Щатски държавен сайт: Няма никакви конспирации

Сякаш за да покаже за колко глупави смята данъкоплатците, американският правителствен сайт America.gov гръмко провъзгласява, че „няма никакви конспирации“. На едно място категорично се казва: „Конспирационните теории съществуват само в света на митовете, където въображението не познава граници, страховете заглушават фактите, а доказателствата се пренебрегват. Тъй като е суперсила, Съединените щати често играе ролята на главния злодей в тази драма.“

В оригинал: „Conspiracy theories exist in the realm of myth, where imaginations run wild, fears trump facts, and evidence is ignored. As a superpower, the United States is often cast as a villain in these dramas.“

Казано с други думи, това означава, че не е патриотично да се поставя под въпрос „официалната версия“ за каквото и да било. И колко жалко, че се налага уебсайт, поддържан с парите на данъкоплатците, да се бори с „конспиративните теории“.

Източник: SHTFplan

Коментар от Стопанина: Самото наличие на държавни и военни тайни е форма на заговор (конспирация). Такива тайни и заговори има стотици хиляди, ако не и милиони. Като имаме само това предвид, цялата риторика на America.gov отива по дяволите.

И все пак…

33 щатски конспиративни теории, които се оказаха истина

(Списъкът, разбира се, не е изчерпателен.)

Споделете публикацията

Google1

За Сътрудници

В този раздел са поместени интересни преводни или авторски материали, писани или намерени от сътрудници и читатели на „От Извора“. Вие също можете да направите своя принос, като изпратите предложение за авторска публикация или собствен превод на is@otizvora.com.

Всички публикации

Един коментар за "Щатски държавен сайт: Няма никакви конспирации"

  1. ARRI  24.05.2010 г. | 08:55 ч.

    За съжаление , има хора на които им е по-удобно да му повярват . И съм сигурен , че са го направили .

Вие какво мислите

Имейлът не се публикува.