BBC – официалният глас на екофашизма

Когато Джеймс Лавлок направи потресаващото изявление в книгите си и в интервюта за вестниците, че борбата с климатичните промени изисква и замразяване на демокрацията, можехме да определим тези негови думи за дрънкането на иначе чаровен и безобиден старец. Но когато същото това послание се тиражира от BBC, само че с други думи, като че ли е време да препасваме коланите и да се стягаме за бой.

Лавлок каза в скандалното си интервю за „Гардиън“:

„Имам чувството, че климатичните промени може би са проблем, който е толкова сериозен, колкото и войната. Може би ще се наложи да оставим демокрацията настрана за известно време.“

Още в началото на интервюто се пропагандираше следното: Какво искаме? Екофашизъм. Кога го искаме? Още сега!

Ето как започва и една статия на Джъстин Роулат за BBC:

„Климатичните промени са проблем, който ни разединява. Аз вярвам, че те (тези промени) са реална заплаха и трябва да се борим с тях. Знам, че мнозина няма да се съгласят. Но каквото и да вярвате, трябва да сте наясно за това как нашето общество реагира на проблема, защото все по-често се среща становището, че овладяването на климатичните промени означава и промяна на виждането ни за демокрацията.“

След краха на „науката“ за антропогенното глобално затопляне беше неизбежно, че методите, ползвани от алармистите в защита на тяхната рушаща се цитадела, ще стават все по-отчаяни и подмолни. Особено непростимо е, когато BBC участва дейно в тази мръсна пропагандна кампания.

Автор: Дж. Делингпол
Източник: Телеграф UK

Коментар от Стопанина: Делингпол не е прав да ползва „наука“ дори с кавичките. Обърнете внимание, че на два пъти в краткия цитат от статията на Роулат се акцентира в какво ВЯРВАЛ (ориг.: believe) и какво може би ВЯРВАМЕ ние. Другият пък говори какво ЧУВСТВАЛ. Вярата е аргумент на религиите – науката разчита на доказателства и данни. За предпочитане е данните да са актуални.

Иначе всеки може да си ВЯРВА на каквото ще…

Включително в съществуването на Торбалан.

* * *

P.S.: Делингпол не е прав да говори и за по-отчаяни методи на екофашистите. Методите са си същите. Преди да лъсне цялата измама на Климатоложката Църква, основният аргумент на алармистите беше, че научната общност имала консенсус по въпросите за глобалното затопляне. Някои разправяха, че може и да няма пълен консенсус, но мнозинството учени били на тяхна страна. Сегашната риторика е същата – внушава се невярното твърдение, че има дискусия дали да се отказваме от демокрацията в името на борбата с климатичните промени. Почитаемият журналист на BBC не е бил така добър да посочи кой, освен него и дядо Лавлок, поддържа подобна теза.

Мръсна пропаганда. Нищо повече и нищо ново.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "BBC – официалният глас на екофашизма"

  1. zukerman  02.06.2010 г. | 15:16 ч.

    Нямам нищо против г-да Лъвлок и Роулат да се отказват от своите си демократични права и свободи.
    Но не съм ги упълномощавал да пипат моите.
    Нито да говорят от мое име.
    Щото коланът ми си е винаги препасан.

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.