ПАСЕ: Истерията по свинския грип доведе до разхищения

Действията на Световната здравна организация, агенциите на Европейския съюз и националните правителства срещу пандемията на грипния вирус H1N1 доведоха до големи разхищения на държавни пари и породиха напразни страхове у хората в Европа. Това се посочва в доклад на Комисията по социалните, здравните и семейните въпроси към Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Докладът ще бъде обсъден от депутатите от 47-те страни членки на лятната сесия на ПАСЕ в Страсбург на 24 юни. Текстът, изготвен от британския депутат Пол Флин, бе одобрен в петък от парламентарната комисия преди разискванията в пленарната зала. Флин каза пред комисията:

„Има изобилни доказателства, че сериозността на пандемията бе силно преувеличена от СЗО, което доведе до неоснователно преразглеждане на приоритетите на общественото здравеопазване.“

Според депутата пандемията не е била реална, а кампанията за ваксиниране е била „широко лечение с плацебо“.

Източник: Mediapool

Коментар от Стопанина: Редно е всички бюрократи от ПАСЕ да бъдат уволнени незабавно или най-добре сами да си подадат оставките. Защото този доклад трябваше да бъде превантивен, а не да излиза пост фактум като някакъв си статистически анализ на човешката простотия.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.