни помощи, тъй като нямат нормална храна и питейна вода, да не говорим за лекарства или други екстри, които в Израел и останалия “цивилизован свят” се приемат за даденост. Тръгва флотилия с помощи за концентрационния лагер, като на корабите пътуват международни представители от всички обитаеми континенти.

Корабът е атакуван в международни води и завършва с убийството на (официално) 9 души. Аутопсиите показват, че 5 от тези 9 души са простреляни в гръб, което изключва всички твърдения на ционистката преса, че командосите са били принудени да стрелят за “самозащита”. Някои от жертвите са получили повече от един куршум – френската преса описва труповете им като “направени на решето” – а за убития американски тийнейджър се знае, че е бил застрелян с 4 куршума в главата и с един в гърдите, което може да се определи единствена и само като екзекуция.

Освен версията за “самозащита”, която не издържа и предвид свидетелствата на освободените журналисти и активисти, че някои от екипажа са оставени да умрат от кръвозагуба, оправдаването на израелските действия е с твърденията на “сериозната преса”, че в кораба е имало пратка за Хамас, спонсорирана от Ал-Кайда и/или сподвижници от турски терористични групоривки. Единственото доказателство досега е една снимка на бронежилетки, за която се оказа, че е правена през февруари 2006 година.

Произраелските пропагандатори, бързайки да реагират при неочакваното бурната реакция на целия свят, са забравили важната подробност, че в електронните изображения има EXIF информация, която показва кога и при какви условия е правена дадена фотография. След като снимката не мина за доказателство, Израел официално се отрече от твърдението си, че Ал-Кайда има нещо общо с хуманитарната акция.

Снимката от 2006 год., която беше представена за нова.

Тук има едно важно принципно положение. Дори Ал-Кайда и самият Осама да бяха спонсорирали флотилията, а корабът да беше препълнен със стока за терористите, това по никакъв начин не оправдава действията на израелските командоси срещу международните активисти, включително журналисти и политици – те може и да са от “лявото крило”, но не са терористи (колкото и другарят Алексиев да отъждествява „левите“ с „терористи“)!

Бившият агент на МОСАД – Виктор Островски – отбелязва в това интервю, че израелските командоси са обучавани по ръководства, в които са изписани над 30 страници упътвания за превземане на кораб, без дори екипажът да разбере. Ако са искали, командосите са могли да го направят, без да се пролее и капка кръв. Островски е категоричен, че тази акция можеше да бъде извършена в териториални, а не в международни води, което поне щеше да спести обвиненията в пиратство срещу Израел. Агентът закономерно заключава, че провокацията е от израелска страна и цели “изпращането на послание” за другите хуманитарни активисти.

Какво, противно на фактите, ни говори вярата: Въпреки фактите лица от произраелските среди, сред които, както се оказва, имам добри познати, и до днес разправят как флотилията била платена от терористична организация. Доказателствата къде са? И нужни ли са изобщо, когато си имаме работа с ВЯРА? За вярата не ни трябват нито факти, нито логика, нито дори мисловен процес. Друго твърдение: Командосите правомерно атакували кораба в международни води, защото пътувал да бъде разтоварен от друга терористична организация – Хамас. Къде са фактите за това? Може би където са и оръжията за масово унищожение на Ирак – на хартия в произраелската преса.

Убийствата – вярата оправдава и тях. Имаме “еретици” на един кораб, които не са съгласни с “правоверната” блокадата на Газа и превозват лекарства, сглобяеми детски площадки, училищни чанти и шарени книжки. Те са имали “наглостта” да се отбраняват срещу пиратите с водата от противопожарни маркучи и други подръчни средства като кухненски ножове и краката на столове, заради което модерната Света Инквизиция ги ликвидира. С по няколко куршума в главата и изхвърляне зад борда, за да не бъдат намерени труповете. Как не са се сетили да ги изгорят живи или да ги убият с камъни по една 3000-годишна традиция…

Не беше отдавна, когато един от моите добри познати, с които май никога няма да имаме единомислие по “темата Израел”, оплакваше убийството на иранката Неда от репресивните органи на иранските власти. Кой се страхува от Неда? – питаше той. След появата на този клип е под съмнение дали случаят с Неда е това, което се представя, но сигурното е, че дори сред моите добри познати се намират такива, които демонстрират странни двойни стандарти, когато е замесен Израел. С какво действията на израелските власти и техните репресивни органи са по-оправдани от иранските?

Какво щеше да пише “сериозната преса”, ако Иран направи нещо като това, което направи Израел? Нима нямаше да четем: “Тероризъм! Невинни жертви! Анти-хуманно възпиране на хуманитарна пратка! Иран отново се доказа като чудовище! Да ги демократизираме с обеднен уран! Бийте бойните барабани…”

Странно нещо е вярата. Важи и за вярата, че “Израел воюва за всички нас”. Израел, видите ли, пази “европейските ценности” и “цивилизования свят” от злите араби и съответно от разпространението на злия ислям в Европа. Ако нещата опират до вярата и до това да се изживяваме като съвременни кръстоносци, защо направо не раздаваме мобилизационни известия като вложки на пропагандната “сериозна преса”?

Може ли някой да защити пиратските действия на израелските командоси ПО СЪЩЕСТВО И С ФАКТИ, които да оправдават проявената бруталност на кораба? Може ли без носене на вода от девет кладенеца за “правото на Израел да съществува”, “тероризма на Хамас” и “злият ислям срещу ценностите на Европа”? Това са все неща, които нямат връзка с конкретния случай.

Моето символ верую

Аз също си имам вяра, която няма да се промени, докато съм жив, за разлика от променливите “официални версии” за “инцидента” в Средиземно море (които съответно изискват и честа промяна на вярата в тези версии). Моята желязна вяра е, че Израел има точно толкова право да съществува, колкото палестинците имат право да имат покриви над главите си и храна на масите си. Справедливост за едни, която е несправедливост за други, не е никаква справедливост.

Вярвам, че съществуването на държавата Израел е предопределено и в съгласие с Божията воля. Но не вярвам, че тази Божия воля включва геноцидни блокади и бани с бял фосфор, мъчещи и избиващи палестинците. Напротив – вярвам, че Израел е създадена по Божията воля, за да научи дивата, расистка и наци(онали)стка прослойка на евреите, че “силният има право” (might makes right)… Но до време! Когато отпуснатото време изтече, равносметката ще е, че “праведният има силата” (right makes might).

Също така вярвам, че времето за учене изтича, а Израел жестоко се дъни на поправителния си изпит. Не важи само за евреите, а и за тези, които се смятат за християни, а оправдават мъчения на цивилни с блокади, убийствата на хуманитарни активисти в гръб и с по няколко куршума в главата, а понякога се изживяват и като модерни кръстоносци. В християнството няма “ни скит, ни елин, ни образян, ни необрязан”… Кой разбрал – разбрал.

Както е предопределено сегашното израелско царство, така е предопределено и как ще свърши. С обсада и блокада от всички страни! Пише го в същата Книга, в която е оправдано съществуването на Израел. Пише още, че спасение ще намерят само онези евреи, които са праведни, сиреч силни, и нямат нищо за губене в домовете си – сиреч са свободни, и тръгнат да дирят високите места на близките планини.

Йерусалим под обсада.

Писано е – ще стане. Както ненадейно се появи новият Израел, така ненадейно този Израел ще се окаже под обсада, пред която умишлено поддържаната клоака Газа ще изглежда като пъстър лунапарк. И пак в Новия завет четем и нещо важно по въпроса с роднините, приятелите и близките познати, които, увлечени по защита на незащитимото, могат да ни отклонят от Пътя на правдата, водещ към силата и спасението:

“Истина ви казвам: Няма никой, който да е оставил къщи, или братя, или сестри, или баща, или майка, или жена, или деца, или нивя, заради Мене и Евангелието, и да не е получил сега, в това време, среди гоненията, стократно повече от къщи, и братя, и сестри, и бащи, и майки, и деца, и нивя, а в идещия век – живот вечен. А мнозина първи ще бъдат последни, и последни – първи.”

Обобщено, декларирам, че съм готов да оставя и читатели, и роднини, и приятели, и добри познати, стига да съм от праведната страна на човешката история. А аз винаги съм, независимо дали пиша за пиратлъка на Израел и практиките за кражби на палестински органи, за биотерористични ваксини, за лъжепророците от Климатоложката Църква или за друго. Одобрението на Небето за мен е по-важно от неодобрението на когото и да било на Земята. Съжалявам, ако някой е очаквал, че ще се включа в пошлата игра на „наши“ и „врагове“. Не е било – няма и да го бъде.

Не ми е във вярата, а тя се оформя и от факти…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

18 коментара за "Вие питате: Относно “анти-израелската” ми позиция"

 1. Gergana  06.06.2010 г. | 11:01 ч.

  То и истинската Кабала учи, че т. нар. “народ на Исра-Ел“ не е етническо понятие, а група от съмишленици (от различни народности), оформена след Авраама, търсещи заедно духовно извисяване. След едно определено историческо събитие, всички те вкупом губят способностите си и стават обикновен народ, един от многото други. След време някои от тях ще са част от общото братство. Дано да се поучим и отърсим от грешките, особено от заблудата “might makes right“, и имаме сърце да следваме доброто.

 2. Viktor  06.06.2010 г. | 12:08 ч.

  Yes,yes,they said it!!!!!!!!!!!

 3. Isis  06.06.2010 г. | 12:34 ч.

  Защо не го написахте това откровение преди две години, например ?

 4. Стопанина  06.06.2010 г. | 14:00 ч.

  @Isis
  По какъв повод трябваше да го напиша преди две години?
  Намеквате, че откровението не е искрено?
  Кое ви кара да мислите така?

 5. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 14:07 ч.

  + В търсене на идеалниат баланс и идеалната истина ще дочакаш изпращането на военни кораби от страна на Турция, както е заявил Ердоган!?
  http://news.ibox.bg/news/id_1455346982

  (Стопанина: Не разбирам въпроса.)

 6. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 14:53 ч.

  + Ето прогноз, а не вопрос?!?

 7. ARRI  06.06.2010 г. | 15:56 ч.

  Emilе , нациите и хората започват да действат разумно , едва след като са изчерпали всички други възможности.
  9 закон на Мърфи

  В тяхния случай , наистина е рано да действат разумно . Може и да се стигне до война .

 8. Балинов  06.06.2010 г. | 17:40 ч.

  Харесвам научния ти подход , стопанино. Много задълбочено изследваш всичко. (почти като мен 🙂 )

  По повод дето казваш : „Проблемът е, че държавата Израел не винаги(!) е била на това място и би било върхът на наглостта дори да се намеква, че Израел има непрекъсната(!) история на това място..“ е добре да се прочете (от заинтересованите )излезлият наскоро труд на не кой да е , а на учения Шломо Занд от университета в Тел Авив – „Как беше измислен еврейския народ“ . Заглавието само говори за какво ще става въпрос 🙂
  г-н Иванджийски във вестника си представи накратко есенцията на четивото ( теза, поддържана от много други автори впрочем, нищо ново в общи линии ) – че в ония времена, по ония места е имало съвсем незначително количество евреи. В момента огромната част от имащите себе си за евреи, всъщност са наследници на приели юдаизма хазари. ( а племето хазари се е подвизавало на съвсем различно от днешен Израел място.. .. ) Впоследствие тъкмо тези хазари се разселват по Европата и Сащ.

  А щом Израел има право до съществува, то по същата логика право да съществуват като държава имат всички малцинства по света – и кюрди , и индианци и хиляди други . Нали и тях си ги е имало по „техните“ си места от време оно. Защото сега се оказва ,че държава ще имат само някои от тях , които „заслужат“ по някакъв начин нечие одобрение , като косоварите , например..
  Ти какво ще кажеш като по-запознат?

 9. Стоян Стоянов  06.06.2010 г. | 17:48 ч.

  На 21.04.2005 Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на Република България съобщи: „На 21 април около 14 часа местно време в зоната на Тикрит, северно от Багдат, е свален от ракетен обстрел хеликоптер МИ-8 LZ-CDV на българската компания “Хели Ер”. На борда на вертолета, освен екипажа – командир Любомир Костов, втори командир Георги Найденов и борден инженер Стоян Анчев, е имало и шест пътника с неустановена националност. Хеликоптерът е работил на мокър лизинг (отдаване на вертолета, заедно с екипажа) за канадската фирма “Скай Линк”.“
  Информацията беше публикувана тук.
  (естествено нашите дупедавци вече я изтриха).
  Това, което министерството определи като „пътници с неустановена националност“ още същия ден CNN обяви, че са американски войници от Blackwater ( частната американска армия), като освен тях в хеликоптера е имало и двама охранители от Фиджи.
  Когато хеликоптера качва хора на Blackwater за да ги превози от Багдат до Тикрит, агенти на Моссад поставят в багажа GPS система, която им дава координатите на хеликоптера за да го свалят. Те са имали и видео, за да го заснемат и качат на фалшив „ислямски“ сайт, контролиран от Моссад. Във видеото, което можете да видите тук се показва екзекуцията на оцелял човек от сваления хеликоптер. Видеото отдавна е изтрито, но аз успях да го запиша и кача в интернет. Историята може да прочетете и тук. „Екипажа на хеликоптера е български и изглежда, че застреляния човек във видеото е един от тях“. Предположенията са въз основа на лошия английски език. Видеото е качено в интернет форуми, използвани от ислямски екстремисти, като е придружено от писменото изявление на група, която се идентифицира като Ислямска армия в Ирак. В изявлението се посочва, че хеликоптера е свален като отмъщение за мюсюлманите, убити от Blackwater в джамиите на Фалуджа. Случаят се описва по следния начин:
  “ Израел притежава агенти Моссад, както и персонал на IDF (Israel Defense Forces), които осъществяват операции в цял Ирак. Тяхната цел е да всяват хаос. Те осъществяват атаки под фалшив флаг за да предизвикат сектански борби и да настроят световната общественост срещу иракския народ.Специалистите от Моссад осъществяват бомбени експлозии в училищата, джамиите и християнските църкви, а също и разпространението на наркотици по улиците. Те осъществяват и атаки от чуждо име срещу американски персонал, за да продължат злословянето по адрес на иракския народ от американската общественост. Агентите на Моссад, работещи съвместно със специални оперативни сили от IDF убиха над 50 цивилни мюсюлмани, като изхвърлиха телата им в р.Тигър, а иракчаните бяха информирани, че клането е извършено от Blackwater, което предизвика напрежение и омраза към американците. Тогава екип на Blackwater беше изпратен на мисия, където агенти на Моссад ги очакваха с преносимата зенитно-ракетна установка Strela-7 SAM, като свалиха отдолу хеликоптера, заснеха го на видео като го качиха на фалшив „ислямски“ сайт, контролиран от Моссад и обвиниха мюсюлманите. В резултат на кръвопролитията, когато всички се избиваха помежду си, израелците взеха петролопровода към Хайфа.“
  Да продължавам ли? На 28-ми юли м.г. агенти на Мосад нападнаха кораба Artic Sea, превозващ 3 атомни крилати ракети, въстановени от Северния флот при катастрофата на руската атомна подводница К 141 – Курск, която отне живота на 118 души. След натоварването им на Arctic Sea, ядрените крилати ракети е трябвало да бъдат превозени през Атлантическия океан до САЩ, където да бъдат предадени на Американската национална администрация по ядрена сигурност , където да бъдат демонтирани в Pantex Plant, разположен в щата Тексас съгласно разпоредбите за унищожаването им по Договора за намаляване на стратегически оръжия ( START II ). Целта на Моссад е била да бъдат използвани срещу САЩ, за да бъдат оправдани ответните ракции срещу Иран. Световните информационни агенции дори обявиха, че с този кораб „Русия доставяла ядрено оръжие на Иран“, въпреки, че цялата търговия между Русия и Иран се осъществява през Каспийско море, а не през Атлантика.
  На следващия ден, кагато Artic Sea беше заловен, Моссад организиха атаки, които причиниха смъртта на близо 100 души при атентатите на полицейските казарми и взривяването на Саяно-Шушенската водноелектрическа централа, която причини катастрофални наводнени.
  Когато руснаците арестуваха агентите на Моссад на кораба Artic Sea израелския премиер Нетаняху пристигна тайно в Москва на 7-ми септември за да иска освобождаването им. И когато и този номер не мина агентите на Мосад атакуваха тамбовската военно-въздушна база , съхраняваща най-важната руска секретна информация, включително участието на Моссад в атентатите от 11.09.2001.
  Във фейсбук съществува група „I Am A Zionist“, която открито проповядва расистки идеи, като дори члена на тази група Bernard Sadi , чиято предишна снимка беше с автомат калашников заплашваше всички, които пишеха срещу ционизма.
  Интересно е да се прочете и следната информация, която е толкова гадна, че не желая да я коментирам.

 10. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 17:53 ч.

  + АРРИ, тази война ще ни засегне ли според теб?!?

 11. Стопанина  06.06.2010 г. | 18:16 ч.

  @Балинов
  Защо да съм по-запознат? Не съм. За създаването на нови държави се прилага изпитаната рецепта „Проблем-реакция-решение“. Организира се кръвопролитие (Холокост или регионално етническо прочистване), медиите дирижират реакцията, след което идва решението онеправданите да си имат своя държава.

  Това обаче не е никакво решение, тъй като води до още повече насилие. Новата територия е за сметка на друг народ, което е повод за конфликти. А по прастара човешка традиция довчера преследваните се превръщат в гонители. Това допълнително засилва кризата, така че решението явно трябва да е от друго естество. Всички старателно избягват работещите(!)решения.

  @Стоян
  Паравоенната терористична организация Blackwater, създадена с благословията на Дик Чейни и Доналд Ръмсфелд, сега оперира под названието „Xe“. В нея се набират доста източни европейци, включително сърби и чехи. Може да има и българи – не е известно засега. Наскоро в САЩ имаше скандал, че „Xe“ имат и нов клон – частна полиция – ръководена от един сърбин, осъждан многократно за военни престъпления. Той е и шеф на един от частните затвори.

 12. ARRI  06.06.2010 г. | 19:02 ч.

  Emilе , ако се стигне до война , няма как да не ни засегне . Във икономически аспект най-вече . Знаеш , че “Богоизбраните“ държат паричните потоци на Света . Не мога да си представя , до какви борсови и други измами ще прибегнат , за да извиват ръце . Дане не се стигне до война , все пак .

 13. Emil Zahariev  06.06.2010 г. | 20:25 ч.

  + От последните събития и декларации може да се направят следните констатации:
  1. Ако Турция продължи да следва линията на поведение от последните дни, то тя ще се нареди плътно до Иран и останалите ислАмски страни!?/Това ще се види до некъде на ИслАмската конференция в Рияд, Сауди Арабия. А от това следва :
  А/ Преразглеждане на дългосрочните споразумения Турция – Израел! Сигурен признак за това ще е публикуването на части или на всички досегашни такива?!?
  Б/ Същото важи и за тези, които има м/у Турция и ЮСА. Признак – публикации!
  В/ Същото важи и за тези, които има м/у Турция и ЕС/НАТО. Признак – публикации!
  Г/ Интересна ще е позицията на РУСИЯ в този момент?!?
  2. Северната, Западната и част от Южната граници на Турция стават обект на стратегически и тактически разработки и от двете страни на тези граници!?
  3. РБЪЛГАРИЯ е на РЪБЪ на тези променили се приоритети?!?
  А/ Какво прави РБЪЛГАРИЯ, ако се окаже крайна граница на НАТО?!?

 14. Stanil  06.06.2010 г. | 22:56 ч.

  Стопанино, поклон за тази статия!!! Просто страхотна и право в десетката!!!

  Много се радвам, че в морето от фанатизирани анти-ционисти и лумпенизирани анти-ислямисти, все пак се намират трезво разсъждаващи хора, които могат безпристрастно, балансирано и аргументирано да изложат действителната картина на нещата.

 15. Димитър Кунев  10.06.2010 г. | 18:44 ч.

  Уважаеми г-н Стаменов. Ще препечатам Вашата статия в моя е-вестник по 2 причини:
  1.100 % съм съгласен с Вашата позиция
  2.Моята медия я посещават славянофили, които не желаят да четат Вашите схващания за /иранската/ автохтонността на българите, защото автохтонното население на Балканите е … слОвенско=славянско.

  Да допълня – Моята статия по повода се нарича „Евреите да фашисти и убийци“ /имам предвид еврейското управление/.

 16. Стопанина  10.06.2010 г. | 19:12 ч.

  Коментари по причините:

  1. Нищо не пречи да пуснеш една четвърт от текста за зарибявка с препратка насам за останалото. Не мога да те спра да препечаташ целия текст, но декларирам, че не ми е приятно.

  2. Всеки може да чете само тази страница. Не задължавам никого да чете материали от други раздели. Да разбирам ли, че позицията на славянофилите за историята ни е „вече си имам изградено мнение, не ме занимавай с факти“?

 17. Emil Zahariev  10.06.2010 г. | 19:18 ч.

  + За Гергана/а и другите/ :

  http://www.kirsoft.com.ru/freedom/KSNews_294.htm

 18. Руси Иванов  10.08.2010 г. | 01:31 ч.

  От това което съм чел съм разбрал че холокост е жертва чрез всесъжение, която даваш за омилостивяването на Бог с надеждата че ще ти помогне – то ест ционистите организират втората световна война със всичките и подробности и може би има избити евреи но на тях се гледа като на жертвоприношение за създаването на Израел и сбъдването на останалите им планове. За да не излезе така че евреите сами са си виновни за изтребването не се разяснява значението на думата, а напротив – продължават с омотването и вменяването на Вина у страните от оста Рим, Берлин, Токио.
  Така че унищожаването на палестинци от евреи не е холокост, а геноцид. За холокоста трябва да жертваш нещо твое и то без недостатъци – то ест най-доброто.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.