Израел предлага ядрени глави на Южна Африка

Наскоро разсекретени южноафрикански документи разкриват, че властите в Израел са предлагали да продадат ядрени оръжия на апартейдския режим. Това са и първите официални документи, които свидетелстват, че Израел разполага с такива оръжия.

Текстът е протокол на „топ секретни“ 10 минути от срещата на лидери от двете държави – през 1975 година министърът на отбраната на ЮАР – Бота – е поискал ядрени глави от Шимон Перес (тогавашен министър на отбраната на Израел, сега – президент). Перес отговаря, че ги предлагат „в три размера“. Двамата подписват договор за близки военни отношения, като една в клаузите е уточнено, че „самото съществуване на този договор“ трябва да остане засекретено.

Източник: екзклузивен материал на „Гардиън“ UK

Коментар от Стопанина: Но все пак трябва да вярвате, че конспирации (заговори) не съществуват, защото „самото съществуване на този договор между Израел и ЮАР“ ама хич не е заговор… Също така Израел ама въобще не лъже, като казва, че няма ядрени оръжия… Шимон Перес ама хич не е военнопрестъпник… А договорките с апартейдския режим на ЮАР ама изобщо не са зловещи сами по себе си…

Споделете публикацията

Google1

За Стопанина

is@otizvora.com | Иван Стаменов — Стопанина пише статии на политически, здравни, развлекателни, исторически и духовни теми. От 2016 г. поддържа „От Извора“, като се издържа от дарения на читателите. Превежда статии, книги и непубликувани досега антропософски лекции. Подкастър и издател на други автори.

Всички публикации

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.