Планират лицензи за журналисти в щата Мичиган

Законотворец от Мичиган иска журналистите да получават лиценз, за да е сигурно, че разпространяват достоверна информация и имат „добър морал“. Сенатор Брус Патерсън въвежда проектозакон, по който ще може да се определя кой става за журналист – нещо подобно на регулациите кой може да е фризьор, автомеханик или водопроводчик. Патерсън смята, че широката публика е изложена на прекалено много издания от класически тип, онлайн медии и аматьорски блогове, разпространяващи недостоверна информация.

Той казва:

„Признатите (легитимните) медии са изключително важни за нашето правителство.“ (Legitimate media sources are critically important to our government.)

Патерсън каза за FOX News, че някои от репортерите, които отразяват политиката на държавата, не знаят какво говорят, както и че никога не е чувал за тях. Затова иска да узакони списък, по който широката публика ще се информира кои журналисти заслужават доверие.

Автор: Джейна Уинтър
Източник: FOX News

Първо правило на корпоративните и лицензирани медии:
Този, който иска парите на данъкоплатците, винаги има право!

Коментар от Стопанина: Предполагам, че тестът за получаване на лиценз ще е нещо такова…

1. Смятате ли, че политиката на САЩ, Израел и техните традиционни партньори понякога могат да бъдат критикувани?

2. Възнамерявате ли да пишете за тайните срещи на Клуб Билдерберг и други групи, правещи задкулисна политика?

3. Склонни ли сте да участвате в някоя от нашите сатанински и/или педофилски оргии, за да се опознаем, защото сме силно притеснени, че никога не сме чували за вас?

4. Ако научите информация, която би опетнила имиджа на някои от новите ви приятели, които познавате от оргиите, бихте ли я разгласили сред данъкоплатците?

5. Мислите ли, че собственото ви правителство с пълно съзнание ще пропагандира измами, свързани с климатичните промени, продуктите на фармацевтични, биотехнологични и други корпораци или организирането на терористични действия, които да припише на държава, която е нарочена за унищожаване с военни действия и обеднен уран?

Ако сте отговорили с „ДА“ на някой въпрос, забравете за работа в „реномирано“ издание! Нямате никакъв шанс, затова любезно ви насочваме към най-близкото военно окръжие, за да се запишете като доброволец в някоя от следващите ни финансово изгодни войни. Все пак благодарим, че се пробвахте.

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Един коментар за "Планират лицензи за журналисти в щата Мичиган"

  1. zukerman  02.06.2010 г. | 15:11 ч.

    Мисля, че в тази държава все пак има над 100 млн. единици лично огнестрелно оръжие сред гражданите й. Макар повечето от да са потомци на говедари и да мислят като такива, те са все още свободни хора. Може би трябва да въведат лицензиране на политиците си, особено тест за ционизъм и тйни връзки с левитското лоби; товага някои неща може бавно да почнат да се оправят…

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.